Burtici fericite de septembrie-octombrie (100)
Raspunsuri - Pagina 14
tulibu spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui luhtien Acum, fetele, nu vreau eu sa fiu giga contra....dar v-ati facut un calcul la zile? toate lumea zice ca intra in prenatal pe 27-28 iulie...asta ar insema ca musai tre sa nastem la sfarsitul lui septembire, pentru ca altfel nu am mai avea cele 42 de zile de post-natal necesare pentru obtinerea indemnizatiei. eu vreau sa intru in CM de 75% macar 7-10 zile...sa mai prelungesc...ca nu se stie...si nu ma risc sa raman fara indemnizatie. ==================== Nimeni nu te-a intrebat daca vrei sa te nasti. Despre plecarea ta, tot altii vor decide. Insa timpul dintre este in mainile tale. Nu-l irosi! +28 |
nu se intampla nimic daca ai nasti mai tarziu, pur si simplu intre data expirarii celor 126 de zile si implinirea celor 42 de zile obligatorii dupa nastere, nu primesti bani de la nimeni, nici de la angajator nici de la stat. Partea proasta e ca nu iti poti depune dosarul pt cic decat in a 43 zi, iar apoi dureaza minim 2 luni jumate pana sa primesti banii. Asta dupa spusele unei dne de la sect 2.
Ioana
25+ 
Ellenuta spune:
| citat din mesajul lui unombun am o rugaminte si imi cer iertare de la inceput pentru ea.Am citit despre compensarea de la 85% la 100% in prenatal,bonusul pentru nastere . etc,drepturi .Isi poate rupe cineva informat din timp sa scrie clar in ce consta exact aceste drepturi si clar cu ce hirtii mergem la personal,care sunt pasii pentru a obtine aceste drepturi?Sa avem postat pentru toate doritoarele,clar,undeva ,chestiunile astea. Apropos,daca intru in prenatal din sapt.28 mi se poate compensa tot prenatalul de la 85% la 100%?Pot sa cer asta..? Multumesc frumos si imi cer iertare daca este deplasata dorinta mea. ![]() |
compensarea se acorda pe minim 6 saptamani, deci 1 luna jumate.
bonusul de nastere .. reprezinta un salariu mediu pe unitate. www.romleas.ro/" target="_blank">art 51, lit c ptr asta trebuie sa faci cerere si sa atasezi certificatul de nastere al copilului (copie!).
model cerere
CERERE
Subsemnata ..... , angajata in cadrul firmei ....., cu functia de ... ,solicit a-mi aproba plata unui salariu mediu pe unitate pentru nastere copil, conform Contractului Colectiv de Munca la Nivel National pe anii 2007 – 2010, art 51, litera c. Atasez acestei cereri certificatul de nastere al copilului ............, nascut in data de .....
ART. 51
În afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de urmatoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;
Data: Semnatura
Elena, mami de
Eva Maria (14.01.2008) si
28+ Anna Sophia
Evawww.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
x_ggg spune:
Salutari!!
Tot vorbiti de concediu....ce noroc ca sunt bugetar!
Sunt in concediu de odihna pana pe 1 septembrie, dupa aia intru in prenatal, asta cu DPN 11. oct. 2009. Eu vreau sa ma intorc la munca din ianuarie daca e totul in regula, pentru ca sufar mult din lipsa de activitate momentana, dar om vedea cum o sa gandesc dupa ce apare bebele... oricum in prenatal sigur voi castiga mult mai bine decat daca as merge la serviciu..
O sa ma interesez daca acea chestie cu compensarea de 15% se aplica si la stat, ca si asa am un salariu de tot rasul..![]()
Imi iubesc copilul ... abia astept sa te tin in brate, BEBE!!!!!
27+ cu
- Rares Alexandru
luhtien spune:
Ellenuta, inclusiv cei care lucreaza la patron?
====================
Nimeni nu te-a intrebat daca vrei sa te nasti.
Despre plecarea ta, tot altii vor decide.
Insa timpul dintre este in mainile tale. Nu-l irosi!
+28
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui lutoniana Adi mai incearca odata cu link-ul ca e un discurs arabesc la mine ..si am tot asteptat sa inceapa sa cante....si nimic ![]() ![]() ![]() Raluka si Ramsan sa aveti parte azi de o zi frumoasa in mijlocul familiei, alaturi de soti si sa vi se umple sufletele de fericire ....din orice motiv, cat de mic. Am momente cand ador efectiv viata de familie..... ![]() ![]() Cea mai fericita 31 + cu ![]() |
Scuze, mai incerc o data: www.youtube.com/watch?v=2PWfB4lurT4" target="_blank">aici, desi mie mi-a mers linkul pe care l-am pus.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
tulibu spune:
Art. 3. - (1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum urmeaza:
a) pentru toti salariatii incadrati in unitatile din tara, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt), in cazul contractelor colective de munca la nivel national;
Ioana
25+ 

tulibu spune:
asta e un link catre contractul national
http://www.legislatiamuncii.ro/Contractul-colectiv-de-munca.html
sper sa va ajute
Ioana
25+ 

alex25 spune:
Gata, dupa 2 ore de citit contractul colectiv la nivel de unitate, am gasit ce ma interesa si sunt super multumita:
ART 93 c) un salariu de referinta brut platit mamei pentru nastrea fiecarui copil ; in cazul in care ambii parinti sunt salariati ai aceeasi institutii ajutorul va fi acordat ambilor parinti
ART 96 in cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul pe o perioada de 2 luni

----------------------------------------------
Alexandra
28+ se pare ca fluturasul va fi
Alessia Ruxandra
Bbelusa cea iubita
Da Doamne sa ne nastem sanatoase
Grasunica80 spune:
Buna fetelor...
Azi m-am intors si eu din concediul de odihna pe care mi l-am petrecut zugravind casa si facand cumparaturi pentru bagajul de spital ![]()
In rest, am racit bine de tot (tuse, nas infundat, durere in gat), incat acum sunt pe tratament cu antibiotic... am mancat inghetata si am stat cu fata in ventilator incat acum sunt varza... bine ca nu am facut temperatura deloc si nici nu am nimic la plamani sau infectie in gat...
In rest bebelina mea e bine, are 1500 gr la 31 sapt si se dezvolta normal... chiar am si intrebat dr daca raceala asta a afectat-o invreun fel si a zis ca nu....
Eu va pup si va felicitari pentru cele 100 de capitole implinite...
Pup burticoasele... 
31 + mami de