ai nostri, ca brazii! ian-feb05 (68)
Raspunsuri - Pagina 4
lbelciug spune:
Crinuta, multumesc pt pareri, imi face bine sa discut despre ce ma doare. Matei merge in colectivitate de la 2 ani si nu pot sa afirm cu precizie ca e doar influenta de acolo sau e o etapa din varsta lor. Ce-i drept mai am si alte piedici: daca incerc sa fiu ferma, sare imediat sotul si ii ia apararea si ma deranjeaza teribil ca astfel imi strica autoritatea. Bunicii si parintii mei reactioneaza la fel, ii fac mofturile imediat cand incepe sa tipe etc. In w-e la Braila, l-am luat deoparte pe Matei si i-am explicat ca mami si tati se intorc in Bucuresti ca sa mearga la servici si ca pentru el ar fi foarte bine sa mai ramana la Braila, ca in Bucuresti nu are ce sa faca si ca toti copiii sunt in vacanta. Ma asteptam sa inteleaga argumentele, insa cred ca special a inceput sa faca scandal pe tema asta in fata tuturor, ca el vrea acasa la Buc etc. Bineinteles ca sotul era sa cedeze, dar i-am reamintit ca trebuie sa punem pe primul plan copilul si ceea ce ii este lui bine, chiardaca el nu realizeaza ce-i trebuie. A trebuit sa plecam hoteste de la Braila si m-am simtit ingrozitor, si eu si sotul, plus ca a trebuit sa suport replicile de riguare ale sotului. Eu nu cred ca am procedat gresit, insa decat sa stea cu socru meu inchis in casa la TV pana in sept, ii este de 1000 ori mai bine cu parintii mei la Braila. In plus Matei e o fire extrem de dinamica, devine terorist daca il tii in casa fara preocupari, am observat ca ii merge f bine si e cuminte daca are zilnic program, ca acum.
Felicitari pt proesele lui Rayan, e impresionant ce povestesti. Si eu mai faceam puzzle cu M, la fel ma uimeste ca intuieste bine unde trebuie sa puna piesele, dar inca nu s-a jucat atat de mult cu ele ca sa le faca singur. Fiind 2 copii e mai greu ca Matei sa aiba preocupari statice de lunga durata si din motive de Bogdanel care ii strica constructiile sau ma solicita la fel de mult.
Acum 2 week-enduri venise un baietel in vizita la el si in timp ce ii aratam cum sa foloseasca o jucarie, m-am trezit efectiv cu o telecomanda de jucarii in cap, aruncata de Bogdan, evident pe motive de gelozie.
Bestutza, hai mai zii si tu cate ceva despre voi, cum va merge?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009
PatriciaArdeleanu spune:
Multumesc pentru urari. sper sa am o nastere usoara, chiar mai usoara decit la Rebecca daca as putea
Crinuta, la multi ani pentru ieri!
cu numele voi astepta pina se va naste si in functie de ce imi va spune mutritza lui voi decide. pt mine a fost ff greu cu numele de baieti.
Liviana, eu pe Rebecca am invatat-o la fel, ca primeste cadouri importante la ocazii deosebite, ca sint scumpe, nu avem mereu bani. trebuie sa inteleaga de pe acum valoarea banilor si ce reprezinta.
in schimb primeste toate carticelele Disney, Magic English si diverse revistute care apar sau si le doreste, aici nu zic nu, insa trebuie sa se comporte frumos. e destul de intelegatoare, am invtat-o chiar de mica ca nu pot cumpara mereu ce vrea, sau un lucru nu este potrivit pentru ea, etc. nu am avut absolut niciodata scene prin magazine. si bineinteles recompensele ion dulciuri. dar in general cartile sint preferatele ei.
CE bine ca ai cu cine sa il lasi pe Matei in grija buna la bunici. esti o fericita.
eu am cam tinut=o pe rebecca in ultima perioada cu mine acasa, pina sa vina caldurile astea mari m-am dedicat ff mult ei, am iesit in parc de 2 ori pe zi, la cumparaturi, m-am jucat cit am putut.
cind sta in casa e cuminte dar foarte solicitanta, foarte curioasa si vrea mereu sa particip la joaca ei. ma intreaba diverse lucruri, trebuie sa ii explic...am momente cind efectiv nu as avea chef sau vreau putina liniste, si atunci e intelgatoare, ma lasa chair si sa motzai in liniste si ma pot baza pe ea ca nu face prostii.
acum ca au fost zile caniculare si am stat in casa, am avut si ghinionul sa nu prea ma simt bine, sa am niste contractii, s-a cam plictisit si eu am cam neglijat-o din toate punctele de vedere, fiind singura cu ea si simtindu-ma rau. abia astept sa se intoarca sora mea cea mare din vacanta sa i-o plasez la munte citeva zile sa mai respire si ea, ca eu nu am curaj sa mai parasesc orasul.
cam atit de la noi. azi din fericire m-am simtit mult mai bine, mi-am finalizat bagajul cu ultimele amanunte (medicamente, creme, etc) si sa vedem cind se hotaraste dl sa vina, sper sa mai stea totusi pina in wkend sa se intoarca si dr meu din concediu si pe urma ..cum o vrea.
Patricia s38 si Rebecca 05.02.2005
sirimie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lbelciug Buna fetelor, De ce sunt totusi trista: mi se pare ca Matei e in continuare foarte egoist, reactioneaza violent daca B ii ia o masinuta sau daca nu il simte drept concurenta. Nu inteleg de ce e agitat si nervos daac nu este el pe primul loc intotdeauna etc? Pana sa venim noi era linistit cu ai mei, caci deh i se face toate mofturile si atentia primita e doar pt el; cum apare insa Bogdan in peisaj incep certurile si tipetele intre ei, se lasa cu na-na si impins. Sunt trista pt ca nu asa imi doresc relatia dintre copiii mei si nu stiu cum s-o indrept. |
ma chinui sa incarc poze de la botezul monicai, sper sa reusesc, nu prea am timp
acum a venit vladut pentru ca are diaree. ne distram
liviana, metoda mea e sa aiba amindoi la fel. daca o pup pe monica il pup si pe vladut. daca vorbesc cu ea, vorbesc si cu el. la inceput era gelos, vroia atentie fix cind trebuia sa o hranesc pe ea. dar acuma nu e asa. cind ea doarme il iau si pe el in brate si se simte bine.
si nu ii zic niciodata sa facem ceva pentru ca asa vrea bb. nu ii spun ca plecam din parc pentru ca bb trebuie sa manince, ci pentru alte motive
altceva nu stiu ce se poate face
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
sirimie spune:
citat din mesajul lui PatriciaArdeleanu cam atit de la noi. azi din fericire m-am simtit mult mai bine, mi-am finalizat bagajul cu ultimele amanunte (medicamente, creme, etc) si sa vedem cind se hotaraste dl sa vina, sper sa mai stea totusi pina in wkend sa se intoarca si dr meu din concediu si pe urma ..cum o vrea. |
nastere usoara si BB sanatos! mai ai putin de tot!
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
crinuta spune:
Liviana, eu zic ca tu procedezi foarte bine, si ai intuit bine unde se afla problema.
Va trebui cumva sa discuti cu sotul sa cadeti de comun acord ce si cum, deoarece el stie, ca indiferent ce spui tu, vine tati lui si cedeaza, sau bunicii, si aici stiu cum e.
De exemplu, cand Rayan e doar cu mine, se imbraca singur, se incalta singur, face mai totul singur, iar cand e cu mama, nu vrea sa se imbrace, nu se incalta, nu vrea sa manance singur. Pai ce e asta?
I-am interzis mamei clar sa il mai imbrace, sa ii mai dea sa manance, pentru ca altfel unde ajungem? Imi zicea ca vai, ca o sa ii fie foame, la care am spus ca, daca ii va fi foame isi va lua, deoarece stie foarte bine sa manance singur.
In ceea ce priveste puzzle-ul, sa nu crezi ca face el singur puzzle de 500-1000 de [piese, facem impreuna, eu cu el, deoarece sunt grele si pentru un adult, daramite pentru un copil.
I-am spus ca noi suntem o echipa, lucram impreuna, si le organizam de la inceput. Ideea e ca din cand in cand il apuca concurenta, si imi spune" de ce ai facut tu atat de mult si eu atat de putin", la care ii raspund ca nu exista eu si tu, suntem o echipa si lucram impreuna.
Culmea e ca apetitul pentru puzzle mi l-a deschis el, si datorita lui le fac, si am o rabdare de fier, pentru ca pe mine una ma calmeaza, ma relaxeaza. El se mai plictiseste si pleaca, dar cand vine, cand il apuca, ma ajuta in mod real.
In rest il las in ritmul lui, incerc sa nu fortez nimic, si zic ca asa e bine.
Mi-a spus azi ca sa fac Fingers, ca doar Fingers ii place ( cumparasem torturi si nu a vrut sa manance), asa ca am comanda de Fingers, atat de la el, cat si de la o fosta colega.
Voi v-ati luat concediu?
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC
pics
www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta
crinuta spune:
Multumesc Patricia.
Sa stii ca si eu incerc sa ii dezvolt lui Rayan simtul banului, si in special, ii explic ca trebuie sa si merite ceva, iar in nici un caz nu i se cuvine tot, deoarece nu e asa.
Hai ca mai ai putin. Da-ne si noua sms cand te apuca nasterea, nu dupa :)) ca eu trag un doi o fuga pana la tine, sa iti vad baiatul.
Crinuta si Rayan
pics
lbelciug spune:
Patricia frumos cum ai invatat-o pe Reb, asa si trebuie. Te cred ca iti e greu si cu Reb si cu burtica, hai ca mai ai putin de tot, cred ca si Reb e curioasa sa-si vada fratiorul. Mai cred ca va fi foarte "mamoasa" cu el, te va ajuta cu pampersii, cu bibe, ia sa vezi ce ajutor de nadajde va fi printesa ta. Nastere usoara! O poza cu burtica de acum ne poti arata?
Da, sunt fericita ca l-am putut lasa pe M la Braila, insa asta nu se poate decat in vacante din motive de distanta. Ar fi fost si mai bine daca parintii mei ar fi locuit in Bucuresti.
Sirimie, acum e relativ simplu, cu cat va creste Monica, va fi mai greu, ai sa vezi.
Crinuta, voi faceti cumva puzzle din ala care se poate lipi si deci transforma in tablou? Mie imi plac mult dar cred ca sunt f complicate, am vazut unele cu reproduceri dupa picturi celebre. Ce sa zic, la voi e mai simplu ca o ai doar pe mama ta, insa la noi sunt multi factori perturbatori si nu pot pur si simplu sa le "interzic" rudelor anumite lucruri. Degeaba imi bat gura, cum nu suntem acolo cum o iau razna si isi aplica metodele. Nu prea am ce face insa, am fost nevoiti sa stam in casa socrilor si anumite consecinte a trebuit pur si simplu sa le inghit desi nu-mi conveneau.
Sotul si-a consumat zilele de concediu, eu mai am ceva desi mi-am luat pt invatat, curatenie si pt delegatia la Belgrad. Nu ne-ai zis de voi pe unde v-ti plimbat, ti-a venit sotul? Poze?
La noi problema principala e ca in timp ce se joaca, daca unul din baieti intervine cu ceva peste celalat se lasa imediat cu bufnituri, tranteli, impins si cazaturi cu plansate. De violenta asta imi e teama cel mai mult pt ca asa apar accidentele, nu de certurile simple si inerente imi e teama. La mine casa e mare si practic e imposibil sa fiu cu amandoi tot timpul, iar frica mea ascunsa e nu cumva sa cada pe scari vreunul din ei. In fine, ma vedem, deocamdata nu n-am inceput aici traiul in 4, doar in 3 caci M e inca la Braila.
De cateva zile Bogdanel spune in clar MAMI si TATI, pt mine e o mare victorie, de mult asteptam acest moment. E si el vesel de performanta si le spune f des, ma topesc cand il aud cu vocea lui cristalina spunandu-mi "mami". In plus vrea sa faca singur muuulte lucruri; deja nu ma mai lasa sa-i trag chilotii cand face pipi, vrea sa manance singur cu furculita etc si spune de ficare data "IOOO, IOO", adica el sa faca. Imi vine sa-l mananc cat e de dulce.
Se pare ca vom avea acasa in curand Internet si TV, cu tehnologie moderna de la Romtelecom, pe wireless. Nu stiu cum va fi calitatea, dar dat fiind ca suntem departe de orice cablu, va fi o solutie acceptabila pt 1-2 ani.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Vara 2009
tomasa spune:
Fetelor, sunt oripilata de ce am citit aici, biata Tigabitza...bietii pui :
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=140370
mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005)
si a papanashei Maria (25 sept. 2007)
crinuta spune:
citat din mesajul lui tomasa Fetelor, sunt oripilata de ce am citit aici, biata Tigabitza...bietii pui : http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=140370 mama bradutzului Tudor (9 ian. 2005) si a papanashei Maria (25 sept. 2007) |
Despre ea e vorba? Nici nu mi-am dat seama. E infiorator!!!!!!!!!!
Crinuta si Rayan
pics
bubu05 spune:
Vai, nu pot sa cred ce am citit...am vazut si filmuletul ala postat de Tigabita, groaznic!! te ia cu fiori!!! saracutii copilasi, am plans cand i-am vazut...
Vroiam sa mai zic una-alta, dar mi-a pierit elanul...
Liviana, eu te inteleg, pentru ca si Vlad la fel face! Stef e tare curios si nu intelege ca-i strica lui joaca si vine gramada, sa apuce, sa darame...eu stau paravan intre ei, ma joc cu amandoi...Cred ca lui Matei ii e tare bine la Braila!!
Iar despre ce zicea Crinuta, cu imbracatul, dezbracatul, mancatul singur, Vlad face asa numai cu mine!! adica fitze! "da-mi tu sa mananc" sau "dupa ce ii dai lui Stef, ma mai ajuti si pe mine?" asta cu subinteles, va dati seama! cu bunicii sau la gradi nu exista asa ceva, face totul singur! el nu arata deloc gelozie fata de cel mic, dar cere si el aceeasi atentie sau chiar mai mult! la fel, trebuie sa fie el in prim plan, daca se poate! Si cateva faze: eu ii alint pe amandoi la fel, cateodata daca face Stef ceva nou ma minunez si il chem pe Vlad sa vada progresele lui si ne bucuram impreuna. Vlad e tare mandru si s ebucura mult pentru Stef. Si daca spun ceva de genul "scumpul de el, uite ce a facut" imediat imi zice "mie nu imi spui scump" ...cu toate ca pe amandoi ii alint la fel si am momente cand il iau pe Vlad mai mult la pupacit sau pe Stef cand sunt doar cu el...of, e tare dificil uneori...
Problema noastra este tipatul! Vlad ma dispera efectiv cu tipatul si racnitul!! ii spun, cred, de mii de ori intr-o zi! cand se joaca, el nu vorbeste, tipa! si tot timpul ii repet "nu tipa", "mai incet"...asa sunt baietii??
Aaa, si iata cateva poze noi, sa vedeti si cum se joaca
http://good-times.webshots.com/photo/2285482920102227597chgSvY
de-aici in colo