Strumfi de 2 ani! La multi ani! iul-aug 2007 (149)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valen spune:

La multi ani copilasilor care se sarbatoresc zilele astea!!!!Noi suntem bine, asteptam cu drag si dor vara da' anul asta nu cred ca pupam zile cu soare si fara ploi. Ines poarta pampers si o sa mai poarte probabil pana spre 3 ani; nu e pregatita sa renunte la scutec si nici nu vreau s-o fortez in sensul asta pentru ca nu vad utilitatea. Cere la toaleta (pentru ca o vede pe sora-sa), e constienta de diferenta dintre pipi si caca dar nu e pregatita sa faca exclusiv la toaleta (eu olita n-am avut nici la sarah si nici acum nu intentionez sa cumpar). Sarah a renuntat definitiv la pampers cu o luna inainte sa implineasca 3 ani iar trecerea a fost simpla si fireasca, fara accidente; era capabila sa se tina daca ii venea prin magazine asa ca apucam sa mergem repede la toaleta; la fel intentionez sa procedez si cu Ines.De altfel, Ines este intr-o agitatie continua si daca sarah n-a fost atinsa de crizele de 2 sau 4 ani, Ines recupereaza si pentru ea. N-as fi crezut ca poate sa existe asa ceva, urla de ne vibreaza creierii, se tranteste, se incordeza, nu vrea sa faca nimic din ce ii spunem, rupe si strica tot ce prinde, stie tot, pricepe tot si in consecinta ne perpeleste pe amandoi dupa bunul plac. Suntem terminatiAcum cateva zile incerca sa inchida capsele unui body si pentru ca n-a reusit a venit sa ceara ajutor; eu am vazut-o dar am lasat-o sa se exprime, ca mi-am dat seama ca nu poate sa spuna; a stat cateva secunde sa se gandeasca apoi a zis: "aaaa, nu pot inchid usa"Andrea, felicitari pentru nastere, sa fiti sanatosi si fericiti!Am cateva poze noi cu fetele incepand de aici aici:http://travel.webshots.com/photo/2018397920104704556rGGajG

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Oanamada, frumoase poze! Super ca a venit taticul acasa fie si pt cateva zile! Ce poze frumoase! Observ ca unele sunt facute i parcul Kiseleff, parc ce il frecventam si noi f des, la plimbarile de dimineata-pranz. Chiar voi cand ati iesit? Poate ne-am intersectat si nu am stiut... Poate mai veniti...
Ghinetz, sanatate puilor!
Cu pampersul... Eu am inceput treptat...intai in chilotei in casa, si pe urma si afara. Acum Andreea cere si afara, si o duc la cel mai apropiat pom, mai retras, in locuri unde observ ca fac si alti copii. Asta e, nu ai ce sa le faci, sa ii pui sa se tina... Nu iti zic ca o data i-a venit si kk, a cerut, a facut, si l-am luat cu punguta si l-am aruncat la cos...
Si pana sa-i scot pampersul afara, incepuse sa ceara si cu pampers fiind, ma intorceam cu pampesrul uscat acasa... Pana la urma daca constientizeaza senzatiile, le constientizeaza si cu pampers si fara, zic eu. Noi acum mai purtam pampers la somn.

Mychy, felicitari pt Andrei vorbaret, stiu cat asteptai momentul asta. F bine ca nu il presezi cu pisu/kk, lasa-l in ritmul lui. Nici eu nu am presat-o pe Andreea, doar am testat-o si cand am vazut-o pregatita am mers mai departe.
Copii sanatosi nedusi la oala/wc nu exista

Sunflower, sanatate multa!
Dana, super ca ati fost plecati,. Bafta la pregatiri!
Musso
ANto sa va ocoleasca gripa!
Claucia, ma bucur ca aud vesti de la voi!

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Mychy cu pampersul e cam asa din punctul meu de vedere, daca ai unde ii lasi dezbracati mai ales daca e cald si poate ai norocul sa inceapa sa spuna inainte sa faca pana te intorci in Bucuresti. Fie-mea a stat goala prin casa vreo doua saptamani cand a fost super cald si s-a udat mereu, i s-a parut ciudat, insa tot nu cere la olita inainte ci ma anunta numai dupa. Asa ca nu vad de ce m-as chinui sa o alerg eu prin casa cu olita la 5 min cand ea nu realizeaza insa senzatia inainte sa faca. Cand e cald o las dezbracata, nu neaparat ca vreau sa faca pisu pe ea cat pentru ca mi-e mila sa o tin cu pampersi pe caldura asta. Dar abia cand va incepe sa spuna inainte o voi lasa definitiv fara pampers si ne vom canaliza energia pe asta.

Felicitari deci celor care fac la olita.

La multi ani Laurentiu, Andrei Ianis, David si Adina!

Nico ba eu cred ca ai multe sanse sa scapati de biberon. Numai putina determinare trebuie. Spun asta pentru ca la fel facea si Lis, bea laptele si imi dadea biberonul si se culca. Am hotarat sa nu o mai las sa asocieze biberonul cu somnul in prima faza, asa ca am inceput sa-i dau laptele (tot din biberon) insa in pat la mine in timp ce ii citeam o poveste. E adevarat ca prima oara cand am facut asta mi-a cerut iar lapte cand am pus-o in pat la ea insa i-am spus ca l-a baut si am fost foarte hotarata, a miorlait doar vreo 2 min. A doua seara deja nu a mai zis nimic, a baut si abia apoi a mers in pat. Am lasat-o asa vreo 4 zile pana am vazut ca a invatat rutina si s-a obisnuit ca laptele il bem in timp ce citim povesti si apoi i l-am dat din cana cu cioc. E adevarat ca initial n-a mai baut atat de mult lapte insa apoi i-am cumparat o canuta fara supapa si acum bea iarasi, nu la fel de mult, insa am grija sa ii mai dau si peste zi sa completez. Stiu ca pare aberant insa mi s-a parut mai important sa o dezvat de biberon, m-am gandit ca lapte mai strecor eu pe timpul zilei din pahar, dar de biberon daca nu scap acum nici ca mai scap pana pe la 5 ani.

Karli v-am vazut pozele, le-am savurat pe toate caci tare frumoasa e Karligugurutza ta.

Am ramas socata de ce preturi scrieti ca sunt la GAP. Si aici sunt scumpe, insa ce spuneti voi acolo (180 ron 220 ron) inseamna intre 35 si 45 lire mi se pare enorm, aici o Rochita similara cu a Adelutei e cam 14-16 lire si la reduceri 9,99. Poate o rochita f ff de ocazie, ajunge la vreo 25 dar nu mai mult de atat. Tocmai i-am luat fie-mii ceva de pa acolo, la reduceri fusta mini de blugi 4,99 lire, tricouri intre 2,50 si 5 lire, rochite intre 7-12 lire.

Sunflower multi pupici lui Denis, of ce rasu imi pare cand aud ca e bolnavior.

Karli nu deezvolt nici gripa dar nici bebe, astept sa aud insa vestea cea buna de la tine.

Mychy cum spuneam si Lis la fel cu olita, acum cand mergem in Franta o sa o las iar in curte fara pampers cum spuneam de mila ca e cald dar o sa iau si olita pentru ca saracuta mereu dupa ce face pisu pe ea imi zice "potty" si aduce olita, deci saracuta ea stie lectia insa nu are sfincterul dezvoltat. Iar de stat sta pe olita dar normal ca nu mai face daca abia a facut. Eu zic ca e timp, nu e graba in nimic, cel putin la mine pana la anul cand face 3 ani nu ma ingrijorez inca.

Dana pupici nora-mii. Si tie cuscra.

Anto si aici au zis ca daca nu sunt complicatii si gripa e ca orice gripa se va administra doar paracetamol si atat chiar daca e confirmata. Insa noi cum ziceam avem deja zeci de mii de cazuri. Si vreo 30 morti.

Ghinetz offf. Pupici strumfilor tai frumosi si sa nu va mai distrati asa.

Valen si noi asteptam vara...inca. Cu pampersul cam la fel si noi, nu vreau sa ma chinui sa ma stresez, nici eu nici ea. Daca va incepe sa ceara normal ca o voi pune insa altfel, aici am fost sfatuita sa ii arat olita, sa o las sa ma vada la WC facand pipi (pentru a intelege utilitatea lui) insa mi-au explicat ca in jur de 3 ani vom colabora perfect si e posibil ca in doar o sapt sa trecem din pampersi in chiloti. Mi se pare cel mai simplu. In plus nu vad ce as face, daca mi-ar cere sa faca ACUM in mall sau mai stiu eu unde, nu cred ca la doi ani se pot abtine 5 minute pana la cea mai apropiata toaleta. Si ai ajutat-o pe Ines sa inchida usa? Lis s-a mai calmat cu crizele in ultimul timp, nu stiu exact de ce, poate pt ca a inceput sa vorbeasca.

Revin

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Timi ce faci? Mi s-a blocat Mess-ul atunci dar o sa incerc sa intru luni sa vorbim.

Sa va mai povestesc de Lisey pt cine vrea sa citeasca. Il copiaza pe frate-su' intru totul, daca el alearga in cerc alerga si ea, daca el joaca fotbal hop si ea la minge, daca el sare pe trambulina sare si ea.

Vorbeste la telefon "hello, yeah, yeah, pupic, byeeee" si cand o intreb cu cine a vorbit, "cosi" (cosmin). Se joaca la bucataria ei si imi face Coffee si supa, cand vrea ceva imi zice "have it", e foarte "bossy" si Cosmin executa tot ce vrea ea. Se joaca cu papusa si ii schimba pampersul, il pune la olita, ii da mancare, etc. Canta Twinkle Twinkle little star, (eu zic un cuvant ea urmatorul), daca o intreb cum o cheama imi raspunde Lisey, si cati ani ai "two". Asta asa pe scurt sa ma laud doar.

Va pup

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Buna seara,

Sa raspund si eu la topicurile zilei.
De pampers la noi se va da startul la cresa, probabil in septembrie. Se ocupa ei, macar atat sa ne ajute la cati bani dam si la cati virusi luam de acolo. Cred ca atunci va fi si Sonia pregatita, inteleg mai usor ca vede si la alti copii, cu Victor a mers f bine.

De biberon nu mi-am pus problema sa scapam, Victor bea si acum lapte dimineata si seara din biberon, stie cineva sa-mi explice care ar fi problema? Stie sa bea din cana, dar dim si seara de obicei e pe canapea, isi vede desenele in timp ce noi ne spalam/imbracam si decat sa-mi verse laptele pe canapea, mai bine asa. Probabil ca-l vom scoate la amandoi in acelasi timp, ca sa nu se simta discriminati.

Michi, vad ca esti f activa si de la mare departare, felicitari pt vorbaretul mic.

Alina.a, sa-mi dai si mie nr tau de tel pe PM. E bine ca te tii ocupata, dar nu exagera, trebuie s ate si relaxezi un pic. Mai aveti planuri de vacanta, plecati pe undeva?
Sunt bilete ieftine la Tarom pe ruta Buc-Brux .

Oanamada, enjoy your husband, care va sa zica, sarabtoriti ziua Belgiei la Bucuresti .

Oana (ghinetz), imi pare rau ca au fost copii bolnavi, stiu cat e de greu. Multa sanatate.

Oaana, voi ce mai faceti?

Monicabo, mersi si pupici la fetele tale frumoase.

Ca fapt divers noi ne-am schimbat laptopul, am trecut in tabara adversa, adica am luat un Apple. Merge brici, il recomand calduros tuturor celor care s-au saturat de Windows& Comp. Insa cand scriu mesajele de pe forum, nu mai pot sa va bolduiesc numele, sorry fetele.

pupici, somn usor,

Poze 2009

Poze 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Uitasem, Valen, mai ce fete frumoase ai, sa-ti traiasca. Sarah e serioasa si delicata, iar la Ines se vede ca ea e sefa. Si Sonia are momente cand scoate untul din noi, tipa si se crizeaza ca nu e laptele incalzit, desi el e cald, etc. Si cu somnul am povestit deja ce patim. Eu sunt inca uimita de cum s-a schimbat, mai ales ca ea a fost un copil f facil pana acum cateva luni. Nici acum nu e mereu dificila, dar cand i se pune pata, sa te feresti, nu o scoti din ale ei, are personalitate printesa mea .

Poze 2009

Poze 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

Eva - 14 iulie,
Bogdan Andrei
Teodor
Luca Matei
Ilinca
Ilie Theodor Andrei
David Eric
Maria Raluca
Laurentiu Ovidiu
Ianis
Andrei
David Vlad - 18 iulie,
Adina Nicoleta - 18 iulie,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

La multi ani tuturor sarbatoritilor,de cand nu am mai intrat eu si pana acum.

Monica,nu pot neaparat sa ma plang ca e greu,insa a intervenit ceva la mine,si nu stiu ce.Am fost bolnava in iarna,copiii bolnavi toata iarna,mama operata,eu iar bolnava,injectii peste injectii(si eu nu prea am avut probleme mari de sanatate pana acum),am facut analize si Ca este la limita inferioara...Si de 4 ani fac aceleasi lucruri,cu mici exceptii,prietene apropiate nu prea am(in timp s-au selectat singure).O prietena apropiata e in Anglia si ne vedem odata la un an.Deci toate aceste lucruri au favorizat depresia mea.

Acum sunt mai bine,dar am hotarat sa ma ajut singura.Adica cam de trei ori pe saptamana duc copiii la buni,in doua zile merg la grup,vinerea merg sa fac voluntariat intr-o casa de copii -la inceput nu am vrut sa interactionez cu copiii,ci am calcat niste perdele.Si abia astept sa merg vinerea cealalta.Cred ca o sa-i invat pe copii de acolo sa ma invete sa ma dau cu rolele.Eu nu stiu sa ma dau,dar mi se pare fun...Asa,cateva zile nu am vrut sa mai gatesc,am mancat salate,etc...Am citit foarte mult,6 romane in 4 zile.Si m-am simtit atat de bine.Umblam cu cartea in mana peste tot.Vreau sa mai cumpar carti...ma relaxez tare cand citesc.
Ma mai uit la cate un fil;m si am hotarat sa mai ies si la o prajitura cu vreo cunostinta.Am mutat mobila prin casa,deci mi-am umplut timpul ca sa nu ma mai gandesc la lucruri negative...

Karli,felicitari pentru rezultatele privind olita FIFi.Mi-o imaginez pe Adela pe olita...

Nico,ce bine ca sunt copiii la tara si tu te poti relaxa.Cred ca deja e tarziu pentru idei de tort,dar eu lui Iosua o sa-i fac trenuletul Thomas.

Trimit si revin....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

Georgi ce bine mananca strumful tau,mie mi se pare mult,dar cred ca am meu papa putin...

Cristina(floarea),imi pare tare rau ca treceti prin asa ceva.Sanatate multa(cred ca e mai bine ca a iesit puroiul,decat sa stea acolo ca la Aaron)si poate mai vb la telefon.O sa-ti las pe PM nr meu.

Tmi,voi ce mai faceti,v-ati obisnuit in noua locuinta?

Alina,dulce.Ma bucur ca ai o asa bona.Dar eu nu o gasesc deloc pe Eli,te rog ajuta-ma.

Dana am votat ratusca mica.

Mihaela,tare bine ti-o fi acolo...lasa nu te mai stresa cu Andrei,cand o vrea sa faca singur o sa-ti spuna,mai ales ca a inceput sa vorbeasca.Si sunt tare curioasa ce reguli noi ai tu sa-i spui soacrei tale.

Oanamada,ce bine ca e sotul tau acasa.Cand plecati cu totii la Bru?

Ghinetz,iti lasasem un PM,dar e tarziu acum sa-l mai citesti...poate mai vb la telefon,noi pe 14 venim in Iasi.Oana,cred ca sunt de la homeopate,imi aduc aminte ca si Aaron a avut o perioada cand avea multe coji,insa abia acum am facut legatura.Eu pur si simplu i le cojeam cand dormea

Valen,frumoase fetitze ai,insa Ines mi se pare cool,are ceva in atitudinea ei care arata ca e o mica "razvratita".Mi se pare tare haioasa cu parul acela,ai impresia ca e coafata.Si a-ti foat in Forida???..Si a avut si Aaron o perioada in care credeam ca ne aduce la disperare,dar si-a revenit.

De pampers nu stiu ce sa zic,noi mai folosim doar noaptea,dar se trezeste o data pe noapte sa faca pipi,insa eu tot ii pun ca nu vreau sa stau noaptea sa schimb lenjerii,mai ales ca el cateodata mai tranziteaza de la el din pat la noi....Dimineata nu stiu cum s-a intamplat dar erau amnadoi in pat la noi

si sotul la ei,cred ca nu a mai incaput.

Luna,imi dai de gandit cu gripa asta,deja am devenit paranoica si nici in magazine nu-i mai duc,mi-e mi se parea asa ceva departe,dar vad ca e real...Si Aron il; copie in toate pe Iosua,acum stie si el sa numere in 4 limbi,pentru ca invatam cu Iosua,si el repeta dupa noi

Cu biberonul,iar nu spun nimic pt. ca Iosua si acum bea din bibi,daca nu i-as da nu ar cere,dar el nu mananca nici un lactat,asa ca ma bucur ca inca mai bea asa.Daca il conving sa pape din bol bine,daca nu om vedea noi.

Si mie mi se par mari preturile la haine aici,prietena mea imi mai trimite din Uk si mi se par preturi convenabile acolo,asa ca mi-am propus sa stranfg bani si in ianuarie sa merg la ea,sa ma relaxez si sa fac cumparaturi.

Anto,,multumesc de intrebare,dupa cum am spus sunt mai bine,desi mai am unele momente cand revine depresia,dar i-au pastile in continuare si oricum nu se mai compara cu ce a fost...Copiii sunt bine?...Acum ma preocupa faptl ca trebuie sa merg cu ei la operatie.Si trebuie sa merg sa fac analizele premergatoare unei operatii.

Va pup,si nu mai scriu ,ca am scris ca niciodata...adica mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

oaana..am vrut sa-ti scriu chestii de genu' "imi pare rau,sper sa treci"..dar apoi m-am gandit ca nu se cade,ca suna impersonal..ce pot spune e ca am trecut si eu printr-o depresie naspa,dar naspa rau..cu izolat in casa,cu nevorbit si plans la orice..dar atunci imi permiteam luxul asta,n-aveam copil..acum e nasol,ca si daca trec printr-o pasa rea trebuie sa ma remontez rapid si sa-mi ling ranile undeva ascunsa de fii-miu,eventual prin cada la dus in 10 minute unde plang de se zguduie camasa pe mine...iaca ca nu e roz la nimeni,difernta e de grad de sensibilitate.

si totusi,mai vio,ce mai faceti?

zi buna.

Mergi la inceput