Strumfi de 2 ani! La multi ani! iul-aug 2007 (149)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loredana_76 spune:

Buna.Intru si eu repede sa va multumesc pentru urari si sa urez tuturor strumfilor.
Noi ne pregatim de petrecere,pentru ca ne serbam azi cu copii,zana si magician,cam bolnaviori dar sper sa ne distram.Chiar joi de ziua lui a facut febra si tot nu ne mai trece...
Si noi am renuntat la pampers ziua dara kk nu vrea neam sa faca la olita ,vrea in chilotei sau pampers.Asta e,poate incercam si noi o olita cu desene si se hotaraste.
Multa sanatate strumfilor bolnaviori,sa va faceti bine repede.
Revin maine cu poze.
O zi buna.

Si apropo de gripa porcina,a doua zi am fost cu medic la el,ca nu mai la asta m-am gandit,dar medicul nu prea a tratat cu importanta intrebarea mea despre virus.

Poza Elisei e la pagina 2,ali,votat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamada spune:

Hello!
Iaca profit si eu de cateva momente libere ca sa va citesc si sa va scriu!
Floare de soareimi pare tare rau pentru necazurile voastre mai ales ca stiu pe pielea mea cum este...in copilarie am tras rau cu asemenea probleme. Intr-adevar, timpanul fisurat se reface, dar va trebui sa nu sara in apa (ca sa nu creeze presiune pe urechi) niste ani buni de aici inainte...de asemenea va suporta mai greu zborul cu avionul...offff....urata treaba! Multa sanatate va doresc.
Ghinetz si Mychy eu am inceput s-o scot pe Catinca fara pampers afara, dar cu schimburi la mine ..accidente foarte mici s-au produs - de genul facut o picatura in chilotei dupa care la 20 de minute cerut in iarba la pisu zdravan.
Noi am debutat "lupta cu pampersii" acum vreo 3 saptamani cand fi-mea mi-a zis ca vrea "chiloti ca ai lu mami" .I-am promis ca daca cere la wc-ut si nu face pe ea ii pun. Noi am trecut direct la adaptor de wc pentru ca oala era compromisa (a fost o jucarie foarte interesanta pentru papusi din ziua 1)...dorinta de chiloti+ adaptorul cu inimioare si ursuleti+ hartia igienica cu ursuleti pe care o primeste dupa ce face pisu...au contribuit mult...In prima ora de chiloti (6 la numar) covoarele mele, parchetul si gresia au suferit "atacuri" puternice, dar de la a 6 pereche fi-mea a inceput sa se simta cam aiurea ca venea si imi zicea ca a facut pe ea...asa ca a decis brusc sa ceara la wc. Incet, incet...cu mici accidente, am ajuns sa ne tinem destul de bine. Problema este cu kk..pentru ca ea ii zice tot pisu si la ala chiar nu se tine...daca nu te misti suficient de rapid...isi da drumul...dar lucram la problema. Acum, ma gandesc serios sa incep sa renunt la pampersul de la somnul de pranz ca de vreo cateva zile, daca nu-i pun pantaloni scurti cand o culc...si-l scoate! acum cateva zile si l-a scos si a facut in pat...era foarte furioasa (culmea, tot ea!!!) si cand am intrebat-o de ce si-a scos pampersul mi-a spus "voiam sa fac pisu" (logic de altfel)
Ghinetzeu am scapat-o pe Cati de cojitele din cap cu produsul special de la Mustela..pediatrul mi-a zis sa nu-i dau cu ulei ca fac mai rau...adica lipesc cojile de pielea capului si imbacsesc mai rau ...
Georgi..calda si draguta ca intotdeauna...palariile sunt piese de rezistenta la noi..le adora...asa ca avem o colectie intreaga.
Monicabo multumim pentru laude..da, am fost ieri in Kiseleff...pe la 11! Erai? Poate ne vedem intr-o zi cand mai ajung pe acolo...am aruncat si un ochi pe la targul de antichitati (nu ca as fi mare pasionata!), dar a fost frumos. Imi place parcul asta pentru ca locul de joaca este destul de umbrit si nu ne chiauneste soarele.
Anto..da...ne facem de cap! Doar ca pielea lui e pe bat ca miercuri se duce la birou direct de la aeroport, dar nu mai putea de dorul Catincai!
Oaana..n-am avut parte de problemele prin care treci tu...dar sunt sigura ca va fi ok! Capul sus si incearca sa-ti impui mental sa te relaxezi! Numai bine iti doresc!
Catinca si cu mine vom pleca la Bruxelles in jurul datei de 1 septembrie pentru ca atunci se elibereaza apartamentul pe care l-am inchiriat. Pana atunci oricum taica-su vrea sa vina acasa 10 zile, in preajma zilei ei de nastere...s-o serbam acasa cu cei dragi si eventual sa dam o fuga pana la Bulgari sau la noi la mare (cateva zile...).
Luna

Am vazut ca vorbiti despre scosul biberonului...noi nu l-am scos! Laptele de dimineata si cel de seara se bea din bibe care are ditamai gauroiul in tetina (am incercat sa schimb tetina si mi-a spus ca "nu e buna asta...aia veche!"). Nu mi-am pus problema sa i-l scot inca tocmai pentru ca gaura aia este atat de mare incat parca-l bea cu paiul si daca-l inclina prea mult curge tot pe ea- practic ea nu suge. Toate celelalte lichide se beau cu paiul, cu cana, cu paharul...cu orice...lapte mai mananca cu cereale cu lingurita din castron...dar de o vreme incoace vrea sa manance totul singura si se lasa cu dezastre prin bucatarie si pe haine...asa ca incerc sa ma rezum doar la supa cu lingurita (in materie de lichide)
Hai ca va las ca trebuie sa se trezeasca si sa ne pregatim ca iar avem "turneu" - mergem la mama la un gratar si pe la 8 mergem cu niste prieteni la o terasa ceva...cu tot cu maimutica care, apropo, aseara a vazut primul foc de artificii din viata ei si a fost atat de incantata incat pe drum spre casa canta "foc de atipicii...lalala, foc de atipicii" de ne-a capiat de cap!
Pupici

Oana siCati mica (1 an si 9 luni)

CATI POZE NOI

Povestea iepurasului Bocanila

"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

ola gagici!
am calcat o tura maaaare de haine si eli inca doarme,poate apuc sa scriu cate ceva...si poate reusesc sa vad ceva poze
am schimbat semnatura ,asa o gasiti usor pe eli cu ratusca...
anto azi trimit pm-ul
oaana ma bucur ca esti mai bine,sa sti ca mult mi-ai stat in gand...
oana ghinetz bine ai revenit ,si of of pt asa probleme.da de lavinia mai sti ceva?sunt bine?mi-e dor de lorina,de matei al simonei...
valen deci nu numai a mea are temperament...
loredana sper sa aveti un party de vis!
luna dar in tara mai veniti,in special in vest?hai ca noi nu avem gripa...

io sunt varza,adica nu mai stau locului,parca am inebunit,se vad si rezultatele in loc sa-mi treaca sangerarea parca se cam "ingroasa gluma"...in fine o trece si asta...
sa scriu si de eli una alta..
cu olita stam ffff prost ,pt ca ar trebui sa fim constanti in actiune si noi..eu presimt ca si la iarna stam cu pampersi...bona mea are ambitie dar mie mi se pare fara scop atata timp cat nu poate sa aiba control pe sfincter macar un minut pana ajungi la un wc cu ea...asa doar sa o pun de un milion de ori pe olita ,mai mult se enerveaza si asa mi-a dat de cateva ori cu ea in cap...stie ca asa se face dar de multe ori ma roaga(frumos) sa-i dau "pampesu'"...
biberonul nu-l scot,pt ca ea inca mai bea 200-250 ml lapte dimineata si cam tot atat seara...dar astept,va implor,orice sugestii pt scapatul de deget,de suptul lui...nu stiu cum sa incep...
si vorbeste de ne doare capu'!si i-am montat o piscinuta in gradina vineri si am scos-o din ea cu niste urlete...fata asta cand da de apa e ca un peste...
si o iubesc de mor..si mai nou si eu si al meu de "batem" pe ea..si ea ne strange in brate si ne spune asa incet si suav"te ubesc mami","si pe tati ubeste eisa"...si ma puapa cand o apuca dragul pe picioare pe ochi pe par...

alina mamica bulinei Elisa(20 iunie 2007)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca din viata mea&page=1" target="_blank">elisa cu ratusca....(ali1)

povestea noastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Buna,

Karliguta link am la poze, uite aici: http://community.webshots.com/user/claucescu
Suntem bine, ne mai luptam cu caldura si cu niste mucisori de Alessia, ieri am fost si afara dar azi noapte a dormit prost si respira greu si pe gurita, pe nas deloc. Asa ca oricat ar fi de jucausa, maine afara, astazi nu. Acum doarme de pranz, am pus-o n pat si in 30 sec a adormit era tare obosita dar nu spunea...in rest e ok, nu are febra deloc.

Andreea, Radu, printesa si sotul de Andreea (ca nu pot sa il las pe afara) fac bine cu totii, sunt in fiecare zi in parc, Asidada (cum ii spune Radu) deja iese in parc in fiecare zi, chiar daca are si ea doar...vreo 12 zile . Se descurca, sunt o familie frumoasa si unita.

Despre biberon: si noi l-am scos, lapte oricum nu a mai vrut, insa seara mancam cereale (cu lapte inclus) si dimineata cereale cu lapte de oameni mari. Si cereale la fel, de oameni mari. Insa ajunsese sa bea si cate 2-3 biberoane de 330 ml de apa pe noapte din cauza tetinei. Sigur, pentru ca de cand i-am schimbat tetina cu un tuturoi din acela de la Avent care se monteaza pe biberonul clasic, abia daca mai ia o gura noaptea. In rest ziua, era deja obisnuita cu cana, cu pai, cu cana normala (mai ales capacele de la biberoane sunt cele mai bune cani, le umplem cu apa si bea incet, cu atentie si nu da pe ea deloc) doar noaptea era asocierea tetina moale cu nani. Suzeta oricum nu foloseam, asa ca probabil ca tetina era pe post de suzeta.

Despre pampers: inca nu m-am apucat serios de treaba, am fost si am vizitat si noi olita Fifi a Adelutei, ne-a placut, a stat pe ea la magazin, dupa care mi-a spus serioasa sa o pun la loc, sa nu o cumparatm. Asa ca mai asteptam. Avem si reductor si de toate, dar daca nu am lasat-o fara pampers nu am avut de unde incepe. Om incepe si noi odata, numai ca mie mi-e tot mai greu sa ma misc, si ma misc destul, merg la birou, merg in parc, cateodata fac mancare la 10 seara, noaptea sar dni pat (daca un tanc poate sari, sar si eu) ca de ex azi noapte ca suferea copilul si fug la ea in camera, am activitati, ce sa zic? Si vine si Isa pe care abia o asteapta, sa vedem acolo noi provocari.

Carla, ma bucur sa citesc despre mamici care se descurca atat de frumos cu cele doua printese, de printese care se iubesc, le admir pe Mi si Ma de Monica, mai ales cum merge ea peste tot cu cele doua, bravo ei, pe tine, si tu esti non stop cu ele, nu ai unde (di nici de ce) sa le lasi, pe Sarah si Ines, Anya si Arina, am eu cupluri de fetite dragi pe forum pe care le urmaresc si imi sunt tare dragi. IN curand Alessia si Elisa.

Clau 31+ cu si Alessia Maria 13 iulie 2007

varsta bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

inca nu s-a trezit....
cau si ce frumos suna alessia cu elisa.abia astept sa vad formula intreaga...sa o saluti si pe andreea.

uitam sa va scriu de eli ca mananca la fructe de rupe,caise(din gradina,le-a terminat deja)lubenita si preferatul pepene galben...si cel mai mult si mai mult porumbul fiert!mananca perfect ,din cei mari,si se kk pe masura....

alina mamica bulinei Elisa(20 iunie 2007)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca din viata mea&page=1" target="_blank">elisa cu ratusca....(ali1)

povestea noastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

hellou....
vaz ca nu suntem singurii inca calare pe pampers..........probabil o sa fim printre ultimii care renunta la el....da ce conteaza?. in fundu gol il las mai rar, pt ca face pe unde apuca si nu prea am eu chef sa strang dupa el
oanamada, ce fain ca a venit sotzul acasa......si pozele sunt pe masura.....cand pleci si tu???
ghinetz. si andrei mi-a facut acu cateva luni coji in cap, exact ca atunci cand era mic. tuns chilug cum era, se vedea ca naiba, asa cum zici si tu. l-am spalat de cateva ori cu Mustela spuma si au disparut.
oaana, cate activitati ai.......sa ai grija de sanatate. cu depresia o rezolvi tu, dar sa ai grija de tine, ca ai doi zulufati care au mare nevoie de o mamica sanatoasa
valen, ce fete mari si frumoase ai..........mi-au placut in mod deosebit in poza astahttp://travel.webshots.com/photo/2140306100104704556lWPuIK
monicbo
claucia, ce putin a mai ramas..........nastere usoara iti doresc! naturel, nu? v-am admirat si in pozele de la mare.......si mi s-a facut o pofta......din pacate nu cred ca mai pup marea anul asta, asa ca o sa stau la munte cat mai mult."la anu" vorba lu' ghinetz!.
sanatosi sa fim ca ne-om duce noi in concedii fara numar, fara numar!

in alta ordine de idei, imi pleaca sotzul seara asta, asa ca 3 sapt raman fara net, asa ca-mi iau un fel de ramas bun de la voi... si va multumesc in avans, pt urarile de 4 august de ziua lui andrei si pt cele de pe 24 iulie cand implinesc 5 ani de casnicie , ocazie cu care ii urez si lui andutzi casa de piatra ca si ea serbeaza un numar de ani. o sa-mi lipsiti. sa fitzi cumintzele si sa citesc numai de bine cand oi avea acces la net

si mai vreau sa urez LA MULTI ANI, strumfilor care se vor sarbatori pana la mijlocul lui august!!!!!

*"Europa sa ne ierti....astia-s singurii experzti!"*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

.....si mai vreau sa o trag de urechi pe alina.a! pai se cade doamna doctor sa va ignoratzi sanatatea asa ?????????? ai grija de tine! si nu uita de ceaiu ala! si ce iubareatza e elisa!!!!!!!

*"Europa sa ne ierti....astia-s singurii experzti!"*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

VALEN ai doua fetite SUPERBE!!!!!!! stii tu ca aveam o slabiciune pentru finetea lui Sarah, eh acum m-ai imbolnavit cu INES! e asa de finuta, draguta, frumoasa si cum se mai poate spune la superlativ despre ea incat acum nu am o fetita preferata, ci doua!

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Valen am savurat pozele una cate una, nu cred ca am cuvinte sa-ti spun ce fete frumoase ai, si observ ca ai scos si aparatul de la naftalina. Sunt superbe pozele dar cu asa modele si normal.

Oanaa ma bucur ca esti mai bine, daca ajungi pe aici sper ca ma contactezi sa ne vedem.

Alina.a despre venitul in tara inca visez. Mereu cand zic ca vin ma razgandesc dintr-un motiv sau altul. Realitatea e ca daca as veni in tara singurul motiv ar fi sa va cunosc pe voi si sa-mi vizitez cea mai buna prietena de acolo. Altfel toate rudele apropiate imi sunt aici. Dar ajung eu o data si o data.

Clau v-am admirat la Neptun, ce frumos ca aveti verisor asa de o varsta.

Acum despre biberon eu nu pot decat sa va spun motivele mele pentru care m-am grabit si l-am scos. Am considerat mereu cauciucurile (biberoane si suzete) un rau necesar, cred ca daca as fi reusit sa alaptez fie-mea nu ar fi vazut biberon deloc. Le consider un rau necesar pentru ca oricat de aproape de forma naturala a sanului sunt ele totusi e demonstrat ca pot afecta dentitia. In alta ordine de ideei aud frecvent de carii de biberon, nu stiu cum procedati voi insa a mea cand bea bibeoronul de seara (ca doar cu ala mai ramasase, dimineata bea laptic din canita de la un an si un pic) il bea in pat, aproape adormita. De aici destul de multe probleme, una ar fi ca nu puteam apoi sa o spal pe dinti si laptele ala fermeta toata noaptea in gurita ei, o alta problema este atasamentul excesiv fata de ceva similar suzetei care o ajutau sa adoarma, deci de aici deja incepea dezvoltarea unei probleme de somn: adormitul pe viitor numai cu biberon. Vorbind cu asistenta de sanatate mi-a explicat ca pentru a nu avea probleme de somn mai tarziu ea trebuie sa stie deja si daca nu sa invete sa adoarma singura, fara muzici, tv, biberoane, suzete etc.

Despre bautul laptelui m-am gandit si eu ca nu va mai bea atat insa pentru Adelise biberonul a fost la fel ca sanul pentru copiii alaptati, astfel ca mi-am pus problema, daca alaptam as mai fi alaptat inca? Si daca as fi intarcat-o nu ar fi existat acelasi risc sa nu mai bea lapte? M-am gandit totusi ca pot sa-i dau lapte si din cana pe timpul zilei, mai mult decat inainte si asa fac. De cand il bea la poveste din cana bea doar vreo 100-150 ml si restul de inca o suta il suplimentez acum pe timpul zilei dandu-i din cand in cand jumatate de pahar cu lapte.

Astea au fost motivele mele pe scurt. Binenteles ca fiecare procedeaza cum crede mai bine insa eu am avut probleme groaznice de dentitie cu Cosmin si incerc sa previn cat pot la Adelise.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Sal,
Alina, oana, multa sanatate si sa va reveniti cat mai repede! Eu sunt cu sufletul alaturi de voi!
Oanamada, sambata nu am fost in kiseleff, am fost in cismigiu "la mama-maca"(ratuste), deci nu aveam cum sa ne fi intersectat. Insa ora e buna cam atunci iesim si noi in parcul Kiseleff, de luni pana vineri, cand sunt singura, ies aproape mereu acolo la plimbarea e dimineata. Asa ca daca mai planuiti sa iesiti acolo, da un semn si ne vedem. Si mie imi place ca locul de joaca este destul de mare, are de toate si este destul de umbra de la copaci, ceea ce este mare lucru pe caldurile astea. Spre deosebire de locurile de joaca din herastrau, care majoritatea sunt puse in soare. Si mai im place locul de joaca pentru ca este modernizat, nu am chestii de pe vremuri, vechi...
Mychy, te asteptam sa ne mai scrii luna viitoare, sau cand vei avea tu acces la net. Pana atunci distractie placuta!
Claucia, mai aveti putin. Multumimi mult pt aprecieri. Si eu incerc sa imi cresc fetitele cat mai liber (in limitele aferente), le fac sa interactioneze cat mai mult intre ele, le duc in cat mai multe locuri, sa se joace/interactioneze cu copii
Ma bucur ca Andreea este bine.

Cu olita/wc...pana la urma toti vor face N-a ramas nici un copil sanatos nedus la oala/wc.
Primul pas cred eu, este sa lasi copilul fara pampers si avand varsta potrivita, isi va da seama repede ce are de facut
Cu biberonul...noi nu am avut biberon, caci nu am vrut deloc, ci bem din canuta...din aceea cu cioc, inca nu din cana normala. Cu toate ca apa bea din pahar sau sticla de 0,5 l.

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput