Dulceturi si papanasi (317)
Raspunsuri - Pagina 13
crishtina spune:
Multumesc tuturor pt felicitari!
M-am apucat si de crosetat...o fac cu alt spor cand stiu ca e pt a mea ![]()
Carpatina, valorile ce mi-a dat diabetologul sunt asa: max 95mg inainte de masa, max 140 la o ora si max 120 la 2 ore. Teste de urina in fiecare saptamana pt a verifica daca sunt chetoni(mi-a zis ca e mai important sa aflam asta decat glucoza din urina care o am aproape mereu.Nu mult insa este). La tine care erau valorile ce ti-a zis?
Crishtina
&
Robert 09.09.2007
carpatina spune:
Adimercedes, la voi care e varsta la care incepe gradinita/scoala?
pentru o mama obosita, dar cu siguranta la fel de energica precum Lisa! 
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
carpatina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui crishtina Multumesc tuturor pt felicitari! Carpatina, valorile ce mi-a dat diabetologul sunt asa: max 95mg inainte de masa, max 140 la o ora si max 120 la 2 ore. Teste de urina in fiecare saptamana pt a verifica daca sunt chetoni(mi-a zis ca e mai important sa aflam asta decat glucoza din urina care o am aproape mereu.Nu mult insa este). La tine care erau valorile ce ti-a zis? Crishtina & Robert 09.09.2007 |
Eu imi amintesc ca masuram numai inainte de masa (desi valoarea ce-mi iesise mie peste limita la teste era cea la 1h dupa masa).. si ca era ok daca ramanea sub 95. Ceea ce nu prea se intampla, mai ales dimineata, cand valoarea era chiar mai mare decat cea de dinainte de culcare... asa ca in ultima luna am facut insulina.. -
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
Gabriela77 spune:
ERina,
multumim! Le-am admirat si eu pe fete! Tare dulci! CE frumoasa e poza cu voi trei!
Chiar arata bine Neptunul, multumim de recomandare, merita stiut pe viitor!
Mari, tare rau imi pare de o asemenea veste, multa sanatate si sigur va fi bine daca a fost depistat din timp!
Adi,
si pt tine!
Gabriela, mami de Sara (29.08.2007)
adimercedes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui carpatina Adimercedes, la voi care e varsta la care incepe gradinita/scoala? pentru o mama obosita, dar cu siguranta la fel de energica precum Lisa! ![]() ===================== Mami de Ioana (27.09.2007) |
Carpatina, nu este o varsta pentru inceperea gradinitei. Poti sa ii dai de la orice varsta. Insa cred ca o sa o dam de la 3 ani, cand va incepe si bb2 sa fie atomic la maxim
Ioana cum mai e cu gradi? Buni mai vine sa stea la voi?

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
Mariana, felicitari pt surioara mai mare! Ce dulce a trebuit sa fie faza. Parca mi-o inchipui impingand carutul aproape de tine...
Offf, ce vesti nasoale! Imi pare extrem de rau pt stresul prin care treceti. Sper sa fie doar o roare de analize 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
Crishtina, felicitari pt fetita. SI spor la crosetat ;)
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
devylla spune:
Iaca mai trecem si noi in vizita.
Sambata am fost o rasfatata...sotul a luat fata intr-o excursie cu firma si am fost singura o zi intreaga...dimineata a trecut relativ repede si frumos...am spalat niste rufe,am mai rasfoit netul,am mai citit o carte...de la pranz am inceput sa nu stiu ce sa fac singura
Ma gadeam la Erika...parca ma asteptam sa ma strige de undeva...sa ma cheme,sa-mi ceara ceva,sa ne jucam impreuna...am uitat cum sa-mi petrec timpul singura...bineinteles ca nu mai pup eu zile ca aceasta multa vreme de acum incolo.
am inteles ca Erika s-a distrat la maxim...a fost cu "masima mare" in traducere autocar,a papat o groaza de dulciuri si prostioare si bineinteles ca a sarit peste masa de pranz.A fost si a vazut "tai-tai"(pesti) si imi povestea cat de mari erau pestii,sarind in sus cu mainile intinse.S-a distrat vazand delfinii jucandu-se cu mingea...si ii spunea lui taica-su sa ii aduca ei mingea ca vrea sa se joace.
Intr-un cuvant o zi foarte plina,experiente noi si multa oboseala.
Au ajuns acasa,am mancat de cina(unde Erika iarasi n-a servit mare chestie)au facut "baie-baie" si pe la noua seara am mers la nani...eu citeam langa ea,dupa o ora se trezeste si-mi zambeste,mi s-a parut mai moale,am zis ca e somnoroasa.Cand am pus mana pe ea ardea..am cautat un termometru,avea 39...dupa 30 minute 39.5.I-am bagat un supozitor si febra a scazut 38.5...a devenit scancita,a plans mult...am reusit sa o adorm la loc,i-am pus si o compresa pe frunte.Din ora in ora i-am luat temperatura,la 4 dimineata ardea din nou,avea 39.8...supozitoare nu mai aveam...am incercat eu cu sosete in otet,prosop ud si alte leacuri ce am mai auzit...n-au mers.
Am plecat spre urgenta...un loc nu foarte renumit aici in zona...am tot auzit de la unii,altii ca e rau famat...dar pana nu vezi nu crezi
Ne-a "primit" portarul...care ne-a spus asa mai "discret" sa sunam inante de-a venii,de parca pe usa lor nu scrie Urgente!
Apoi asistentele lipsite de orice dragalasenie...vazand un copil care era aproape lesinat in bratele mele...iar doctorul a pus capac...dupa ce ca in sala de asteptare nu eram decat noi cei care asteptau...am asteptat 30 minute sa fim primiti.doctorul avea ochii mijiti de somn,ochelarii murdari si nitel tafnos...caci probabil asistentele l-au trezit din timpul somnului.In timpul consultatiei a fost f rece si ne-a tot explicat cat de normal este sa aibe febra,sugerand ca ne-am pripit venind la urgenrta...Si consultatia f sumara,s-a uitat in gat,a pipait-o pe burta,i-a ascultat plamanii si gata.
In fine,n-a vrut sa-mi de-a nici macar supozitoare sa ii scad febra...i-am cerut eu.
Asa am trecut de duminica...Erika si-a mai revenit dar toata ziua a avut temperatura maricica.
Dimineata am dus-o la medicul nostru si am primit atentia cuvenita.I-a facut un set de analize,luat sange,verificat mucozitatile pentru gripa,uitat peste tot.
dupa asa experienta,am rasuflat usurata...e doar o raceala de vara.
Azi a fost bine,acum iarari are 38.5 si e moale.Dar si asa o apuca joaca si mai uita.
Imi fac griji doar ca nu prea mananca,insa bea lichide.Mai papa o banana,o bucatica de branza dar nu mai mult...
Cam asta am facut noi zilele astea.
BB2 e ok,la ultimul control avea 1580 grame si s-a pozitionat cu capul in jos.Misca foarte mult,cand ii tineam Erikai termometru mi-a dat un sut si-am simtit si prima durere din cauza ei.
Frica ca o voi neglija pe Erika nu-mi este...imi este teama ca bb nu o sa aibe parte de prea multa atentie din partea mea
Si Erika o sa ma acapareze in majoritatea timpului.
Eu voi sta cel putin 6 zile internata dupa nastere...asa este politica aici.sper ca acasa sa se descurce tati cu ea si sa o poata macar adormi seara...in timpul pranzului imi i-au gandul.
De Erika o sa vada pe perioada spitalizarii sora mea,si deja am vorbit sa mi-o aduca zilnic...si chiar sa stau cu ea cateva ore ca sa nu se simta nici ea neglijata.
In rest,ca toate mamicile ce asteapta bb2,am aceleasi griji,daca Erika o sa fie o surioara buna,daca ma voi descurca cu doua mandre...si tot ce tine de asta.Acum sa speram ca cumva o sa fie bine.
Erika va merge la gradi din aprilie,si inca ma gandesc daca merge si bb2 tot din aprilie(ar insemna sa aibe in jur de 7 luni)Aici cresa/gradinita e foarte scumpa,raportata la salariul parintilor.Pentru un bb de 6 luni de exemplu,costa in jur de 500 dolari,pentru Erika ar fi acum 400 dolari.Iar daca amandoi copii intra in aceeasi gradinita,bb2 intra gratis.
"Bataia este rupta din rai...dar nici nu foloseste la nimic"
"Palmele nu sunt argumente tari,ba mai mult,nu rezolva nimic."
Jurnal de mogalneata
Japonia prin ochii unui amator
Sabina Y.
cu Lisa Maria si mami de www.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank">Erika Ilaria(31 august 2007)
ramonaiani spune:
Neatza
.
Am sters mesajul de aseara. Acum sunt in toane mai bune.
Fratele meu a tot urmat firul tuturor analizelor pe care le-a facut tata. Pe la toate clinicile particulare analizele au iesit bine, numai la spitalul Sf. Pantelimon i-au iesit ceva celule canceroase intr-un tesut deja extirpat.
Asa ca m-am mai calmat, sper ca sa fie totul in regula.
Off, si nici nu vrea sa faca aici ceva analize, cica "tot trebuie sa moara omul din ceva"
.
Mari, mami de dulceatza Eliza (06.09.07) si bondarel Daniel (27.06.09)
www.flickr.com/photos/21231089@N02/3687551567/" target="_blank">Mergem prin viata in PATRU-la
Roxana_G spune:
Bine v-am regasit. Sper ca totul este bine, nu am apucat sa citesc nimic. La noi toate ca inainte, copiii bine, Andrei tot cu manuta imobilizata, dar nazdravan foc. Eu cam obosita dupa weekend, am ajuns sambata noapte, iar ieri am fost la ziua cumnatei mele si am cam alergat dupa copii. Acum munca si iar munca.
Multumesc mult de gandurile bune, totul a fost bine, tata este ok. Complicatiile mai sunt, dar se reduc simtitor, el se simte destul de bine si oricum a fost mare diferenta fata de saptamana trecuta. Probabil peste 2 zile il muta in clinica de recuperare.
Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi