*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (62)*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Citat:
citat din mesajul lui ginye55

Anca felicitari pt dintzoc!

Mav piciul tau e mai bine?

ginye mami de Eduard Stefan (12.10.2008)

Stefanut
Povestea nasterii

ginye... sunt binisor amandoi... anto inca are muci... si il chinuie tare dintzocii... cred ca tre' sa apara cat de curand si incisivii laterali jos... dimineata nici n-a vrut sa vada fructele... mi-a aratat clar ca-l doare gingia si ca vrea sa suga... ufff... si eu, de cand am slabit brusc (vreo 6kg), nici nu mai am tzatze....

voi sunteti ok? eu iar n-am mai citit de cateva zile... poate o saptamana...

Mami Fericita Non-Stop

perlute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Camelia, parerea mea este ca nu se trezeste de foame!! Insa ai invatat-o de la primele treziri cu lapte si acuma asta este rezultatul. Vestea buna este ca orice invat are si dezvat
Asa i-am scos eu laptele de la ora 4.30-5 Caterinei acum vreo luna si ceva. Pur si simplu nu i-am mai dat lapte, cand s-a trezit, am luat-o in brate si am plimbat-o, m-am jucat usor cu ea, am tinut-o in brate etc A fost mai greu 3 zile, dupa care s-a mai trezit inca vreo 3 zile la aceeasi ora, insa a adormit mult mai usor. Deci dupa o saptamana, nu s-a mai trezit deloc la ora aia, ci la 7
Sunt convinsa ca vei reusi sa-i scoti laptele noaptea, incearca te rog, iti va fi mult mai usor acuma decat mai tarziu. Mananca foarte bine ziua, deci nu are cum sa-i fie foame noaptea, nu la varsta asta. Se trezeste pentru ca s-a invatat cu tine, are nevoie sa te simta aproape, ia-o in brate si alint-o usor, stai cu ea cat are nevoie, insa nu-i mai da de mancare.
Poate ca vei avea cateva zile niste restante la somn, dar recuperezi dupa aia
Si la mine impulsul de a scapa de masa aia a venit tot aici de pe forum, de la Mirtha

Citat:
citat din mesajul lui cameliam

Mie Alexandra imi dormea de la 10 la 6:30 continuu, pana acum vreo luna.
In ultimele saptamani in schimb e tot mai nasol, se scoala o data sau de doua ori pe noapte. Uneori baga lapte lagreu (200ml, am mai scris si ieri) alteori doar isi umezeste buzele. Azi noapte am incercat sa-i dau ceai in loc de lapte. A urlat pana i-am dat lapte, n-a fost chip sa se culce la loc. Cum i-am dat lapte, a bagat 50ml si somn inca 3 ore. Dupa care de la capat.

De mancat, mananca bine zic eu:
06:30 - 200ml lapte
09:00 - 200-250g piure fructe cu branzica vaci
13:30 - 200-250g piure legume cu carnita pui sau ou
17:00 - 200-250g iaurt cu mar copt
21:30 - 200-230 ml lapte

Si dupa aia incepe:
1:30 - lapte (intre 50ml si 200ml, cat vrea muschiu ei in noapte aia)
3:30 - lapte (la fel)
si apoi la 5:30 - 6:30 - scularea cu aia 200 ml lapte de i-am pus mai sus
Eu zic ca baga destul in ea peste zi. De foame nu plange oricum, ca i-as mai da. La 10:30 seara io ma culc ca nu mai rezist, deci sa-i dau inca un biberon cand ma culc eu ar insemna sa fie la vreo 40min de anteriorul. Si sincer doarme ff adanc in prima ora n-am pe cine trezi.

Ce sa-i fac?!! Ca deja o iau pe aratura, dimineata nu pot deschide ochii cand o aud ca urla imi vine sa zic "inca 5 minute" ca atunci cand ma trezea mama sa merg la scoala...Eu sunt tare, tare rea de somn.

Citat:
citat din mesajul lui alra
... daca vrei sa doarma trebuia sa ii dai cat mai mult de mancare ziua, la ore daca se poate insa daca cere intre timp sa nu refuzi. cu un bebe poti incerca trucuri a la spok sa il scoli la ora ta de culcare inca o data pentru o masa suplimentara.

Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiseli_11 spune:

Fluturasha am vazut o printesa foarte expresiva in poze si frumoassaaaaa! M-au dat gata genele ei

Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)

Pozele mele

Mirunica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

lauramiron, si cum ai reusit pana la urma sa scapi de biberonul cu ceai?

manu
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
http://family.webshots.com/album/570097332OcrkWq

Mergi la inceput

Andutza eu nu cre ca e o problema cu Valentina daca nu sta foarte bine in fundulet. ami ales ca se ridica in picioare, deci echilibreu are. Poate nu e atenta si cade sau musculatura pt stat in fund e mai putin dezvoltata. Iar ca sa nu mai cada din pat :
-supravegheat non-stop (eu una nu pot sa fac asta, nu sunt politai)
-puse margini la patul mare (daca stau in el) sau puse in tarc (cu conditia sa fie mai inalt, sa nu sara parleazul din el)
- lasate pe jos ca de acolo nu au cum sa cada

Dupa cazatura trebuie urmarit copilul sa fie vioi, vesel, sa nu planga fara motiv. Daca devine somnoros sau letargic, de urgenta la medic. Mai conteaza si inaltimea de la care se cade, eu spun ca daca e de ma inaltime mai mare, o vizita la dr de rutina.

Pozele mele

Mirunica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isaelena spune:

Aparem si noi la sfarsitul capitolului...speram ca toata lumea este bine...noi de cand ne ridicam in fundulet si ne taram vrem toata atentia din lume.
o sa incerc sa citesc sa recuperey, dar slabe sanse.
noi ne-am mai delectat cu un magazin online http://www.darareclama ilegala - avertizare/, poate va place si voua!

Mergi la inceput

Si eu in butoi destul de tare si nu de la hormoni, nici pe oboseala nu pot sa dau vina asa de tare. Mie imi lipseste enorm societatea, compania oamenilor. Saracul sotul meu incearca sa stea cu mine si fata toata dupa-amiaza de cand vine de la serviciu da el nu e asa de vorbaret Cand merg la plimbare cu Miruna, dam ture prin parc, stam la copii sa-i urmareasca (ii place foarte mult), mai un pic in patru labe prin iarba si cam atat. Am incercat sa leg conversatii cu mamici prin parc cu copii de varsta asemanatoare si nu numai dar se uita la mine contrariate, ce le tot deranjez! Unde locuiesc nu cunosc pe nimeni, prietenele mele care erau si inainte putine, de cand am copil s-au imputinat de tot. Noroic cu mama saraca mai vorbesc cu ea la telefon cate o ora dar tot e putin. Si imi mai lipseste teribil activitatea. De genul mers la serviciu, trimis de sef la banca cu diverse, bagat cu masina prin trafic infernal, avut contacte cu angajatii zi de zi cu diverse probleme (tot la stat de vorba ajung ). Eu traiesc bine daca am situatii dificile cu care sa ma confrunt, sa ma lupt, sa ies din ele. ma simt asa de bine cu sentimentul ala de victorie ca am mai reusit sa fac ceva pt mine profesional sau nu, nu conteaza. Monotonia ma distruge. Nici la servici nu ma pot intoarce, firma mea a dat faliment, sa ma apuc sa caut de lucru nu are sens pt ca dau peste mai multe probleme (cu cine las fata, unde gasesc bona, stai ca nu-mi permit bona, cresele de aici sunt infecte etc). Na ca m-am descarcat. Cred caare ceva de-a face si faptul ca sunt blocata in casa de 2 zile, nu merge liftul si n-am cum sa ies la plimbare. Pe Miruna a luat-o tati in brate si au plecat pe afara dar eu inca nu pot (fir-ar el sa fie de lift)

Pozele mele

Mirunica

Mergi la inceput

La partea cu parintii drastici ma regasesc si eu. Tata mi-a facut de multe ori faze asemanatoare cu ruptul foii gresite si scris din nou pana imi amortea mana. Mama a fost tamponul dintre noi doi pt ca la faze din astea grele cu tata ma razvrateam si degenera situatia in violenta de cele mai multe ori. Ce reusise el pana la urma tot fortand atata, lucrurile pe care le vroia de top la mine, eu nu le mai faceam deloc desi eram pasionata de unele din ele. Cred ca asa incercam eu sa elimin motivul unui posibil conflict. Azi, cand ma consider femeie matura, inteleg care erau problemele lui, necazurile pe care le- avut el cu parintii lui (un tata exagerat de autoritar si ingust in viziune gen faci numai ce spun eu, alta cale nu e si o mama fara un cuvant de spus), a fost o victima. Nu a fost capabil sa invete din greselile lor si sa schimbe ceva in relatia lui cu mine si sora mea. Nu imi amintesc cu placere de toate momentele copilariei mele. Dar imi pare tare rau ca astazi fetita mea nu isi cunoaste bunicul si nici nu va avea vreodata ocazia pt ca o boala nemiloasa l-a luat dintre noi chiar cand incepusem sa ne intelegem mai bine.

Pozele mele

Mirunica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Brusc si dintr-o data Asa mi-a indicat psiholoaga, adica in ziua precedenta primei nopti fara bine cu ceai, i-am tot spus ca de acuma gata cu ceaiul noaptea, ca e mare si copiii mari nu mai beau ceai noaptea, ca daca ii este sete mami ii pune langa ea un pahar cu apa, etc
Si....ca sa va dati seama cum merge mintea unui copil si cum a functionat la ea subconstientul....la prima trezire mi-a cerut paharul cu apa Sincer, mi-a fost tare mila de ea in momentul ala, dar am decis sa raman ferma pe pozitie, altfel nu aveam sanse de reusita. Sigur ca vreo saptamana mi s-a miorlait noaptea, insa ma duceam la ea, stateam cu ea pana adormea la loc, ii dadeam putina apa daca dorea (de cele mai multe ori nu dorea, asta ca sa va dati seama ca ceaiul nu-l dorea de sete, ci obisnuinta de a ma chema cumva langa ea) Si asa am scapat, si nu i-am mai servit nimik niciodata noaptea.
De asta am vrut sa o dezobisnuiesc pe Cati de mancatul noaptea cat mai repede, mai ales cand am realizat ca nu se trezea de foame. Si am reusit Aaaa, sa nu credeti ca nu se mai trezeste noaptea, insa nu mai papa.

Citat:
citat din mesajul lui manumanu

lauramiron, si cum ai reusit pana la urma sa scapi de biberonul cu ceai?

manu
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
http://family.webshots.com/album/570097332OcrkWq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Alra cum sa ma supar?? am zis doar ca nu sunt toti la fel .. la noi a fost si refluxul din cauza caruia ii dadeam sa pape des si mai putin si chiar si asa uneori dadea afara tot, n-as fi avut cum sa ii maresc cantitatea pt ca oricum ar fi dat afara.
Mamiseli imi pare rau pentru tatal tau!

Eu am avut o copilarie frumoasa, n-am stiut ce inseamna amenintarile(numai din partea fratelui), bataile si nici certurile in familie, sper sa-i pot oferi si piticului pe putin aceeasi copilarie fericita ce-am avut-o si eu.

mami de Thomas

Mergi la inceput