*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (62)*
Raspunsuri - Pagina 20
alra spune:
camelia, da, asta cred si eu: cand sunt mici de tot se scoala de foame si apoi devine obicei.
astia pe aici zic chiar si bebelusii mici de tot sa ii hranesti noaptea fara prea mult tam tam si cu lumina putina, sa nu ii schimbi decat daca e musai
hehe, scriu tampenii si nu v-am zis esentialul: nicole nu a mai facut febra foarte mare azi noapte. febra da, insa nu mai mult de 39.
mamiseli, si eu sunt intr-o situatie similara. nu am aici prietenele de acasa. iar la servici de multe ori ma plictisesc. noi lucram in hopuri de o luna. eu am de lucru cu o saptamana inainte sa inceapa luna noua si o saptamana dupa si cam atat
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
lauramiron spune:
Ma bucur sa aud ca e spre bine. Caterina n-a mai facut febra deloc si a inceput sa manance normal
| Citat: |
| citat din mesajul lui alra hehe, scriu tampenii si nu v-am zis esentialul: nicole nu a mai facut febra foarte mare azi noapte. febra da, insa nu mai mult de 39. ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008) Vacanta cu Laura in Romania |
cameliam spune:
laura, alra - o sa incerc sa vedem. la noapte daca se trezeste nu-i dau nici lapte, nici ceai, o iau doar in brate si ii shashai si o leagan pana adoarme la loc. sau ea sau eu
. sa vedem... sper sa fiu in stare, ca de doua zile sunt cu o durere constanta de cap peste zi din cauza ca nu dorm destul noaptea. eu am nevoie de 8 ore somn ca sa functionez si de cateva saptamani de-abia daca insumez 5-6 ore. acum a adormit si ma gandesc ce sa fac: sa fug jos sa mananc si eu de pranz in liniste si tihna sau sa ma culc flamanda, ca cine stie cat doarme si sa apuc si eu un pic de somn. partea proasta e ca eu nu prea adorm repede, si chiar nu sunt genul care sa doarma de amiaz, insa la starea de oboseala la care am ajuns, sper sa apuc sa pun si eu geana pe geana pana se trezeste.
ma bucur ca fetele bolnavioare-s mai bine. va pup.
Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)
spiridusul spune:
hai sa va scot din depresie:
am descarcat toate rufele din geamantane, le-am sortat, am bagat o masina.....
si s-a stricat batranul meu whirlpol.
am reusit sa scot ce era in el, am stors cu mana, ca pe vremea lu' mamaie, si acum stau si ma uit la sesame street cu fii mei.
am munti de rufe prin toata casa.
am 2 variante: 1 le incarc si plec cu ele la sor-mea
2. astept sa se repare singura batranica, pt ca suntem falimentari dupa concediu.
sa nu uit ca am frigiderul gol-golut, si stam totzi in pilotzei, ca sunt trej si ceva de grade in casa
deocamdata ma bucur de compania celor trei barbatzi din viata mea, si oi vedea eu maine incotro
play, with me, play with me,
striga tare SESAMEEEEEEE![]()
ps. ala mare s-a plicti de sesame, si inshira sampon pe mocheta din hol, dupa care freaca cu periutza mea de dinti, sa faca spuma.![]()
![]()
si azi am un gand bun pentru Ginye
Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi
fluturasha23 spune:
| citat din mesajul lui mamiseli_11 Fluturasha am vazut o printesa foarte expresiva in poze si frumoassaaaaa! M-au dat gata genele ei ![]() ![]() ![]() Mihaela de Miruna Cosmina (13.11.2008)Pozele mele Mirunica |
multumim pentru aprecieri. e doar fotogenica, atata tot, ii place o sa pozeze ta-su
mami de Iulia
stewie spune:
| citat din mesajul lui cameliam Ne-a vizitat o familie de prieteni pe care nu i-am mai vazut de doi ani, sunt stabiliti in Canada si au venit acasa in vizita. Au un baietel super dulce de 11 luni. Problema mea e ca Alexandra e aproape cat el. Incep sa ma pun pe-o grija ca fata asta e prea mare. Pana si capul ii e mai mare, nu doar ca-i mai lunga. Toata-i mare. Ii dau haine de 12-18 luni. Edit: ca-s cu capu-n nori azi... La multi ani pentru cozonaceii nascuti pe zi de 8! Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008) |
Multumim de urari La Multi Ani si voua de WOW 8 luni!!!!
Iar cu marimea...stai linistita, eu am vizitat o fetitza de 11 luni cand Thea avea 5 si era mai mare ca ea. Mama fetitzei voia sa imi dea haine de la ea, insa cred ca ar fi trebuit sa facem invers. Oricum fiecare are ritmul lui de crestere. La mine e mai amuzant fiindca eu sunt foarte mica si rade lumea de mine ca am un copil asha mare.
Thea Sofia (8 dec 2008)
http://community.webshots.com/user/stewie80
stewie spune:
| citat din mesajul lui anca_27 Da, azi e 8, mersi fetelor promote , aseara, de fapt azi0noapte pe la 12 ma apucase nostalgia si bocitul uitandu-ma la poze cu ghemotocul de acu 7 luni... nu pot crede ce trece...Stewie, si la noi e primul , mai zi, mai zi ce face Thea ... si zibe misuna, dar da in `marche-arriere` si numai cand o eliberez de orteza, de fapt, e asa de fericita ca tot patul e al ei, se rasuceste, se-nvarteste, e ca o rama. Mi-e ciuda intr-un fel pe orteza ... mi-e sa nu o incetineasca din achizitii motorii ca nu se poate misca in voie, dar sper ca sapt viit scapam de ea, si recuperam.Zibe mai da din cap, adica misca foarte energic stanga-dreapta, ca atunci cand zici `nu` ... la-nceput m-am speriat ca are copilu ceva neurologic, dar cumnata m-a linistit ca e ceva normal, descopera si ei tot felul de miscari, si cum ea e imobilizata, da din ce poate. ![]() Poarta-ma, mami! _ www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici |
Thea s-a schimbat enorm in ultimele saptamani, de mers tot ca in transee merge insa are viteza din ce in ce mai mare. Tot incearca sa evadeze din patut, desi nu se ridica inca in picioare. Tipa si rade la toata lumea, sunt foarte fericita fiindca ea a inceput sa rada foarte tarziu. Eu nu mi-as face griji pt Sara, mai ales ca veti scapa de orteza in curand, sunt copii care nu merg tarash nici la 10 luni, iar altii care sar de tot faza asta fara sa aiba vreo problema, asha ca sunt sigura ca totul o sa fie ok.
AAA si Thea mai da din cap si mai si tremura ciudat uneori, insa am inteles ca e normal, cum ai zis si tu experimenteaza.
Thea Sofia (8 dec 2008)
stewie spune:
La noi se apropie venitul in Ro, mai sunt 3 sapt si deja visez urat. Mi-e groaza ca o sa fiu cu Thea singura pe avion, 8 ore pana la Frankfurt si inca 2 ore dupa...deci cred ca o iau razna, mai ales fiindca eu nu o tin in brate aproape deloc. Ea nu stie ce-i aia adormit in brate sau stat mai mult de 10 min, asta pt ca eu am spatele cam paradit si ea e foarte grea. Ma rog, deci nu stiu cum o s-o tin 8 ore daca nu ne dau patutz.
Dar ce voiam sa va intreb, ca imi vine cate o idee pe parcurs...exista detergent special de bebei in Ro?
Daca da putetzi sa imi spunetzi care este mai bun? Vrea mama sa faca aprovizionarea inainte sa vin eu
Thea Sofia (8 dec 2008)
cameliam spune:
Nici n-am mancat, nici n-am dormit.
M-am pus in pat, dupa 20 min asta mica racnea, m-am dus la e ain camera, am linistit-o si am adus-o la mine in pat si ...greseala. Nici sa plec n-am mai putut de frica sa nu se trezeasca sa pice din pat, nici sa dorm.
Si mai am si doua ciori pe casa care nush ce dracu tot fac de suna acoperisu' parca-s tatarii pe noi. ![]()
spiridusule saru'mana, chiar m-ai veselit cand mi-am imaginat cum freaca copilu samponul cu periuta ta de dinti
. si... face spuma?
Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)
madutza spune:
Raspund la discutia legata de somn, fara sa citesc toate mesajele pana la capat, de frica sa nu se trezeasca Drushki.
Am tras-o si noi cu dormitul Anei cu noi in pat. M-am chinuit cu ea in toate felurile din a doua luna de viata. Atunci a fost bolnavioara si am luat-o cu mine in pat. Dupa aia s-a rupt filmul. Am incercat toate metodele sa o dezvatam de asta si acum, la 5 ani, trebuie sa stea cineva noaptea langa ea pana adoarme. Intre timp au mai aparut si fricile, fiind un copil sensibil, ii e teama de multe lucruri care uneori nu par amenintatoare. De ex. intr-o noapte a adormit foarte greu pentru ca a impresionat-o reclama pentru Centrul de Cardiochirurgie. Am evoluat oricum, pentru ca acum nu doarme cu mine toata noaptea ci doarme singura, trebuie doar sa o adormim. Pana la 3 ani a dormit cu mine si sotul a dormit separat. Asta a daunat foarte mult vietii de cuplu. Nici o metoda nu a dat rezultat si o inteleg intr-un fel, pentru ca si mie toata copilaria mi-a fost frica noaptea. Ma duceam in patul alor mei sau deschideam lumina intr-o camera si dormeam intr-un fotoliu. Altadata ma lungea pe covor langa ai mei, sa nu ii mai deranjez. Aceasta frica nu a trecut nici acum in totalitate, dar devenind matur am invatat sa imi controlez gandurile. Sincer va pot spune ca abia pe la 27 de ani am reusit sa dorm singura in casa fara sa fiu stresata. Nu stiu unde voi ajunge cu Ana, pentru ca habar nu am ce sa mai fac. Am incercat toate metodele, dar era probabil prea tarziu.
Astfel, trecem la capitolul 2: Andreea. Dupa ce am citit toate teoriile, le-am aplicat la Andreea si totul este excelent. La Ana nu le stiam de la inceput si apoi a fost prea tarziu. Andreea adoarme singura ziua, noaptea. NU POATE DORMI decat in patul ei, avad un scutecel sau o bucata de panza cu care sa se joace. Si acum, daca este foarte obosita si nu poate adormi, o infasor sarmaluta in scutecel si scoate un oftat prelung (parca ar zice "multumesc mami") si adoarme instant. Daca nu e obosita destul seara se joaca pana adoarme. Cu Andreea mi-am impus ferm sa fac asta si am reusit.
Exista insa niste deosebiri majore intre cele doua fete. Prima statea la san 1 ora si urla cand o puneam jos. Andreea sugea 10 minute dupa care scotea sanul cand se satura, o puneam in patut si adormea. Ana nu a luat suzeta, sanul era suzeta ei. Andreea e innebunita dupa suzeta, sanul nu a reprezentat interes decat atat timp cat avea lapte din abundenta. Ana nu a luat biberon decat dupa 1 an, cand am intarcat-o brusc. Andreea a luat de la inceput biberon. Reversul medaliei la Andreea a fost ca, neplacandu-i sanul decat foarte plin, laptele nu s-a format pentru nevoiele ei crescande si am alaptat-o doar pana la 6 luni. Mi se pare mai greu cu un copil dependent de san, cum a fost Ana (la 1 an nu ma mai trezeam noaptes, se scula si ridica singura tricoul, se mufa si apoi se culca).
Concluzia este ca orice copil este diferit si trebuie sa adaptam acele reguli din carti pentru fiecare tip de copil. Al doilea copil este mult mai simplu de crescut daca inveti din greseli. Daca ati pierdut startul cu invatatul copilului sa adoarma singur, nu stiu ce se mai poate face acum. Insa copiii cresc frumosi si destepti chiar daca dorm/nu dorm cu parintii, manaca 100ml in plus sau in minus fata de alt copil...etc., toate motivele care il streseaza pe un parinte cu un singur copil. Stiu cum e ca dupa 2 ani de zile sa iti doresti sa dormi o singura noapte fara sa te trezesti, dar trece si asta pana la urma. Ca vrem, ca nu, ei tot cresc si ajungem la 50 de ani sa tanjim dupa zilele si noptile in care ii tineam in brate sa doarma, la pieptul nostru, iar ei isi traiesc nebuniile tineretii si te suna odata la saptamana. Cateodata imi doresc sa vrea Andreea sa doarma cu mine in pat, sa o simt calduta langa mine. Deh, asa e omu', niciodata nu ii convine ce are.
Aaa, si mai important decat gandurile mele care au luat-o pe campii mai devreme (recunosc ca am mai si ster din ele, ca o luase rau pe aratura), iata cateva reguli pe care le-am aplicat la Andreea:
1. ritual de somn, in fiecare seara , la aceeasi ora facem aceleasi lucruri, in aceeasi ordine (joaca in pielea goala, baita, imbracat, lumina stinsa, pus in patut, biberon, 2-3 vorbe dulci, dat scutecelul, inchis usa)
2. daca adoarme in brate, nu il puneti niciodata in pat cand este complet adormit, ci cand e intre. atunci el este semi-constient si inregistreaza faptul ca a adormit in patut. (este complet adormit in momentul in care mushchii au spasme usoare - sper ca intelegeti la ce ma refer)
3. nu va jucati agitand copilul inainte de somn
4. incercati sa ii cantati un cantecel la culcare, mereu acelasi
5. incercati sa il puneti in patut si sa ii cantati, punand o manuta pe burtica lui si mangaind-ul
Gata. Scuze pentru mesajul aberant de lung si Somn usor!
3.
SMS 858 - Doneaza 2 EURO pentru inima copiilor
Madutza
,Mariuca
(17 Mai 2004) si Andreea
(21.11.2008)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003?vhost=community

, aseara, de fapt azi0noapte pe la 12 ma apucase nostalgia si bocitul uitandu-ma la poze cu ghemotocul de acu 7 luni... nu pot crede ce trece...