Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (112)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MsBB spune:

Cum inca nu-i 12 noaptea bifez si eu un salut pe ziua de azi .

Sper ca maine nu o sa plang dupa orele astea . Azi mandra mea a dormit doar vreo 30 de min la pranz iar la amiaza, sub amenintarea ploii, am bagat viteza inspre casa si atat de interesant si palpitant i s-a parut incat statea ca Kate Winslet in Titanic la prora si chiuia si tipa dupa toti oamenii de pe strada .
Acasa cum n-a mai dormit am luat-o pe sus la o sesiune de cumparaturi, ca nu mai aveam nici unele si era atat de obosita mititica, incat era ca un betiv, cadea din picioare. La iesirea din magazin, la Kaufland, s-a oprit sa se uite la mashinutzele alea si la un mom dat a zbughit-o inapoi in magazin, cu o viteza de naluca si-n secunda 2 am vazut-o cum a facut o pirueta si zdrang in bot .A aflat tot magazinul de cazatura
Ajuns acasa a mai tras o dulceata de vishine in pampers - apropo Inais si fie-mea tine cu producatorii de pampersi , iar avem zile cu cate 7/8 kk-ri - si a adormit in timpul .
Mai naspa e ca si-a cam facut un obicei, cam prost , sa se treazeasca la 5 dimineata - asa ca-s cam chianuna. Drept dovada la ora asta io stau si forumesc
Pe la 10 imi cadeau ochii-n gura si m-am intins in pat . A venit tantaru, bazait - aprins lumina - articulat . Incercarea no.2 - venit tantaru, bazait - aprins lumina - articulat - Incercarea no.3 venit tantaru, bazait - aprins lumina - articulat si acum belit oki in calculator
Minunat!

Am intrat sa urez sanatate bolnaviorilor - Iasmi , Tiberiu , si ochisorul Marei, sa fuga boala de la fam Ylari , sa nu prind si Eva cea frumoasa.

Noapte buna va doresc si fara boli si probleme!

Innebunesc - tocmai a zburat un nenorocit de tantar pe la nasu meu - IAR!!!

Fericirea are chipul tau... Andra , noastra!

Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinabulina spune:

buna seara!
am vazut ca Iasmi e bolnavioara. sanatate multa . si vreau s- contrazic pe cenia : fiica-mea bea saruri de rehidratare (prolyte si electrolyt) pe nerasuflate . nu bea apa cum bea porcariile alea...
mai vroiam sa-i spun lui ylari ca fiica-mea nu mai vrea sa doarma la pranz de ceva vreme (are mai bine de o luna de-acum, cred ca doua chiar), urla, se agita, se ridica, plange de zici ca ce-i, face ca toate cele... eu am gasit solutia; cand o vad varza de obosita (ca obosita e, dar se lupta cu somnul), o pun in carucior si o plimb inainte si inapoi pana pica. si pica destul de repede. acum nici nu mai incerc s-o pun in pat intai, o pun direct in carucior si da-i plimbare
mai vroiam sa spun ceva, dar am uitat. ma duc la somn...

edit, ca-mi amintii: nu stiu sa-i raspund andradei, din pacate. cred insa ca analizele sunt cele mai concludente. si ii transmitem lui Tiberiu muuuulta sanatate, iar mamei lui un pupic, sa nu mai fie suparata

georgiana, de gogoasa balerina teodora maria din 15 mai 2008
Ia te uita ce mare sunt
Povestea gogoasei balerine
Avem viata in sange

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui chinabulina

buna seara!
am vazut ca Iasmi e bolnavioara. sanatate multa . si vreau s- contrazic pe cenia : fiica-mea bea saruri de rehidratare (prolyte si electrolyt) pe nerasuflate . nu bea apa cum bea porcariile alea...
mai vroiam sa-i spun lui ylari ca fiica-mea nu mai vrea sa doarma la pranz de ceva vreme (are mai bine de o luna de-acum, cred ca doua chiar), urla, se agita, se ridica, plange de zici ca ce-i, face ca toate cele... eu am gasit solutia; cand o vad varza de obosita (ca obosita e, dar se lupta cu somnul), o pun in carucior si o plimb inainte si inapoi pana pica. si pica destul de repede. acum nici nu mai incerc s-o pun in pat intai, o pun direct in carucior si da-i plimbare

Ia te uita ce mare sunt
Avem viata in sange

si mara urla daca e prea obosita. NU m-am stresat, si eu daca trec pragul de oboseala nu pot adormi. Diferenta e ca pot sa spun.... eu o las sa se joace. De obicei, mergem si tragem pisica de coada, urlam la ea, ne tolereaza. apropos, nu vreti o pisica? vaccinata, tunsa . Adevarat extraveral

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

Citat:

buna seara!

Ia te uita ce mare sunt
Avem viata in sange

si mara urla daca e prea obosita. NU m-am stresat, si eu daca trec pragul de oboseala nu pot adormi. Diferenta e ca pot sa spun.... eu o las sa se joace. De obicei, mergem si tragem pisica de coada, urlam la ea, ne tolereaza. apropos, nu vreti o pisica? vaccinata, tunsa . Adevarat extraveral

Cleo ce ai draga mea cu pisica de vrei sa o instrainezi de cateva zile?

Solutia cu carutzu o foloseam si eu la adormit cand aveam celalalt carutz, acum cu asta nu pot ca nu se lasa pe spate.

Noapte buna, va pup, ne auzim maine!!!

YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinabulina spune:

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

Citat:

buna seara!

Ia te uita ce mare sunt
Avem viata in sange

alta decat a ta? ca nu pot sa cred ca renunti la ea daca e asa de buna

Ia te uita ce mare sunt
Avem viata in sange

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Buna seara si de la noi :)

Am cam disparut dar asta pt ca ... surprise Am purcelushul bolnav si stam amandoi acasa :) Tot citesc si pe la voi de bebi bolnaviori ... SANATATE multa va doresc din toata inima !!! Ne inscriem si noi pe lista, dupa o saptamana de antibiotic, pentru o suprainfectie a cailor respiratorii (diagnosticata corect deja incep si eu sa fiu experta ) bebe a inceput sa imi faca febra, in weekend. Si asa ca de sambata suntem si noi pe tratament intensiv de paracetamol si nurofen alternate la 4 ore. Febra devine din ce in ce mai mare - a inceput cu un timid 38 pe care de altfel nu l-al bagat sambata in seama, am dat vina pe caldura, si se continua cu cifre mai ametzitoare asa, peste 39, netratata. Daca tratam febra se ajunge iar pe la un friendly 38.5 Am si eu Novocalmin in casa dar nu indraznesc sa il folosesc, caci totusi e acceptabil pana acum.

Deci, am hotarat sa raman acasa azi si am fost la doctor. La noi nu vine nimeni acasa, adica nu am auzit eu, poate pe la Esme ar veni doctora acasa - in cazul nostru ni s-a explicat ca tre sa ne deplasam noi. Ceea ce am facut si am dat un spectacol la spital - bebe al meu l-a tinut minte pe doctor de data trecuta, cand a incercat sa ii curetze urechii - ei bine, s-a lasat cu plansete si suspine, desi controlul de data asta nu a fost invaziv. Si s-a terminat totul minunat, cu bebe care a dat afara tot din el in timp ce era in bratele mele. Nu reuseam sa il desclestez de mine sa ne curatzam. Asa ca doctorul mi-a adus un halat din ala de om bolnav caci eram vomata toata si uite asa am plecat io acasa ...

Maine ii fac analizele piticului, e suspect de mononucleoza, are ganglionii inflamati ... are si angina, ceea ce am citit eu ca vine la tava cu mononucleoza. Nu ni s-au dat antibiotice - ba chiar doctorul a subliniat ca e viral si ca nici analizele el nu le-ar face ... Dar deh, ca sa ma liniseasca ...

Eu am vazut diferentele: de fiecare data cand Robert a avut ceva viral, desi febra era super mare, de te lua cu ametzeli, bebe a fost vesel, agitat ca de obicei, activ, haios, are pofta de mancare... nici nu ziceai ca are 39.5 Ceea ce e cazul si acum, deci nu ma impacieentez. Doar ca tre sa stau cu el acasa si asta inseamna ca nu ma machiez nu fac solduri nu barfesc la cafea etc. Cand a avut infectii, se vedea clar: febra in jur de 38 dar bebe era o carpa ... nu faceai nik cu el. Astept cu interes analizele. De fapt verdictul - aici analizele nu se dau la pacienti si habar nu am valorile (imi pare rau un pic, deoarece ii face si vitaminele, etc etc - era chiar interesant de stiut).

Ce mai voiam sa zic ... hmmm am vrut si io sa ma bag la discutia cu rasfatzatul de bebi, dar nu am avut timp. si eu il "rasfatz" pe al meu la modul ca nu il las sa planga prea mult. Si inca nu l-am invatzat sa adoarma singur, pe de o parte pt ca a tot fost bolnav si imediat cum incepea sa planga vomita, pe de alta parte nu prea ma tine inima sa il las sa urle... Insa sunt de cord cu limitele si cu distantarea. Si cu faptul ca sunt niste smecheri si ne exploateaza la greu

Eu una incerc sa fiu SUFICIENT de prezenta pentru el. Adica sa fac astfel incat sa ne simtim cu toti bine: Robert va trebui in final sa inteleaga ca nu e deosebit de tati al lui sau de mine, ci este un membru al familiei cu drepturi egale cu ale celorlati. Toti trei avem nevoie si incercam sa negociem pentru a ajunge cu totii la o anumita stare de multumire sufleteasca. Nu sunt de acord cu exagerarile trendului AP (attachment parenting). Caci sunt exagerari si acolo, ca in orice pe lumea asta. Incerc sa iau doar ce e mai bun, de fapt, ceea ce consider eu ca e mai bun si ii convine familiei mele.

Sunt de parere ca un bebe nu trebuie sa conduca familia, e drept ca are nevoi, e drept ca el nu stie sa astepte, e drept ca daca nu i se raspunde pe loc plange si sufera... dar si parintii au nevoi iar in timp si parintii se pot simti frustrati, deprimati ... Procesul este un pic mai lent (bebe se exteriorizeaza imediat daca nu il lasi sa faca ceva anume, plange, sufera etc). Mamicile, care au rabdare, evident, lasa timpul sa treaca fara a se ocupa de ele, sau fara a isi satisface mici dorinte, la fel si taticii. La final, din cauza oboselii etc etc avem situatii cand bebe devine de nestapanit, parintii super nervosi iar frustrarile izbucnesc. De aceea cred ca un echilibru trebuie gasit, dupa cum spunea Cleo Un echilibru interior, sufletesc, in care fiecare sa primeasca fix ceea ce e trebuie, nu mai mult, dar si un echilibru "exterior" sa zicem - e vorba de prezenta celorlalti :) sau uneori de absenta lor. Asa ca eu din cand in cand mi-as lasa copilul cu mama/tata/socrii etc si m-as duce fara nici o remuscare sa ma distrez cu sotzul pe undeva in weekend, sau as iesi seara la bere etc etc Daca as putea De asemenea, raman la parerea mea ca serviciul chiar conteaza, poate e mai greu pentru mame (in sensul ca trebuie efectiv sa se imparta in 3: bebe, servciul si sotz - va spunem noi cele cu experienta ca e greu si uneori epuizant) dar este si "rewarding" ;...ca nu stiu cuvantul in RO ... sorry. Am intalnit mai multe mamici deprimate printre cele care stateau acasa (cunosc o groaza de cazuri asa) decat mamici active si implinite, desi mai obosite ca primele.

Alt avantaj la faza cu distantarea si cu prezenta mamei in doze suficiente, nu excesive: felul in care bebe priveste lumea si felul in care ii descopera pe ceilalti. Personal, sunt foarte multumita de cum se comporta Robert in societate, de faptul ca nu e dependent de mine, de felul in care ii intampina pe oameni, cu zambetul lui. La cresa s-a adaptat foarte bine, e o atmosfera super in familia respectiva - acum sunt in vacanta si copiii doamnei care are grija de el, si e o casa plina de copii, Robert este unul de al lor, sta cu ei la masa, il vad cum se iubeste cu ei, cum se joaca impreuna. Imi place ca tanti este calda, dar stie sa isi impuna limitele si am incredere in ea, caci are experienta. Stiu ca daca bb e bolnav are grija de el cum as avea eu, l-am si trimis bolnavior la ea, de altfel. (By the way, ma gandesc deja cu lacrimi in ochi la momentul cand ne vom desparti de ea brrrr si ea la fel, mi-a spus-o ... cica ea a facut efectiv o depresie si a fost la psiholog cand s-a despartit de primul bebe pe care l-a avut in grija, se atasase prea mult de el ...)

Dezavantaje la toate chestiile astea?? independenta, societate = "pericole", lipsa de control, virusi multi, se pare ca robert e un pic sensibil si culege orice de peste tot hihi ... Dar trecem noi peste :)

Buuun, ce mai era de discutat ??? Hmmm... Aelita - sunt de acord cu impresiile tale despre viatza in romania si in belgia :) Sunt chestii diferite, important este sa te adaptezi si sa iei ce e mai bun.

Socrate mi-a placut ce ai scris si gandesc ca si tine ... Imi doresc aceleasi lucruri pentru barbatzelul meu La final, sper sa se aleaga cu o nevasta pe placul meu

Of si inchei spunandu-va ca am fost la spital la o prietena care a nascut un bebe pe 2 iulie. Doamne fetelor ... ce micutza era draga de papushica !!! Robert mi se parea un magaroi mare pe langa ea Si chiar era magarush : facea numai prostii, sa ne atraga atentia, ba chiar a tras un pumn in patutzul fetitzei si a speriat-o mititica ... Si pentru prima oara in iata si-a manifestat gelozia: am luat bebele mic mic in brate (are 3 kile ... parca tineam un fulg... ce piciorushe avea ... iubita de ea !!!)iar robert instant a incepyut sa se smiorcaie si sa planga. Hmmm... nu cred ca e chiar atat de social pe cat imi doresc eu

Si mi-am adus aminte de bb2 - imi trebuie un set de analize, o luna de acid folic + curaj Ieri m-a enervat robert de imi venea sa imi leg trompele

Mda ... m-a intins ... dar eu scriu rar Va pup si va urez inca odata SANATATE

Simona cu Robertzel baietzel frumos

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti si Poze cu bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Moaama cat am scris si tot nu am terminat

Am mai pus niste poze, cateva :

Robert in diverse ipostaze, printre care si tumbeliunul de Belgia http://picasaweb.google.com/poze.robert/RobertCreste#

Si poze cu bebemic mic mic

http://picasaweb.google.com/poze.robert/KarolinkaBeforeAndAfter#

Ia uitati aici ce dulce:

http://picasaweb.google.com/poze.robert/KarolinkaBeforeAndAfter#5354908649697450738 - poate intr-o zi o sa fie pe burtoiul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Inais asa e, la noi a tinut tare mult, asta probabil ca si din cauza mea care am continuat sa-i dau lapte, de la san si formula de-a lui, cu lactoza, pentru ca altceva nu voia. Si decat sa mi se deshidrateze am continuat sa-i dau lapte. Am mers la farmacie si am cerut si eu ceva gen smecta, ceva naturist, fara prescriptie, orice numai sa-i opreasca diareea, nu mi-au dat nimic. In plus eu ma duceam la servici si stateam cu inima cat un purice, ma gandeam ca macar inainte ii dadeam sa suga mereu, insa asa cu mine plecata ce se face bietul pui. Asta este stilul aici, ce sa-i facem.
farmacista mi-a dat numai cateva retete de saruri de hidratare preparate in casa, am incercat dar nici pe alea nu le-a vrut. LE copii aici daca vrei:
prparatul numaru 1:
-suc de portocale fara zahar - 360 ml
-apa-600 de ml
-sare 2.5 ml

preparatul numarul 2:
-zahar - 20-30 ml
-apa-1 l
-sare 2.5 ml

prepratul numarul 3:
-apa -500 de ml
-sare 5 ml

Apoi scrie ca aceste preparate nu opresc diareea insa impiedica deshidratarea

Simonix sanatate multa si Robertelului tau!
Vai cat e de scump si ce mare a crescut, s-a transformat asa nu stiu cum, cred ca de la dinti. Seamana cu tine perfect. Un frumusel, ce sa mai vorbim. Iar bebe mic imi vine sa-l pap, mi-e si mie dor, mai ales ca ieri am avut doua gravidute in vizita.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Vos enfants : vous pouvez vous efforcer d'être comme eux, mais ne tentez pas de les faire comme vous" Khalil Gibran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Simonix, cred sincer ca rasfatata mai mare decat Victoria nu exista pe lume. Sa o vezi/auzi cand plange prefacut... ca nu i s-a dat (sau dat voie) ceva... E singura ipostaza cand o las sa planga. In rest nu a plans mai mult de 20 secunde fara sa fiu langa ea, de cand s-a nascut. Cum spui tu, NU ma lasa inima, mi se pare tare "cruel" sa o las sa planga. Si ea... profita din plin. In schimb pot sa spun ca victoria a plans raaau de vreo 4 ori in viata ei , in general e chestie de un minut-doua. E un copil foarte fericit si vesel si eu vreau sa cred ca e o urmare a faptului ca am raspuns intotdeauna cu dragoste si instantaneu la dorintele ei.

_
Mami de Printesa Victoria Isabella

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Simonix

http://picasaweb.google.com/poze.robert/KarolinkaBeforeAndAfter#5354908649697450738 - poate intr-o zi o sa fie pe burtoiul meu

Daca asta va doriti, sa va ajute Dumnezeu.

Robert e atat de frumos si dragalaaaaaas, cu dintisorii aia multi. Pupam iepurasul dulce.

_
Mami de Printesa Victoria Isabella

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput