Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (112)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns socrate spune:

Am venit si noi de la nunta, ne-am cules de pe drumuri. A fost frumos, cam multa muzica pop ulara si nu prea am dansat, dar am stat pana la 6 dimineata ca locatia era la 35 de km de Macin, acolo am stat noi si tb sa conduc la intoarcere, iar al meu sot nu vroia sa plecam de acolo pana nu se lumineaza ca nu era semnalizat drumul, eu vad cam prost noaptea si mai erau si multe carute. In fine, am plecat noi dupa tort, care de altfel tot la 5 a venit.

A fost ok, mai ales ca a stat cu sora-mea deci a fost mai usor.

Acuma am reusit sa citesc si eu din urma. Surorile au plecat la mare, sa petreaca bine.

Ylari draga mea, am un singur cuvant pentru tine: ZEN. Asta legat de Eva. Din ce povestesti saraca s-a agitat mai mult din cauza agitatiei voastre. Voi v-ati agitat si din cauza virozei. Asta e momentul in care izbucnesc lucrurile si vezi totul sub un nor negru. Este foarte greu, eu te inteleg. Si noi am reusit sa ne bosumflam tot asa intr-un moment in care eram toti trei agitati. Noi nu ne certam ca eu nu sunt in stare sa deschid gura, eu sunt din alea care plang in baie si in perna dar nu zic nimic. Cu cununia religioasa nu stiu ce sa iti zic. Decat sa o faca doar de gura ta, mai bine fara. Toata viata te-ai intreba daca a fost ca a vrut sau ca ai vrut tu. Daca insisti din pacate te va face doar pe tine sa te simti inconfortabil. Pe Eva las-o in pace pur si simplu. Daca te enerveaza, este o reactie perfect normala de altfel, pune-o in patul ei, pune-ti niste casti si las-o 5 minute sa urle. Nu va pati nimic. Tb sa se calmeze si ea si tu. Eu sunt mai dresata, copilul meu urla la somn de cand s-a nascut. Cand era mic plangea in fiecare seara o ora inainte de nani. Prietena mea zicea ca ea nu ar fi rezistat daca facea asa fiica ei. Poate da, poate nu. Ei tb sa se descarce. Eva a avut multe lucruri noi in viata ei in ultima saptamana, a fost si bolnavioara, ati fost si voi bolnavi, obositi, agitati. Pai cine sa mai doarma in conditiile astea? Sora mea nu a dormit de cand avea 6 luni la pranz. Nu a vrut si punct. Nimic nu a facut-o sa doarma.
O sa isi revina, nu iti face griji, dar las-o si pe ea sa fie libera sa aleaga.
sa iti treaca supararea, e greu singura cu copilul, stiu si eu. Cateodata ma bufneste plansul din senin. Eu plang, asa ma descarc. Nu am nimic in mod special dar plangand eu ma calmez, e un obicei din copilarie probabil, nu inseamna sa faci si tu asta . Ideea e sa gasesti o supapa. Io mai bat snitzele, subtiri, subtirele...intelegi ce zic.

Alysh, nu am citit inca postarea de pe blog. Eu am citit cate ceva legat de attachement parenting. Eu de exemplu o admir pe Cleo ca are curaj sa ii lase libertat Marei, chiar daca se mai intampla intamplari. Eu nu pot, mi-e frica, incerc sa il feresc sa nu se loveasca, juleasca etc. Sper sa il pot lasa mai liber. Dar la noi s-ar uita si tati ca si cum as fi putut evita julitura/lovitura...sau ma rog poate e in capul meu, dar el e si mai prapastios cand se joaca cu cate ceva, ca sa nu ii dau aia ca se poate lovi etc. Eu nu il las langa nimic periculos. Si nu ii dau voie la satisfacerea curiozitatii legate de fire. Pentru ca daca doamne fereste se curenteaza nu ma ajuta linistea lui sufleteasca cu nimic. Si da, eu il las la TV, dar va tb sa limitez asta ca mai nou sta cam mult timp uitandu-se. Pana acum era doar de zgomot de fond.
Deci eu sunt cam de parerea Simonei. Tb sa aiba niste limite. Mai ales ca sunt baieti.Pai daca ma trezesc cu cine stie ce grozavie mai tarziu? Mai bine stie pana unde se poate merge. Vreau insa sa nu ii transmit toate temerile si frustrarile mele. Vreau sa fie un baiat care sa gandeasca liber si sa aiba curaj sa isi expuna gandurile si parerile, sa nu ii fie frica si sa nu traiasca in umbra a ceea ce pot crede altii despre el. Nu vreau ca o femeie sa ii impuna vreodata ce sa faca si ce decizie sa ia. Vreau insa sa respecte toti oamenii indiferent daca sunt frumosi sau urati, destepti sau prosti, femei sau barbati, tineri sau in varsta. Si sa stie sa faca un compromis, sa isi ajuta sotia la treburile casei, sa stie sa faca 2-3 feluri de mancare, sa stie sa asculte si sa inteleaga, sa fie empatic dar nu fraier. Sa stie sa citeasca oamenii, sa nu se lase folosit si sa nu foloseasca el pe altii. Sa nu fie agresiv, dar sa stie sa se apere.
Intr-un cuvant, sa fie om si barbat in adevaratul sens al cuvantului. Si mai vreau sa nu ma minta niciodata, sa poata sa imi spuna orice si oricand pentru ca va stii ca gaseste intelegere si ajutor mereu. Eu ma ingrozesc cand vad la TV ca un baiat tanar se sinucide ca l-a parasit iubita. Cand ma gandesc ca va creste baiatul meu si pt cine stie ce fufa va suferi ma apuca toate cele. Probabil voi fi o soacra in adevaratul sens al cuvantului dar sper sa pot sa il las sa aleaga si respect decizia lui.

Hai ca am scris o nuvela. Pup toate fetele, am citit tot, imi pare rau de Iasminuta, Tiberiu...io sper sa va reveniti cat mai repede. Va las ca cheama datoria.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui socrate
Probabil voi fi o soacra in adevaratul sens al cuvantului dar sper

mami de Edvin Sebastian

deci io nu mai las pe fiica mea sa puna mana pe fiu tu

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

GABItA eu la 17-18º pun plapuma .Aici am 30º in casa,si abia cu aerul mai scad un grad,doua .spre dimineata,cu toate geamurile deschise,eu ma invelesc,ma ridic pe la 5 si inchid geamurile si ne invelim .dar mai putin de 28º nu sunt .
asa ca daca sunt 17-18 eu vin cu paltonul
mie imi e frica de caldurile de noapte din Ro,alea de la 28º in sus,30º sau peste 30.
stiu ca acum doi ani am prins si adormeam si eu pe la 6 dimineata cand se mai racorea..

IULIA vad ca spune ca sunt calduri mari in Bucuresti...
eu nu o sa stau in bucuresti decat poate cateva zile,dar prin sud.

CLEO of,mititica,a nimerit ea chiar la ochisor ! noroc ca paiele astea sunt cat de cat flexibile si nu si-a facut mai rau !
si al meu are boala betelor,orice gaseste zici ca e haiducul pe 7 cai,ne-ar scoate si noua ochii.
cutitele le-am eliminat din sertar ,sunt sus,ca le-a atacat si pe-alea,l-am prins intr-o secunda cu un cutit in gura,si alta data cu el ca o sulita il tinea.am zis ca intepenesc pana i l-am luat usureeel din mana.
cu Sofia cutitele au ramas la locul lor,nu au tentat-o,dar golanul asta se da la ele.
vina noastra e mereu,dar nu putem sa evitam tot.eu sunt cu ochii pe el ,dar tot face multe,e plin de vanatai pt ca e ca argintul viu.
se urca pe masa din bucatarie.ajunge acolo urcandu-se pe canapea,si trebuie sa fiu atenta sa nu las nimic pe masa,pahar sa nu cada cu el sa se sparga in el,cutit sa nu cada cu el in mana ...adun tot.
cum vede un pahar,il gasesc intr-o secunda in care ma intorc la chiuveta,el direct pe masa bea din el.
cand ii zic sa se dea jos,asculta,macar nu tipa,dar se urca iar cum am intors spatele.
in rest cred ca nu mai am pericole prin casa,le-am eliminat de pe vremea Sofiei,nu au cabluri ,prize,colturi de mobila,geamuri deschise,dar doamne fereste,tot uite ca e ceva sa isi faca rau !

INAIS of,imi pare rau ca are enteroviroza,au avut si ai mei amandoi odata saptamanile trecute,au slabit,ne-am chinuit mult...stiu cat e de greu si princ e treci Multa sanatate !
ai mei nu au pus gura pe saruri decat la final,cu seriga .
a trebuit sa ma conformez cu apa si ceai de menta..si multa rabdare.
nu au vrut nimic de regim,orez,morcovi,nimic nimic .

ANDRADA imi pare rau ca nu stiu nimic ...va pup!! multa sanatate si multa putere !

REALLAURA-aoleu,clar ca daca latra cainii nu puteti sa dormiti cu geamurile deschise...
am fost aici intr-un loc la mare cu galagie mare pe strazi,baruri,sarbatori,bautura,cantece,pana pe la 3 nu se putea dormi decat cu geamurile inchise...si era prea cald..

Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi .

Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

Citat:
citat din mesajul lui socrate
Probabil voi fi o soacra in adevaratul sens al cuvantului dar sper

mami de Edvin Sebastian

deci io nu mai las pe fiica mea sa puna mana pe fiu tu

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Acum serios, socrate jos palaria! Asa cred ca vrem cu toate sa ne crestem copiii, sa fie oameni, in adevaratul sens al cuvantului. Si eu ma ingrozesc cand aud stirile... Doamne ajuta ca lumea sa devina mai buna totusi... ptr copiii nostri. Prin copiii nostri... Ma rog... are sens ce spun?

YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Inais pupam Iasminuta sa se faca bine! Of, stiu ce inseamna, asa a facut si al meu cand a avut gastro, a refuzat orice, pana si apa cateodata. Noroc cu sanul. Desi stiam ca nu-i face bine, ii dadeam san in continuare si lapte ca mi-era frica sa nu moara de foame si de deshidratare. Am incercat sa-i dau si cu seringa si a scuipat tot si a vomat imediat, deci cand nu vor, nu vor, te dai cu capul de pereti si tot nu inghit.
Ce chestie cu otita! Bine ca ai avut incredere in instinctul tau si ai mers in alta parte. Cateodata ma bucur ca sunt in sistemul asta, unde medicamentele se prescriu destul de greu. Nu-mi place faza asta, cand arunca imediat cu antibiotice in tine si iti mai pun si un diagnostic la repezeala. Stiu ca innebuneam cand imi era copilul bolnav ca l-am vazut cum se chinuie zile in sir fara nici un fel de medicament, insa pe de alta parte cand totul s-a sfarsit am zis ca poate e mai bine asa ca a luptat singurel fara antibiotice care sa-i distruga si mai tare sistemul imunitar si flora intestinala. Nici nu stii cum e mai bine.

Mami de pitic Patrick (29.04.2008)
"Vos enfants : vous pouvez vous efforcer d'être comme eux, mais ne tentez pas de les faire comme vous" Khalil Gibran

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Update 2 : suntem la al 2-lea plic de Smecta...! Le facem vanzare astora de la Pampers! Si alora care produc Panadol. A facut iar 38.3. In schimb a revenit la sentim bune ref la lichide. A baut supa de morcov+ceai menta+saruri. Asa ca scaparam de perfuzii. Multumescu-ti Doamne! Aaa...si o descoperire pt noi. Copilul vrea sa bea ca oamenii mari. Din cana. Ea nu mai vrea tetina de bibe. Nici pai. Dar a cooperat si cu astea de "bebelusi"...pt moment! Ne-a facut un favor. Nu de alta dar bautul din cana nu il manage-uieste perfect si suntem cu mopul dupa ea si cu bavetici schimbate pe banda. Dar este efectiv innebunita dupa bautul asa. Sa vedem cat o tine!

Aelitaimi pare rau de copilasi ca au fost bolnaviori si au slabit. Off! La voi cat a tinut? Ca sa stiu la ce sa ma astept! Uite fiica-mea a inceput sa se dea pe brazda. Macar bea lichide. Sper sa nu-mi slabeasca prea mult ca si asa e mic-mic pitic!

Doloress la voi stiu ca a tinut! Muuuult!
Cat despre tratam. care nu se dau in alte tari, citeam in cartea unui renumit pediatru englez ca diareea nu e bine sa fie oprita. Acum eu ma gandesc ca se refera la starile in care sunt cateva scaune moi si stop. La noi stopu' ala nu se intrevede! Fir'ar el sa fie!

Deci pe scurt ne hranim DOAR cu lichide...nici mucilagiul de orez nu-l doreste dra. A vrut dimi ceva, ceva...dar atat. Cred ca are gatul varza!

mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati

Cat de maaaare sunt!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

cu diareea am suferit si eu cu primul copil. ne-a zis sa ii dau stiksuri cu sare ca absoarbe sarea si ii face si sete. sau covrigei. ii punam in orez sfarimati dar prefera cu ei in mina. smecta la greu, si niste pastile naturale din rinza de porc sau pui: Kreon. mama imi facuse din pielitz de rinza uscata si sfarimata dar am ris de ea si apoi dr. a prescris reteta am citit prospectul si am ramas masca. avea 18 scaune diareice pe zi!!!! apa cu saruri nu o bea nici un copil!
multa sanatate va dorim

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cenia

cu diareea am suferit si eu cu primul copil. ne-a zis sa ii dau stiksuri cu sare ca absoarbe sarea si ii face si sete. sau covrigei. ii punam in orez sfarimati dar prefera cu ei in mina. smecta la greu, si niste pastile naturale din rinza de porc sau pui: Kreon. mama imi facuse din pielitz de rinza uscata si sfarimata dar am ris de ea si apoi dr. a prescris reteta am citit prospectul si am ramas masca. avea 18 scaune diareice pe zi!!!! apa cu saruri nu o bea nici un copil!
multa sanatate va dorim

poze
poze vechi

Cenia, ce e aia rinza? Sorry... Sticsurile si grisinele erau singurele chestii solide pe care a acceptat Eva sa le pape in saptamana cu enteroviroza.

YLARI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

cenia si noua ne-a dat pediatrul Kreon,dar pt ca sara mananca ff bine si nu ia in greutate.O capsula trebuie sa o impart in mod egal la nr de mese de peste zi,si am ce numara microgranulele alea de imi sar capacele.Acum m-am uitat si eu pe prospect si am vazut ca contin Pancreatina :Pancreatina este o substanta extrasa din pancreasul animalelor si folosita în tratamentul tulburarilor intestinale. Aceasta contine substante enzimatice secretate de pancreas , precum: proteaza, lipaza, amilaza.Nu stiam ca ajuta si la diaree,e bine de stiut
Ylari,eu stiam ca ranza e pipota sau mai bine zis pielita de pe pipota,deci,pipota e pancreasul nu stiu prea bine sa explic,dar important e ca face bine.
Inais,eu cand a avut Saruca vreo 8 scaune intr-o zi i-am bagat un Smecta in lapticul de la nani,care e si fara lactoza si fara gluten,(noi suntem pe Nutren Junior de la 1 an)si l-a stors.Altfel nu cre ca accepta Smecta,eu una nici batuta nu as putea inghiti gretosenia aia.Eu zic sa duci totusi si o mostra la analiza sa aflati exact ce virusel e sa puteti face tratamentul corect.Iasminutei,sa va treaca cat mai repede
MAi vroiam sa zic despre metoda de baut lichide la mladitele in greva setei :noi desi avem n-spe cani si canite cu supapa fara,cu cioc fara cioc,etc,bem ff buiine,si de muuult timp apa,ceai,suculete din sticlutele de Tedy Play,acum a aparut si Tedy Water parca,sunt si mai bune sticlutele ca au un fel de supapa si bea fata noastra cam 6-700 ml/zi,ca si eu in primavara eram disperata ca nu bea lichide fata.
Am mai citit cate ceva pe aici dar acum sunt tare oo,si maine ma trezesc devreme sa merg la Polizu dupa rez analizelor de vineri,sper sa fie ok totul.
V-am pupicit,noapte buna

tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008

36sapt+

Mergi la inceput

Alex@Sara, merci de raspuns, mi-ai explicat foarte bine. Am mai invatat ceva

YLARI

Mergi la inceput