Pepenasi iulie-august 2008-IN SARBATOARE (132)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Cald mai e, simt ca ma topesc in casa, afara e si mai cald, astept sa se mai racoreasca si sa ies cu Ioana la plimbare...
Saptamana asta trebuie sa ma apuc de bagaj, usor usor sa pun tot ce am pe lista sa nu cumva sa uit ceva, ma refer la lucrurile Ioanei, ca pt noi nu conteaza, ne descurcam si cu mai putine. Mai am si de cumparat cate ceva, atat pt concediu cat mai ales pt petrecerea de sambata. Am 2 liste de cumparaturi, ce mai, o gramada de treaba... Ne-am hotarat sa facem petrecerea la curte, la bunica sotului, ca acasa eu am zis ca nu mai fac niciodata ca mi-a ajuns. Ideea e ca suntem tare multi in gasca, si chiar daca nu i-as chema ei tot ar veni la usa si decat sa ne inghesuim pe balcon si in bucatarie, mai bine stam frumos la aer acolo. Sotul se duce azi sa vada cum organizeaza mesele, gratarul, etc. Din cat am numarat vom fi in jur de 25-26 de persoane.

Anna si Ioana 11.07.2008

povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estrella80 spune:

Va multumesc fetele pentru sugestia cu formele de biscuiti!Voi incerca sa caut in Carrefour caci la Real imi este putin peste mana.

May3 imi pare rau sa aud asa ceva! Ai grija de tine si te asteptam cu vesti bune!

Diarux, sa iti raspund cat de cat cronologic. Asa: cu greutatea cu siguranta e in grafic !!, cu vaccinurile, nu stiu daca e asa intrucat nu am apucat sa vorbesc cu doctorita mea dar nu cred sa ma poata lamuri intrucat nu prea cred ca merge la conferinte sau seminarii prea mult.Insa, stiu ca infarix-ul care dintre ele, hexa sau penta, dar cred ca penta, nu se gaseste. La vaccinarea anterioara stiu ca doctora mi-a spus ca ii pot face pentaxim ca e la fel de bun ca infarix-ul insa este mai ieftin, intrucat e produs de alta firma. Cu varsatul de vant e posibil si ... si, dar iti vei da seama abia peste vreo 2 saptamani, poate chiar 3 intrucat cam atat are perioada de incubatie varsatul de vant.

Boti parca tu ai certu ceva informatii cu cateva capitole in urma legate de schema de vaccinuri obligatorii. Asasdar, in plus fata de vaccinul de 1an( ca e ala obligatoriu, sau pentaxim-ul sau infarix-ul) si fata de prevenar(cu rapel), ce se mai face? Priorix-ul ce e?Si cand se face?

Mai citesc si revin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Buna ziua gagix,

La multi ani, Sara! Sa ai parte numai de zambete si de soare!

La muuuulti ani, Adriana, mamica frumoasa! Sa-ti dea Bunul Dumnezeu sanatate, putere, bucurii, impliniri si fericiri 1000, alaturi de copiii tai superbi! Si sa nu uiti niciodata ca esti speciala si buna si blanda si sa nu lasi pe nimeni, vreodata, sa spuna altceva! Aici ai muuulte prietene care te admira si te sustin, mereu! Te pup si-ti doresc o zi minunata!

Danuta, eu personal sunt convinsa ca tot ce e "vegetal" e mai putin ok dar cascavalul normal e mult prea sarat pt gusturile mele (aplicate ei)...asa ca am facut un compromis, mai ales ca nici nu-l folosesc foarte des.

Flo-ule nu ma invidia, ca nu ai de ce, zau. Nu e ca si cand ar manca bucati de 3 cm ci pur si simplu nu neaparat blenduit (stii cum sunt borcanelele cu bucatele? ei, asa arata si mancarea + fructe/legume/copanel pe care le rontaie singurica, dar nu le numesc masa principala). La noi masa dureaza intre 5 si 20 min, mai mult nu stau, e ceva de la care nu ma abat. Dar, in majoritatea cazurilor, in 15 min termina. Din poze asa, tu cam cu cine crezi ca seamana mancacioasa?:)) (slava cerului e inalta si atletica)

Ruxi iti raspund la ce stiu.
1. masuratorile mi se par ok, dar cel mai bine cred ca stie dritza pe ce curba a fost el la nastere si pe ce curba/e s-a situat de-a lungul vremii. Si vad ca dansa a spus ca e bine, asa ca nu-ti mai face griji inutil!
2. de unde stii ca nu e de la dinti kk moale? dovleceii da, sunt foarte buni pt stomacel strans, deci daca a mancat mai mult, se poate sa-i fi facut kk mai moale. Incearca sa-l hidratezi bine, sa-i urmaresti temperatura si, functie de evolutie, sa-i dai orez/morcov/banana/lapte fara lactoza. (vezi ca vara virozele au "influente" la nivel gastric, asta asa, in caz ca Doamne Fereste, are si alte manifestari).
3.incearca sa-i pui cateva picaturi de lamaie in apa, poate o vrea asa. sau fa-i compot, ceai..cred ca pe caldurile astea, e cam musai sa se hidrateze.
4. trecand peste "bunul simt ca la noi" al doamnei respective, eu parca stiu ca 21 de zile e perioada de "asteptare", asa ca nu te arunca inca.:)
5.nu stiu ce sa-ti zic...noua ni s-a recomandat penta si pe asta il facem. (cand s-o gasi in somalia la noi aici:) )
6. nu stiu sa te ajut dar parca am auzit ca ar fi imunizant ceva, asa ca va doresc sa va mearga bine cu el, daca il veti lua.

Poze cu tunsulici, pliz!

Apropos de infanrix penta, mai scriu inca o data pt fetele care n-au citit. El nu mai e pe piata momentan (poate s-o mai gasi la Bals). Noi am vorbit direct cu producatorul, care si-a cerut scuze pt penuria creata si ne-a asigurat ca din august se va gasi iarasi. Acum, tot din "vastele" mele cunostinte, el se face intre 12-15 luni, deci e ok si cu intarziere. Noi asteptam, oricum e doar un rapel si nu un vaccin nou, asa ca 2-3 sapt in plus, cu siguranta nu fac diferenta.

Anushca bun revenit si felicitari pt dintocul Mariei! (nu, nu cred ca e vreo problema) Poze???

Ana-Maria, sper sa nu fie asa ceva ci doar o dereglare! Tinem pumnii!

Estrellus, da, Boti a deschis discutia si s-au si pus scheme da' banuiesc ca n-ai fost tu pe faza atunci. Stii tu cum e in Ro ca nu e ceva fix si nu exista o schema generala. Iti spun schema noastra, poate te ajuta: 12 luni- Priorix (adica ROR); 13 luni - Infanrix penta; 15 si 17 luni- Prevenar si rapel. Noi insa vom face infanrixul la 14 luni, prevenarul la 16 si 18, din cauza de concediu in septembrie si mama, tata si dritza care nu vor sa vaccineze plod inainte de el.

Anna spor la facut liste si listute si, mai ales, la organizat petrecerea frumusetii voastre!

Mada ii tin pumnii Motzului meu, sa nu planga prea tare si sa nu vomite de-loc deloc! Pup la voi doua, fete puternice!

Astazi doamna care sta cu plozisorii mamelor 'telectuale :)), s-a gandit sa le dea maxi-mix, fara sa intrebe pe nimeni. Si daca ceilalti sunt mai marisori si nah, fi'mea n-a halit asa ceva pana acum si am gasit-o cu 3 bete din alea de sticks cu cascaval in gura, incantata ca o pruna. Doamna cica sa stau linistita ca n-a mancat "decat vreo 6", yeh, right! Vaz ca n-are nika but still...

Si, tot astazi, unul dintre profi (olandez de fel) ma vede cu T in brate pe holul vilei si-mi zice mirat: aaa, dar e copilul tau??? n-as fi zis!!! Eu deja infloream in sinea mea, ma gandeam ca zice " pt ca arati asa de bine si de tanara" :))))) si el continua, spulberandu-mi si ultima speranta " pentru ca nu seamana deloc cu tine si am crezut ca doar ai grija de el"...mhhhhhh (ce s-o fi gandit el omu, c-oi fi vreo baby-sitteritza ce viu sa ma culturalizez si car si copilul altuia dupa mine, aahaaaam)

Vazut Amalia la mare, absolut delicioasa! Am ajuns la concluzia ca sunt asa de faine pozele astea cu ei in vacanta, incat ar merita sa se lucreze doar 6 luni/an iar restul sa le petrecem in nisip si apa, cu piticii fericiti!:)

Huh, gata, ma'c sa bag ceva in gura ca lesin de foame! Va pup

Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Estrela, vad ca ti-a raspuns Sunisorul, schema uzuala e Priorix (ROR) la 12 luni, la 13 luni ce-ati facut la 2,4 si 6 luni (infanrix sau pentaxim) si optional Prevenarul in 2 doze.

Sunisor cascaval fara niciun pic de sare, nimic, nada, e cel de la Olympus, am luat eu si sunt ultra-incantata. Eu mananc fara sare si zau daca am simtit vreun pic de gust sarat la asta... Zici ca-i o mozarella maturata de fapt.

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Boticu, esti destept mai, asa e, Froma de la Olympus. Noroc cu tine ca muream in nestiinta, serios...stiam eu ceva cu forma/froma da' za iunic neuron...:))

Vazui ca la Galati se mananca mingi si crochete:) si se poarta fetitele frumoase, expresive si duuuuuuuuulci tare de tot- aka Alexandra si Clara; si am vazut ca la mare nu mai e nisip, l-a mancat Victorelu' pe tot:), si a mai mancat si neshte sticksuri de la frumoasa lui surioara, a mai sezut si-n brate la soacra-sa...frumos blondinu' cu ochisori senini! Mmmmm, unul si unul pepenasii astia!

Mdah, si-acum am incalecat pe-o sha, mi-am luat gasca si iesim afara! Pupinstain!

Mamica unui MIRACOL
Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

multumesc fetele de sustinere

am facut un test si ultra-mega slab pozitiv si maine dimineata ma duc la beta-hcg din sange sa videm ce-o iesi...apoi la 8 jumate am intalnire cu dr la echo. sa va mai zic cat sunt de speriata? data trecuta la sarcina oprita in evolutie am stat 6 saptamani fara sa stiu ca se oprise si facusem o mega infectie si n-a prins anestezia si am fost chiuretata pe viu cum vrea Cel de Sus! Slava Domnului in toate!

-------

mamica fericita de Alexandra

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralu79 spune:

Ola ola

La multi ani Sara si o copilarie minunata!

La multi ani Capri! Iti doresc sa afli curand cum e sa dormi 8 ore legate(si cand afli sa-mi spui si mie) si multa fericire!

Maitreyi- sa speram ca totul e ok

Io-s cam rupta dar astept ziua de maine care sigur va fi mai buna.

Pupicei tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaxena spune:

sa-mi fie cu iertare!!!nu am shtiut ce s-a intamplat...ma iertzi Boti??ma iertzi???

Ana-Maria de Maria 19.06.2008
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

missed me??

LA Multi Ani!! tuturor pepenasilor din zilele trecute, scuze dar n-am avut timp de net. Sa cresteti mari si sanatosi ca frumosi sunteti toti!

eu am muncit oleac zilele astea, drept ca prin urmare cind vin acasa fii-miu imi intoarce demonstrativ spatele ... pielea pe el....

nu zic nimic decit sanatate la fetele patite rau Boti & Bujo, vai de noi ...

Profo de bine ce ai venit ai adus si piticii cu tine Lasa ma ca si daca face nu e sfirsitul universului... trece.

Eu ma amuz asa putintel cind va aud cu medicii aia minunati plimbati la "conferinte si congrese" acum sa v-o zic pe aia dreapta: nu crek ca are vreo importanta plimbatul asta in sine, stiti de ce? pt ca toate informatiile necesare, updatate si oferite mura-n gura sunt accesibile printr-un singur clik pe minunatu' internet. numai sa vrei sa-ti plimbi creierul pe acolo. si da, chiar si cei din tara au acces, multe situri medicale de referinta sunt libere.
mie personal mi-e groaza de medicina din tara, groa-za! ca stiu mult prea bine ce e in sistem... si am si eu ceva familie pe acolo si ma rog doar sa fie sanatosi...

bag capul la poze si revin

Mami de Anna (5.02.2007) si Anthony (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

LA MULTI ANI CAPRIOARA SI LAREMI!

LA MULTI ANI TUTUROR SARBATORITILOR!PT IERI ILINCAI SI LUI LUCIAN! SA CRESTETI MARI SI SANATOSI!

Mergi la inceput