Andrei, sufletelul nostru curat! (3)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Nana, mie imi zisese doctorul sa pastrez regimul si dupa ce trece episodul de enterocolita, pentru ca mucoasa se reface mai greu. Poate e bine sa il mai tii putin pe regim. Multa sanatate si pupici.

Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Nana, aici nu-ti zic de regim si de lapte fara lactoza pentru ca pur si simplu nu stiu! Nu au auzit in viata lor.
Cand Tudor a avut enterocolita, am intrebat medicul de regim ca citisem deja la fete si el cica nu trebuie niciun regim special, atata timp cat nu vomita. Pai tocmai asta era ideea, ca vomita tot, pana si apa la inceput! Asa ca l-am intrebat de orez fiert, morcov fiert, chestii care sa-l 'stranga' la burta, dar habar nu stia. si cu laptele la fel. Eu l-am intrebat de laptele fara lactoza, el cica daca nu e alergic, nu trebuie. Si eu ii explic de lactoza, care e un zahar si care provoaca voma la boala asta, ca orice fel de alt zahar...habar nu avea si e considerat un medic bun aici si are in jur de 50 de ani!
Data urmatoare cand Tudor a avut un scurt episod asemanator (doar 2 zile, nu stiu daca a fost enterocolita din nou si corpul era deja pregatit de lupta sau doar o indigestie), medicul ne-a trecut pe foaia de boala sa-i dam lapte fara lactoza. Macar a invatat ceva si alti copii pot beneficia de informatie. Dar ei nu prea stiu sa recomande chestii 'naturiste', nici ceaiurile la raceala nu sunt recomandate aici, citricele si usturoiul nu au nici relevanta la raceala pentru ei...
Musai inca cateva zile de regim...Fluturasul nu accepta borcanelele HIPP? La noi au un tip cu orez, carne de pui, morcov fiert...ala ne-a ajutat mult pe noi. Si dupa ce trece boala de tot si sigur, bagat iaurt, sa-si refaca flora intestinala.
Sanatate multa, Fluturas!

==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Cam asa sta si aici situatia, Yaia. SIgur tarile astea nordice sunt mai cu pluta si asa cum ei se calesc stand afara la aer dezbracati dupa ce ies din piscina, tot asa lasa si organismul sa lupte singur singurel atunci cand e in convalescenta.
Fluturasul nu maninca decat branza cu cereale, iaurt, branzica cu ousor + smantana+mamaligutza, spanac+ pui+morcov+dovlecel + smantana sau pastute cu branzica.
Inainte era musai totul amestecat cu iaurt acum e musai amestecat cu branzica.
Asta e tot ce maninca in momentul de fata.
Nu rontzaie nimic, nu accepta sa-i "bagi" nimic in guritza, ca de bagat el singur exclus.
Borcanele nu vrea neam, desi a avut o perioada in care a papat.
Am sa incerc sa-i fac eu astazi un pilafior, desi mai mult ca sigur nu va vrea, insa voi incerca.
Ma gandesc sa-i fac orez cu lapte, fara lactoza evident, si fara nimic altceva.
I-am facut ieri laptele cu ceai de salcam, ca asta incheaga foarte bine stomacelul si astept azi sa vad ce si cum.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Nana, branza de vaci degresata e buna. Daca ii place dulce poate gasesti in farmacie glucoza. In cel mai rau caz zahar dizolvat in apa si dat in cateva clocote. Si ceaiul de menta strange burtica. Poate gasesti si paste de orez. Daca mananca paste si branza, poti sa incerci paste fierte, amestecate cu branza de vaci si mar copt (varianta dulce) sau amestecate cu branza de vaci si putin cascaval ras, gratinate (varianta sarata). Sau poti incerca cu orez fiert daca nu mananca paste.

Of... sanatate multa.

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Ana, deci fluturasul nu maninca nimic dulce. Asa ca variantele sunt f putine.
In casa am calciu carbonic.
Am pus la fiert orez si-i fac cu laptic fara lactoza, sa vedem.
Acum este la somn dar e marait si nimic nu-i convine si asta sigur ptr ca are crampe la stomacel.
O sa mai incerc varianta de paste cu branzica si cascaval, desi cascavalul se intinde si nu-i place neam.
Branzica pe care el o maninca este cottage cheese dar are si un pic de smantana, care sigur fermenteaza. O sa-i fac un pic de branzica dulce, desi asta e inecacioasa si nu o maninca, ca am mai incercat. Cum spuneam, variante cam putine.
Merci din suflet ptr sfaturi! Sunt foarte utile in astfel de situatii!

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Nanuta cum a fost la gradi? Ce a mancat acolo? Da-l incolo de cascaval daca nu-i place. Macar branza sa o manance. Chiar si cottage putin, ca nu are atat de multa smantana. Bietului copil cred ca ii e si foame. Scaunele tot moi sunt?

Sa aveti azi o zi linistita

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Sa aveti o zi frumoasa!

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Nana, sper sa fie mai bine azi.

Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Sanatate multa, sa fie mai bine azi si sa pape cate ceva, sa-si revina!

Edit: Nana, daca-i faci pilaf cu morcov si carne de pui, incearca sa-l faci mai 'pastos', eventual adauga-i niste lapte fara lactoza ca sa-l faci la gust si consistenta ca si mancarea care are iaurt sua branza in ea. La fel si cu pastele de orez, cu lapte fara lactoza, poate, ca un soi de 'fidea cu lapte'?

==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007) si delfinas(a)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Nana, weekend bun sa aveti! Fara incidente!

Gabriela, mami de Sara (29.08.2007) si bebe mic 19+

Mergi la inceput