Andrei, sufletelul nostru curat! (3)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Deci eu sunt in ceata mare, si tind sa cred ca, luni Andrei a facut doar o simpla indigestie.
Sa fie oare de la orezul cu lapte si scortisoara dat de Hulda la gradi? Sa nu-i fi placut si ptr ca ea a insistat el a mancat "fortat" ca banuiesc ca de-aia bea si cate 1-2 guri de apa dupa fiecare lingurita.

De ce spun asta?
Ptr ca episodul de luni seara cu vomat si scaune moi, nu s-a mai repetat. Doamne ajuta! Nu ca imi doresc.
Dar, ma gandesc ca daca intr-adevar ar fi gastroenterita, banuiesc ca ar mai si varsat si ar fi fost reticent la baut.
El pare ca-i este foame, maninca lapticul facut numai cu apa in care fierb orez, azi am sa-i fac si cu apa in care voi fierbe morcovi, ca de rontzait nu poate fi vorba ptr ca fluturasul scump nu rontzaie absolut nimic , nu mai are scaune apoase, sunt doar mai moi, ca de, tari n-au din ce sa fie daca nu maninca.
Il tin si astazi tot pe laptic si ma bate gandul sa incerc maine sa-i dau si altceva.
Voi ce parere aveti? Ce ma sfatuiti?

AM sistat si supa de pui, ca asa cum spune Ana, si eu citisem ca nu trebuie, dar m-am gandit ca fiind doar zeama goala strecurata...
Ciudat este ca dr de la spital care a fost noaptea atunci de garda, a spus ca musai trebuie hidratat si a insistat in sensul asta, dar nu a pomenit absolut nimic despre regim.
Am cautat eu pe romedic.ro si am gasit informatii despre gastroenterita.

Si azi l-am tzinut acasa, dar maine il ducem la gradi.

Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!

"Nu-i nimic, ce daca... Tot ce-i rau o sa treaca!
Nu-i nimic.... Cad si mereu ma ridic!" Laura Stoica

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Nana, poate sa fie si un episod de indigestie, Intr-adevar, gastroenterocolita e de mai linga durata! La noi, de ex, a debutat cu o noapte de varsaturi, vreo 8 la numar, si in drum spre spital inca vreo 4, dupa care au inceput scaunele moi, dar moi...Iti dai seama cat de dezhidratata era. Si daca bea o gura de apa, voma. Asta era faza acuta! Dar pana a ajuns scaunul la consistenta normala a durat aproape 1 saptamana. Si de vomitat a mai vomitat sporadic zilele urmatoare.Banuiesc ca au luat o proba copro, ea va lamuri daca e ceva infectios sau nu.
Altfel, eu totusi sint de parere ca tot trebuie pastrat un regim cate de cat, chiar daca nu asa strict, pe ei si o indigestie din asta ii da peste cap! Totusi daca starea e buna si nu mai sunt semne ingrijoratoare, e de bine!

Gabriela, mami de Sara (29.08.2007) si bebe mic 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

Nana, e posibil sa fi avut si o forma usoara de gastroenterita, nu-i musai ca boala sa-i "doboare" pe toti..

Noua cand ni s-a intamplat aici.. n-a zis nimeni de lapte fara lactoza.. doar lapte facut cu apa in care a fiert orezul..

Eu cu siguranta i-as da si altceva decat lapte, dar tot un pic mai cumpatat (adica tot regim: carne fiarta, orez, morcov fiert)..

=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Gabriela77
Banuiesc ca au luat o proba copro, ea va lamuri daca e ceva infectios sau nu.

Ce tot zici tu acolo Gabico? Cine sa ia proba asta?

=====================

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carpatina

Citat:
citat din mesajul lui Gabriela77
Banuiesc ca au luat o proba copro, ea va lamuri daca e ceva infectios sau nu.

Ce tot zici tu acolo Gabico? Cine sa ia proba asta?

=====================

Exact!
Aici doar palpat, verificat urechi, gat si cam atat, aaa si ascultat la plamani.
In rest diagnostic pus dupa spusele noastre, ma refer voma, diaree, febra.

Carpatinule, nici aici nu a zis nimeni de lapte fara lactoza. Am dat de la mine putere.
Am pus sa-i fierb morcov, desi sigur nu va manca ptr ca el nu maninca decat daca are branza, si si atunci musai sa nu fie vreo leguma care sa schimbe gustul de branza. Morcov ii mai puneam in spanac. Sa vad.
Daca nu va manca o sa-i fac lapte iar.

Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andru_mami spune:

andrei al meu cand a facut gastroenterita pai a facut temperatura mare cu varsaturi si cu diaree;ne-a dat smecta si hidrasec si ercefuril si lapte fara lactoza,supa de pui strecurata,carne fiarta si mixata cu branza de vaci facuta in casa,in prima zi barem numai ceai de menta,dar i-a trecut repejor.

sanatate multa!

POZE

BAZAR PENTRU MIHAITA
BAZAR PENTRU BOGDAN
BAZAR PENTRU EMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Nana, daca nu varsa, nu mai face febra si nici diaree cu siguranta a fost doar un episod (nu-i musai sa fi fost ceva alterat, ci doar sa nu-i fi "cazut bine", organismul reactioneaza si in cazurile astea). E o veste buna. Stiu ca pe acolo nu se insista pe regimuri si alte alea (vezi Doamne organismul trebuie sa lupte), dar eu am avut niste experiente foarte urate cu Miruna, care au lasat si sechele din pacate si sincer, cu riscul de a exagera, cand vine vorba de probleme digestive nu mai vreau sa risc nimic.

Infectios nu e sigur nimic, dupa ce spui acolo.
Pup, sa fie bine astazi la gradi.

Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts

Mergi la inceput

Sa aveti o zi minunata!

=====================

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Sanatate fluturasului! Si eu asa zic ca a fost o indigestie, gastroenterita are manifestari mai urate si de mai lunga durata! E dificil ca optiunile iti sunt destul de limitate la regim, daca zici ca Andrei prefera lactatele! sa ne tii la curent! Va pupam!

Gabriela, mami de Sara (29.08.2007) si bebe mic 19+

Mergi la inceput

Hai ca dupa ce am postat ieri, au urmat 2 episoade de scaune moi.
A papat lapticul si nu am mai avut curaj sa-i dau si altceva, ma gandisem eu sa-i fac spanac cu morcov si sa pun putin laptic. STiu ca spanacul este considerat laxativ la ei, dar Andrei se constipa de la el si in el puteam ascunde morcovul, asta era ideea.
Peste noapte a fost ok, insa dimineata nu a papat decat 100ml de laptic.
L-a dus tati la gradi, bineinteles ca l-a lasat plangand, incepuse sa planga de cum a inceput tati sa-l imbrace dar n-am avut incotro. Am rugat-o pe Hulda sa-l sune daca plange si nu se simte bine, si pleaca tati de la birou si-l ia.
Cam astea-s noutatile.
Azi ar fi a 4-a zi de la primul episod.
Sper sa-si revina incet incet.

Mergi la inceput