Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (111)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MsBB spune:

Ei asa da ! Parca s-a mai inviorat nitzel treaba pe aici.
Am doborat dragonul , asa ca-mi permit sa mai stau pe capul vostru !

Andrada, Alysh -

Dani - aaaaaaa, m-am dumirit si eu ! Pai noi la acea ora servim iaurtel in parc ori unde ne prinde ora - daca suntem acasa incercam o branzica cu fructe, am mai incercat branza cu smantana si mamaligutza, ori cum spuneam gris cu lapte care este , fidea cu lapte, care deasemenea este , un pilafior, chestiuni din astea - care-n general sunt yuck . Clar prefera iaurtul , asa ca am intotdeauna ca alternativa la orice altceva ce-i pregatesc un iaurtel de rezerva, in caz ca nu mananca.

Apropo de turul facut prin Paris "alaturi" de Laura, am vizitat si
Sautens, Piburg si Sirmione alaturi de Miss, David si tati . Ca si-n cazul Laurei, poze minunate! Ce peisaje, ce locuri frumoase!
Ce dragalash se joaca David cu tati , f frumoase pozele, peisajele, protagonisti, tot!

Fericirea are chipul tau... Andra , noastra!

Cum a intrat Andra in viata mea...
Mandra bea laptic si iata... a mai crescut un pic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

si fiica mea functioneaza cu iaurt si rosii. Ieri mi-a furat o rosie din carut, a muscat, a scuipat pielitza si a supt zeama si miezul.

desi o acuz ca merge pe baterii solare. cand e innorat doarme la amiaza. Cand e soare, nu doarme deloc, doar noaptea, si are o gramada de treaba.

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

salutare, fetelor!
ne mai tzinetzi minte? nu am avut timp nici sa mor zilele astea. evident ca inainte de vacantza se strang toate cele de termiant si regret timpul pe care l-am pierdut pana atunci. acum scriu de zor la un articol, trebuie sa il termin pana marti, ca asa am timp sa il discut cu cuautorul si sa mai schimb ceva la el joi.
panttru ca......vineri aterizam in romania.... URAAAAA
cu toate ca vacantza asta o sa fie cam agitata si ep fuga, tot ma bucura faptul ca ii vad pe cei dragi, petrec timp cu soru-mea si nepotzica, vad locurile tineretzii.... sper sa reushesc sa ies la o plaimbare cu barbatu pe magheru, asha cum faceam duminica dupa amiaza, cand termianam multele meditatzii, shi apoi intram la un film sau la un restaurant..... mamaaaa, ce vremuri!

singura problema acum este ca nu am cu cine sa ii las pe copii, ca soacra-mea nu este foarte bine inca dupa operatzie, shi nu vreau sa o las cu terorishtii. asha ca o sa ii camram cred shi pe ei dupa noi. eee, asta este, e bine shi asha.

de pe aci.... am fost ieri in haga, sa imi mai caut o rochitza pt cele trei nuntzi shi un botez care ma ashteapta. shi am gasit una la zara, f dragutza, exact asha cum vroiam eu. mai fetelr, cica criza economica.... n-ai sa vezi. erau reduceri si vreau sa zic ca la zara erau mormane de haine si puhoaie de lume. am stat la cabina de proba vreo juma de ora. noroc ca am fsot cu cumnata-mea si am trancanit tot timpul, nici nu shtiu cand a trecut timpul. dar cumapra lumea in disperarea, zau. nici nu ama vut rabdare sa ma uit in toate mormanele alea de haine, dar sunt sigura ca erau mutle lucruri dragutze. nici nu shtiu ce a fsot in capul meu sa nu ma duc in haga sau in rotterdam pana acum, ca la noi, la tzara, sunt trei magazine, shi alea golite ca de termite dupa reducerile astea.

in fine, altceva.... m-am apucat sa alerg. shtiu, cam tarziu, daca faceam asta macar acum o luna, aratam shi eu mai bine la nuntzile astea. dar eu sunt multzumtia ca macar mai pun sangele putzin in mishcare. bine, acum sa nu va ganditzi ca fac km. in prima zi am alergat 10 minute, dupa care am simtzit ca ametzesc. a doua zi, am inceput sa ametzesc dupa 15 minute. aseara am facut pauza. sa vedem ce fac azi.
da, la mine nu e problema de respiratzie, sau ca nu ma ma duc picioarele. ci ma ia cu ametzeli.

asha, hai ca am vorbit destul despre mine. sa zic vreo doua vorbe shi despre copii, nu? ca parca asta era tema form-ului, nu?

de teodora nu am ce sa zic prea mult. i-am facut martzi vaccinele shi vad ca pana acum nu are nicio reactzie. sa dea domnul sa ramana asha.
in schimb de la caldura asta (ei, da, asta am uitat sa zic; sunt cca 30grade. canicula. ne-a zis sefu' ca daca nu avem ceva urgent de facut, sa plecam acasa, ca asta nu e vreme de gandit), deci, revin, pe caldura asta, daorme frate de rupe. miercuri a bagat 5 ore in total, 3 dimineatza, doua dupa amiaza, shia la 7 seara sforaia deja. bine, miercuri le-am shi facut un program special: am scos caditza teodroei in curte, am lasat-o im pampers shi pe alexandru in slip si i-am lasat sa se balaceasca. sa ii fi vazut, fetelor, cum s-au jucat... mai mare dragul sa te uitzi la ei. le-am facut shi ceva poze, sper sa apuc sa le pun shi eu vara asta pe net.

ei bine, nu intzeleg cum la gradi o tzine treaza pana la 12 si apoi doarme numai 2 ore. cand o aducem acasa, este varza, o tzine intr-un plans de la 6 cand ajungema casa, pana la 7, cand se culca.

alexandru e foarte incantat shi el de vremea asta. azi le-a spus sa vina la scoala cu papuci, slipi, prosop, pistoale de apa. au petrecere cu apa, iar cei din unltimul an canta. era asha de bucuros... eee, shi numai bine, ca a tras o ploaie... acum a aparut soarele, dar se simte racoare de la ploaie.

legat tot de alex, sunt in mare cumpana mare. maine baietzii mei trebuie sa plece la londra, pt un concert. eu tot citesc pe net despre cazurile astea de cripa porcine, cum ca cica o sa se ajunga la 100000 cazuri de infestari pe zi in uk. va datzi seama ca sunt cu inima cat un purice. dar nu shtiu ce sa fac. daca ar fi fost numai tati, clar nu l-as mai fi lasat sa se duca. dar asha, alex se pregateshte de vreo saptamana. ishi pune cd-urile, probeaza tricoul cu band-ul asta, se bucura ca merge cu avionul. ce sa fac? nu imi e de bani ca nu au fsot scumpe nici biletele de avion, nici cele de concert, shi pana la urma este mai scumpa sanatatea, dar nu il dezamagesc foarte tare daca ii zic acum ca nu mai merge?
ufff, tare sunt rupta in doua cu asta.

in fine, hai ca am vorbit destul. asha sunt eu, rar shi mult. va las acum shi ma intorc la articolul meu. sper sa mai apuc sa intru pana plecam catre romania. daca nu, intru de acolo si va pup.

weekend placut

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Salutare,

e vineri :)

Am fost de dimineata la piata, m-am dotat cu 10kg de visine - pe langa alte fructe - si o masina de scos samburii din visine...m-am socs doamnelor. Pretinde masina asta ca ar desamburii 15 kg de visine pe ora, daca face 5 pe ora si sunt multumita.

In Romania ai mei aveau o scula in genul presei pentru usturoi cu un pistonas mic si o palnie...Puneai cireasa in palnia aia, presai cu pistonasul si hop iesea samburele. Da' asta e mai smechera...

Din ciclu Esme stie mai bine
[quote="iulia 83"]
Ingrediente (6 portii): 2 lamai, 5 linguri de zahar, 4 oua, 3 linguri de faina (pe site scrie 3 lingurite dar cred ca au gresit, ca nu are cum sa iasa. eu am facut cu 3 linguri si a iesit asa), 4 lingurite unt.
Cum se procedeaza:

Se rad lamaile de coaja, apoi se stoarce zeama. Faina se desface in zeama de lamaie, apoi se amesteca cu 3 lingurite unt cald si se adauga treptat zaharul, coaja de lamaie rasa si galbenusurile.

Cand compozitia devine pufoasa, se inglobeaza albusurile batute spuma si se toarna intr-o forma unsa cu unt. Se coace la cuptor, la bain-marie, circa 40 de minute. Cand este gata, se lasa putin in forma sa se abureasca, apoi se rastoarna pe un platou. Se serveste rece.
[/quote]

Sigur iesea si cu 3 lingurite de faina, ba chiar si cu mai putina, e defapt un soi de suflee de lamaie! Cand faina e mai multa e mai aproape de pandipsan da sigur tot bun e!!!!

Danicris noi acu vreo trei patru saptamani am fost la faza aia...Gata s-au mutat cerealele cu lapte si fructe dimineata, seara sunt chestii serioase dar fara carne daca primeste carne la amiaz. Seara de exemplu painea cu ou cum zicea Desiree. Si cum aia nu face cat un ou...poti sa ii dai in mai multe seri intr-o spatamana. Paine cu pasta de branza si ridichi (merge la a mea de speriat). Branza cu legume, ca a mea are un dinte impotriva branzei cu fructe. Legume gratinate. Si ce sa zic a mea acum bea mai mult lapte decat inainte. Si am scos-o si de pe laptele de supermarket si am trecut-o pe cel pur de la femier evident fiert...ii place extraordinar de tare.

Simonix FELICITARI !!!

hai pup gasca si va las,

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danicris spune:

Esme, multumesc pentru sfaturi si idei. Cum ii faci branza cu legume ? Adica legumele cum sunt : crude, fierte ??? Scuza-ma, stii ca-s nepriceputa la bucatarie. Si ce fel de branza ii dai ? Eu pana acum nu i-am dat decat branzica facuta de mine.

Dani, mami de Rasfatzel 23.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

L-am culcat pe Vlad si vin 5 min sa vb despre "rasfat" pt ca am vazut mesajul lui Miss si cum spre rusinea mea nu am avut timp sa fac un cont pt a-i raspunde direct acolo scriu tot aici cu scuzele de rigoare.

Si eu sunt in mare parte adepta psihologiei moderne a copilului. Am citit si imi doresc sa mai citesc despre attachment parenting.
Si eu mor cand ii spune Stef lui Vlad, coincidenta, tot "Smiorcaila", tocmai pt ca am citit ca nu tre sa-ti bati joc de sentimentele lor, nu tre sa razi niciodata de ei.
Cu anxietatea de separare, e si nu e, ca VLad s-a obisnuit cu bunicii si in afara de Barcelona , nu ne-am separat de el mai mult de o noapte si cateva ore. Si cred ca e necesara si aceasta separare uneori atat pt copil, are nevoie sa fie si in preajma altor persoane, are nevoie sa invete sa se adapteze altor medii, sa socializeze, sa devina (cu timpul) una adult independent.

In legatura cu prezenta/ absenta mea.....ma straduiesc sa fiu cat mai prezenta, tocmai de-asta n-am manechiura facuta, nu sunt coafata, am o burta lasata, nu apuc sa mai citesc nimic, nu apuc sa vad un film, etc, etc, etc. Pt ca stau cu el iar Vlad e un copil fffffffff energic.

Din pacate in prezent nu mai beneficiez deloc de ajutor (mama e implicata in tot felul de proiecte, soacra f bolnava din pacate). Chiar daca de ex gatesc seara, dupa ce Vlad se culca....la pranz tre sa vin acasa sa incalzesc mancarea pt el/ pt mine. Vlad nu sta decat printre picioarele mele. Pt ca asa simte el nevoia. Ce e mai bine pt el: sa-i satisfac nevoia de a sta printre picioarele mele cu riscul ca uleiul incins sau apa fiarta sa-l atinga? Vlad adora sa mearga la aragaz si sa-l scuture din toate directiile. Asa simte el nevoia cand toate oalele bolborosind sunt pe foc. Si bineinteles ca daca il iau de acolo cu binisorul tot se supara pt ca el simte nevoia sa stea la aragaz.
Cum sa-i satisfac eu mai bine aceste nevoi?

Il rasfatz pana la Dumnezeu: ne jucam, ne alergam prin casa, facem tot felul de acrobatii si radem pana la refuz, dansam, cantam, iesim in parc, mergem peste tot impreuna, ne pupam si imbratisam toata ziua, ne spunem cuvinte de alint si multe altele.

Dar de aici si pana la a-i satisface orice nevoie doar de teama de a nu suferi el vreo trauma si cu riscul de a-i pune viata in pericol spun NU.

Si tot NU spun la a ajunge un dl Goe. Trebuie sa stie ca exista niste limite. Ei ne testeaza limitele noastre, vor sa vada pana unde pot ajunge si la un moment dat trebuie opriti. Nu cu fortza, cu violenta sau tzipete , nu. (cu toate ca recunosc, am mai ridicat vocea dar ma urasc pe mine insami cand fac asta si incerc sa ma corectez).

Cam asta ar fi.......sunt multe de spus pe tema asta. Sunt departe de a fi o experta in psihologia copilului. E f posibil sa gresesc dar cred in instincul meu de mama care isi iubeste pana la infinit copilul.

Vlady

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

alysh puiule, toate suntem cu unghiile nefacute si burta lasata. La mine am mai sarit si peste niste mese, asha ca sa fiu optimista: am si slabit putin.

Mare noroc am cu pisica: fuge mara dupa ea, asha ca am putut pune la fiert un peshte pt mara & resturile pt mine, si sa inchid usha sa nu stea mara pe acolo.
si tot pt a sta mai mult cu mara, prefer sa gatesc mai mult si sa ii congelez. Poate de asta nu mananca f. bine? ca ii dau aceeasi mancare in fiecare zi? bine, nici prima data nu e incantata...a 2a runda dezghetzata o amestec cu iaurt, sau lamiie, sa ii schimb gustul.
consider ca nu toate cele gatite, calcate, curatate sunt importante in ochii unui copil. ci minutele in care te joci cu el, in care il dezmierzi, si asta nu inseamna ca il faci Dl Goe. Momentele cand radeti amandoi cu pofta. Vorba lui Gabitzam, comandam bere si pizza si in timpul asta decoram casa de petrecere. Si asta nu inseamna ca il faci Smiorcaila.

vrei pisica? ii mai consuma din energie . E gata tunsa! si vaccinata .

Azi a venit verisoara mea la mine. Si mara.... s-a ascuns de ea in fustele mele. Zau... e simpatica vara mea... si se joaca in mintea ei. E prima faza de rushinare la mara....

mesajul meu voia sa fie altul. deci trebuie sa gasim un echilibru in noi. Adica noi sa fim multumite. ce daca altii ne considera mame prea implicate sau mame prea putin implicate. conteaza mai mult sa fii linistita si impacata cu tine decat sa luceasca casa de curatenie si sa ai masa plina de bucate si tu sa fii nervoasa si istovita. Pt ca o mamica nefericita implica intodeauna un COPIL NEFERICIT. Pe cand o mamica senina si zambitoare altfel manager-iaza situatiile.
m-ati inteles.
soper.
la noapte o sa dezvolt subiectul.

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

esme da, stiu, dar mie nu-mi place sa iasa sufle, noua ne place pandispan!!! yam-yam! asa face fata cand papa ceva ce-i place

fug ca nu facui bagaj bai nu sunt sanatoasa la cap! ma tot coiesc si nu-mi vine sa ma apuc de bagaje

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Citat:
citat din mesajul lui Danicris

Esme, multumesc pentru sfaturi si idei. Cum ii faci branza cu legume ? Adica legumele cum sunt : crude, fierte ??? Scuza-ma, stii ca-s nepriceputa la bucatarie. Si ce fel de branza ii dai ? Eu pana acum nu i-am dat decat branzica facuta de mine.

Sunt fierte, ca sa fie mai moi sa le poata manca.

Branza cateodata o fac, cateodata o iau din comert, prefer daca e cumparat sa fie de la fermier. De ce doar cateodata o fac, fiidnca eu in viata mea nu am facut si momentan spun, nu voi face, branza din lapte+ adaosuri gen calciu, lamaie, aspirina, etc. Si branza facuta din lapte simplu e un proces mai indelungat de care eu nu am timp decat in uikend...gen sa cumpar laptele de la fermier vineri si sa am branza duminica. Insa eu am sufieicent incredere in fermierii de la care imi cumpar branza sa fie de calitate si pasteurizata, la fel cum am incredere si in marcile pe care le cumpar de la magazine. Si cam orice i-ai da, stii si tu...mai intai studiata bine eticheta, pentru compozitie...de cum apare un E mai ales in branza pui repede produsul pe raftul de pe care a venit, si apoi mai intai incerci tu branza...daca iti place dai si puiului.

iulia important este sa ii placa ei!!!

Dana spor, spor, spor si apoi petrecere superba si vacanta geniala!!!!

esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Citat:
citat din mesajul lui Danicris

Gabitza, mor dupa tumbelinul tau, ce dragalas este !!! Imi place robotelul din poza aceasta ...

Dani, robotelul nu este luat din Romania, l-am luat cand am fost plecata cu serviciul in Luxemburg. Vorbeste frantuzeste, canta cateva cantecele, spune literele, cifrele si formele. Este FischerPrice ca marca.

Desiree, e dulce foc piticuta ta de ajutor

Deja Raducu pare ca s-a obisnuit cu bona, de luni o sa incep sa ies si sa-i las singurei amandoi. Isi face din ce in ce mai mult curaj cu pasii singurel, e foarte nostim.

Cat mai doarme piticul, sper sa apuc sa vad pozele Laurei.

Apropo, vrea cineva o bona din august? Era o doamna bona in parc, care ramane fara familia la care e acum si cauta alt angajament.

Alaturi de SEBI

Mergi la inceput