Dulceturi si papanasi (314) Ramonaiani,vine bb2
Raspunsuri - Pagina 8
adimercedes spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ceamica salut, al meu copil umbla la aragaz! mai are vreun copil asemenea preocupare ? nu mai stiu ce sa-i fac !la inceput il luam de acolo , apoi i-am explicat cu arsh , arsh , apoi am barat cu scaunul de masa , am trecut la pedeapsa (plange dar tot revine cand ma fac eu ca nu ma uit)si de incuiat bucataria nu pot ca a rupt cheia in usa help va rog ! sau mai bine strig fire ! pun si poze cu inculpatul ca n-am mai pus de multa vreme http://family.webshots.com/photo/2808315980104704476WVATlx?vhost=family Ema , mamica lui Sebastian ( 21sept 2007 ) http://community.webshots.com/user/ceamica |
Ceamica, noi am avut exact problema asta acum cateva saptamani. A fost dupa ce i-am interzis sa se urce pe dulapul din bucatarie si sa deschida usile (unde gasea cani, pahare de sticla etc), plus ca era la mai bine de 1m inaltime - asta am reusit-o numai ducand-o sus "sa se gandeasca la ce i-am zis si ca in casa la noi nu ne urcam pe dulapuri si mese"
Dupa ce am scapat de urcat pe dulap, a inceput sa isi traga scaunul sa se joace cu ochiurile de la aragaz. I-am explicat, distras atentie, am "amenintat", nimic nu parea sa fucntioneze. Nu puteam sa aplic metoda de mai sus, pt ca eu doar "butonam" la aragaz. Asa ca am ales sa ii spun ca la aragaz se gateste, nu ne jucam cu butoanele. SI i-am scos cratite micute, cu capc, boluri de plastic, linguri de lemn, toate reale si i-am aratat cum se gateste. De atunci nu am mai avut probleme cu jucatul cu butoanele de gaz! Acum isi trage singura scaun, isi ia papusa, ustensile din dulap si se apuca de gatit. Isi ia manusa ca e "hot", amesteca de mama focului in oale, isi ia condimentele (sare, piper etc) si "condimenteaza" mancare si apoi hraneste papusile. Uneori "pune" in boluri si le baga la cuptor. DAR stie ca nu are voie la butoane si daca le "butoneaza", pierde dreptul de joaca la aragaz/cuptor.
Cred ca doar solutia asta va functiona si la voi, daca vrei sa ai zile bune. Dar va trebui sa repeti aceeasi placa si sa fii consecventa. Cand gatesc la ragaz, Lisa sta la dulap langa mine, cu oale si ustensile si "pregateste" si ea ceva. Cand e foc la aragaz, nu are voie aproape, dar are voie in zona, la cuptor, pe dulap (la distanta sigura de aragaz)...
Bafta
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui papanash referitor pedepse, ca era vorba pe-aici eu nu-s de acord cu ele, consider ca sunt prea mici ca sa constientizeze asa ceva, eu incerc inca cu vorba, ridic putin tonul cand nu mai pot, dar fara rezultat, asa ca tot cu vorba buna si distragerea atentiei imi iese. sau de exemplu, ieri a mancat struguri, i-am pus unul intr-un castronel si a mancat aproape tot, la ultimile boabe a inceput sa se joace cu ele, le zdrobea de picioare si mocheta, i-am zis de 2 ori ca nu-i frumos, ca strugurii se mananca, si cum el zicea 'nu-nu' si continua sa le zdrobeasca i-am luat castronul si gata. a protestat un pic aruncandu-se pe jos dar si-a luat repede cartea si a inceput sa citeasca vorbeste non-stop, ma intreaba tot ce vede, nu-i tace gura deloc, turuie de caand se trezeste pana adoarme.Cand ne culcam zice ' ssst-nani' si mai nou 'mami okii chis' ( asta-i de la gradi, cica sa inchidem okii si daca eu nu-i inchid imi baga mana-n oki (sper ca asta-i doar de la el ma impresioneaza ca are un coleg de grupa mai mare cu 2 luni care sta mai tot timpul la colt, se duce singurel dupa usa si sta acolo cu fata la perete. Nu il pedepseste nimeni, missele sunt cu spatele la el sau sunt cu alt copil, m-am uitat cu mare atentie sa vad daca-l pedepseste cineva acolo si nu e asa, se duce singurel la colt si sta si jumatate de ora acolo. Am intrebat ieri pe miss si cica probabil asa e pedepsit acasa, ca ele nu pun pe nimeni la colt, pedeapsa lor suprema este sa-i puna pe scaunel sa stea 5 minute, dar asta numai in cazuri mai grave, ca de regula se rezolva problemele conflictuale prin imprietenirea adversarilor ( ii pune sa-si dea mana sau sa se pupe ............................................................ Mama de papanas Andreiutz ( 02.10.2007 )www.flickr.com/photos/23756759@N04/2543804427/in/photostream/" target="_blank">Ghighi-poze Ghighi- filme |
Papanash, si luatul bolului tot o pedeapasa e
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
adimercedes spune:
| citat din mesajul lui valentina_22 Adi voi ce mai faceti? Samburel, si nazdravana Lisa? |
Vale, suntem bine, multumesc de intrebare. Samburel e vioi, insa ma'sa nu prea are vreme de dragalit si stat la "simtit", asa ca e cam neglijat, saracu'. Lisa imi ocupa tot timpul, e dinamica, nu are pic de stare, bine ca s-a facut vreme insorita si mai putem iesi in parc, ca ma capia in casa sau mall cand ploua! A primit www.kidscentral.com.au/p-2533-blue-mini-micro-scooter.aspx" target="_blank">trotineta si casca de protectie de 1 iunie, pe care le munceste in casa, deocamdata, ca tot ud a fost pe afara. A fost fff incantata si s-a prins in 2' ce are de facut. O sa incerc sa pun poze si filme in curand.
In rest, vorbeste de te ameteste. Povesteste tot timpul despre ce a facut, ce s-a intamplat, cum s-a "rupt" suzeta, cum s-a spart paharul cand a venit Bob la noi, unde au stat Lole (Lore) si Hai (Mihai) cand au fost la cina, cum a hranit ea papusile cu Taia (Tiana), prietena ei, la grupul de joaca etc, etc, mereu si mereu... Si daca nu raspunzi si nu interactionezi iti repeta aceeasi fraza pana te dai batuta
Tu ai deja copii mari! UIte ce domnisoara ai la usa!!! Azi maine te anunta ca merge la discoteca impreuna cu prietenii
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
Roxana_G spune:
Neata. Azi stau acasa cu copiii. Alex a facut iar febra, iar Andrei are contuzii dupa cazatura si plange mereu. Ieri am fost cu el la radiografie pentru ca nici nu il puteai atinge. Totul a fost ok, insa e clar ca are dureri. De abia il imbracam, nici vorba sa fie luat in brate. Ma mir ca a adormit pana la urma pentru ca nu poate sta pe o parte.
Imi pare rau ca ieri m-am luat cu altele si am sarit urarile:
miaunici, mami25 si navicula!
sanatate si numai bucurii!
Ema, este minunat "inculpatul", se pregateste sa devina DJ? Cat despre aragaz, Andrei a pus mana o data si s-a lamurit ca e "ufff" de atunci se cam fereste.
Miaunici, bine ati revenit, va tinem pumnii si voua pentru inceputul gradinitei.
Mariana,
hai ca mai e putin! Stiu si eu cum este asteptarea asta, mai ales la baieti puturosi.
Dar daca te dor oasele eu zic ca nu trece weekendul si nasti, poate chiar maine.
Valentina, bine ai revenit, mai ales cu asa vesti bune despre copii. Din ce povestesti tu acolo Andrei al tau e cam ca al meu la vorbiri, dar sa stii ca eu vad mereu progrese. Mai nou berea este "dete", uite ca pe astea le invata. Pupam domnisoara care primeste atentie de la curtezani, asa si trebuie. Si multumim din nou de grija.
Rox , mamica
Alexandrei Maria (10.02.2004) si a lui Andrei Serban (31.08.2007) Poze cu noi
carpatina spune:
Pufff.. Roxano, ce de bube si-n capul tau! ![]()
Sanatate bolnavilor si putere "ingrijitoarei"! 
=====================
Mami de Ioana (27.09.2007)
valentina_22 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui gabitz78
sper ca esti o plapuma buna pe furtuna asta. |
Da de unde! M-am foit in pat pana spre 5 dimineata,
dau vina pe o cana de cafea bauta pe la 6 seara,iar cum eu nu sunt mare amatoare... Si colac peste pupaza, tocmai cand ma luase in sfarsit somnul a inceput soata mea un concert de zile mari!Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.
Vale, mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu
valentina_22 spune:
| citat din mesajul lui carpatina Lol.. a murit Michael Jackson.. ===================== Mami de Ioana (27.09.2007) |
Da, am vazut stirea azi-noapte! Desi nu eram fan, a fost un model de viata pentru multi tineri ai generatiei mele si mi-a lasat un gol in stomac. Este aiurea sa vezi cum rand pe rand se duc toate personalitatile importante , cele care ne-au marcat intr-un fel sau altul,iar golul lasat nu poate fi ocupat de nimeni! Odihneasca-se in pace!

Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu
cecilia L spune:
Roxana, sanatate multa atomicei si lui Andrei, este tare periculos cu scarile.....uffffff
Valentina multumesc de aprecieri
, ma bucur ca sunt bine copilasii tai...
Ramonaiani tare greu cu baietii puturosi, am avut si eu unul care nu a vrut sa iasa, s-a nascut dupa ce l-a provocat dr.....sper sa nasti cat mai curand....uite cateva ispite pt baiat 

Adi,cand povestesti de cataratul Lisei pe mobila... mi se face dor de tarzanelul meu.
Cecilia si
Cristian Matei(07.09.2007)
asa crestem
valentina_22 spune:
'neata si cafele de la mine pentru toata lumea!
Adi,am vazut mesajul tau catre Ema, am sa incerc pe viitor sa aplic si eu metoda asta cu fii-miu,poate da rezultate. El stie cand este certat,pentru ca a gresit int-un fel sau altul, lasa capul in jos si nu se misca din locul in care il pun, de obicei in pat. Dar nu intelege deloc, repeta aceeasi greseala.
Ai o mare nazdravana la usa, din cate spui si abia asteptam sa o vedem pe Lisa in actiune,pe trotineta. Se pare ca ii plac, sporturile extreme, daca poate merge pe trotineta aia, pana acum nu am auzit de un copil de nici 2 ani care sa poata face asta! Felicitari !
Roxana, sanatate picilor! Sper sa nu fie cazul de antibiotic la Alexandra,iar lui Andrei multi
. Mititelul, bine ca nu s-a intamplat ceva mai rau! Baiatului nu ii poti da niste Nurofen sirop pentru dureri? Am avut si noi un mic accident cu Alexandra, era mai mica decat Andrei si medicul de la spital ne-a spus sa-i dam 3 zile Nurofen pentru calmarea durerilor!
Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu