Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (130)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexa_teo spune:

La Multi Ani David Andrei,pui de Rontzy.sa cresti mare si sa le aduci multe bucurii parintilor.

In data de 4 august 2008 s-au nascut Alexandra &Teodora, minunile lui mamy si taty.

http://s471.photobucket.com/albums/rr74/alexa_teo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Neata fetele. Cine vrea o ?

Despre angoasa asta de 11-12 luni, eu pot sa spun ca la noi e o continua angoasa de cand s-a nascut. Poate au fost si perioade mai bunute, dar intotdeauna a plans daca nu a stat langa mine sau la mine in brate, intotdeauna a facut figuri la statul in carut, intotdeauna a dormit aiurea, si exemplele pot continua. asa ca eu chiar nu pot sa zic daca acum are vroe angoasa, ca asa e ea. Si nu inteleg de ce e asa de dependenta de mine, ca de mica am socializat-o, am dus-o in vizite, a primit vizite, sta in fiecare we la bunici, la ambele perechi de bunici,insa cu toate astea pe zi ce trece devine tot mai greu sa plec de langa ea, trebuie sa ma fac disparuta, ca altfel e jale. Iar daca sunt acasa de ex si e si mama, sau tata cu mine, nu vrea sa manance de la ei, nu vrea sa adoarma cu ei, numai cu mine, ca ma simte prin preajma, chiar daca ma inchid in alta camera, plange si arata in directia unde sunt eu, vine si bate la usa, ce mai,circ...

Anna si Ioana 11.07.2008

povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Am descoperit ce sa fac cand nu mai vrea Ioana sa manance! Cand da din cap ca nu mai vrea trebuie sa schimb oferta, dar cum nu o sa ma apuc acum sa gatesc cate 4 feluri de mancare la o mas, pur si simplu nu mai combin ingredientele si i le dau separat! Adica mai inainte in loc sa-i combin fructele cu iaurt si braza, i le-am dat pe rand!Cand nu a mai vrut fructe am trecut la iaurt, si cand nu a mai vrut iaurt am trecut la branza! Si astfel a mancat tot! Sa vad acu' ce fac cu masa de pranz, ca acolo e mai greu, eventual separ legumele!

Anna si Ioana 11.07.2008

povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Diana, felicitari!!!!!! sarcina usoara si bebe sanatos si norocos!

Vicky si Maya (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Dianami, te felici din toata inima si iti doresc o sarcina usoara! Daca ar fi sa fac bb3 (nu se pune problema, la varsta mea si a soatei), eu tot fetita mi-as dori, tare sunt dragute (nu ca baietii nu ar fi dar fetele parca sunt altfel, parearea mea de mama de baiat si fata).

Capri, daca te consoleaza cu ceva, sa stii ca si baiatul meu e la fel, a inceput sa o ia razna. Chiar in ziua cand a plecat la mama mea ne-am certat rau de tot si nu-i mai cumpar role noi. Cele vechi i-au ramas mici si voia o pereche noi, de la Intersport. Le-am taiat de pe lista momentan, sa se cuminteasca si sa vorbeasca frumos si apoi mai vedem. Si televizorul e scos frecvent din program, tot din cauza de comportament, dar asta nu pare sa-l afecteze prea mult. Pe de alta parte, ma gandesc ca eu, cand eram de varsta lui, stateam toata ziua afara in jurul blocului, aveam prieteni etc. El nu are unde iesi, doar cu noi prin jurul orasului si prin parcuri, foarte des, e adevarat, dar nu se compara totusi cu cateva ore de joaca cu prieteni de aceeasi varsta. Tudor merge la inot in fiecare zi, mai mult de aceasta activitate nu suntem in stare sa-i oferim pe motiv ca nu are cine sa-l duca-aduca dintr-o parte in alta a orasului. Noi nu avem bunici sau alte rude in Iasi.

Eu am mai slabit ceva zilele astea deoarece am fost la servici (licenta). Am observat ca numai asta are efect la mine, ca de mancat nu mananc mult, dar simplul fapt ca stau acasa ma ingrasa. Sunt sigura ca atunci cand voi merge din nou la birou, voi slabi (acu am 67 la 1,70 m, cam pe aici ma invart, 67-68 kg, as vrea sa ajung la 60, 58 ar fi ideal).

Despre un pic de timp liber pentru mine: mi-e rusine, dar totusi spun ca mi-am taiat doar o unghie la picioare, care ma deranja, restul peste cateva zile, tot din lipsa de timp! Si ma ma intreba cineva daca nu ma plictisesc cand stau acasa...

Ioana si Ilinca (5 iulie 2008).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

salut

capri, un de la mine si o imbratisare virtuala. Eu zic ca ar trebui sa porti o discutie serioasa cu sotul tau legat de relatia lui cu copilasii.Cat despre parinti...din pacate eu nu au nici o obligatie sa te ajute decat daca vor, nu le poti pretinde asa ceva, si ai mei se implica doar daca vor, foarte rar, dar eu nici nu le pretind nimic.In schimb, sincer, mi se pare aiurea sa fi nevoita sa gandesti ca sotul tau "nu te ajuta" cu copii dat fiind ca el trebuie sa se implice in cresterea lor fara sa "te ajute" este si treaba lui la fel cum este treaba ta. Imi pare rau ca treceti printr-o perioada asa nasoala, sper sa fie ceva trecator si sa-i vina mintea la cap.

kimmy, off, nici nu vreau sa ma gandesc ce este in sufletul tau, cumva trebuie sa puneti capat acestei situatii, nasol rau cand totul se reduce la bani...o imbratisare de la mine si sper ca DD sa aiba grija de voi si sa auzim de bine!

vorbiti de angoase...noi nu avem asa ceva Matei deja sta singurel intre jucarii in timp ce eu imi fac treaba la bucatarie/aspir prin restul casei/merg la baie etc... Chiar mai bine sta cand este fara Stefan care mai mult il incurca
A avut 3 zile cand a mancat numai iaurt cu biscuiti, apoi a iesit al 3-lea dintisor si a revenit la vechile lui obiceiuri. Mananca bine, orice, ba mai mult, masa de fructe o serveste singur. Mancanca cam 2 piersici plus un pumn de zmeura din gradina la o masa, sau o banana mare plus strugurasi sau alte combinatii. Dar singur, fara ajutor. Arunca singur samburele de la piersica si isi ia alta din tavita Mananca inclusiv coaja, mesteca frumos, si nu se inneaca cu nimic. Iaurtul la fel, il serveste singur, nu vrea sa-l ajut, cu lingurita, cu degetele sau isi duce cana la gurita si il soarbe.

Cam atat despre noi, mai revin.

o zi buna tuturor si sa auzim numai de bine

proud mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Neatza!

Diana felicitari!!Sa ai sarcina usoara!Ce veste bunaaa!
Si vecina mea mi-a dat ieri vestea ca e gravi!Maaama ce de amintiri frumoase!

Dap,nici noi nu am platit Priorixul

Va multumesc tare mult ca sunteti alaturi de mine(mai ales la faza cu sotul),intr-adevar,la unlele faze nimic nu justifica comportamentul lui,mai ales,ca la noi nu e chiar asa de grava situatia financiara.Da,eu nu am venit,dar pana acuma ne-am descurcat tot timpul bine.Acuma e mai greu putin,cu apartamentul,dar ar fi greu si daca m-as intoarce la servici,ca nu e se schimba aproape nimic cu un salar de vreo 1000 de ron.Asta in cazul in care gasesc altceva,ca la fostul loc de munca ramaneam cu 600 ron in mana .I-am explicat de 1000 de ori,intorcand pe toate partile,dar tot nu intelege,ca e o situatie temporara,si ca in curand ma intorc la munca.Chiar ne-am inteles,ca din septembrie ma intorc,ca pana atunci creste si Timea,terminam si apartamentul.Off

Iza mami de Timea (28.06.2008)

Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mai fratilor, nu stiu ce sa mai spun, dar mai fetelor, nu se poate chiar asa sa va lasati biciuite practic de vorbele si gesturile celor din jur... Nu zic sa va luati la bataie sau sa aruncati cu cratite, dar nici sa lasati totul sa curga asa in continuare, nu prea merge...
Trebuie sa ii faceti sa va asculte. Nu merge asa la nesfarsit cu persecutarea, ca doar casnicia nu este o forma moderna de sclavie mai.
Pai voi sunteti servitoarea din csa? Pana si servitoarea are parte de mai mult respect.
Uite metoda de la Narci, cea cu floarea. Sau puneti ceasul si vorbiti. Ca la campania electorala. Fiecare cate 30 de secunde. Cate o idee pe rand. Ca daca ii zic barbatului "esti un nu-stiu-cum, ma superi, nu strangi, nu ma ajuti, nu stai pe acasa, nu tunzi iarba, nu ma iubesti, nu ma alinti, nu imi aduci flori, nu imi... tralala..." (evident, exemplele sunt ridicole...) ... Adica nu stiu, eu i-as spune "Uite, as vrea sa stai si tu o ora pe zi cu copiii, ca sa pot si eu sa x/y/z (fac un dus, citesc o carte, dau o fuga pana la magazin, fac cateva ture de piscina, ma uit la stele, privesc telenovela, gatesc o ciorba...) Si el sa vina sa zica "nu pot zi de zi, hai sa facem una da una nu" (din nou, exemplele sunt ridicole).
Tre' cautata o solutie care sa va satisfaca pe toti, ca nu are nici unul din voi mai multe drepturi, poate doar copiii...

Nu stiu oameni buni, l-as duce cu forta la consiliere de cuplu!
Sau ok, n-am posibilitati (fie ele materiale, fie nu dispun de logistica necesara.... ca deh, nu colcaie cu consilierii maritali peste tot in tara asta...) dar il fac cumva sa ma asculte.
Daca chiar nu ma asculta, mai fratilor, de ce ii spal eu chilotii? De ce dorm cu el in pat? De ce ii pun mancare in farfurie??
Pana si o servitoare face mai putine!
Nu mai suntem in secolul 19... Nu mai este vorba doar de aspecte financiare... Este vorba de confort sufletesc, pe care fiecare om are dreptul sa il aiba, cu suisuri, cu coborasuri, de acord. Dar martiriada asta nu este de acceptat.
Cum sa poti avea rabdare cu copilul cand tu NU MAI POTI?? Cum sa faci fata celor zilnice?
Oooffff.... nu stiu ce sa mai spun, dar ma gandesc ca undeva noi gresim, undeva, filosofia asta ca tre' sa pleci vesnic fruntea, sa induri toate umilintele, sa cari o cruce de-asta invechita si ruginita.... Nu e fratilor o mostenire buna...

Va rog sa ma iertati ca poate nu inteleg toate aspectele, n-am cum, desigur, dar pe cuvant ca mie imi face rau sa vad ca astfel de tratamente se mai intampla, si nu vorbim de Tuturlanii de pe Deal ori de la Gura Mlastinii, de betivu' de la crasma, de marlanu' cu 4 clase, de familii intemeiate precar... Ca la aia n-ai frate ce le cere.

Uuffff

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Sunt eu de parere... si relatiile astea cu cei din jur sunt un comert nene, o asociere. Care necesita investitii. Faci investitii proaste sau nu faci deloc, ajungi la faliment in mod garantat, ma devreme sau mai tarziu.
In orice comert sau asociere, exista obiective frate. Pe care le evaluezi periodic. Asa e si cu familia. Care e obiectivul? Cum ajung sa il indeplinesc?
Apai obiectivul este, sa zicem, sa poata copilul meu sa vada un spectacol de circ o data pe an. Ce fac in sensul asta. Apai ma interesez cand vine circul, vad cat e biletul, adun bani, fac rezervare, ma asigur ca am liber, iau copilul si il duc la circ.
Dar daca eu tot zic da da, dar nu ma interesez cand vine circul, degeaba imi propun eu sa vada copilul un spectacol pe an...

Treaba asta cu discutatul merge daca are si un follow up. Ca asa, discuti blabla, daca ai noroc el zice dadada, si basta, maine o iei de la capat.
Nu frate, pun pe hartie. Ce ma doare pe mine, ce te doare pe tine. Dau cu bifa, pe cuvant. Imi pun deadline. Ca la servici.

Zau, diferenta de abordare o vad ca pe diferenta dintre un ziar serios si unul de scandal, sau dintre un film de calitate si o telenovela. Ce vreti voi sa fiti? Ziarul Libertatea? Inima de Tiganca?

Nu poate sa imi intre in cap de ce le gasiti asa usor scuze unor santajisti, ca asta e pana la urma, santaj emotional, iar pentru voi nu gasiti deloc resurse pentru a va scuza. Nu pricep nici sa ma pici cu ceara.
Aberez?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Ank, ai dreptate, nu aberezi. Sunt de acord cu tine.

Vicky si Maya (27.06.2008)

Mergi la inceput