Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (130)
Raspunsuri - Pagina 4
dana81 spune:
LA MULTI ANISORI FRUMOSI DAVID>SA CRESTI MARE SI VOINIC
IZA,CAPRI
fetelor voi ati uitat cu totul de voi, rescpectati-va si puneti piciorul in prag!Nu meritati asta!!!
Ce mi-a venit mie in cap azi...Clara nu mai mananca bine la pranz nu mai vrea legume dar ar rontai paine, lipie, pufuleti la greu asa ca...am facut un aluat de clatita cu lapte galbenus si faina in care am pus spanac si am blenduit apoi am copt la teflon...au iesit clatite verzi, gustoase si au fost un succes...ma bate gandul sa mai bag si alte legume in compozitie incet, incet![]()
MAMI de CLARA ANDREEA
06.08.08
dia_filipas spune:
LA MULTI ANI DAVID ANDREI!! Sa cresti mare, sanatos si sa aduci parintilor numai bucurii!!!
Dia, mami de Miruna (15.07.2008) 
dia_filipas spune:
Capri te imbratisez strans!
Tare rau imi pare ca treci prin asa stari! Multa putere iti doresc, sper din suflet sa-i lumineze D-zeu mintea sotului, iar tu gasesti sprijinul de care ai nevoie!
Nici al meu nu e mai breaz. Nu sta mai deloc cu fata, bine, el nu prea sta pe acasa ca e tot cu munca, dar nici cand vine nu merge direct la ea, s-o ia sa se joace cu ea sau asa...Eu o duc sa-l vada, ca el se baga direct la calculator. Nu stie mai nimic despre cum se ingrijeste un copil, nu a schimbat nici un scutec, nu i-a dat niciodata de mancare decat lapte de vreo 2 ori, nu stie sa-i distraga atentia si sa se joace cu ea daca eu am treaba, dar pt. asta mereu ma critica despre cum ma ocup de ea (ca fata lu' nu stiu cine manca paine cu vinete la 8 luni, a noastra de ce manca doar pireuri, la ce-i trebe atatea jucarii, ca nu se joaca cu ele [ba se joaca, da' nu vede el] si alte asemenea...). Eu nu ma sfiiesc sa-i spun, mai delicat sau mai raspicat, ca nu asa se comporta un tata, si cam ce as vrea de la el, da' nu are niciun efect. La el de vina e mediul rece si sec in care a crescut, fara multe manifestari de afectiune. E un porces luung de a-l invata sa-i arate sentimentele, facem progrese, dar incet. El macar e constient ca greseste, da' nu se poate abtine.
Dia, mami de Miruna (15.07.2008) 
ana_a spune:
anka, nu aberezi de loc
eu una iti dau perfecta dreptate. Nu stiu de ce unii barbati se comporta in felul acesta, poate ajungeam din nou la vechea discutie...cica asa au fost crescuti ca li se cuvine totul
dar chiar si asa... tot ar trebui sa se schimbe cand vine vorba de copii lor.
Uite...ma scap si eu sa zic ca Matei al nostru a venit neprogramat in viata noastra, ba mai mult, cam nedorit de sotul meu, si foarte dorit de mine(eu speram sa am fetita mea
dar na fost sa fie...)...nedorit in sensul ca uite, situatia noastra financiara este destul de precara...chiar nu ne mai trebuia inca un suflet de hranit(asa gandea la vremea respectiva sotul meu)... insa, NICIODATA dar niciodata nu mi-a zis ca eu l-am vrut eu sa ma descurc... Nu a fost usoara acomodarea cu gandul ca eu sunt insarcinata, ca vom mai avea un copil, ca o luam de la capat cu tot ce inseamna un bebelus...dar pana la urma a fost foarte bine acceptat, iubit si respectat de amandoi, uitand cu desavarsire ca nu era tocmai momentul potrivit, ca nu ne permiteam financiar sa-l avem ca...ca... erau multe motive care acum nu mai conteaza. Il iubim, este al nostru, si nu mai putem vedea viata fara el intre noi.
Nu se poate altfel...nici nu stiu cum ar fi fost daca lucrurile ar fi sunat in casa noastra cum zici tu, capri, ca doar tu ai vrut-o pe Ilincuta si acum...asta este...trebuie sa te descurci...imi pot imagina ce este in sufletul tau si tare greu trebuie sa-ti fie. Cum zice si anka, cum sa mai faci fata copilului cand "nu mai poti" tu ca fiinta. Trebuie sa gasiti solutii, copii simt lucrul acesta, speculeaza, vezi Matei al vostru cum a devenit mai dificil, te simte slabita si insista pana la epuizare sa te scoata din toti pepenii...
Nici noi nu avem unde duce copii, Stefan inainte sa il avem pe Matei mai vroia sa mearga la soacra de sambata pana duminica insa de cand este si Matei nu mai vrea, vrea sa stea cu noi
si nu avem cum sa-l convingem sa plece. Cei drept, avem noroc ca soacra a venit de 2 ori sa stea cu amandoi, la noi acasa, ca sa putem iesi in oras, insa de fiecare data a trebuit ca eu sa insist si sa insist sa mergem, sotul nu prea vroia pe motiv ca "oare se descurca cu ei? sa nu cumva sa planga cel mic" Am cautat mereu activitati in care sa-i includem si pe ei, pur si simplu asa ni se pare corect, nu mai putem traii fara ei
si ne simtim foarte impliniti asa, fara sa avem vreo frustrare sau regret ca am vrea si noi sa fim singuri si nu putem...poate asa suntem noi, poate suntem undeva la o extrema, dar zau ca fara ei casa ar fi pustie si goala...
In plus, daca eu as vrea sa ies undeva, in oras, oricand, sotul meu ar sta cu ei fara sa-l rog eu, i se pare foarte firesc sa fie asa, nu trebuie sa-l rog nici sa-i multumesc pentru "efort" la fel cum si el pleaca undeva daca are de plecat si mereu ma intreaba "daca plec, te descurci cu ei? sau aman pe alta data?"
De cand il avem pe Matei numai sotul il culca seara, eu fiind nevoita sa stau cu Stefan ca sa-i inlatur sentimentul de gelozie fata de fratele mai mic, eu il culc pe Stefan si sotul pe cel mic, asa a fost foarte bine pentru toata lumea si dupa ce adorm amandoi pruncii ne bucuram impreuna de clipe linistite "doar noi doi".
Nu vreau sa sune a lauda, dar simteam nevoia sa spun ca lucrurile pot fi si altfel, ca nu se poate ca numai unul sa traga si celalat sa stea pe margine...
Ma retrag acum ca ma asteapta Stefan sa ne jucam, Matei doarme.
Sper ca nu am aberat si eu
imi cer scuze daca am suparat pe careva.
tuturor
proud mummy
flo1980 spune:
David de Rontzy 
Diana sarcina usoara si bebe sanatos! Ce veste placuta ne-ai adus 
Capri, Kimmy 
ana-a ce baiet descurcaretz ai 
Tecky sa folositi sanatoase scaunelul!
_
Mamy for 2 boys: un fulguletz si un pepenash!
bobitamica spune:
Buna si de la noi,
Nu prea am citit din urma,dar vrea sa spun LA MULTI ANI TUTUROR PEPENASILOR CARE ISI SERBEAZA ANIVERSAREA PRIMULUI ANISOR ZILELE ACESTE!!! sa crestei mari,sanatosi si frumosi. Sa aveti o copilarie frumoasa si plina de bucurii!!!
ANKA...sunt total de acord cu ce ai scris,dar stii cum e ..e greu.
E aiurea cand trebuie sa ajungi sa iti inveti sotul sa stea cu proprii copi...e chiar strigator la cer as putea spune. Nu spun asta ca la mine situatia e roz,dar tatii astia care nu acorda o bucatica din timpul lor copiiilor mi se par de neinteles. Nu ii judec pentru ca nu am acest drept,dar la batranete sa nu se supere cand proprii copii le vor intoarce spatele. Ma afecteaza lucrurile astea foarte tare. Sa aud remarci de genul "tu nu ai venit"...ba ai KIMMY...pentru ca daca vb ANKAi...ar trebui sa plateasca o femeie care calca,spala,face piata,mancare si peste toate are grija de un copil ar trebui dragul sot sa scoata o gramada de bani din buzunare.Mi-a crescut tensiunea cand ai spus de bani imprumutati pentru vaccin. Vorba Ankai...copilul mai presus de toate..nu exista nimic pe lumea asta sa fie mai important decat copilul meu. Nu stiu,dar asa trebuie sa gandeasca toti parintii..Pacat...
CAPRI...imi pare rau sa aud asta de la tine. Iar tu esti o tipa super sensibila...si dupa primul an al Ilincai te cred ca nu mai ai putere..nu stiu de unde mai poti,sincer. As fi luat-o razna in locul tau de mult timp.
Sotul meu isi ia liber de la serviciu sa stea el cu Irina si asta pentru ca isi doreste foarte mult sa se implice in cresterea ei.Imi spune dinainte sa imi fac program sa plec pentru ca el vrea sa fie cu ea si sa ma mai relaxez si eu,iar weekendurile sa le petrecem toti 3.
Ii face baie singur ,ii da sa manance...si sa faca tot ce trebuie pentru ea.
Imi pare sincer tare rau. In toate familiile sunt neintelegeri,dar important este sa comunicam si sa rezolvam,nu sa vorbim si sa nu ne intelegem.
Imi pare rau ca trebuie sa spun lucrurile astea,dar copiii sunt ai ambilor soti. Nu cred ca ai facut copii fara ca el sa vrea catusi de putin.
CAPRI,KIMMY...multa putere va doresc!!!

Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
flo1980 spune:
Mcoca vazut frumoasa Maya!
ce blondutza s-a facut!
_
ioana spune:
Kimmy: cea mai buna arma de aparare este atacul! Mi se pare ca vremea vorbelor logice si de bun simt, a explicatiilor si a planurilor de viitor a cam trecut. Sunt barbati care nu reactioneaza la asa ceva decat pe timp foarte scurt sau deloc. Ataci si tu (verbal), poate asa va intelege ca nu esti slaba si nu te poate intimida asa cum o face in prezent. Si mie imi suna a santaj emotional. Cred ca esti foarte tanara si cu mult bun simt si de aaceea isi permite sa faca ce face. Am trecut si eu printr-o relatie asemanatoare in "tinerete", dar nu era nici un copil la mijloc. Acum ma minunez cum de nu-i saream la jugulara cand o lua pe aratura si acceptam toate mizeriile alea... Deh, experienta m-a invatat ca nimeni nu este de neinlocuit. NIMENI, cu exceptia copiilor.
Ioana si Ilinca (5 iulie 2008).
flo1980 spune:
mona arata bine pensiunea, mai stii in care moeciu este (cel de sus sau cel de jos)?
_
bobitamica spune:
SUNT PLINA DE NERVI!!!
Au inceput niste vecini de la 5(eu stau la 4) sa dea cu ciocanele in pereti. M-am dus sa ii rog sa faca liniste daca se poate ca doarme fetita mea si e ora 14,iar intre 14-17 e ora de liniste. Au zis ok...dar ce sa va spun a iesit o cotofana de baba de langa sa urle la mine ca "ce-oi vrea sa dormi??,i-am raspuns politicos ca as putea dormi si eu pentru ca e ora de liniste,dar nu asta era ideea. Si a incept sa ma faca "magarita,rahat cu ochi si alte din astea...imi vene sa urc la ea si sa ii dau una peste gura..

Nu-i mai suprt pe vecinii astia..cand termina unu',incepe altu'. Copiii astia sunt crescuti cu cantece de leagan de tip bormasina.
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008