*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (59)*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mav spune:

neatza!
tre sa fug, am ora de conducere, dar n-am rezistat sa nu arunc un ochi pe forum inainte.... si bine am facut, ca m-am foarte-bine-dispus!
va dau si voua citat, sa vedeti ce mamici adevarate avem noi la cta.... si ce dezmat punem noi la cale (corina, poate ni te alaturi?)

Citat:
citat din mesajul lui AngeliquedeS

Ellanik - nu mai citi! Pune mana si vino cu noi la plaja, ai vazut ca Dandusa aduce si pepsi - asa ca putem lua si pt tine un suc natural, sa avem grija de bebici Tot cu dna Lutescu am nascut si eu.

Hai, andataaaaa

Dandusa, deci asa tu de maine nu mai mananci nimic ca sa arati bine la party, insa pt noi - "alea mai slabute" - ai grija sa aduci chestii de rontait. Pai ti se pare fair play???

Sa stiti ca daca nu ne potrivim sa fie Cristi liber, eu iau si kupilu cu mine, dar de stat acasa tot nu stau.

Ca sa va descretesc fruntile, parca vad articolele din ziare:

"Un grup de femei aflate sub influenta bauturilor alcoolice si pe jumatate goale a fost ridicat de pe plaja in noaptea dinspre x si y iulie, de catre politistii de la serviciul ordine publica, in urma unui apel efectuat la nr de urgenta 112.

Politia a fost chemata la fata locului de cativa turisti intarziati, ingroziti de galagia care se auzea dinspre o zona mai retrasa a plajei, temandu-se ca nu cumva sa se fi petrecut vreo nenorocire.

Un echipaj de politie si o ambulanta au descins la fata locului. De la o distanta apreciabila se auzeau strigate de "topless" si "ale mele-s mai frumoaaseeeeee!!"

In urma analizarii situatiei, s-a constatat ca era vorba despre o intalnire a unui grup de femei, fara legatura de rudenie intre ele, care se imbaiau in mare pe jumatate dezbracate, dupa ce consumasera in prealabil bauturi alcoolice. Prezenta salvarii nu a fost necesara, intrucat niciuna dintre persoanele de fata nu suferise injurii fizice.

Femeile au fost urcate cu greu in duba politiei, intrucat la vederea organelor politienesti au inceput sa se zbata si sa bolboroseasca fraze neinteligibile din care se desluseau expresii ca "omoara barbatul", "copii", "dopul la bere", "slabe si frumoase" si altele asemenea.

La sectia de Politie s-a constatat ca printre contraveniente se afla si o femeie insarcinata, care nu parea sa fi consumat bauturi alcoolice, cu toate ca si aceasta era vizibil cuprinsa de aceeasi stare de surescitare si din cand in cand se referea la niste asa numite "energii pozitive".

Declartia acesteia a reusit totusi sa limpezeasca partial misterul ce plana asupra evenimentului: se pare ca ar fi fost vorba despre o intalnire pusa minutios la cale de catre un grup de mamici ce activau pe un forum despre copii, pt a se deda unor activitati nu tocmai potrivite cu statutul de mame de familie.

Dupa recoltarea de probe biologice si semnarea declaratiilor, ca si a proceselor verbale de plata a amenzii pt disturbarea ordinii publice si expunere indecenta, contravenientele au fost eliberate, urmand ca cercetarile sa continue in stare de libertate, in vederea limpezirii tuturor aspectelor acestui caz, care ar putea fi mult mai complex decat ar putea parea la prima vedere, mai ales pe fondul crizei mondiale si a exacerbarii atacurilor teroriste in mai multe colturi ale lumii, Romania nefacand exceptie.

Femeile au mai ramas la sectia de politie pana la venirea sotilor pt a le lua acasa, fiecare dintre soti fiind insotit de cate unul sau chiar doi copii de varste diferite, unii urland, altii adormiti in brate, carucioare sau scoici.

Dorim pe aceasta cale sa atragem inca odata atentia asupra pericolelor pe care le implica internetul si relatiile de orice natura incheiate prin intermediul acestuia.

Cat despre moralitatea celor in cauza, aceasta este cel mai bine ilustrata de spusele domnului Vasile G., 76 ani, pensionar, domiciliat in imedata apropiere a sectiei de politie, care intamplator se afla la una din ferestrele casei sale in clipa in care grupul de scandalagioaice a fost coborat din duba in fata sectiei: "Rusine, domnilor politisti, rusine! Din cauza femeilor astora si a altora ca ele merge tara asta asa cum merge, din cauza asta pensionarii traiesc de azi pe maine. Vai de noi si de ce va mai fi, daca nu mai exista respect fata de batrani!"

Cercetarile continua, vom reveni."

Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
zicolorata

Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita

Mami Fericita Non-Stop

perlute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

....si raspunsul juristei din grup:)) ........

va pup! am fugit!

Citat:
citat din mesajul lui DanaAlex

salutare!!!

....dupa lipsa 2 zile si 5 pagini de citit...declar ca vin si eu la "dezmat":)))...asa ca vom fi 2 femei oarecum "lucide":)..graviduta si cu mine(isidora, raspunsul e da, vin cu masina si ofer transport la cerere :)... chiar daca am aflat ca tu ai votat :)pana la urma pentru taxi:)..)...e bine sa fie si una lucida si vehementa in declaratii :))ai vazut mai sus ce posibilitati exista :))) asa ca ma sacrific eu si beau suc, mor de dragul unui "discurs tehnic ca la tribunal" motivat oral, in fata unei brute mici de politist, in care sa iau apararea unor mamici serioase si cu responsabilitati, aflate la o ora tarzie in apa pentru a verifica adancimea apei si nu numai... in scopuri bine intemeiate si juste in totalitate...o actiune voluntara de curatare a malului umed si uscat, din acel perimetru, pentru a oferi copiilor, o iesire in siguranta maxima a doua zi, fara deseuri firesc, ..actiune decisa imediat la apelul uneia dintre ele, dupa citirea articolului din ziarul telegraf/ 04 iunie 2009... mi-am pregatit deja pledoaria :) si probele cauzatoare de actiunea "hoinareala pe seara... far'di griji" partea 1... :)))

apropo...ia aici exemplu de exprimare in scris, specifica organului serios si competent..."subsemnatul tutuce i., in timp ce imi efectuam rondul de seara, in perimetrul x, l-am observat pe numitul y, ca statea fix si executa ritmic si rapid cu mana dreapta, o miscare de du-te vino pe axul longitudinal al organului de reproducere masculin, asa ca l-am somat sa-mi arate documentele la control si el mi-a zis atunci textual: "bai, esti prost?", eu nefiind." :)))

...deci iata-ne, proaspat ajunsi acasa:) numai eu cu sotul ...asa ca eu am liber sa-mi fac de cap:))) in limitele admise de legea nescrisa a casatoriei...pana pe 12 iulie cand fac schimb de tura cu ai mei:)... sa poata ei veni in cta pana aproximativ pe 30 iulie...si dupa toate calculele si socotelile :)voi veni eu in cta pentru alte 2 saptamani....sunt euforica si n-am o expimare cursiva, cred :), pe scurt...incepand de ieri copii mei sunt la "resedinta de vara, de la tara" :)))...si acolo vor sta pana undeva aproape de 1 septembrie...nu ne-am hotarat inca, e posibil sa-i mai aducem o saptamana in iulie si una in august, asta ca sa nu se salbaticeasca :)) chiar de tot...tibi vrea sa stea numai descult (a prins meteahna asta cam de o saptamana), iar nana vrea numai in apa (cinste mie ca am cumparat o piscina gonflabila si am avut geniala idee s-o duc acolo)...azi de la inaugurarea ei pana la scosul copilei cu forta din apa :) a durat foaaaarte mult...
...asa ca eu, voi fi 2 saptamani cu copii, 2 saptamani fara copii, in cta...(doamne, nici acum dupa ce am scris nu-mi vine sa cred)....

... ca urmare vin pe plaja sau oriunde, vizitez prietene mai vechi si mai noi, beau cafele pe unde apuc, plus diverse chestii gen magazine, cascat gura la vitrine, privit intr-un singur punct pe durata nedeterminata :)(mi-a lipsit asta in ultima perioada), etc...alte activitati (daca ma ia starea confuza ca data trecuta, apelez la doc...)

cam astea sunt noutatile ( referitor luna de miere pomenita de isidora - inca ma intreb, oare de unde stie, sursele posibile erau 4 si de incredere :)...dimineata incep dezmatul:) personal ...si astept dezmatul in grup :))))...

sarbatoritul filip am constatat ca s-a distrat pe cinste cu prietenii, parintii, de asemenea...si la party si la office, as zice avantaj cei mari, distractie la dublu...dupa ce-am vazut pozele mi-a parut si mai rau ca n-am participat pe zi, totul emana voie buna...mamici simpatice mie ....copii in exercitiul functiunii:)))...super totul...

mai revin din cand in cand cu cate un gand:)...pana atunci, pupici si toate cele bune...

Mami Fericita Non-Stop

perlute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Mav, super tare M-am distrat de dimineata, am inceput bine saptamana. Sunteti un grup de mamici puse pe distractii, nu gluma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Mamicilor m-ati impresionat...chiar nu ma asteptam sa aiba asa un ecou rugamintea mea

SA VA TRAIASCA PUIUTII , SA CREASCA MARI SI SANATOSI

Ne bucuram tare mult ca intrati la noi sa ne povestiti primele zile de viata

20+ cu Andreea

Mariana
bebe

www.youtube.com/watch?v=oc_rSsZri9g" target="_blank">Pentru iubirea mea!Poate ca nu stiai cat TE IUBESC!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Ola! Fetele cu bebei constipati, noi am rezolvat problema cu Humana Milkzucher (sau cum s-o scrie ), lactoza (nu contine zahar). Ii pun cate o lingurita in lapte, o data pe zi, si nu mai avem probleme, s-a reglat. Pe cutie scrie ca se pot pune pana la sase lingurite pe zi, dar nu e cazul, merge si cu o lingurita. Nu e medicament, e doar lactoza, nu da dependenta, ca supozitoarele, si nu are efecte secundare.
Noi am fost la mare, ne-am simtit super, am facut baie, plaja, plimbari pe malul marii, bebe a dormit pe unde a apucat, uneori chiar cu muzica data la maxim, pe plaja, iar la intoacere, aseara, a dormit tot drumul. Acum e rupt de somn, doarme de doua ore neintors !
Singura pb a fost ca nu prea a papat la pranz pt. ca nu se omoara dupa borcanele, insa a halit mai multe fructe.
Al meu mai vrea tzitzi doar o data pe zi, si atunci maxim cinci minute. Probabil ca se intarca, insa nu imi mai fac griji pt. ca a facut opt luni, a supt mai mult decat as fi visat eu vreodata!

A, inca ceva! BraveGirl, tu spui cereale la orez, nu? Ma gandesc ca inca nu i-ai bagat cerealele adevarate, adica grau, orz, secara, ovaz, etc. Alea sunt chiar recomandate in cazul constipatiei, contin fibre. Eu nu as scoate cerealele de tot pt. ca sunt extrem de valoroase in dieta copiilor si sunt foarte sanatotase. Se pare ca cei care consuma des cereale si fructe au un risc mult mai mic de a face cancer de colon la batranete. Se pare ca exista o legatura intre consumul exagerat de carne, in detrimentul fibrelor vegetale, si cancerul de colon.
Fiica-mea si acum, la cinci ani, are o masa de cereale si nu numai ca nu s-a ingrasat niciodata spectaculos, dar e chiar usor sub grafice, abia are 17 kg la cinci ani (media e 18/20 la varsta asta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Bravegirl, sunt de acord cu Diana, cerealele ajuta digestia, insa nu cele de orez simplu (si bebe a mea s-a constipat cateva zile cand i-am introdus cerealele de orez, apoi am aruncat punga).
Eu ii adaug o data la doua zile 2-3 masuri de cereale "7 Cereale" de la Milupa in piureul de fructe sau seara in biberonul cu lapte.
Rebeca mananca o masa de cereale aproape zilnic, de pe la 5-6 luni, si nu s-a ingrasat de la ele, nu avem probleme cu greutatea (are 18.5kg si 106cm) Cu Cati sunt mai precauta avand in vedere greutatea mare cu care s-a nascut si ritmul de dezvoltare foarte bun, dar tot nu scot cerealele din alimentatie. Sunt mai importante decat carnea....parerea mea, chiar si ca sursa de fier.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Am vrut sa va mai zic ceva, sper sa nu ma injurati ! Am vazut niste filmulte care m-au marcat atat de tare, incat i-am schimbat lui bebe scaunul de masina, am luat unul care e mult maui bun decat scoica chicco, cu care mergea pana acum. Am realizat, vazand filmuletele, ca am facut multe greseli la Ianca, si am hotarat ca ai mei copii nu vor mai merge niciodata, sub nici o forma, nelegati cu centuri. Va pun si voua filmuletele sa vedeti ce se poate intampla cu un copil nelegat in masina la doar 30 km la ora! http://www.youtube.com/watch?v=orDM8tCn9pY&feature=related

Realizez acum cat de important este (si de ce e important) sa pozitionezi (corect!!!) copilul cu spatele la directia de mers cat mai mult timp posibil (unii zic ca pana catre un an si jumatate). Eu, recunosc, n-am stiut, si Ianca a mers doar pana pe la sase, opt luni asa, apoi am pus-o cu fata spre directia de mers, chestie total gresita, vad ca !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isaelena spune:

Citat:
citat din mesajul lui diana21

Ola! Fetele cu bebei constipati, noi am rezolvat problema cu Humana Milkzucher (sau cum s-o scrie ), lactoza (nu contine zahar). Ii pun cate o lingurita in lapte, o data pe zi, si nu mai avem probleme, s-a reglat. Pe cutie scrie ca se pot pune pana la sase lingurite pe zi, dar nu e cazul, merge si cu o lingurita. Nu e medicament, e doar lactoza, nu da dependenta, ca supozitoarele, si nu are efecte secundare.
Noi am fost la mare, ne-am simtit super, am facut baie, plaja, plimbari pe malul marii, bebe a dormit pe unde a apucat, uneori chiar cu muzica data la maxim, pe plaja, iar la intoacere, aseara, a dormit tot drumul. Acum e rupt de somn, doarme de doua ore neintors !
Singura pb a fost ca nu prea a papat la pranz pt. ca nu se omoara dupa borcanele, insa a halit mai multe fructe.
Al meu mai vrea tzitzi doar o data pe zi, si atunci maxim cinci minute. Probabil ca se intarca, insa nu imi mai fac griji pt. ca a facut opt luni, a supt mai mult decat as fi visat eu vreodata!

A, inca ceva! BraveGirl, tu spui cereale la orez, nu? Ma gandesc ca inca nu i-ai bagat cerealele adevarate, adica grau, orz, secara, ovaz, etc. Alea sunt chiar recomandate in cazul constipatiei, contin fibre. Eu nu as scoate cerealele de tot pt. ca sunt extrem de valoroase in dieta copiilor si sunt foarte sanatotase. Se pare ca cei care consuma des cereale si fructe au un risc mult mai mic de a face cancer de colon la batranete. Se pare ca exista o legatura intre consumul exagerat de carne, in detrimentul fibrelor vegetale, si cancerul de colon.
Fiica-mea si acum, la cinci ani, are o masa de cereale si nu numai ca nu s-a ingrasat niciodata spectaculos, dar e chiar usor sub grafice, abia are 17 kg la cinci ani (media e 18/20 la varsta asta).

Diana, mamica Domnisoarei Nasturel (14.08.2004)
si a bebelushului Tudorel (27.10.2008)

Dialoguri strumfesti

multumim de pont! fiindca si noi avem probleme cu constipatia de cand am inceput diversificarea...de fapt de cate ori papam morcov....intrebare:Humana Milk cum se scrie, poate fi amestecat cu cereale? ca noi nu papam bibe....cerealele le papam cu lapte muls.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Buna dimineata!

La multi ani celor ce poarta numele Sf Petru si Pavel!
La multi ani, Paula!

Dandusa, saru-mana pt intrebare, suntem bine, povestesc imediat ce am mai facut.

Darius era plecat la Herculane cu bunicii pt 2 sapt, si, vinerea trecuta, am vb cu el la tel si ne-a spus ca ii este atat de dor de noi si noi eram topiti de dorul lui, asa ca am pus la cale o mica nebunie. Am impachetat in graba cateva lucrusoare pt galusca, baxul de pampers, 2-3 borcanele, hop in masina si la druuuum! Am ajuns seara in Craiova, i-am spus doar mamei care era de serv la spital. Am sunat la usa la frate-meu pe la 9, a deschis cumnata-mea, care a ramas masca. Frate-meu facea dus, i-a zis cumnata-mea sa se grabeasca, pt ca il asteapta cineva...evident ca nu i-a venit sa creada cand ne-a vazut. Cu complicitatea mamei, urmat victima a fost sora-mea, pe care mama a trimis-o chipurile sa ia ceva de la fratele meu. Am stat la povesti pana pe la 1 noaptea si ne-am dus cu greu la culcare, ami mult ca sa fim cat de cat odihniti a 2-a zi la intalnirea cu Frumusete rara. I-am prins in fata hotelului, cand pleca impreuna cu bunicul la plimbare...l-a batut tati usor pe umeri, s-a intors si... a ramas cu gurita cascata si i s-au umezit ochii instantaneu. Am petrecut 3 zile super la munte ( statiunea m-a dezamagit cumplit, nu mai fusesem de multi ani, e o ruina in mare parte), o sa incerc sa pun niste poze. Partea mai grea a fost la despartire, cu 30 min inainte sa plecam, a inceput sa planga si n-a mai vrut sa stea sub nicio forma la munte cu bunicii, ca "eu vreau la Bucuresti, cu familia mea". N-am avut ce face si l-a luat, spre disperarea buncilor pe care i-am lasat cu ochii-n lacrimi. Si astfel, mi-a venit flacaul acasa cu o sapt mai devreme. De o sapt spal si calc zilnic, parca-s nebuna, fac sauna cu fierul in mana.

In alta ordine de idei, Ioana a inceput sa mai manance cat de cat. Avem urmatoarele in meniu, 2 mese/zi, max 60 ml/masa, putin, dar macar mananca de buna voie: banana pasata in mana, exact cum zice Dandusa, orez fiert+banana, orez fiert+para, mar+biscuiti (se presteaza tot manual), supa legume+carne, supa legume+ 1/2 galbenus ou. Iaurtul - esec total, branzica ii mai dau amestecata cu orez sau legume, dar fara prea mare succes. Cerealele inca nu le vrea. In schimb, suge cu mare placere coaja de paine si biscuiti. Se vede putin si la cantar, am mai pus si noi 200g in aproape 2 sapt, 7400g are acum, 68 cm. Parca e pe zi ce trece mai frumoasa si mai dragalasa, mi-e atat de drag de amandoi, incat ma gandesc cu groaza ca peste un an si 4 luni ma reintorc la serv (sunt nebuna, e clar). A! Avem 2 dintosi.

Diamisha, f frumoasa Sonia, un fotomodel adevarat! Pt ca nu ai spus concret de ce te temi in legatura cu inaltimea ei, m-am gandit ce investigatii ai putea face ca sa te linistesti, pt ca eu sunt sigura ca Sonia nu are nicio problema, doar ca este si va fi o fetita inalta. (asa cum as fi vrut si eu sa fiu, ssst, secret) Gandindu-ma la asta, mi-am amintit ca in maternitate, tuturor bebelusilor li s-a recoltat sange din calcai pt a se face niste analize amanuntite privind o gramada de dereglari ale glandelor, printre care si gigantismul si alte asemenea. Ni s-a spus ca rezultatele se comunica parintilor in aprox 2 luni, dar numai daca exista ceva modificari fata de normal. Nu retin unde ai nascut tu, insa imi inchipui ca aceste analize se fac in toate maternitatile, fie de stat, fie particulare...deci, daca i s-au recoltat aceste analize, eu cred ca poti sta linistita.

Mav, vaaai, ce-am mai ras, si mi-ai facut un dor de mare de nu mai pot!!!!!!!!! Venim si noi in august pt 12 zile, abia asteptam toti 3 (pe Ioana n-o socotesc, ea habar n-are ce frumos e acolo, sper numai sa-i placa). Stii cumva cat costa intratrea la Aqua Magic anul asta, pe net gasesc numai preturile din luna iunie, cu mentiunea ca in iulie-august ar fi mai mari. Am auzit ca ar exista si niste tarife family.

Otilia, si eu cred ca-i buna initiativa ta, mai ales ca eu stagnez de mai mult de-o luna la 56kg...talia nu scade deloc.

Corina, eu nu stiu ce sfat sa-ti dau, ca si noi suntem in situatia voastra, 4-5 lingurite si gata masa. Doar rabdare, rabdare, sa vad de unde mai scot o portie de rabdare, ca de cateva luni e si Darius mofturos.

Alra, f reusit sejur ati avut! Sunteti o famile f frumoasa!

Lauramiron, of, puiul ala e numai bun de zmotocit, cred ca Rebeca o sa-l intoarca pe toate partile.

Evident ca nu mai stiu ce si cui vroiam sa mai raspund...incerc sa pun poze mai tarziu, daca nu reusesc, ma ocup maine de asta.

Pupici!

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Neatza....noi suntem bubosi si mucosi!
Diana cu muicii..Codrin cu varicela.Saracuttul.. eplin corp, fatza, gat, gura, ochi...peste tot...Mi se rupe sufeltul.Sigur o sa faca si Diana!Acum sunt cu ochii pe ea!

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput