Burtici fericite de septembrie-octombrie (80)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danuta1979 spune:

Aida, nu ne-ai spus daca astepti baietel sau fetita..Sau nu ti-au spus inca?

Dana 27+ cu Alexandra
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

Citat:
citat din mesajul lui adimercedes

Fetele, am trimis pe mail atasat un "jurnal de bord pt bebe", asa cum l-am numit eu. Documentul se tipareste Landscape, adica orizontala e mai lunga decat verticala! Si apoi se indoaie in 2, ca o carticica.

Dupa de am nascut-o pe Lisa, am primit la spital ceva asemanator, unde trebuia sa trec orele la care a mancat, cate minute la fiecare san, cand a facut kk, pp si asistentele treceau temperatura, greutate, etc.

Dupa ce am venit acasa am continuat cu notitele de acest gen, pt ca mi-a fost f simplu sa pot urmari rutina ei fara sa imi bat capul ca nu tin minte, daca sotul o schimba in cursul noptii stiam ce si cand facuse - bebelusii trebuie MUSAI sa faca MINIM 6-7 pipi/24h. Ii luam si eu temperatura acasa, o cantaream saptamanal si treceam acolo valorile si puteam compara pe graficele de crestere (pe care o sa incerc sa le scanez si sa vi le pun pe email sa le aveti la indemana).

De ex, pt mancare notam ceva de genul:

10am S 20' D25' (unde S e sanul stang si D e cel drept).

La masa urmatoare imi era extrem de usor sa stiu ca trebuia sa incep de la sanul cu care am terminat si stiam exact care era ala!

In timp am inceput sa vad ca se contureaza o rutina si puteam sa planific iesiri mai lungi, cu masina, la shopping, fara sa ma stresez ca plec fix la ora de masa etc.

Mie mi-a ajutat enorm acest jurnal. Aveam mereu cu mine foaia oriunde mergeam, notam mereu si puteam privi in urma sa analizez evolutia. Mi-a fost extrem de usor cand am mers la controale la pediatru sa stiu ce ritm de mancare are, ce e normal PT LISA, pt ca fiecare bb poate fi extrem de diferit de ceilalti la rutina, ritm etc.

Am notat in ritmul asta pana a facut 18 luni! Mi-a fost de folos cand a fost bolnava, sa stiu la ce ora i-am luat febra, cat a fost, cand i-am dat medicament etc.

Cand am inceput diversificarea, in afara orelor de masa notam si ce a mancat si cam cat (ochiometric, gen: 1/2 de bol alb mic). E simplu sa urmaresti eventuale reactii alergice si sa descoperi cauza.

In fine, sper ca macar unele din voi sa gaseasca ustensila asta de folos, ca mie mi-a salvat integritatea mintala si probabil m-a scapat de depresie severa :D

V-am pupat

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

asa da organizare, fratilor :))) multumim frumos!

MangaGirl :-) 25+ cu Sasha Laurian
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1

poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Adimercedes ..nu m-am uitat pe listute, dar multumesc!

Va mai pun si eu un link: http://www.askdrsears.com/html/1/T010000.asp

cineva a avut o idee buna aseara..oare nu putem pune pe prima pagina o rubrica gen linkuri utile? sau mai bine este sa le trimitem pe mail? nu stiu..cum ziceti si voi;

Dana 24s
www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Lutoniana, Raluk, Cristina_Ana, Dana15, multumesc de "control". Sunt bine, doar ff aglomerata, ca de cand si-a revenit netul, am avut de recuperat o multime, plus ca si vremea a fost ff nasoala o perioada si acum ca a iesit soarele, am fugit afara in parc cu Lisa cat de mult am putut!!!

V-am citit, sunt la zi cu TOATE subiectele, fierbinti sau calai , insa nu am apucat sa raspund, pt ca mereu citeam un capitol inchis, la care nu puteam sa dau reply. SI asa am tot citit pana azi, cand am ajuns la zi!!!

In we am fost si am luat www.britax.com.au/Websites/Business/brproddb.nsf/LUPages/Child%20Car%20Seats-Maxi%20Rider%20AHR#" target="_blank">scaun de masina pt Lisa, iar www.britax.com.au/Websites/Business/brproddb.nsf/LUPages/Child%20Car%20Seats-Royale" target="_blank">cel pe care il avem deja va fi pt bb2. La Lisa am avut capsula, ceva similar cu ce numiti voi "scoica", doar ca mai "covata", cam www.britax.com.au/Websites/Business/brproddb.nsf/LUPages/Child%20Car%20Seats-Baby%20Safety%20Capsule" target="_blank">asa. Am vrut sa luam ceva care e scaun de masina SIGUR, in primul rand. Nu intru acum in explicatii de ce si cum, doar ca noua ni s-a parut ca mai bine urmarim scopul principal al produsului, decat sa fie 10-in-1 si nimic cum trebuie...

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Adimercedes, multumesc frumos si multi . Cred ca informatiile date ne vor fi de mare folos mai ales celor care suntem la primul copilas. Si eu sunt curioasa ce porti tu in burtica.

Monica 22+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui monikus

Adimercedes, multumesc frumos si multi . Cred ca informatiile date ne vor fi de mare folos mai ales celor care suntem la primul copilas. Si eu sunt curioasa ce porti tu in burtica.

Monica 22+ cu

Monikus, felicitari pt "schimbare" . Noi asteptam baietel. Credeam ca este carucior albastru pe prima pagina ;) Efectiv nu am avut timp sa adaug in semnatura. Poate incerc sa o fac maine.

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andraiulia spune:

Buna ziua, dragelor!

Eu voi ceva mai absenta zilele acestea, pt ca vineri are loc cununia civila si pana atunci vom fi si plecati din Bucuresti. Momentan imi aleg buchetelul pt eveniment.

Andrutza 28 + bebelusa mea iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

Adi, unde gasesc documentul despre care scriai? Pe yahoo, pe contul comun nu am gasit. pe mine chiar ma intereseaza ceva organizat pt ca la Alessia am avut o agenda in care imi scriam de la mine putere tot, cat manca, cand dormea, de la cat la cat, cat a plans dupa masa pana sa adoarma, vaccinuri etc. Vorba ta, mi-a salvat sanatatea mintala pt ca din cauza lipsei de somn, ma purtam ca beata, nu mai stiam a mancat nu a mancat copilul, a dormit, cand ma trezeam dintr-un somn de 20 min sa nu credeti ca mai mult nu mai stiam cand si daca a mancat, etc. si eu zic ca e foarte folositor.

Clau 27+ cu si Alessia Maria 13 iulie 2007

varsta bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana15 spune:

Pai mai andra si tu nu zici nimic pana acum?!! sau n-am fost eu atenta..
Oricum, sa fie intr-un ceas bun! sa fiti fericiti si impliniti!

Dana 24s
www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monikus spune:

Citat:
citat din mesajul lui adimercedes
Monikus, felicitari pt "schimbare" . Noi asteptam baietel. Credeam ca este carucior albastru pe prima pagina ;) Efectiv nu am avut timp sa adaug in semnatura. Poate incerc sa o fac maine.

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Ma bucur ca ti-a placut schimbarea. Pe prima pagina nu m-am uitat drept sa iti spun dar ma uitam la semnatura dupa carucior. Felicitari pt "putza".

Monica 22+ cu

Mergi la inceput