Burtici fericite de septembrie-octombrie (80)
Raspunsuri - Pagina 14
anadomnica spune:
Fetele, multumesc la toate pentru incurajari. Eu am revenit din minunatul week-end de la sovata abia ieri dupamasa. Si am fost asa obosita ca dupa aia am dormit continuu pana azi la 6 dimineata.
Va multumesc pt. gandurile bune si pt. rugaciuni: bebelina mea e cum se poate mai bine (deja vineri dr. a calculat 22 saptamani pt. ea, desi dupa UM avea 21+3), e voinica, are 503g si in grafic. Mi-a masurat diverste chestii: cerebel, buze, ventricule, etc... nici nu mai stiu ce scrie pe foaie si toate au iesit normale, sunt super fericita si incantata. Va pup si ma duc sa mai cetesc si eu de prin urma sa va vad ce mai faceti, ce-ati mai facut, care si prin ce concedii umblati??
Multa sanatate

si sarcini usoare.
Doamne ajuta!
21+
Maria 
Mami si tati te iubesc si te asteapta!
Creste bebe!!!
MangaGirl spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Lullaby_2009
Inainte de a ramane insarcinata eram blonda si m-am tot framantat ce sa fac pentru ca imi crescusera radacinile foarte tare si se vedea aiurea, asa ca am decis sa imi fac mai multe suvite la casca (astfel incat sa nu atinga radacina), nu in staniol, apropiate de nuanta mea naturala. Am renuntat complet la blond, dar au trecut deja mai bine de doua luni si s-a decolorat iar, asa ca o sa merg din nou prin iulie sa mai fac niste suvite inchise in speranta ca incet-incet voi ajunge la natural. Dupa ce voi naste imi voi vopsi tot parul cu o culoare un pic mai inchisa si astfel sper sa inchei capitolul vopsit Citesc povestile mamicilor de fetite si ma gandesc ce frumos trebuie sa fie si ma intreb cum sunt baietii cand sunt mici. Balantele stiu ca sunt echilibrate, mai multe nu prea cunosc. Abia astept sa-l alint si sa ma joc cu el. Imi doresc sa am si o fetita mai tarziu, sa fie sora si frate, sa se iubeasca si sa aiba grija unul de celalalt. 23+ cu ![]() |
MangaGirl :-)
25+ cu Sasha Laurian 
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1
poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR
www.mariaciubotaru.blogspot.com
Ioanna81 spune:
dragelor, apropos de vopsit parul, eu l-am vopsit de doua ori deja. am asteptat sa se incheie primul trimestru si apoi l-am vopsit. am folosit mai intai o vopsea care nu are amonic (cica) L'Oreal CASTING CRÈME GLOSS ii zice si apoi am folosit L'Oreal excell 10. nu am patit nimic. de altfel si manichiura mi-o fac destul de des (daca nu eu singura atunci la un salon). de epilat ma fac cu aparatul peste tot, mai putin inghinal unde merg iarasi la un salon si ma face cu ceara.
din cate stiu nu exista o explicatie stiintifica legata de efectul potential nociv al vopselei de par asupra fatului. se pare ca problema nu este cu amoniacul pe pielea capului(sa fim serioase cantitatea este extraordinar de mica) se pare ca temerile sunt legate de mirosul amoniacului care ii poate face mai mult rau mamei decat fatului.
Ioana
27+ cu 
bebe Carol Ioan
Dana15 spune:
Vad ca astazi sunteti mai triste..imi pare rau! in mod sigur, schimbarile aceste bruste de temp/presiune atmosferica ne influenteaza cumva starea de spirit. Va trimit cate o floricica si un pupic la fiecare
..
Aida eu fac galerie pentru tine ca sa reusesti si astazi fara tigara
..cum spuneai si tu, daca merge bine, daca nu..asta este!![]()
Dana 24s
www.flickr.com/photos/38426629@N04" target="_blank">Noi
MangaGirl spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ioanna81 dragelor, apropos de vopsit parul, eu l-am vopsit de doua ori deja. am asteptat sa se incheie primul trimestru si apoi l-am vopsit. am folosit mai intai o vopsea care nu are amonic (cica) L'Oreal CASTING CRÈME GLOSS ii zice si apoi am folosit L'Oreal excell 10. nu am patit nimic. de altfel si manichiura mi-o fac destul de des (daca nu eu singura atunci la un salon). de epilat ma fac cu aparatul peste tot, mai putin inghinal unde merg iarasi la un salon si ma face cu ceara. din cate stiu nu exista o explicatie stiintifica legata de efectul potential nociv al vopselei de par asupra fatului. se pare ca problema nu este cu amoniacul pe pielea capului(sa fim serioase cantitatea este extraordinar de mica) se pare ca temerile sunt legate de mirosul amoniacului care ii poate face mai mult rau mamei decat fatului. Ioana 27+ cu ![]() bebe Carol Ioan |
explicatia cu mirosul am mai auzit-o undeva. pai atunci eu l-am ametit rau la 12 sp cand mi-am facut suvite. si saraca fata care m-a facut era gravida in 5 luni. ei chiar ca i s-a facut rau :(
MangaGirl :-)
25+ cu Sasha Laurian 
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1
poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR
www.mariaciubotaru.blogspot.com
Lullaby_2009 spune:
Stiu ca baietii sunt mai energici, dar imi place, sper sa raman la aceeasi parere si dupa un an, doi de alergat dupa jucaus prin parc.
Cunosc mai mult mame de fetite si stiu ca sunt tandre si cumintele. De cand am aflat ca voi avea baiat, ma uit peste tot dupa bebe imbracati in bleu, sper sa nu fi speriat mamele de prin magazine, parcuri, alei
Hehe, ce bine, sper sa fie si al meu vorbaret, imi imaginez deja cum o sa ma intrebe de toate si ma vad explicandu-i serios fiecare amanunt ce i-a starnit curiozitatea. Sa ma apuc de invatat marci de masini ca sa avem despre ce sa discutam.
Abia astept!
Mersi mult, Maria! 
23+ cu 
aidaciolac spune:
fetelor cat ati scris in cateva ore
bravos ![]()
ellenuta pai asa mai zic si eu , eco o data pe luna , oricum l-am fentat si m-am reprogramat pe 28 iul
sper sa fie totul ok pana atunci 
lutoniana mie la prima sarcina nimeni nu a putut sa imi zica ca e fata ca il muscam de cerul gurii si tot baiat am zis ca va fi , iar cand m-am trezit din anestezie si am aflat ca e fata m-am indragostit instantaneu de ea
, dar babeste si eu zic ca e putzos ...sa stii ca la mine vad ca s-a respectat babismul ![]()
adela2006 da , despre olaru e vorba. Ieri ma gandeam ca este destul de scump si ca nu s-ar merita banii , avand in vedere ca o cezariana o externeaza dupa 4 zile , hm , si eu sunt cam zgarcita cu mine , dar discutand azi cu o prietena si imi reamintea cate spagi am de dat si stresul ca se schimba tura ... si pe IT si la bebe si ... si ... ca trebuie sa imi iau plosca ... cred ca pana la urma cam o sa faca banii ... sa vad cum ma zgarcesc. Tu la cine esti?
Cat despre fumat nu mai zic nimic , ca la prima sarcina nu am fumat nimic , nu cafea , nu acidulat ... si toate astea fara nici un stres , si cu toate astea a iesit in cel mai urat fel posibil ... asa ca , cum o fi o fi ca si asa nu ne putem impotrivi nicicum , nu-i asa monica? Oricum draga mea , frica va trece intr-o zi si vom redeveni noi , dar pana atunci ...
mary_07 draga , eu maine fac 7 ani de la prima nastere si am o operatie de cezariana frumoasa si pe orizontala ... cu toate astea medicul meu a zis ca el nu poate risca sa ma lase sa nasc natural ... se pot intampla multe. Ieri am intrebat daca se poate face si o a 3-a cezariana si a zis ca nu va fi nici o problema. Acum ce sa mai zic ...
Ioanna81,Danuta1979 
liliaco zau ca nu mai stiu , oricum nimeni si nici o analiza nu poate garanta nimic sau cel putin nu ce vreau eu ...
selen80 multi ani fericiti inainte
si daca vrei ungarica , pai faceti o mutare aici ca si io tot de prin Constanta noastra draga mi-s
. Dar zi cam ce vrei din Ungaria , ca in 2 saptamani se poate sa ajung la mama ca si ea termina renovarile ![]()
Dragelor zau ca nu stiu ce e cu durerile alea , culmea e ca nu am patit-o pana acum ca eu sunt tare nesuferita la durere ... dar ati incercat sa stati si sa dormiti pe stanga , ca pe mine m-au inebunit cu asta si tot le zic ca eu pe partea stanga dorm
si poate ca de aceea ...
... trimit sa nu pierd mesajul ...
Alaturi de Sebi
Aida ... 28+ ... cica
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba" ... si cand reusiti sa ma invatati si pe mine ![]()
Lullaby_2009 spune:
Eu m-am vopsit doar o data pana acum si probabil pana la sfarsitul sarcinii inca o data, fara sa ating radacinile cu vopsea, incaperea era destul de mare si geamurile deschise din cate imi amintesc. Vopseaua fara amoniac stiam ca se duce foarte usor la spalat si asta ar inseamna sa ma vopsesc mai des, tinand cont ca am fost mai intai decolorata, chiar si vopseaua normala prinde greu.
La manichiura nu am fost deloc de teama, ultima data m-a ciupit un pic cu forfecuta, stiu ca ar trebui sa fie sterilizata, dar am zis mai bine sa nu risc. As merge la un salon unde nu se foloseste forfecuta, doar un fel de solutie, dar cine mai stie ce contine ... asa ca ma chinui singura acasa.
23+ cu 
Ioanna81 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Lullaby_2009 Vopseaua fara amoniac stiam ca se duce foarte usor la spalat si asta ar inseamna sa ma vopsesc mai des, tinand cont ca am fost mai intai decolorata, chiar si vopseaua normala prinde greu. |
la mine a tinut destul de mult vopseaua aia fara amoniac. pe cutie scrie ca merge pana la 28 de spalari
Ioana
27+ cu 
bebe Carol Ioan
adimercedes spune:
Fetele, am trimis pe mail atasat un "jurnal de bord pt bebe", asa cum l-am numit eu. Documentul se tipareste Landscape, adica orizontala e mai lunga decat verticala! Si apoi se indoaie in 2, ca o carticica.
Dupa de am nascut-o pe Lisa, am primit la spital ceva asemanator, unde trebuia sa trec orele la care a mancat, cate minute la fiecare san, cand a facut kk, pp si asistentele treceau temperatura, greutate, etc.
Dupa ce am venit acasa am continuat cu notitele de acest gen, pt ca mi-a fost f simplu sa pot urmari rutina ei fara sa imi bat capul ca nu tin minte, daca sotul o schimba in cursul noptii stiam ce si cand facuse - bebelusii trebuie MUSAI sa faca MINIM 6-7 pipi/24h. Ii luam si eu temperatura acasa, o cantaream saptamanal si treceam acolo valorile si puteam compara pe graficele de crestere (pe care o sa incerc sa le scanez si sa vi le pun pe email sa le aveti la indemana).
De ex, pt mancare notam ceva de genul:
10am S 20' D25' (unde S e sanul stang si D e cel drept).
La masa urmatoare imi era extrem de usor sa stiu ca trebuia sa incep de la sanul cu care am terminat si stiam exact care era ala!
In timp am inceput sa vad ca se contureaza o rutina si puteam sa planific iesiri mai lungi, cu masina, la shopping, fara sa ma stresez ca plec fix la ora de masa etc.
Mie mi-a ajutat enorm acest jurnal. Aveam mereu cu mine foaia oriunde mergeam, notam mereu si puteam privi in urma sa analizez evolutia. Mi-a fost extrem de usor cand am mers la controale la pediatru sa stiu ce ritm de mancare are, ce e normal PT LISA, pt ca fiecare bb poate fi extrem de diferit de ceilalti la rutina, ritm etc.
Am notat in ritmul asta pana a facut 18 luni! Mi-a fost de folos cand a fost bolnava, sa stiu la ce ora i-am luat febra, cat a fost, cand i-am dat medicament etc.
Cand am inceput diversificarea, in afara orelor de masa notam si ce a mancat si cam cat (ochiometric, gen: 1/2 de bol alb mic). E simplu sa urmaresti eventuale reactii alergice si sa descoperi cauza.
In fine, sper ca macar unele din voi sa gaseasca ustensila asta de folos, ca mie mi-a salvat integritatea mintala si probabil m-a scapat de depresie severa :D
V-am pupat 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009