Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (129)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Mada felicitari pentru pasi si pentru bebe papacios

Iza mami de Timea (28.06.2008)

Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Hello!
Felicit si eu pepenasii mergatori, Ilinca si Julia! Si deasemenea multumesc tuturor pt aprecierile la adresa mergatoarei Ioana! Noi exersam de zor, ba de mana, ba cu hamul, ba fara nimic...

Mona am vazut pozele cu Codrin la mare, cred ca a fost tare fain si v-ati simtit cu totii bine!

Anna si Ioana 11.07.2008

povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Am tradus si am pus pe mailul comun The very hungry caterpillar - Omida pofticioasa, cu dedicatie pentru Anka...

Daca vreti si varianta in engleza, sau daca o vreti bilingva spuneti si o trimit/fac...

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irolf1 spune:

Neata'
toti pepenasii mergatori, am vazut filmuletele, haioase foc
Boti pana la urma s-a imprietenit cu castravetele? Asa era si Alex, acum vad ca Andreea e un pic mai curajoasa.
Din capitolul ce mai spune al meu copil, noul ei cuvant este "Adeea" adica se striga singura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

BRAVOOOO Ilincu si Ioana, mergaretele dragi
Boti cu siguranta nu te ratam mai ales pe Garga minunata...si sa stii ca am observat si eu aceeasi poveste cu adusul copiilor dupa 10 la plaja, eu cred ca parintii disperati de soare, veniti cine stie din ce coltz al tarii uita sa se mai gandeasca si la copii..am vazut destule acolo pe plaja, nu are rost sa mai comentez...eu si fara Clara nu am stat niciodata mai mult de 11 si mai devreme de 17.Numai zic ca pe plaja o bunica binevoitoare incerca sa-i indese in gura Clarei o bucata de gogoasa..poate io fi pofta
Am pus poze
Apropos de mancare..eu i-am dat Clarei biscuiti cu fructe, ca altfel se stramba..sa inteleg ca nu e tocmai recomandat?

MAMI de CLARA ANDREEA

06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

scriu pe fuga,pt ca tb sa imi depun dosarul de licenta.in primul rand vreau sa cer mii de scuze ca n am urat la timp la multi ani pepenasilor care au implinit 1 anisor.

multumesc celor care ne au vazut pozele,am vazut si eu poze si filmulete ,dar n am timp acum sa nominalizez.la mare a fost frumos dar si extrem de obositor,codrin in primele 3 zile a plans f mult,nu suporta sa simta nisipul ....
acum e f miorlait,nu vrea sa mai manance nimic si mi vine sa ma impusc.
am enorm de invatat,asa ca ma duc sa ma apuc de treaba.va pup si revin mai pe seara cu un mesaj.

am recuperat tot din urma,dar sa nu ma spuneti sotului ca ma bate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

BOTI - da' de ce te-a mirat soro ca vine lumea dupa 10 jumate la plaja si ca nu au copiii sepci? asa e de ani de zile, dar cred ca nu ai fost tu atenta la aspectul asta, neavand la vremea aia copil in dotare...
Omida mancacioasa... au tradus-o si astia, dar mi s-a parut al naibii de scumpa... 200 de mii pentru 16 pagini... parca e cam aiurea :) Noi am luat-o pe aia englezeasca, la vremea ei, cu 2 lire juma'...
Oricum, e bestiala cartea

KIM _ lasa ma ca poate nu sunt nasoale achizitiile... Si in fond, daca e naspa bateria, da-o incolo, iei alta cand ai chef... Ca maniera de a proceda, sigur ca nu prea e ok sa te trezesti ca iti amenajeaza soacra... Maine poimaine iti ia si chiloti... Ar fi fost corect sa anunte ca vrea sa va ia ceva, sau sa va dea banii, sai sa cadeti de comun acord ce anume sa ia. Nu sa te trezesti ca vine la usa cu buda in brate, cand altii vin cu flori, na.... ea vine cu buda...

ARIADNA - moama, 180??? Super! Din astea 180, mai si returneaza?

DANA - chestia cu mersul tarziu la plaja o fac toti, nu numai turistii, ci si localnicii. Motivul e ca nu se pot trezi devreme

MONA - spor la invatat

Eu nu am apucat sa vad deloc poze. Poate mai incolo reusesc sa recuperez....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_filipas spune:

Salutare fetele!!

Felicitari mergaretelor Ilinca, Ioana si Julia!!

Si Miruna merge bine in picioare, isi tine bine echilibrul si deja da sa o ia la fuga! Are tot felul de prieteni in parc, niste fetite de vreo 4 ani care se joaca foarte frumos cu ea, si tare o mai iubesc. I-a luat maica-mea tricicleta de-aia cu maner, mamaaa ce mandra sta in ea! Chiar ne prinde bine, ca deja in carucior nu mai statea deloc.

Noi ne-am reimprietenit relativ repede, duminica seara deja era numai de gatul meu, acum ne-am reintrat in normal, doar ca nu stiu ce are ca adoarme extrem de greu noaptea, si tot tarziu, pe la 22.30 - 23. E foarte activa, patruleaza prin casa, se cearta cu diverse obiecte, etc. si uuuurlaaa cand vreau sa o culc...

Am recuperat si eu cu vizionatul pozelor, ce mari si dulci si frumosi sunt toti! Si ce petreceri frumoase au avut cei care au implinit un an!

Kimmy intr-adevar nu e frumos deloc gestul soacrei! totusi, poate ai noroc si nu e chiar asa mare raul. Mult spor la amenajat!

Mona bafta la licenta!! Spor la invatat!

Multa bafta celor care inca mai au examene!!

Va fug sa-i fac papa la shmootza si sa mai aranjez una alta prin casa. O zi buna va doresc!

Dia, mami de Miruna (15.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Buna ziua la toata lumea!

In primul rand as vrea sa felicit toti pepenasii care au implinit deja un anisor, le doresc la toti multa sanatate si noroc, iar mamicilor puterea de a-i creste frumos!

Eu am ramas tare in urma, cred ca m-am "pierdut" pe la capitolul 90 si ceva, am mai citit din cand in cand cateva pagini, tare as mai fi vrut sa raspund la unele subiecte dar pur si simplu nu am timp deloc! Oricum, va felicit pe cele care scrieti zilnic, care aduceti in discutie subiecte atat de interesante si faceti, in felul acesta, sa mearga subiectul mai departe!

La noi, ca in schita "Vizita" a lui Caragiale - "cand era Ionel mai mic, mai mergea, dar acum, de cand s-a facut baiat mare, trebuie sa ma ocup de educatiunea lui...". Asa si eu: cand era Ilinca mai mica si statea pe o paturica cu jucariile ei, mai aveam timp, dar de cand s-a facut fetita mare si pliiiina de energie, sunt mereu pe fuga. In plus, sunt si mama de absolvent de clasa I (greu a mai fost, Caprioara presupun ca stie...)si abia reusesc sa ma impart intre ei doi.

Despre Ilinca:
- la 11 luni avea 11 kg si multi cm, seamana cu tatal ei la acest capitol;
- 2 (doi) dinti jos si atat, deocamdata, stau sa iasa inca 2 sus;
- par putin, trei fire in varful capului, cam ca Tweety;
- vorbareata nevoie mare, mai nou a inceput sa ne si certe, pe limba ei, cand nu-i convine ceva; cel mai mult imi place cand face un fel de "cotcodac" cand vede gaini;
- merge doar tinuta de o manuta, daca vrea sa ajunga undeva ne ia de mana sa se duca acolo, singura inca nu are curaj; merge in lungul canapelei, se mai sprijina de mobila, de pereti, dar trebuie sa o pazesti permanent, nu are inca prea multa stabilitate;
- doarme la fel de prost ca acum cateva luni, nu s-a schimbat nimic aici (se trezeste si de 7-8 ori pe noapte sa suga) - Moni_or, nu esti singura care nu doarme noptile, si eu sunt la fel;
- mananca asa si asa, nu prea variat, de exemplu la noi pranzul este compus in permanenta din piure cu ceva (galbenus, peste, carne de pui), nu vrea orez, nu vrea paste. Mai mananca supa de vitel cu perisoare. In rest, fructe si iaurt natural, seara cereale (din ce in ce mai putin);
- o alaptez in continuare, tare greu am s-o dezvat, este tzatzo-dependenta si nu accepta deloc biberon, ca daca ar bobina un biberon seara om as fi!

In rest, ne plimbam mult, am facut mii de km impreuna, am fost si cu telescaunul si nu a zis nici pas, la muzee (mai ales cele de stiintele naturii, cu animale impaiate), la manastiri etc. Am urcat si in Calimani, la 12 Apostoli si a fost superb.E un copil tare cuminte si docil, rezonabil, aici e marea diferenta fata de frate-su.

Anka: am inteles, din discutii, ca Eliza e plecata. Eu m-as bucura sa-l las pe Tudor cu cineva de incredere si sa vada lumea, din pacate nu am cu cine. E plecat si el acum o saptamana la mama mea - tot la oras, e drept, dar macar parcul e mai aproape acolo. Poate pentru noi e mai greu, dar pentru copilul mai mare cred ca este binevenita o schimbare, o calatorie de vacanta. Si mama mea este copie a mamei tale, eu iti inteleg tare bine retinerea, sa stii.

Parca se vorbea despre gradinita: eu sunt categoric pro-gradinita. Baiatul meu a fost 4 ani la gradinita (particulara, cu program prelungit) si tot nu era pregatit pentru scoala. L-as da oriunde la gradinita, si la Cucuietii din Deal daca ar fi cazul, este foarte importanta la varsta de 4-5 ani. De altfel, pe Ilinca am si inscris-o la o gradinita particulara pentru 2011, desi nu erau siguri ca se va face grupa mica atunci din motiv de prea multi copii si locuri putine.

Si inca o idee si am fugit la bucatarie: despre cat de sociabili suntem... hm, noi nu prea. Adica am trecut prin mai multe etape: etapa studentiei, cu cortul in spate si plecat toata vara, etapa iesirilor cu prietenii ca si cuplu fara copii si etapa a treia, cu doi copii, cand abia mai avem timp de noi si preferam sa facem plimbari lungi si sa mai stam de vorba in liniste, cu ocazia asta.
La aniversarea de 1 an a fetitei vom fi doar noi cu nasii, mergem la o pensiune in afara orasului, cu restaurant si loc de joaca pentru copii si gata. ma ingrozeste gandul de a-mi aduna familia care vine de la distanta, cazeaza-i, balamuc etc., nici nu ma gandesc.

Sper sa mai revin si sa intreb de reteta de dovlecei umpluti, am citit-o in graba si am uitat, cu ce se amesteca branza de umplutura?.

Va doresc numai bine
Ioana si Ilinca (5 iulie 2008).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Flori nu, nu s-a imprietenit cu castravetele a preferat sa renunte la investigatie... si sa fugareasca pisica, of course, ca m-am saturat de alergat dupa ea prin casa.

Mona vazut si io poze cu Codi, f f fain, imi pare rau ca v-ati dat programul peste cap. , spor la invatat (si nu te spunem ca ai trisat cu calculatoru )

Iza da-o naibii de chiuveta. Daca e naspeta oricum se strica repede si-o arunci si-ti iei alta. Mai ales daca a luat-o din banii ei... asta inseamna mai multi bani in buzunarul tau. Putea sa fie mai fina si cum zice si Anka, sa se ofere sa plateasca ce alegeti voi dar na... nu pe toti ii duce capu la fineturi...

Dana nu vad nicio problema in mancatul fructelor cu biscuiti. Doar daca nu-ti e frica sa nu se pepenaseasca fata prea tare...

Ankule da, e mult 200 de mii pt 16 pagini, io mi-am adus aminte de ea si ce-ai povestiti tu si azi abia am citit-o si io si e f misto. Si daca tot se putea obtine gratis, why not... N-oi fi tradus-o io ca ei dar prind ei copiii ideea

Dap, cu plaja asa e, io chiar am avut un sentiment ciudat ieri cand am inceput sa strang bagajele dupa o ora jumate. Pai si pt mine mers la plaja insemna ca plec la 9 si vin la 6 seara acasa franta si arsa , dar acum sunt mama (zambet si gropite á la Andreea Marin in reclama la vopsea ) si mi-a sarit in oki...

Plus ca forumul te strica nene, dupa asa discutii totale despre creme, palarii, costume UV, corturi UV, scutece de inot, dezbrac sau nu cupilul pe plaja... te astepti cumva ca si ceilalti sa stie multe. Aiurea... tot copilaretu mititel era la peleu gol, neuns cu crema, cu capetele in plin soare, parintii cu berea-n bot si ei cu buzele crapate de sete, chestii d-astea... Nu-s io aia sa ma uit in gradina omului dar mi-a fost mila de un biet bebelus de vreo 4 luni care asuda la umbra firava a caruciorului la 11 jumate in plina plaja...

Update: am cantarit cupilul si am ingropat piticul cu kilele . Ati avut dreptate! A luat doar 200 gr in ultima luna si jumatate, avea ieri 11,4 kg, daca terminam anul pina in unshpe jumate ma declar satisfacuta

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput