*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (57)*
Raspunsuri - Pagina 15
mamiseli_11 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui spiridusul bre, pepenele galben nu e ala care nu se da sub 1 an? parca e din clasa alora cu alergii si azi am un gand bun pentru Ginye Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi |
La fel e si banana peste 9 luni si sunt multi parinti care o introduc mai devreme (eu fiind una din aia
Acuma pe bune, chiar e?
Mihaela
de
Miruna Cosmina (13.11.2008)Pozele mele
Mirunica
mamiseli_11 spune:
Bertha am uitat sa-ti spun, cand ii mai faci pozici ioanei, poti sa fotografiezi mai bine laterala la pat de care vorbeai? Ca nu prea am inteles din poza deja pusa. Daca se poate. Multumesc.
Mihaela
de
Miruna Cosmina (13.11.2008)
Pozele mele
Mirunica
Olivia26 spune:
Mamiseli, sunt niste aparatori www.ikea.com/gb/en/catalog/products/30099293" target="_blank">asa si la Ikea, daca esti interesata. 
Nebunica, eu la apa plata cumparata ma uit sa nu aiba mult sodiu in rest...stiu ca nu e bine s-o fierbi ca se descompun mineralele sau ceva de genul...oricum aici e ff buna apa de la robinet, nu e calcaroasa, de baut ii dau fiarta si racita, in Elvetia nu e ok? In Cipru e calcaroasa si am baut pana acum doar cumparata dar cred ca o sa luam un filtru de apa.
Cu pepenele nu stiu ce sa zic...nu cred ca e chiar asa alergen daca nu sunt probleme, am auzit la multe persoane ca dau la bebei sub un an. Ca sa nu spun ca difera lunile la care se introduce un anumit aliment de la o tara la alta
Olivia
de
David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008 
Made in the Holy Land www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">

Sunt mare! www.totsites.com/tot/davido" target="_blank">My website
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
monicus spune:
Sanatate multa, multa si sa treaca mai repede starea.. si sa pape din plin tot ce vei dori sa ii dai.. si succes la dr...sa fie bine ca sa faca vaccinul. Tinem pumnii.
Si noi am facut febra saptamana trecuta si am fost la camerar de garda la Medlife.. si acum totul este ok. Doamne ajuta.. fruntea sus ca totul o sa fie bine.
| Citat: |
| citat din mesajul lui leeloo5979 Eeeeii poveste lunga cu printul meu cel razgaiat. A vomat in jeturi miercurea trecuta, apoi joi a reluat episodul de doua ori. De luni tot facea temperatura, fapt pus pe seama dintelui ce sta sa sparga gingia. Dar cand cu varsaturile...am intrat in panica, am mers dimineata la urgenta la Medicover. Pentru ca era vineri, nu i-au putut face coprocultura ca laboratorul nu lucreaza vineri-sambata. I-au luat urina care a iesit ok, si a relevat doar ca e copilul deshidratat. Slabise insa de la 8200 gr la 7650 gr in 3 saptamani. Ieri cand am fost la medic iara, avea la loc 8200 si mi-e greu sa cred ca ce a slabit in 3 saptamani, a pus la loc in 3 zile, deci prima masuratoare nu a fost buna. Intre timp, i s-au injectat ochii rau, ziceai ca l-am tinut in curent, nu mai avea albul ochilor, ci rosul ochilor. Am ajuns sambata seara la urgenta la oftalmologie. Mi-a zis ca organismul e slabit oricum, si mai mult ca sigur ca e un virus ce a prins teren propice. Varsaturile se oprisera, dar ochii aratau groaznic, se inrosisera si pleoapele, banuiam ca e alergie (soata are alergie la floarea de iarba). A trecut pe Nettacin de 4 ori pe zi, si nisste siropel care sa ii mai ateneueze din mancarimea ochilor. Azi vad ca s-a trezit cu ochii limpezi, sa dea Domnul asta sa fi fost tot. Coprocultura a iesit bine, toate relele negative. A tinut si regim alimentar, acum mananca iarasi normal. Tot dr ne-a dat ieri un siropel cu vitamine care sa ii mareasca apetitul, pentru ca in continuare NU MANANCA. Asta trebuie sa i-l dau de 3 ori pe zi. Azi i-am dat pentru prima data ficat de pui, in piure de cartof cu 2 linguri de iaurt si branzica de vaci care sa indulceasca gustul ficatului, si a mancat tot, ceasca de cafea era apoape plina. Am intrebat daca e ok sa ramana pe 4 mese, ca am observat ca asa mananca mai bine, si a zis dr ca e perfect in ordine,atata timp cat mananca mai bine decat in 5 mese. O sa vedem la cantar saptamana viitoare pe 23, cand mergem la doza 2 de Prevenar. Fug ca e copilul jos la soacra-mea un pic. Leeloo Lacra a lui Damian (13 octombrie 2008) http://community.webshots.com/user/leeloo5979 |
Printesa noastra dulce Ana (15.12.2008)
pozele mele
Povestea nasterii
babyzapi spune:
Bertha ti-a raspuns Nebunica deja si asa este : stranut, sughit, strabism 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Isabela, mamica lui
Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL
ISABELA
Povestea nasterii
BraveGirl spune:
Azi Arianna a fost tare maraita. Imi venea sa ma dau cu capul de pereti. De abia astept 12 zile de SPA
.
De mancat, a mancat f putin. I-am facut puiul la cuptor cu usturoi si apoi l-am blenduit cu spanacul. A iesit f bun, dar ea nu a fost de aceeasi parere
. Pe la 18 i-am dat para, ca e constipata. Nu i-a placut. Vedem maine, cd o sa-i dau de dimineata.
Seara am facut ceva ce am zis ca nu o sa fac. Ii era f somn, am sarit peste baita. Am zis sa sar sipeste cereale, ca a adormit la san. Dar apoi mi-a fost ciuda sa arunc iar lapte (apucasem sa ma mulg) si i l-am pus in canita cu o lingura de cereale. A papat pe nerasuflate 60 ml. Deci a supt un san, apoi a papat 60 ml si iar a supt celalalt san.
In casa e vraiste si maine plecam la mare. Plec SINGURA cu ea in masina
. Cred ca o sa merg ca babele, desi mie imi place viteza
si depasirile ![]()
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria 
Albumul meu
POZE CU PRINTESA
BraveGirl spune:
Am mai pus poze in albumul An 1
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria 
Albumul meu
POZE CU PRINTESA
anca_27 spune:
Of, am mai scris un mesaj cat China si l-am pierdut... Sa reiau....
Monicabo, istoria alintului zibe
: in burtica era bebe, apoi am aflat ca e bebelina, noi ne prostim tot timpul si facem rime, deci a devenit bebelina-zibelina, si ca sa fie mai usor si rapid, s-a transformat apoi in zibe. Apropiatii o stiu de zibe `ce mai face zibe?`![]()
Otilia, ma-ntrebai unde am ajuns cu marea dive. Nici eu nu stiu, cred ca e cazul sa bag carnitza, sau iaurt. Dimineata pire de fructe cu sau fara branzica, cu sau fara cereale, la amiaza legume fierte la steamer si innnebunite - fara telina, cred ca e prea aromata pt ea, plange de zor daca indraznesc sa-i dau - si seara iar fructe cu sau fara cereale. Uneori le mai sar una din ele daca suntem plecati, pe masina, sau somnul ei nu se potriveste. Daca plecam doar la plimbare sau prin oras, cum zice Dandusa, sunt si eu cu razatoarea, fructele, castronul, bavetica, lingurita ...numaistiu, dupa mine. Oricum tot tz e la putere, uneori vrea imediat dupa-masa, alteori la o ora-doua, cand cum. Deci nu-mi dau seama dac-am inlocuit inca sau nu o masa de tz.
Cand mai suntem la drum mai luam borcanase, ieri am fost plecati, si-a papacit morcov cu cartof si pui de la nestle. I-a placut. Deci pot baga carnitza de pui. Alteori ii dau apa dupa-masa, cand e fte cald, de sete. Dar tot tz o potoleste mai bine. Traiasca tz!
A, da, orez cu roscove a avut succesuri si la noi, insa s-a constipat crunt. Grije!
Mamiseli, mersic de ideile cu budincile. Esti tare, nu mai stiam cum sa le innebunesc ca parca tot piure la nesfarsit si tot pasate si sfaramate... Oare ii pot da deja galbenus sau sa mai stau? Avem cam o luna de dive. As incerca si orez cu fructe, dar mi-e frica de constipatie.
Speedy(spiridusule), multzam!
Nebunica-zapacica, multzamim pt instructaj. Azi m-am socat. O cunostinta pe care o stiam mamica cu capul pe umeri, se plimba cu baiatul de 4 luni, mandra nevoie mare, prin soare, fara sapcutza nimic. Se uita la noi `da albe mai sunteti, haideti la noi sa va aratam cum se bronzeaza....`
.
Ieri am diversificat-o pe zibe cu ... mamaliga. Eram la un restaurant, ea era hranita (ziceam eu) si-a inceput sa fie demanding. Am incercat cu canitza cu apa, linguritza de ros, nimic. Asa ca mami a impartit cu ea mamaliga.
Inca n-am avut timp sa citesc cat e de bun / nebun porumbul pt ei....
Mai e cineva care nu masoara mancarea bebeilor?
Eu habar n-am cat mananca zibe, in grame. Asa, ochimetric, cred ca la o masa baga putin mai mult de-un borcanas de la nestle, deci ala are cam 130 de grame, deci cam 150. Na, ca aflai ... aproximativ.
Flori76, daca mai veniti, mi-ar place tare mult sa ne cunoastem. Mi-e asa de ciuda ca nu va am pe niciuna pe-aici, imi sunteti multe apropiate aici si pe mess si va simt aproape la necaz, dar ... ce fain ar fi sa dam o tura!
Mai am de citit pagini, dar e tarziu. In rest, ma enerveaza orteza de-mi vine s-o arunc cat colo, mi-e dor sa o tin in brate sa o simt aproape pe ea, pe pufosenie, nu plasticul ala dur, mama lui!
Acum o alaptez mai des in brate, sa o simt mai aproape, inainte ne intindeam una langa cealalta cu burtile lipite. Acu nu mai poate sta pe-o parte, doar pe spate.
O mai iau si pe mine noaptea cand o vad ca se chinuie sa se intoarca, noptile sunt mai albe, cam ca la inceput, dar... trecem noi peste. Ce-o s-o mai strang atunci pe pufosenie in brate, fara plasticul asta nesuferit!
www.inimacopiilor.ro/campanie/proiect.php" target="_blank">Inima Copiilor 
Mami de Sara (8 dec 2008)
Poarta-ma, mami!
_
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici
Mirtha spune:
Salutare mamici !
Multumim pentru urari !
Asemenea si voua va doresc sa aveti bebeloci sanatosi , frumosi , cuminti si papacioasi ca face bine....la "nervii nervosi" !
Hai ca eu nu mai reusesc sa intru decat seara.Am fost la doftoroaie , am luat si pasapoartele dupa care eu am cazut lata.Soare , caldura insuportabila , transpiratie la maxim . Am ajuns cu copilu" acasa, am dat paputza cit a vrut si ce a vrut si apoi am adormit. Atat de profund ca mama nu m-a mai trezit iar eu nu am auzit cind a plecat cu Pitica , pe la ora 18. Mi-a spus mama ca am adormit undeva dormit de pe la ora 17 pina pe la 20 neintoarsa.
La control a fost aproape ok. Dermatita atopica - se pare , ragusita din cauza aerului uscat(azi dimineata ne-am trezit cu ea ragusita
), fonatniciul aproape inchis , murmurul de la pipotica a disparut...Cam toate bune.
Spiridush ce ai mai facut cu lantisorul ? Sigur l-ai aruncat ? Nu a mai aparut de pe undeva ? Eu am renuntat sa mai port bratari si brose din acelasi considerent. Toate bratarile mi se rup si , in mod invariabil , le pierd . Ma trezesc acasa ca nu e mai este bratara . Aceaasi problema cu brosele. Au inchizatorile nepotrivit de fragile.Nu stiu frate , nu le mai faca , asa rezistente , ca alta data. Lasa ...ca poate in schimbul a ceea ce ai pierdut...vine in compensare ceva mai bun.
Olivia multumim pentru incurajari !!! Si asa care vasazica : Davidutzu" e sefu" ? Mai sa sti ca de ieri am lasat-o si pe Eva sa faca pe sefa !!!
Sa vedem ce-o iesi !
Andy se pare ca e dermatita atopica. Mi-a recomandat sa scot pe o durata de cca.2 saptamani orice produse lactate , sau derivate , cereale numai din acelea care nu au in compozitie lapte si orice tip de carne . A mai sugerat si o analiza a scaunului pt. a exclude oxiurile. Incerc sa ii fac o foto mult mai apoape in ideea ca ai mai multa experienta si poti sa emeti o parere mai avizata ecit mine. Oricum astazi se pare ca nu mai sunt asa pronuntate .Cel putin asa mi s-au parut mie.
Mamiseli : fructele sunt la putere ! Ne conformam.
Leeloo multa sanatate ! Sper sa treceti cit mai repede peste aceata perioada ! Dar in final ???Ce anume , concret a avut Damian ??Ochisorii de la ce s-au iritat ?
Dandushu , mai Dandushi ce mumos povestesti tu acolo !!!!
Intuitia mea acum e cam prastie...din cauza de frica.
Si ai dreptate bineinteles in tot ce povestesti! Astazi duap ce a terminat ea de mincat mi-am pus si eu linga ea. Aveam teci verzi aburite si date la cuptor cu putin ulei si trei felii de rosie. Mia am vazut curioasa. Da rau curioasa .Si ia-m dat o pastaie. Una medie .Sti cu ce placere s-a mozolit si rontait-o ! O mai punea pe masuta ei , iar incerca sa o prinda , iar o molfaia iar o mai punea jos , cind simtea ca ii scapa printre degete. Mia desteptii mai pici astoa. M-am uitat la ea : de renuntat la pastaie nu renunta , o lasa pe masuta doar ca sa iaba masa de manevra sa o poata prinde dintr-o opzitie mai buna !
E si chestia asta cu cubuletel o varinta !
Si doca a fost incantata ca maninca separat carnea .A zis ca asa isi formeaza mult mai bine perceptia depre carne decit belnduita. Problema e ca 2 saptamani ne-a recomandat sa trecem la regim de post. Adica fara carne si fara derivate din lapte sau ou.La fel ca tine a sugerat sa nu aplic nicun fel de trucuri . Cica nici macar pe cele care mie mi se par inofensive. In realitatea nu sunt deloc inofensive. Spunea ca fie din cauza caldurii accepta numai alimentele care i se par potrivite, fie este pe un platou de stagnare : isi mentine siluetul si refuza sa se ingrase !
.Mai spunea ca la varste fragede bebeii au mecanisme foarte puternice de auto-reglare (pe care se pare abia ca adulti ni le cam pierdem) si nu e cazul sa intervin pt. pot fi consecinte extrem de nocive. Asa ca nu am incotro decit sa am incredere in Eva ca stie ea ce face si vom vedea....Eu oricum emotii am. De lasat o las insa a exact in ritmul ei , atit cat isi manifesta acceptul in privinta legumelor si nu imi ramine decit sa astept. 

Flori va pup pe toti !
Sper sa nu fie cazul sa ajungeti la operatie. Dar daca va fi sa fie , va tinem pumnii sa treceti cit mai bine peste interventie. Noi cu mincare...tot cam prost stam. Asta discutam cu fetele. Slab , slab zilele astea. Poate nici caldura asta nu ne ajuta pe frontul cu alimentatia. 
Monicus multa bafta la debutul dive ! Sa fie cu noroc ! 
Julia multumim pentru urari ! Cred ca e si una si alta : si calduar si o...alta etapa. Mai da" ce fata mare ai !!! Adolescenta ...he , he...si ce satisfactii iti aduce.
Sa ai un inceput cit mai bun in septembrie!
Criss mi se scurg ochii cind povesti despre Paula cum maninca ! Vreauuu si eu inapoi la cum eram....Mie imi venea sa o halesc pe ea cu tot cu castron cind minca ! Mai sa va fie de bine si sa o tineti tot asa ! 
Corina drum intins si fara peripetii !
Anca hai mah ca trece si perioada asta ortezata ! Si apoi o sa ai pufoseniu din nou al tau la smotocit !!!! 
Iza ca mi-am adus aminte - zilele astea ma cam doare sanul drept de la nodul de pe lateral pina sub mamelon la nodulul celalalt - ce ai mai facut cu analizele ? Sau am sarit peste mesaj ? Te-ai lamurit ce se intimpla ? Ce era cu umflatura , cauze , patologie etc. ??? Zilele astea , pina in concediu trebuie sa ajung sa imi fac macar o eco sa va ce misuna pe acolo .
Va pup mamici !
Sa aveti o noapte cit mai buna !
Alina
mama de
Eva Ioana
(17.10.2008)http://good-times.webshots.com/photo/2575481690104281140NhFFJS
spiridusul spune:
mamiseli, aparatoarea aia de pat de la ikea, nu e buna de bb.
cris sare peste ea
eu am paturi de la ikea, cu aparatoare cu tot.
uite, am pus la un mom dat niste poze aici
http://www. baby cafe. ro/index.php?option=com_fireboard&Itemid=233&func=view&catid=18&id=42335&limitstart=40#53677
aia mere la plod mare, care stie sa se dea jos din pat, la gandaci misunatori, doar grilaj cat casa te salveaza
si azi am un gand bun pentru Ginye
Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi