*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (57)*
Raspunsuri - Pagina 16
spiridusul spune:
Anca, io nu masor nimic
as vrea sa mor linistita, de batranetzile mele, in casa mea, nu la spitalul de nebuni
Mirtha, vezi ca la coproparazitologic e posibil sa nu iasa nika (si te mai chinui si cu 3 probe)
ia vezi daca nu cumva fac la lab proba cu scoci, ca aia e mai rapida si mai sigura
ashtia doi imi fac parul cretz.
azi mi-au rasturnat tzoalele din sifonier, si se hlizeau ca doua maimutze
si azi am un gand bun pentru Ginye
Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi
Andy08 spune:
Otilia, Mamiseli, Olivia, Oceanborn (si cred ca am uitat pe cineva, trebuie sa ma intorc sa citesc):
Speram sa fie bine cat mai curand.
Mirtha: Uf! Tare rau imi pare ca si voua va da bataie de cap dermatita asta! Asa e, trebuie sa scoti lactatele si derivatii din alimentatia ta, dar nu uita ca o si alaptezi si ca lactatele si derivatii pe care ii consumi tu trec si la ea. Eu sunt pe regimul ala scarbos, fara aia, fara aia, de 3 luni deja. Acum, depinde si de cat de sensibila este ea. Andrei e f. sensibil. Pe langa dermatita are si sange vizibil in scaun. Mai poate fi si sange ocult, care desi nu se vede cu ochiul liber, poate fi depistat la analiza de laborator. Poate poti verifica si asta, daca tot faci analiza scaunului.
Urmareste sa vezi daca mai apare si in alte locuri pe corp. Si dati-va timp. Rezultate se vad dupa 2 sapt.- o luna. Daca e sensibila si la ce mananci tu, iar tu excluzi din dieta lactatele si derivatii trebuie sa astepti cam o luna sa vezi rezultate. La noi s-au vazut dupa vreo 2 luni, pt. ca tot mai descopeream derivati unde nici nu ma asteptam (multe mezeluri, pesmet cumparat etc.). Acum citesc cu sfantenie etichetele si ma feresc si de tot ce contine soia, pt. ca astea doua alergii merg mana in mana.
Imi pare tare rau ca stiu atatea despre alergii/dermatita. Uf!
Pupam puiutza sarbatorita. 
Andy, mami de
Andrei
criss703 spune:
La multe lunite bebeilor nascuti in zi de 18 printre care si Paulica mea (sau Degetica cum zice Otilia sau Piscotel cum o alint eu
)
Asa ca let's start to party 

Mirtha daaa acum mananca bine sper sa o tina naravu ca noi avem destul de recuperat
, oricum nici eu nu cantaresc cat papa desi mi-ar place sa stiu dar nu am gradat nimic .
Olivia pepene galben i-am dat si eu zdrobit cu furculita pe razatoarea de plastic ,i-am dat 3 feliute amestecate cu visine zdrobite si ceva cereale .

Flori bine ai revenit printre noi , nici Piscotelu meu nu sta inca in fund nesustinuta , adica rezista ceva timp aplecata in fata dupa care buf intr-o parte .
Bravegirl drum bun la mare si fara peripetii !
Cereale eu ii dau cam ce prind , pana acum i-am dat orez cu roscoave (deobicei cand vreau sa ingros la fructe sau piure ) , seara in biberonul cu lapte "somn usor" sau "burtica sanatoasa" de la Nestle cred .Astzi i-am dat primadata si iaurt facut in casa cu cereale si a avut succes .Galbenus de ou ii pun cate jumatate in piureul de legume si ii place iar branza dulce ii mixez cu fructele dimineata , azi dimineata chiar am mixat visine cu para si piersica si branzica mmm a iesit f.bun .A sa nu uit noroc cu Oceanborn ca acum pun si parmezan in piureuri sau ulei de masline .Carnita de pui si muschiulet de vita am incercat pana acum , voi ce fel de peste ati dat la bbei ? fiert banuiesc nu?
Criss
de
Paula Sofia DN 18.11.2008
PozePaulaSofia
Botez si nu numai
PovesteaNasterii
Mirtha spune:
Spirisdush am retinut. Abia sambata dimineata ajungem la analize.
Andy iubita nu scoatem din alimentatie decit ce ne-a fost sugerat. Doca nu a fost suta la suta convinsa ca este dermatita atopica ci mai degraba o sensibilitate la proteina din lapte de vaca.
Proteinele animale odata scoase din alimentatie ajuta la eliminarea factorului alergogen declansator.
Pina acum tot eu am alaptat-o si nu a avut nimic. Deocamdata nu intentonez sa ma panichez , nici sa tin regim draconic ci doar sa urmez liinile indicate de pediatra. Oricum verdictul nu a fost unul categoric. Tocmai de ceea ne-a sugerat si coproparazitar.
Pe linga multiplele intrebari despre alimentatia Evei , ce si cind a fost introdus am mai fost intrebata si care este ultimul aliment nou introdus .Ultimul aliment nou a fost Milupa cereale cu orz , ovaz etc. si care are in compozitia lui si lapte praf. Eu nu mi-am facut probleme ref. la acest compus pt. ca am mai folosit cind i-am preparat cereale de la Nestle sau biscuiti cu lapte - Aptamil. De la 5,3 luni si nu a avut absolut nicio reactie. Dupa ce am schimbat cerealele , la cca. 3 zile cred , a aparut si reactia. Poate sau nu sa aiba legatura cu laptele din compozitia cerealelor de la Milupa. Cred ca daca nu ma intreba doca ce aliment nou i-am introdus si cind nu faceam legatura , in conditiile in care lapte praf noi am folosit pina acum fara reactii adverse.
Pot fi la fel bine probleme cu viermisoriI intestinali . Pina nu ma lamuresc clar , daca ma voi lamuri cumva , nu scot decit carnea , oul si derivatele din lapte.
Doca a refuzat sa imi dea si tratament. A spus ca pina ne lamurim merge pe reglare din alimentatie.
Edit - nu are niciunde pe corp . A fost si de mine puricata si de doca. Exclusiv pe pometii obrajilor.
Bertha am vzut ca intentionezi sa ii schimbi cerealele Ioanei. Celel de la Milupa contin lapte praf. Desi mi s-au parut mai gustoase si Eva le-a placut poate chiar mai mult decat pe cele de la Nestle ....se prea poate sa fie o reactie la unul din compusi acestui tip de cereale. Mia bine incearca sa schimbi cerealele tot cu un produs care nu contine lapte . Eu ma cam plictisesem sa ma mulg la foc automat sau sa vad cocoloase in cerealele.. Atunci cind fac cerealele cu lapte praf tot timpul apar cocoloase , atunci cind folosesc laptede la san niciodata nu apar cocoloase. Numai ca nu ai intodeauan timpul sa faci te mulgi sau nu intodeauan reusesm sa scot 60 ml. Asa ca am hotarit sa folosesc Milupa care au in compozitie lapte praf .Ca sa evit si cocoloasele si mulsul. Numai ca schimbarea se pare ca nu a fost una insipirata. 
Alina
mama de
Eva Ioana
(17.10.2008)http://good-times.webshots.com/photo/2575481690104281140NhFFJS
Mirtha spune:
Criss file de somon , pastrav si merluciu.
Merluciu a fost de departe castigatorul.
Edit- la abur si la cuptor. Cel mai mult i-a placut la cuptor.
Andy uite foto , din dimineata aceasta.http://community.webshots.com/album/569655480asjoyT?start=48 S-a cam suparat pe noi ca am solicitat-o la sedinta foto atit de matinala si nici nu am obtinut o foto ff. buna dar sper sa se vada , ceva , ceva.
Edit- din alimentatie ei scot , nicidecum din a mea.![]()
Alina
mama de
Eva Ioana
(17.10.2008)http://good-times.webshots.com/photo/2575481690104281140NhFFJS
bertha spune:
Scuze, sunt pe fuga...
Mamiseli, n-am baterii la cemra acum
, dar am gasit niste poze de cad era Darius mic, le-am facut tot pt o mamica interesata de bariera asta. Sper sa te ajute putin, sunt 3 poze.
Bertha, mamica a doua comori -
Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si
Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)
poze
Cum s-a nascut Ioana
Olivia26 spune:

Acum 4 ani, pe 18 iunie spuneam DA la Starea civila si apoi pe 23 iulie petreceam la nunta
asa ca dau de bauuuut 

Mama ce trece timpul, 4 ani...nu-mi vine sa cred...parca mai ieri ne tachinam unul pe altul in timpul facultatii, azi ne desparteam, maine iar ne impacam pana ne-am dat seama ca pierdem timpul aiurea ca tot nu puteam sta prea mult departe unul de altul
...parca mai ieri asteptam bursa ca sa putem golani la vreo terasa cat era ziua de lunga
...ce vremuri...si uite ca acum am 2 barbatei ai mei, ce-as putea sa-mi doresc mai mult, ei sunt viata mea

Olivia
de
David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008 
Made in the Holy Land www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">

Sunt mare! www.totsites.com/tot/davido" target="_blank">My website
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
Olivia26 spune:
Paula
de criss
Arianna de Corina
Mara Ioana de Mnarcisa
Tudor Andrei de aurisca
Matei de andreyutza
Sa fiti sanatosi si mancaciosi!
Spiridusule, sa stii ca ai dreptate cu lateralele, si al meu cred ca le escaladeaza, nici prin cap nu-mi trecuse si chiar ne gandeam sa cumparam 
Olivia
de
David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008 
Made in the Holy Land www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">

Sunt mare! www.totsites.com/tot/davido" target="_blank">My website
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
Mirtha spune:
Sa fiti sanatosi si fericiti ! Sa aveti multe impliniri si puterea de a trece peste probleme ! 
[quote]citat din mesajul lui Olivia26
Acum 4 ani, pe 18 iunie spuneam DA la Starea civila si apoi pe 23 iulie petreceam la nunta
asa ca dau de bauuuut 

Mama ce trece timpul, 4 ani...nu-mi vine sa cred...parca mai ieri ne tachinam unul pe altul in timpul facultatii, azi ne desparteam, maine iar ne impacam pana ne-am dat seama ca pierdem timpul aiurea ca tot nu puteam sta prea mult departe unul de altul
...parca mai ieri asteptam bursa ca sa putem golani la vreo terasa cat era ziua de lunga
...ce vremuri...si uite ca acum am 2 barbatei ai mei, ce-as putea sa-mi doresc mai mult, ei sunt viata mea

anca_27 spune:
La Multe Lunitze, Paula si Arianna! 

Olivia,
la cat mai multi impreuna, fericiti si impliniti!
Fetele, in afara de para, piersica, portocala, morcov crud, mar... ce mai merge pt tranzit?
www.inimacopiilor.ro/campanie/proiect.php" target="_blank">Inima Copiilor 
Mami de Sara (8 dec 2008)
Poarta-ma, mami!
_
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici