Gravidute si mamici de Constanta (58)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nastasie spune:

kris, il iei.iti spun eu.capul sus.cat dureaza ex?

adriana&razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonasima spune:

Salut!

Bafta Cristina la examen.

Sanatate multa bolnaviorilor.

Poze de la Cristina. http://community.webshots.com/slideshow/573046156jtOGgg

TELEDON PENTRU MIHAITA,IN RETEAUA ROMTELECOM

**********0 900 900 320-pt 10 euro**********
**********0 900 900 325-pt 5 euro**********

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonasima spune:

Alina, eu mi-am bagat nasucul pe webshots si se pare ca am reusit sa fac prostioare. Asadar poze Macin http://community.webshots.com/slideshow/573052911TdYZhX

**********0 900 900 320-pt 10 euro**********
**********0 900 900 325-pt 5 euro**********

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreB spune:

Crisis, gata, te-am introdus in mess. Iti retrimit link direct asa.
Ina, da' ce s-a marit si Gabitzu. Are niste ochi asa de mari si frumosi, catifelati de caprior. Ultimul tort l-a facut frigiderul, nu stiu ce sa-ti spun, inafara de amestecat ouale, batut frisca si ceva fructe pasate si arome mare lucru n-am mesterit la el..
Madalina, superbe pozele. Vreau si eu info despre fotograful vostru, mi-a placut mult. Acum, vb intre noi, cred ca s-a petrecut si un coupe de foudre la mijloc (era un tip fotografu'?), ca prea a "pictat" nasa in poze de a eclipsat si mireasa... Arati demential!
Simona, f. fotogenica este Sara. Ma uitam si in filmuletele facute de mine cu ea si Matei de la Kristina... ma gandeam ieri ca daca ar fi avut si ochii tai, ar fi fost si mai si... (dar acum cu lentile de contact se rezolva si asta)

Pozele cu Matei ajung saptamana asta in formatul final. Si eu sunt curioasa tare. Caci acum am tuns si baiatul, nu le mai pot repeta daca e sa nu-mi placa.

Mama lui dom' doctor (?) Matei (5 nov. 2007)

My new blog http://secundavietiimele.blogspot.com/

Matei la fotograf http://home-and-garden.webshots.com/slideshow/565482382Dpsuvf]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Salut!
...Am o stare de kkoooooooo.... Nu intru in multe detalii...
Dar, daca ma mai auziti vorbind ceva despre bb3, sa-mi aduceti aminte ca oricat de bun/ frumos ar fi, nu ma tin nervii..... Si e mai bine pt toti sa ne oprim aici.
Da, Mada, e nepotica la noi toata saptamana. 90% din timp e totul ok, minunat, dar 10%... cand incep sclifoselile la masa (cand unu' cand altu') si dupa ore in sir de bucatarit, ma enervez raaaau... ca ma stapanesc cu greu sa nu tip la ei sau sa nu-i amenint sau sa fac altceva ce n-ar trebui si-mi vine sa ma toooooot duuuuuuuuuuc........
Banuiesc ca bb ma termina noaptea cu maraielile... pt ca mai e vreun dinte pe drum.... Vorba Andreei... frate, tre' sa "mosim" dinte cu dinte....
...Uite si o veste buna: cam in doua zile, o asteptam pe mama acasa.

Monica, Angi, sanatate la bolnaviori!

Angi, abia astept sa vii cu impresii de la examen...

Andre, mortal Matei cu cascavalul! Mi-au placut mult margelele rosii pe care i le-ai daruit Kristinei (+ca ii vin f bine)!

Adriana, bine ca nu aveti probleme si la ochisori!

Andicule, am ras cu lacrimi imaginandu-mi-l pe Filip!

Mokika, da' esti frumoasa, mamico, lasa complexele!

Crisis, sa nu te superi... si eu zic ca-s prea multe perne in patutul bebelinei... e cam periculos... eu nu i-as lasa nici macar una!
NU vreau sa te sperii, dar ai auzit despre "Sindromul mortii subite a sugarului"?
Uite, cateva idei bune de tinut minte si aplicat (te rog mult sa nu te superi, sa nu consideri ca-ti dau sfaturi necerute, dar chiar cred ca e un subiect de discutie bine-venit; nu s-a mai vorbit despre asta la noi):

" Generalitati

Sindromul mortii subite la sugar (SMSS) reprezinta moartea sugarului cu varsta sub 1 an, fara o cauza cuoscuta. In mod obisnuit, decesul copilului survine in timpul somnului, parintele fiind cel care il gaseste mort. Nimeni nu este vinovat de moartea copilului prin SMSS, aceasta neputand fi nici prevazuta si nici prevenita. Daca survine moartea la un copil, dar de cauza cunoscuta, cum ar fi intoxicatia cu monoxid de carbon, nu se considera ca este vorba de SMSS. Aceasta deoarece SMSS este considerat cauza a mortii doar daca moartea ramane neexplicata si dupa analize complete. SMSS este cunoscuta si dupa numele de moartea in patut sau moartea subita neexplicata a copilului. Cu toate ca este foarte rar, SMSS este una din cauzele cele mai comune de moarte a copiilor cu varsta intre 1 si 12 luni. Cele mai multe cazuri apar la copiii cu varsta intre 2 si 4 luni.

Cauze

Cauza SMSS este necunoscuta. Cu toate acestea, exista cativa factori de risc, dar nu intr-u totul clarificati. Acestia sunt greutate scazuta la nastere, prematuritatea, multiparitatea (nasteri multiple ale mamei), lipsa ingrijirii adecvate a mamei pe perioada gravidiei, mama mai tanara de 20 ani si expunerea la fumul de tigari. Baietii sunt afectati mai des decat fetele. Incidenta bolii este mai crescuta in timpul iernii.
Cercetarile efectuate arata ca SMSS poate fi rezultatul inabilitatii creierului de a controla temperatura sau respiratia in timpul primelor cateva luni de viata. Odata cu maturarea creierului, acest risc se reduce. Totusi, mai sunt necesare cercetari pentru a determina relatia intre controlul creierului asupra respiratiei si SMSS.

Simptome

SMSS nu are simptome premonitorii. Bebelusii care mor de aceasta boala:
- nu pot fi resuscitati
- par a fi sanatosi inainte de a fi pusi la culcare
- nu prezinta semne ca s-ar fi zbatut. De obicei, bebelusul este in aceeasi pozitie in care a fost pus.
Doar circa 5% din bebelusii care mor de SMSS au un istoric de evenimente amenintatoare de viata, iar relatia dintre SMSS si acestea nu este cunoscuta. In timpul acestor evenimente amenintatoare de viata, bebelusii au perioade de apnee (oprire a respiratiei) mai lungi (mai mult de 20 secunde). Pielea bebelusilor are nuante de la vinetiu la palid, iar corpul se rigidizeaza, pentru ca apoi sa devina flasc. De asemenea, bebelusul se poate ineca. Unul sau mai multe evenimente amenintatoare de viata au fost suspectate la unii bebelusi care au decedat de SMSS. Cu toate acestea, aparatele de monitorizare a respiratiei, care sunt folosite pentru a detecta perioadele de apnee, nu sunt utile in prevenirea SMSS.

Investigatii

Nici o investigatie nu poate determina daca bebelusul se afla in pericol de moarte subita.
O investigatie mai amanuntita se realizeaza dupa fiecare incident de SMSS suspectat. Funeraliile bebelusului se pot realiza inainte de pronuntarea raportului medico-legal. Investigatiile care se vor realiza sunt:
- autopsie realizata de medicul legist (ideal, un medic legist specializat pe copii). Aceasta va include radiografii, teste de sange si tesuturi pentru a exclude alte cauze ale decesului.
- antecedentele medicale ale bebelusului si ale familiei acestuia;
- o examinare a locului unde a murit bebelusul.
DiagnosticSus

Nu exista investigatii care sa determine daca un bebelus are risc crescut de SMSS, chiar si printre aceia considerati cu risc crescut. Unele aparate de monitorizare a respiratiei sunt folosite la bebelusii cu risc crescut. Aceste aparate au o alarma sonora care detecteaza o pauza in respiratie. Cu toate acestea, aparatele de monitorizare a respiratiei nu par sa previna SMSS.

Tratament

Nu exista tratament pentru sindromul mortii subite a bebelusului. Moartea prin SMSS nu poate fi prezisa sau prevenita. Cu toate acestea se pot lua precautii pentru a preintampina moartea bebelusului prin SMSS. De exemplu un lucru foarte important este asezarea copilului sa doarma pe spate.
Trebuie aleasa cu precautie salteaua pe care este asezat copilul, in special acel tip de saltea care are sistem de ventilare, despre care se spune ca reduce riscul de SMSS. Totusi, despre niciun tip de saltea nu s-a dovedit a scadea riscul de SMSS. Asociatiile medicale specializate nu recomanda folosirea acestor saltele.

Profilaxie

Datorita faptului ca SMSS este foarte rara, parintii nu trebuie sa fie stresati de aceasta boala si aceasta sa denatureze relatia cu bebelusul.
Studii realizate au descoperit o serie de factori de risc, cu toate ca relatia dintre acestia si SMSS nu este foarte clara. Totusi se pot lua urmatoarele precautii:
Renuntarea la fumat in timpul sarcinii, precum si o grija mai mare din punct de vedere medical fata de femeia insarcinata. Astfel in timpul sarcinii, se poate scadea riscul de SMSS prin ingrijirea starii generale de sanatate. De asemenea, fumatul trebuie interzis in apropierea copilului, deoarece acest fumat pasiv creste riscul de SMSS.
Intotdeauna copilul trebuie pus sa doarma pe spate. Aceasta este cea mai sigura pozitie de dormit. Rata de decese prin SMSS a scazut in tarile in care parintii au fost incurajati sa isi culce copiii cu varsta de sub 1 an pe spate. Copiii care nu au fost obisnuiti sa doarma pe burta si care sunt pusi sa doarma totusi pe burta, au riscul chiar mai crescut de a dezvolta SMSS. Asadar, in afara de cazul in care medicul indica, copilul nu trebuie sa doarma pe burta sau pe lateral.
Patutul copilului e bine sa fie asezat in aceeasi camera cu a parintilor. Cu toate acestea, asociatiile specializate nu recomanda ca bebelusul sa doarma in acelasi pat cu parintii. Totusi, daca se doarme in acelasi pat cu copilul, trebuie luate masuri de siguranta. Astfel nu trebuie ca parintii sa bea alcool, sa fumeze, sa foloseasca medicamente care le fac somnul galagios (sedative) sau sa se drogheze. De asemenea, nu trebuie dormit cu copilul pe o canapea sau fotoliu extensibil.
Trebuie folosite asternuturi fixate la saltea si saltele care nu se deplaseaza.
Trebuie folosit un patut dotat cu toate accesoriile de siguranta.
Nu trebuie pus nimic in patut, alaturi de copil. Acesta poate sa traga si sa puna pe cap articole de genul paturilor, pernitelor, papusilor prin care va creste riscul de SMSS.
Daca totusi trebuie folosita o patura, aceasta sa fie ancorata in partea de jos a patutului. Sugarul trebuie asezat cu picioarele spre paturica, iar aceasta nu trebuie sa treaca de pieptul bebelusului.
Daca se folosesc invelitori de protectie pe barile patutului, acestea trebuie legate strans, pentru a nu se putea deplasa.
Se va evita supraincalzirea bebelusului sau a camerei lui. Camera trebuie incalzita astfel incat copilul sa nu fie prea gros imbracat si sa nu necesite paturi suplimentare. Temperatura se va seta astfel incat un adult sa poata sta imbracat in camera si sa nu ii fie frig, doar cu un tricou cu maneci lungi si o pereche de pantaloni. Bebelusul nu trebuie sa se supraincalzeasca, fapt evidentiat daca acesta este transpirat sau este agitat.
Trebuie oferita copilului o suzeta inainte de culcare. Aceasta scade riscul de SMSS din motive necunoscute inca expertilor.
Suzeta trebuie oferita dupa varsta de 1 luna si trebuie cunoscut faptul ca poate face alaptarea mai dificila.
Nu exista riscuri daca se aseaza suzeta in gura copilului dupa ce acesta a adormit.
Copilul nu trebuie fortat daca nu accepta suzeta.
Trebuie informata dadaca despre toate aceste aspecte. Aceasta trebuie informata chiar din prima zi de lucru. Se poate ca dadaca sa nu cunoasca despre SMSS. Aproape 20% din decesele cauzate de SMSS apar in timpul zilei.

Dezvoltarea normala a capului copilului

Partea dorsala a capului bebelusului se poate aplatiza daca acesta este asezat mereu sa doarma pe spate. De obicei, partea aplatizata nu se observa cu usurinta. Forma rotunda a capului va reveni la normal dupa ce copilul va fi asezat in scaunul cu rotile. Insa, exista cazuri in care capul copilului se poate aplatiza marcat. Aceasta se poate contracara prin schimbarea regulata a pozitie copilului si prin intarirea musculaturii.
Bebelusul trebuie sa aiba perioade zilnice de joaca pe burtica. Acestea trebuie observate atent de catre parinte. In aceasta joaca, parintele trebuie sa fie atent ca bebelusul sa respire corect. Prin joaca pe burtica, bebelusul isi va intari musculatura, in special cea care sustine capul si capacitatile motorii.
Cand este tinut in brate, capul copilului trebuie sustinut cu mana cat mai mult posibil. Bebelusul nu trebuie tinut pe scaune de masina pentru perioade lungi de timp. Sustinerea bebelusului este benefica pentru o dezvoltare armonioasa.
Trebuie schimbata pozitia capului bebelusului in timpul somnului cat mai des. Aceasta se poate realiza prin schimbarea asezarii saltei in fiecare saptamana. Bebelusii isi intorc, de obicei, capul de la perete spre camera. Daca patutul nu este langa un perete, pozitia capului copilului va trebui schimbata dupa ce acesta a adormit. "

Uite si www.desprecopii.com/info.asp?ID=95" target="_blank">articolul de pe DC

.......Mai aveam de scris, dar urla bb Anto.....
Revin!

Mami Fericita Non-Stop

perlute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mokika spune:

Mada - sunteti grozavi ... o familie ffff frumoasa. Sa traiti!

Simona - f frumoase pozele de la Macin.

Cristina - asteptam vesti.

Mav - mersi

Am scris pe fuga, Teo este kkcit (purcelul!)- dupa ce l-am tinut pe oala vreo juma; de ora - si urla ca vrea si afara.

De fapt, am intrat repede sa pun poze. Sunt de la botezul fetitei nepoatei mele. O sa vedeti un Teo netuns si tuns. Si restul, cateva poze cu familia, nasii, distractia de seara (a fost in aer liber, un gratar cu familia si cativa prieteni).
Va pup, intru mai pe seara, ca acum am net - nu trebuia decat sa resetez modemul.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

salutare si de la noi!
Multumesc mult pentru urari si sustinere...tuturor si bineinteles mai ales lui Mav care ne-a fost alaturi si ne-a ajutat( inca o data pt. carja...si pentru aprecierile la adresa andutei(si nu numai)...hihi n-am mai primit laude demult

La spital a fost ok..am nimerit pe mana unei d-re doctor ff amabila si cred si sper ca si profesional la fel...Personalul impecabil( si cel medical si infirmierele)...am ,,vazut,, o sectie curata(o rezerva curata foc de doua locuri, am fost doar noi doua)....anduta a cazut cu piciorul sub ea si a avut o chestie mai complicata: fractura de tibie si ruptura de cartilaj intre laba piciorului si imbinarea tibiei si peroneului...nici eu nu stiu exact...ideea este ca nu-i fractura pe os...are gips pana deasupra genunchiului si trebuie sa-l tina cam 5 saptamani. peste 2 saptamani mergem la control si atunci se va vedea evolutia. Imi este greu in schimb cu Anduta cu mersul la wc...piciorul tb sa stea numai in pozitie orizontala si m-a cocosat de spate...au revenit iar durerile ...am facut un compromis si face de azi la ...lighean pisu' ca sa ma mai protejez eu...Cand am ajuns acasa ma astepta alta: bianca avea temperatura, rosu in gat si tuseste de mama focului...alta noapte nedormita...azi am ramas acasa...de maine ...doar vecina...o femeie de nota 10 ma va ajuta cu Andreea( pe Bibi ma risc sa o duc la gradi...n-am ce face)
Hai ca m-am intins cat o placinta si va stic si buna dispozoitie cu vaitatul....
Sanatate puiutilor bolnaviori...
Kris...bafta multa...desi cam tarziu cu urarea.....
Mamacita...cum se vindeca ,,buba,, Anabelei?

Va pup, ma doare iar spatele...

Tania cu Andreea(14 sept'96) si Bianca(14 febr'04)
poze!

Blogul lui Mihaita

Ce nu poti controla...evita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Va multumesc de urari, mi-au prins bine, am luat ex, asadar de pe 7 iulie voi avea din nou carnet, sunt buna de cinste.

Baietii mei m-au asteptat afara, cand am iesit Pupicu dormea pe tati si a sormit pana la 8, sunt tare curioasa cand o sa adoarma in seara asta

Sper sa revin mai tarziu, acum fug.

Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
zicolorata

Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisis81 spune:

Mav multumesc mult pentru sfaturi. Sunt intr-adevar foarte pretioase si nu am de ce sa ma supar. Am auzit de SMSS multe, dar am evitat sa citesc pana acum ca sa nu devin paranoia. Dar din cate am citit din postarea ta.... cu perne sau fara, cu grija sau fara unii copii mor de SMSS si nu ai cum s-o impiedici. Nu-mi ramane dacat sa sper ca nu va fi al meu.
Angi felicitari! Stiam eu ca esti barbata!
Dadi offfff prin ce treci......
Doc ce face Serbanel?

revin........ dc adoarme, i-am luat pernutele si e jale....

Cris mami de Teodora
"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie

"Vreau sa nu mai fiu diferit!"

******0 900 900 320-pt 10 euro******
******0 900 900 325-pt 5 euro******

Mergi la inceput