Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (41)
Raspunsuri - Pagina 7
monis5 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui RuxandraV Salut, Multumesc celor care au reusit sa vada primul mesaj si sa ma invete ce sa fac :) Am trimis mail la grup cu toate datele, dar le trec si aici: DN: 06.12.1979 UM: 11.03.2009 DPN:16.12.2009 Inca nu stim ce este, dar la ultima ecografie parea sa fie fata. Vom afla cu certitudine cam intr-o luna... |
Bine ai venit la noi
Sa-ti activezi si PM (private message)
monis 19+
roxyaly spune:
RuxandraV bine ai venit printre noi.
Scrie repede 12 mesaje ca sa vedem dupa aceea tot ce scri in timp real.
16+
lorelix spune:
Bun gasit
Cred ca am simtit primele miscari ..noaptea..nici nu am prea dormit...
Cum se manifesta acele contractii de care tot vb voi?
Eu in fiecare seara dupa ora 17,18 imi simt burta mai tare..dar nu ma doare nimic...ce-i drept merg si foarte mult pe jos in fiecare zi.
si va doresc o duminica linistitoare si daca se poate racoroasa
lorelix 16+ sa fie SANATOS!
lorelix spune:
am 18 saptamani dar nu-mi pot modifica la semnatura..zice ca nu este parola valida.
cred ca a luat-o razna forumul
lorelix 16+ sa fie SANATOS!
krelia spune:
buna burtix
am intrat o fugutza sa va salut duminica ..... n-o sa stau, pentru ca sunt varza....am plecat aseara pe la 4 de la nunta....noroc cu mancarea, ca altfel cred ca as fi plecat intr-o ora ....
nunta nu prea a fost pe gustul meu....."popolara" 95% (formatie)....si restul de 5% muzica de alte genuri....
...basca faptul ca de dim. am fost la cimitir, pentru cele 6 saptamani ale lui bunicu'....
vreau sa fac un sufleu de cartofi cu branza, dar nu cred ca o sa am vreo tragere....totusi, vreau sa va intreb, daca aveti idee.....daca am niste branza din aia care nu e facuta din lapte pasteurizat..si o bag la gatit....devine safe?....sau mai bine ma las pagubasa?
va pup pe toate! si inca odata felicitari pentru miresica noastra, laura!
felicitari si fetelor care si-au mai ascultat inimioarele ...si celor care si-au luat rezultatele bune la analize!
krelia 18+
tzutzupida noastra creste si pozeaza
Andrecluj spune:
Multumesc frumos, Dymomo77, [/i], acum mi-e mai clar.
Roxy si al meu s-a specializat la facut perfuzii. Ce nu face omul cand il impinge nevoia....Andre doctorul ti-a zis no-spa la nevoie adica atunci cand simti ca se intareste sau se strange burtica(chiar daca nu te doare).Aseara am avut musafiri pe finii nostri si pe nasii lui BB. a fost asa bine... Deja ma bucur cand vad oameni... M-am salbaticit...In alta ordine de idei felicitari burticutelor la care au iesit analizele bine si celor care au schimbat saptamana 19+[/quote]
danangie spune:
Fetelor va las cateva retete.Nu am reusit sa scriu mai multe dar promit sa revin.
SPAGHETTI ALLA PUTANESCA:
ptr 2 persoane: 10 masline negre fara samburi taiate in lung in 4, 3 catei de usturoi, 3 firisoare de patrunjel, ulei masline, sare, piper, bulion
Deci, mai intai tai maslinele, tai usturoiul marunt , tai patrunjelul marunt. Mai ntai, pui intr-o tigaie cu peretii inalti, 3 linguri de ulei de masline plus masline taiate.Lasi la foc moderat sa se prajeasca.Nu foarte tare ptr ca pe urma devin amarui. Amesteci mereu. Dureaza cam 5 minute.Dupa aceea, pui usturoiul si patrunjelul taiate.Amesteci mereu cam 3 minute.Atentie la usturoi...daca se arde sau se prajeste foarte tare si asta devine foarte amar. Dupa aceea, pui o cutine de bulion de 400 gr, sau rosii in bulion dar rosiile sa fie bucatele, bucatele facute. Pui 2 cani cu apa, sare,piper dupa gust si lasi la foc mic sa fiarba in liniste.Cand vezi ca sosulse ingroasa.....semn ca apa a scazut, mai pui o cana cu apa si lasi asa pana ce sosul devin gros.Sa nu se usuce prea tare, adica sa nu fie prea gros. Pastele fierte, le scurgi de apa, nu le lcatesti cu apa rece, stiu ca la noi se mai face asa, le pui in tigaia unde este sosul.De asta spuneam la inceput ca-ti trebuie o tigaie cu peretii inalti,ptr ca pastele sa incapa. Lasi acolo cam 3 minute amestecand continuu.LE torni in farfurii, pui parmezan daca-ti place sipofta buna!
SPAGHETTI AL POMODORO E BASILICO(adica, spaghetti cu sos de rosii si busuioc):
ptr 2 persoane: o cutie de bulion sau rosii in bulion de 400gr, vreo 8 frunze de busuioc proaspat, ulei masline, sare,piper.
Intr-o tigaie la fel cu peretii inalti pui bulionul, busuiocul rupt cu mana in bucatele, sare piper, 2 linguri de ulei masline, 2 cani cu apa.Lasi sa scada apa, si mai pui o cana cu apa.Dupa ce a scazut si apa asta si sosul devin grosut...sosul e gata.La fel ca si in reteta trecuta, spaghetele le fierbi, le scurgi,le pui in tigaia unde este sosul, lasi cam 3 minute,timp in care amesteci mereu si gata spaghettele.Pui parmezan daca vrei si pofta buna!
SPAGHETTI ALL'AGLIO E OLIO(adica , spaghetti cu usturoi si ulei):
ptr 2 persoane: 2 catei de usturoi, 4 linguri de ulei masline, sare , ardel iute(cui ii place)
Deci, intr-o tigaie pui usturoiul pisat.Lasi la prajit pana devine auriu. Intre, timp spaghetele sa fie deja la fiert. Cand sunt gata le scurgi, le adaugi in tigaia cu usturoi , amesteci de cateva ori, cam ptr 1 minut, stingi focul, adaugi daca vrei putin ardel iute si pofta buna!
SPAGHETTI ALL'AMATRICIANA:
ptr 2 pers: 70 gr de sunca de aia in doua cu slanina, 2 linguri ulei de masline, o ceapa mica, o cutie de rosii in bulion de 400 gr sau bulion, un vraf de lingurita de boia de ardei iute, parmezan, sare.
Intr-o tigaie pui sunca (care in prealabil a fost taiata fasii subtiri si mici)la prajit la foc mic, sa nu se arda. Cand aproape ca slanina din sunca s-a topit....adaugi ceapa taiata marunt.Lasi ca ceapa sa devina lucioasa si adaugi boia de ardei iute.Amesteci si adaugi rosiile in bulion, sare si 2 cani cu apa. Lasi sa fiarba la foc potrivit cu capac cam 15 minute. De controlat sa nu se prinda de tigaie. LA fel ca si retele precedente cand a scazut apa mai adaugi o cana cu apa si lasi sa se ingroase bine sosul. Cand e gata pui spaghetele fierte , mai lasi putin...pui in farfurii, adaugi parmezan ....si pofta buna!
SPAGHETTI AL TONNO(cu ton):
ptr 2 pers: o cutie de ton de aia mica de 70 sau 80 gr, 3 linguri de ulei , un catel de usturoi, o ceapa mica, 1 filet de acciuga( acciuga = cu hamsiile de la noi; numai ca aici se gasesc la borcanele mici la sarat, daca se gasesc si acolo va trebuie doar o hamsie; daca nu aveti nu-i nimic.....cateodata eu fac si fara ca uit sa cumpar), 200 gr de rosioare de alea mici ca nuca, un varf de lingurita de origano, sare, piper.
Deci, intr-o tigaie puii uleiul, usturoiul, ceapa, si filetul de hamsie.(toate taiate marunt)Lasi la foc potrivit sa se prajeasca putin.Cand ceapa a devenit aurie, sau usturoiul...dai focul la mic si adaugi rosiile taiate in 4 si lasi sa se fiarba in continuare cam ptr 25 minute, amestecand foarte des. Daca rosiile nu au lasat destula zeama , pune o juma de cana de apa.Pe urma, adauga tonul din cutie( dar fara uleiul din ton), origano si piperul.Gusta si daca ti se pare nesarat mai pune sare.Normal hamsia din borcanel e deja sarata si nu ar mai trebui sare...dar daca nu ai tre' sa pui sare. Mai lasa sa fiarba la foc potrivit cam 5minute si toarna spaghettele fierte peste, amesteca de cateva ori si gata, pofta buna!
DANA si ALESSIO , 07.06.2008 si speram, samburica din burtica
S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE!
.....Il sorriso innocente di un bimbo è l'espressione più viva dell'amore....
vias spune:
Danangie...esti super!
O sa fac retetele tale...
Acum plec .... in plimbari dom'le
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
18+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!
bebe Flavius Cristian
POZE
zodie_de_foc spune:
Salutare tuturor!
Vreau sa va povestesc ce am visat azi noapte:
Sotul meu se dusese la eco - fara mine - si a venit acasa cu rezultatul pe calculator = filmulet. Eu, ca o "inteleapta" ce ma aflu, am inceput sa ii explic: astia sunt plamanii, asta e ficatul si.... astea sunt ovarele. deci, avem fetita.... (mentionez ca bebe e secretos si nu vrea sa ne zica ce este)
Apoi am visat ca, chemandu-l sa vada ce ganganii multe ne-au invadat dormitorul, el s-a apucat sa manance dulceata cu alune de pe perete.
PS: Bun venit noilor burtici si felicitari tuturor pentru recultate bune la dr.
18+
Lidia74 spune:
CAMY, mi-a placut conversatia dintre tine si Pustache dupa ce v-ati ridicat de la masa :)))))))