Alimentatie de bb la 2 ani jumate
Raspunsuri - Pagina 2
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dorsilia daca nu-i pasez mancarea din farfurie, cere chestiile ce le rontaie ea, gen o jumate de banana, o jumate de piersica, un sfert de mar, cere "celeale cu flucte", alea stie clar ca-s pasirate ca n-am cum altfel, cere sunca de casa (produs crud-afumat:((, ceapa verde felii, rosii bucati, paste, iaurt, lapte, de fapt cere orice numai mancare de legume cu carne sa nu fie ... |
Dorsilia, dar nu inteleg de ce esti ingrijorata. ce-ti cere ea sa rontaie sunt tocmai legume si carne! tu te referi la mancarea gatita de tine in ziua respectiva? dar ce importanta are? vad ca mananca ok si fructe, si legume, sincer nu vad problema...poate nu-i place mancarea gatita cu legume si carne, ii plac cele crude si alte meniuri, vad ca lista e lunga cu ce rontaie...
alra spune:
citat din mesajul lui Tala Este adevarat ca stiu copii care mesteca doar cu 3 dinti in gura, dar asta din inconstienta parintilor ... |
adevarat inconstienti ...
copiii mici au reflexul de masticatie de pe la 8 luni. pot mesteca bucati moi, le turtesc cu limba in cerul gurii. e un articol interesant pe DC despre mancarea degetel.
puteti citi si aici: http://www.netdoctor.co.uk/health_advice/facts/babyfood.htm
pentru a forma obiceiuri sanatoasea este bine ca bebelusii sa fie pusi la masa adultilor de indata ce stau bine in poponeata si sa primeasca ceea ce au voie din mancare adultilor (legume fierte bine, piure de cartofi, paste, bucati de paine, etc). pofta vine vazand pe altii mancand. eu sunt mai degraba pentru o alimentatie sanatoasa pentru intreaga familie la care poate fi adaptat si copilul de peste 1 an, decat pentru hranitul copilului pana tarziu cu mancare gatita special pentru el.
on topic, cred ca trebuie sa incerci sa o pui tot timpul cu voi la masa in scaunul ei si sa ii dai din ceea ce mancati si voi. eu mai fac trucuri de genul ia uite morcovii portocalii, brocoli verde, etc
doxinu spune:
Sfatul meu este sa ai muuuulta rabdare caci sunt sigura ca o sa mamance si nepasareot.Ai cumva coleig la munca care nu mananca decat pasat?Sau vreo cunostinta?Cred ca trebuie sa fi mai ingaduitoare si sa astepti clipa cand se va deci de sa manance nepasat.Nu o poti tine nemancata doar pentru ca refuza sa manance mancare nepasata.O sa vina vremea cand o sa hotarasca sa nu mai papae pasat.
Io fac la aceasta problema o paralele cu olita,pe care unii copi nu vor sa o fofloseasca si cand incep stiu exact la ce foloseste.
Cu cat o "obligi" mai mult cu atat o sa fie mai ambitioasa.
Nu pot decat sa-ti spun ca o sa vina si timpul cand nu o sa mai manace pasat,insa acest timp il va decide ea!
Tala spune:
citat din mesajul lui alra adevarat inconstienti ... |
banuiesc ca a fost o ironie, dar pt tine voi dezvolta: mi se pare intradevar inconstienta sa lasi un copil cu painea in fata sou orice alt tip de mancare solida si SA PLECI (asta fac ei). Copilul se poate inneca si cu parintele de fata, nu vorbesc in lipsa. Ei, ca parinti, profita de foamea copiluluim si se mandresc apoi ca uite ce bine mesteca...
scuze de off topic
Bucurie!
AngeliquedeS spune:
Dorsilia, stai linistita, nu este nimic grav, vorba unei prietene, la 5-6 ani toti copiii vor face la oala, vor avea dinti in gura, vor vorbi, vor alerga si... vor manca mancare nepasata Cu cat te panichezi si esti mai tensionata cu atat te simte mai mult si va refuza cu si mai multa indarjire ceea ce simte ca te agita.
Al meu la un an si 2 luni avea 8 dinti si 4 masele, o luna mai tarziu i-au iesit si toti caninii (TOTI ODATA) si nu manca decat pasat, nu cu furculita, la blender. Prin urmare nu cred ca faptul ca au sau nu au dinti e o explicatie pt care nu mananca decat pasat.
Culmea este ca dc ii dadeam carnita de pui sau de vita, ori ficatel bucatele cat sa tina in manuta musca din ea si mesteca fara sa se mai inece sau sa-si provoace greata
Atunci carnita am inceput sa i-o dau in permanenta asa, apoi bucatele de cartof fiert, le puneam pe o farfurioara undeva unde sa ajunga la ele sa le ia cu manuta. Era mai interesant sa le "gaseasca" decat sa i le dau eu. Am inceput sa cumpar paste din acelea mici mici, cus-cus si faceam cu rosii sau cu branza dulce, amestecate cu iaurt sa fie mai moale compozitia. Orez cu sos ca sa nu fie inchegat orezul. In paralel ii pasam la blender. De o luna a inceput sa manance pasat cu furculita, la stadiul acesta suntem acum. Si incep sa ii pasez cu furculita mai putin constiincios, sa las bucatelele mai mari.
Ideea dupa care m-am ghidat eu a fost sa il invat treptat cu mici "denivelari mai moi" in mancare ca sa nu isi provoace greata atunci cand le simte si sa trec treptat la "denivelari mai tari.
O cunostinta de-a mea i-a pasat baietelului pana aproape de 4 ani si acum copilul mananca normal. Nu am vazut inca niciun adult care sa manance pasat asa ca nu are rost sa te sperii, s aintri in panica. SI nu e o solutie nici sa lasi copilul nemancat. Mai bine ii pasezi decat sa accepti sa ii dai rontaieli, fie ele chiar si fructe. Trebuie sa aia un fel de mancare care sa ii placa, fa-i mai des din acela si o iei treptat, cu multa rabdare si dragoste.
Si stai linistita ca nu se imbolnaveste de stomac dc ii dai mancare pasata, doar si dc mesteci mancarea cu dintii proprii si personali tot pasata ajunge in stomac.
Ai sa vezi ca totul se va rezolva, mergi in ritmul ei. Pupam!
Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
zicolorata
Sa-l ajutam pe Mihaita
Bazar pentru Mihaita
Dbunny spune:
dorsilia noi am facut trecerea de la pasat la bucatele cu ajutorul bilutelor. Bors - bilute, porumb in conserva, linte..ii puneam f putin in farfurie si se juca cu 'bilutele'..dar na, sa fie ceva ce-i place la gust, ca degeaba i-as fi pus eu bilute de chec facut de mine, ca nu-l mananca sub nici o forma...
cereale cheerios? povesteste-i ca cerculetele alea-s de printese si se pot amesteca cu iaurtul ei preferat...sau bagat in pireul ei de fructe...
nici orezul nu-l papa nepasat? sa-l vezi pe al meu mancand pilaf boaba cu boaba...rabdare...
Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
nemora spune:
pai de ce sa-i dauneze la stomac mancarea pasata?
si eu de olita voiam sa zic, fimea are 2 ani si plange ca nu vrea la olita. pai decat sa-mi planga copilul, mai bine o las im pampers, ca doar nu s-o marita in pampers. io-s pro respectat copilul. da-i pasat ca n-are ce sa-i dauneze, daca 2 ani jumate nu i-a daunat.da sa manance cu voi la masa, ea pasat, voi normal, si in timp, vazand si facand. iar tu relaxeaza-te in cap, altele-s probleme importante.
Perlutele mele: Karolina (10.06.2007) si Eszter (DPN: 14.05.09)
Niciodata nu mai poti fi atat de aproape de un copil ca atunci cand l-ai alaptat.
Dorsilia spune:
Da, aveti dreptate si inca mare...m-am panicat, ce-i drept...cand m-am apucat sa scriu eram asa de tensionata pt ca tocmai scuipase o bucatica de cartof dupa ce il mestecase, apoi l-a scuipat asa pasta pe masa si cu o mina scarbita, desi ii plac cartofii...pasati.
orez nu vrea defel decat sub forma de budinca de orez cu vanilie amestecat cu fructe si totul pasat, cheerios nu, linte nu, mazare nu...legume fierte bucatele nu, doar pasate le mananca pe toate, nu refuza ferm aproape nimic, la spanac stramba putin din nas daca nu-l amestec cu piure de cartof ca sa-i mai diluez verdele, ca cica nu vlea mancale velde. Si da, ea are mereu o opinie a ei, care de obicei se forteaza sa o impuna si sa fie pe dos de a noastra.
Asa ca in continuare blenderul la putere, e in eruptie de masele, se cam tine de obraji, pare sa o doara, pt ca incearca sa mestece diverse chestii ce-i plac de regula dar acum are o grimasa de durere cand strange maxilarele si sigur afte sau carii nu are ca am cautat-o, insa e si extrem de nelinistita, cam nervoasa....o las in pace ca nu e deloc placut sa te doara gingiile, stiu sigur...si-i dau mesele de baza pasate, sa fie macar hranita. Daca vrea fructe si sunca, rosii, ceapa, ii dau printre mese. De cand cu maselele nu prea mai vrea nimic de rontait in afara de ciocolata si se mai chinuie cu niste crutoane
Oricum un lucru e cert, ea e genul ce n-o pot grabi cu nimic, catre nimic din ce nu vrea sau nu se simte ea pregatita...
multumesc ca m-ati linistit
edit: azi am luat fata de la joaca sa-i dau sa manance seara mancarea de dovlecel cu carne si evident ca vroia inapoi la joaca afara, la copii, asa ca a fost tare harnica la inghitit terciul pasirat, in 5 minute ragaia de zor in spatele blocului deja, m-au intrebat tantile "na, n-a vrut sa manance?"...la care fata foarte oripilata le zice: "ba da mancat tot, io titza deteapta, clec male acu" ... Eu deja deschisesem gura sa le explic cum ca ea mananca pasirat si de aia ea termina asa repede, ca doar inghite, nu are de mestecat nimic...dar cand am vazut-o pe a mica ce repede le-a spus ca ea e deteapta, am stat asa si mi-am zis "da de ce naiba sa stric eu imaginea fetei, ca acu daca le zic astora cum mananca ea, o sa se puna cu un tir de intrebari si pe mine si pe ea cu tz-tz-ieli din buze, incat poate o mai si complexeaza si intelege fata ca e chiar foarte rau sa manance asa cum mananca...si asta-mi mai lipsea...asa ca asta vroiam sa zic, ca eu una nu mai zic nimanui din proximitate nimic despre cum, cand si ce fac copiii mei, pt ca am vazut ca nu fac decat sa se mire ca la urs, asa ca de multe ori nu ajuta dar si strica...copiii vedeti bine, chiar si daca sunt asa mici si noi ii vedem si mai mici, inteleg mult mai multe din lumea inconjuratoare
arghirmonica spune:
Dorsilia...chiar nu inteleg de ce te stesezi.Bina ca mananca copilu oricum.Pe mine nu ma deranjeaza ca manaca la tv,pasirat,afara ,in pat oricum numa sa manance.Al meu are 3 ani peste 3 sapt si ce crezi carnea daca nu-i la blender adio nici nu se uita la ea..si mai are destule pe care i le dau la blender..chiar multe.A manca el ...nici macar nu dau importanta.Asa si cu olita vezi doamne te chinui de la 8 luni ca asa scrie la carte.Iaca ca pur si simplu de pe azi pe maine .adica la 2 ani jumate nu a mai purtat pampers si putin dupa aceea l-am culcat fara pempers peste noapte si gata.la ce rost sa ma chinuit cu olita???
Asa ca eu zic mersi ca mananaca copilu ca am tra sdestul cu mancarea ..pt mine nu conteaza cum si unde mananca ..asa ca lasa copilu in pace
conchita spune:
citat din mesajul lui arghirmonica Asa si cu olita vezi doamne te chinui de la 8 luni ca asa scrie la carte. |
in care carte, m-ai facut tare curioasa.
in cartile mele scrie clar ca intre 2-3 ani, nicidecum mai devreme.