Alimentatie de bb la 2 ani jumate
Raspunsuri - Pagina 3
Dorsilia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
in care carte, m-ai facut tare curioasa. in cartile mele scrie clar ca intre 2-3 ani, nicidecum mai devreme. nimic |
scrie in mama si copilul cam asa, ca din momentul ce copilul sta bine in sezut de regula mamele care vor sa aiba copii "campioni" incep "dresajul" cu olita...desi, asa cum spui si tu, controlul sfincterian conform stadiilor de dezvoltare normala, apare abia intre 18 si 36 luni, depinde de copil cand apare "click-ul", cand atinge milestoneul. Asa e si cu mersul, vorbitul, si ma bag si eu aici cu mestecatul se pare....am doi copii, si-s diferiti, tot eu m-am ocupat de fiecare si cu fiecare am facut la fel, dar fiecare evolueaza in ritmul lui si nu prea am ce face, ca eu de dresaj nu am nervi
si daca imi scriu pe aici grijile o fac pt ca si eu ca probabil multe mame mai am accese din astea de ...nu stiu cum sa le zic ca sa le zic corect...vreau si eu sa-mi fie copiii cat mai in normal incadrati, ca asa cred eu ca le e lor cel mai bine, uite de ex ma gandesc ca fetita mea are multe limite prin faptul ca nu mesteca, nu savureaza multe din mancarurile ce nu se pot blendui, gen musacale, budinci la cuptor, spaghete, orez, prajituri de casa, etc etc, nu poate manca cantitativ cat ar trebui la o masa decat daca ii pasirez, daca mergem la un restaurant in concediu, ea n-o sa se poata hrani in adevaratul sens al cuvantului la masa cu noi ceilalti, mancarurile ei amestecate si ametite in blender nu-si mai pastreaza savoarea ce o au daca le-ar manca asa separat cu painica, sa simta si carnea si leguma, in parte.
In fine, deocamdata vorba Monicai, trebuie sa multumesc lui D-zeu ca creste cu ce si cu cat mananca ea....nu e un copil dolofan nici pe departe dar sper sa fie sanatoasa asa cum e
pt toate mamicile :)