Apartament sau casa????

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

avantajele si dezavantajele stilului de viata de la casa/bloc ti le-au spus fetele. Eu am locuit la casa, si la bloc cand stateam prin chirii in facultati.. I deea este ca eu nu pot sa mi imaginez ce copilarie e aia la bloc... Deci eu daca as fi in locul tau as alege sigur CASA si cu siguranta pana se termina constructia sau in catva ani va mai luati voi inca o masina.. Nu vad de ce iti faci griji ca vor veni iarna copii cu autobuzul de la scoala...In clasa a 5-a cred ca sunt destul de mari sa mearga cu autobuzul si in felul asta invata sa se descurce. ( eu in clasa a 5-a am descoperit bicicleta si plecatul vara la scaldat 30km de casa ) O sa ramai tablou ce fericiti o sa fie iarna cand or sa descopere bataile cu zapada si "ritualul facutului omului de zapada"! dar cred ca aici incep sa devin subiectiva cu alegerea mea.

Faza buna pe care de fapt voiam sa ti-o spun ca ( daca stai in romania) acuma ar fi cel mai bun moment pentru constructia casei pentru ca datorita crizei preturile la materiale de constructii au scazut in depozite iar constructori deasemenea din lipsa de comenzi au mai lasat pretul la manopera... Ceea ce nu s-a intamplat si in cazul apartamentelor al caror pret a scazut doar simbolic .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Liliana82

avantajele si dezavantajele stilului de viata de la casa/bloc ti le-au spus fetele. Eu am locuit la casa, si la bloc cand stateam prin chirii in facultati.. I deea este ca eu nu pot sa mi imaginez ce copilarie e aia la bloc... Deci eu daca as fi in locul tau as alege sigur CASA si cu siguranta pana se termina constructia sau in catva ani va mai luati voi inca o masina.. Nu vad de ce iti faci griji ca vor veni iarna copii cu autobuzul de la scoala...In clasa a 5-a cred ca sunt destul de mari sa mearga cu autobuzul si in felul asta invata sa se descurce. ( eu in clasa a 5-a am descoperit bicicleta si plecatul vara la scaldat 30km de casa ) O sa ramai tablou ce fericiti o sa fie iarna cand or sa descopere bataile cu zapada si "ritualul facutului omului de zapada"! dar cred ca aici incep sa devin subiectiva cu alegerea mea.

Faza buna pe care de fapt voiam sa ti-o spun ca ( daca stai in romania) acuma ar fi cel mai bun moment pentru constructia casei pentru ca datorita crizei preturile la materiale de constructii au scazut in depozite iar constructori deasemenea din lipsa de comenzi au mai lasat pretul la manopera... Ceea ce nu s-a intamplat si in cazul apartamentelor al caror pret a scazut doar simbolic .

Ohohohoooo , eu spun tot timpul ca am avut cea mai frumoasa co****rie , si am trait la bloc.
Asa ca hai sa nu dramatizam acum chiar in halul asta.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Apartament. Cand o sa apucati sa va bucurati ca aveti casa daca toata ziua sunteti pe drumuri? Unde veti gasi prieteni pentru copii? Va permiteti cheltuielile unei case? Va permiteti doua masini?

Conditia la bloc e sa ai vecini buni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Si eu zic ca nu poate fi asa dramatic sa ai copilarie la bloc. Am vizitat niste apartamente zilele astea si peste tot am vazut grupuri de copii printre blocuri sau in parcurile de langa blocuri si nu mi-au parut prea nenorociti. Iar in zilele noastre chiar nu prea ma incanta sa-mi trimit fetita cu autobuzul din centru pana la periferia orasului...poate daca era baiat as fi acceptat mai usor ideea.
In alta ordine de idei desi apartamentele vizitate mi s-au parut mai mult sau mai putin ok vreau sa zic ca am ramas profund dezamagita de situatia blocurilor. Si am vizitat blocuri cu apartamente de 4 camere, in zona foarte buna...Din clipa in care intrai in scara te lovea aproape de fiecare data un miros neplacut, apoi peretii erau murdari, pardoselele la fel, lifturi din alea de acum 20 de ani....nu prea m-am putut vedea stabatand zilnic locul ala, oricat de bine pus la punct era apartamentul. Imi este imposibil sa inteleg cum de nu se pot strange destui bani sa se zugraveasca macar scarile blocului, e de-a dreptul deprimant ...
Ar mai fi o solutie...undeva bine plasat am gasit un apartament in bloc nou, apartamentul e pe doua nivele si are o tersasa mare de tot cu o priveliste superba asupra muntilor. Apartamentul nu e terminat, adica mai trebuie tancuiti peretii si apoi puse toate imbunatatirile, ceea ce-mi convine, imi pun ce-mi place. Partea buna e spatiul destul de mare, terasa, locatia langa parc si aproape de scoala, faptul ce blocul e nou si arata totul bine. Dezavantajele sunt pretul cam mare, bucataria nu prea mare si faptul ca baile sunt pe interior, n-au fereastra. Ce ziceti, suna totusi ca solutia ideala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui aiamoni

Si eu zic ca nu poate fi asa dramatic sa ai copilarie la bloc. Am vizitat niste apartamente zilele astea si peste tot am vazut grupuri de copii printre blocuri sau in parcurile de langa blocuri si nu mi-au parut prea nenorociti. Iar in zilele noastre chiar nu prea ma incanta sa-mi trimit fetita cu autobuzul din centru pana la periferia orasului...poate daca era baiat as fi acceptat mai usor ideea.
In alta ordine de idei desi apartamentele vizitate mi s-au parut mai mult sau mai putin ok vreau sa zic ca am ramas profund dezamagita de situatia blocurilor. Si am vizitat blocuri cu apartamente de 4 camere, in zona foarte buna...Din clipa in care intrai in scara te lovea aproape de fiecare data un miros neplacut, apoi peretii erau murdari, pardoselele la fel, lifturi din alea de acum 20 de ani....nu prea m-am putut vedea stabatand zilnic locul ala, oricat de bine pus la punct era apartamentul. Imi este imposibil sa inteleg cum de nu se pot strange destui bani sa se zugraveasca macar scarile blocului, e de-a dreptul deprimant ...
Ar mai fi o solutie...undeva bine plasat am gasit un apartament in bloc nou, apartamentul e pe doua nivele si are o tersasa mare de tot cu o priveliste superba asupra muntilor. Apartamentul nu e terminat, adica mai trebuie tancuiti peretii si apoi puse toate imbunatatirile, ceea ce-mi convine, imi pun ce-mi place. Partea buna e spatiul destul de mare, terasa, locatia langa parc si aproape de scoala, faptul ce blocul e nou si arata totul bine. Dezavantajele sunt pretul cam mare, bucataria nu prea mare si faptul ca baile sunt pe interior, n-au fereastra. Ce ziceti, suna totusi ca solutia ideala?

Daca ar trebui sa ma mut n-as mai sta pe ganduri la un apartament de genul acela.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dooku3 spune:

Ce mai astepti?:-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bedrosmart spune:

Poate la Brasov nu se pune atat de pregnant problema unui posibil cutremur, dar eu nu m-as muta pentru nimic in lume intr-un apartament construit in ultimii - sa zicem - cinci ani (poate numai daca as fi chiar eu constructorul si am avut control asupra lucrarii).

In Romania ultimilor ani cimentul a ajuns la preturi astronomice si oricine stie cat de usor era (si probabil mai este si acum)sa cumperi la "colt de drum" o betoniera-doua de furat, direct de la soferul cu pricina. Ca oricum, la un bloc intreg, ce mai conteaza...

Atentie deci la constructiile noi si la structura lor de rezistenta, interesati-va cine si cum a facut lucrarea respectiva, dar NIMENI nu va poate da garantie.

Pentru comparatie, pe vremea lui Ceausescu se facea economie la orice, in afara de ciment, era atat de ieftin incat se turna in cantitati de multe ori mai mari decat in proiect.

Informatiile le am de la mai multe rude - ingineri constructori - care lucreaza in domeniu.

Asa ca... aviz amatorilor.

Bedrosmart

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

Noi mergem dimineta toti 4 cu o masina la oras, 20 km dus, 20 intors, dureaza mai mult, adica facem dublu pe drum decat daca as merge singura. Dar ne-am obisnuit, noi avem 2 masini dar avand in vedere pretul combustibilului preferam sa folosim pe cat posibil doar una. Copiii merg la afterschool (bine aici e altfel organizat si merg de mici la 'scoala'), ma gandesc ca poate exista asa ceva si in Romania, un loc unde se pot juca, face temele, pana veniti voi de la serviciu sa ii luati acasa.
Bafta in luarea deciziei potrivite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

acum am citit despre acel apartament, suna super.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Citat:
citat din mesajul lui Clover

Apartament. Cand o sa apucati sa va bucurati ca aveti casa daca toata ziua sunteti pe drumuri? Unde veti gasi prieteni pentru copii? Va permiteti cheltuielile unei case? Va permiteti doua masini?

Conditia la bloc e sa ai vecini buni.

Asa gandesc si eu, adica noi. Nu as schimba un apartament ultracentral cu o casa la periferie. Am crescut intr-un astfel de apartament, liceul la 2 minute, piata la fel, centrul, etc. parintii mei au avut posibilitatea sa schimbe ap din Centrul Civic cu o casa, dar nu au vrut. De ce sa petrec timpul pe drum, mai bine cu fiul meu in parc, la joaca.
Banuiesc ca tu in SUA ai locuit la casa, crezi ca te vei obisnui la bloc? Sau acum locuiti provizoriu la bloc?

Mergi la inceput