Apartament sau casa????

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Hmm, ce ciudat. Eu toate informatiile pe care le-am primit veneau in spijinul blocurilor noi (construtie de dezvoltatori de incredere), intrucat acum trebuiesc respectate norme mult mai stricte decat in trecut. In plus, si calitatea materialelor e alta acum fata de ce se folosea acum 20-30 de ani.

Insa la fel ca la o casa, poti face si la bloc: iei un expert constructor si-i ceri parerea. Platesti consultanta, dar macar dormi linistita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui aiamoni

Am si eu o dilema si nu stiu care e solutia buna, poate mai aflu din experienta altora...:) Imi cer scuze daca nu e forumul potrivit, n-am stiut unde sa deschid subiectul.

Locuiesc impreuna cu familia mea in Brasov si suntem la punctul in care am dori sa ne "asezam" la locul noatru. Problema e ca oscilam intre a cumpara un apartament cu 3 camere intr-o zona buna a orasului, unde sa fim aproape de toate si mai presus de orice aproape de scoala, avand in vedere faptul ca avem doi copii de scoala elementara, sau sa contruim o casa pe un teren mai de la marginea orasului. Sigur ca casa ar oferi conditii mult mai bune, spatiu mai mare, curte mare, poate garaj, fara vecini de bloc, etc. Dar pentru orice ar trebui sa ne urcam in masina si sa mergem in oras (doar 10-15 minute cu masina, deci nu e departe). Imi fac probleme in mod special pentru copii, i-as da la scoala in oras si deci ne-ar fi destul de greu cu transportul(un copil abia incepe clasa 1 din toamna, prea devreme pentru autobuz sau alte metode...)In plus acolo unde vrem sa cumparam apartament este un parculet aproape, copiii ar avea prieteni de joaca, plus o multime de magazine, supermarchet, terase, toate la citeva minute de mers pe jos. Dar, desigur...conditii de bloc.
Deci avantaje si dezavantaje in ambele cazuri. Ceva sfaturi, pareri??
Multumesc!

Fiind vorba de Brasov, de un apartament intr-o casa( cu 6-8 apartamente) ce zici?
Sunt multe si... centrale!
Daca vrei noi, sunt cateva variante...in 3 zone ale orasului stiu eu.

Eu vorbesc din postura de casa la marginea orasului ...dupa apartament in casa intr-un cartier al orasului....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Acum locuim intr-un apartament in casa, zona centrala, inchiriat.
M-am uitat si dupa asa ceva (apartament in casa) dar n-am prea gasit ceva convenabil...mai cautam.
Intr-un astfel de bloc nou cred ca as fi ok sa stau, mai ales ca nu e mare, are patru etaje a cate 4 apartamente pe palier, plus inca doua nivele (5 si 6) pe care se indind apartamentele ce ma intereseaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui aiamoni

Acum locuim intr-un apartament in casa, zona centrala, inchiriat.
M-am uitat si dupa asa ceva (apartament in casa) dar n-am prea gasit ceva convenabil...mai cautam.
Intr-un astfel de bloc nou cred ca as fi ok sa stau, mai ales ca nu e mare, are patru etaje a cate 4 apartamente pe palier, plus inca doua nivele (5 si 6) pe care se indind apartamentele ce ma intereseaza.

Stii blocul/omobilul ala care s-a construit pe Avram Iancu ( in curte la Romgaz)...acolo mai sunt cateva la vanzare ( cred ca si Penthause)...la preturi bunute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Si cum gasesc informatii despre imobilul ala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

Xio eu am spus clar ca devenisem subiectiva.. E doar perspectiva mea care am trait la casa inconjurata de blocuri iar atunci cand m-am vazut ca trebuie sa locuiesc la bloc mi-a fost greu sa ma acomodez.. Ma simteam sufocata de pereti . Am auzit deasemenea parerile unor persoane care au trait la bloc si apoi cand s-au mutat la casa le-a fost foarte greu sa se acomodeze. Asta pentru ca la mutat au trebuit sa renoveze toata casa si utilitatile si aveau senzatia ca tot timpul trebuie sa mai faca ceva in casa sau in curte si ca munca la casa devenea interminabila. Ea se plangea ca menajul casei ii ia mult mai mult timp decat la bloc.
Ideea este ca la casa ai o libertate suplimentara pe care la bloc nu o ai. Plus ca daca iti faci casa ta o personalizezi asa cum doresti tu.
Eu as alege clar casa chiar daca as fi nevoita sa conduc mai mult , dar asta este strict alegerea mea. pentru ca pur si simplu eu consider dificil pentru mine a locui la bloc.
Totusi tinand cont de stilul de viata al autoarei topicului care din cate inteleg locuieste acum la bloc cred ca cel mai bine pentru ei ar fi sa isi cumpere apartament si asta atat pentru faptul ca ei sa-u obisnuit asa cat si pentru faptul ca , constructia unei case dureaza si este un proces mult mai complicat decat achizitionarea unui apartament.

Mergi la inceput