Apartament sau casa????

Apartament sau casa???? | Autor: aiamoni

Link direct la acest mesaj

Am si eu o dilema si nu stiu care e solutia buna, poate mai aflu din experienta altora...:) Imi cer scuze daca nu e forumul potrivit, n-am stiut unde sa deschid subiectul.

Locuiesc impreuna cu familia mea in Brasov si suntem la punctul in care am dori sa ne "asezam" la locul noatru. Problema e ca oscilam intre a cumpara un apartament cu 3 camere intr-o zona buna a orasului, unde sa fim aproape de toate si mai presus de orice aproape de scoala, avand in vedere faptul ca avem doi copii de scoala elementara, sau sa contruim o casa pe un teren mai de la marginea orasului. Sigur ca casa ar oferi conditii mult mai bune, spatiu mai mare, curte mare, poate garaj, fara vecini de bloc, etc. Dar pentru orice ar trebui sa ne urcam in masina si sa mergem in oras (doar 10-15 minute cu masina, deci nu e departe). Imi fac probleme in mod special pentru copii, i-as da la scoala in oras si deci ne-ar fi destul de greu cu transportul(un copil abia incepe clasa 1 din toamna, prea devreme pentru autobuz sau alte metode...)In plus acolo unde vrem sa cumparam apartament este un parculet aproape, copiii ar avea prieteni de joaca, plus o multime de magazine, supermarchet, terase, toate la citeva minute de mers pe jos. Dar, desigur...conditii de bloc.
Deci avantaje si dezavantaje in ambele cazuri. Ceva sfaturi, pareri??
Multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pai din cate observ tu ai vrea la bloc sa stai

Eu stau acum la bloc, dar e frumos , am parc in fata , e zona rezidentiala cu multe parculete , padurici, scoala, facultatea langa , samd.
Si sincera sa fiunici eu nu m-as muta de aici la casa la periferie.
O casa in oras nu puteti sa cumparati?

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

Eu mi-as cumpara o casa, pe termen lung mi se pare o investitie mult mai ok. O sa fie un pic mai greu cu transportul vreo 3-4 ani, pana cand cel mic va reusi sa se deplaseze singur cu autobuzul, dar o casa iti ofera alte conditii. Casa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Eu as lua casa, chiar daca trebuie sa fac naveta. Dar cand vine acasa, pai sunt la casa: curte, liniste, aer mai curat , copiii au unde se juca , nu trebuie sa iesi tu cu ei in parc ...eu as alege casa fara discutie. Eu fac o ora cu masina pana la serviciu , deci 2 ore pe zi le pierd in trafic , asa ca 15 minute mie mi se par lux.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Eu am locuit in apartament in Ro si in Italia, acum la casa.Nu se compara casa cu nici un apartament, oricat de central ar fi el. La casa ai curte proprie care la noi e plina cu tobogan, casuta, lada de nisip care acum o folosim sa ne balacim in rarele zile calduroase de Nemtia, nu ai vecini deasupra (ce nasol ar fi sa ai un apartament superb dar niste badarani deasupra care iti fac viata un calvar).
Da, trebuie sa conduci pana in oras, nu e o tragedie insa, parerea mea.

Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Casa ! eu una asta as vrea:)

poze

blog personal www.de-azi.ro
pentru cine crede ca nu mai poate...
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
http://www.youtube.com/watch?v=vMCnjMbUOFg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karla2007 spune:

Casa!Veti beneficia de mai mult spatiu,aer curat,liniste,copiii in mod cert se vor bucura.Alegerea e a voastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

... eu sunt copil nascut-crescut la bloc ... si cand ne-am mutat la casa desi nu aveam toate conditiile necesare , in vara aia am facut dus in curte la furtun , iar in primul an am facut focul la teracota ... dar zau ca nu as mai putea locui la bloc , m-as sufoca ...
la casa puteti cumpara un animalutz pt copii , planta flori in jurul curtii ... si sa stii ca si la sat copii se intalnesc pe strada si se joaca si cred ca mai mult decat in zilele de azi de la oras cu trafic intens , poluare si toate cele.
si daca ai o masinutza diesel cu consum mic , chiar ca nu conteaza , asta ca sa nu fi la mana sotului cu 'ma duci pana la ...'

Alaturi de Sebi

Aida ... 25+
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

O casa in oras, in zona rezidentiala/centrala nu ne permitem.

Ca si investitie sigur ca o casa e mai buna, insa chiar daca am lua apartament, pana la urma o caramida azi si una maine tot am face si o casa pentru cand copiii nu mai sunt la scoala, dar ar dura cativa ani buni...

Chestia cu jucatul copiilor in curte iar depinde, noi am mai stat la casa si nu prea s-au jucat, se cam plictiseau, in parc ar avea cu cine sa se joace.

Insa nici ideea de a locui intr-un bloc nu ma atrage prea tare si stiu ce placut poate fi sa locuiesti la casa, nu se compara confortul.
Mai astept pareri, apoi numar voturile :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Eu am locuit in apartament in Ro si in Italia, acum la casa.Nu se compara casa cu nici un apartament, oricat de central ar fi el. La casa ai curte proprie care la noi e plina cu tobogan, casuta, lada de nisip care acum o folosim sa ne balacim in rarele zile calduroase de Nemtia, nu ai vecini deasupra (ce nasol ar fi sa ai un apartament superb dar niste badarani deasupra care iti fac viata un calvar).
Da, trebuie sa conduci pana in oras, nu e o tragedie insa, parerea mea.

Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Exact asa si la noi!Noi locuim de un an la casa si e muuulllltttt mai bine dar si mai mult de munca !

Xio,cind eram de virsta ta,studenta si fara copii,familie,gindeam exact la fel.Acum nu mi-ar mai place.Am idee unde locuiesti,si prin jurul blocurilor alea,sunt niste case-vile superbe,mergeam si eu des la cineva...si da,in alea as locui acuma .

Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mgabi spune:

Buna.

Casa cu siguranta si nu vei regreta. Si noi locduim de 1 an la curte si nu m-as mai intoarce la bloc pentru nimic. Nu se compara vaiata la curte mai ales pentru copii. Am doi copii si este minunat pentru ei ca pot sta afara neconditionat, iar mama pote trebaliu linistita prin bucatarie in timp cei se zbenguie pe afara.

Mergi la inceput