Apartament sau casa????

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Citat:
citat din mesajul lui aiamoni

Ca sa fie mai clar e vorba de periferia orasului (avem deja teren acolo), deci nu e tocmai un cartier unde sa poti da fuga la magazin sa iei o apa minerala sau sa fie scoala. Mai sunt case in zona, dar pentru orice trebuie sa iei masina sa mergi in oras.

si? nu vad unde e problema. poate ca voi o sa construiti o casa si daca nu este asa dezvoltata zona , o sa va deschideti la inceput un mic magazinas si o sa va dezvoltati pe parcurs ...

Alaturi de Sebi

Aida ... 25+
Poze cu noi
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici, te iubesc cu toata fiinta
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

aiamoni, stiu ca sunt pe langa subiect, dar trebuie sa te intreb: mai dai atacul la dulciuri?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Ca sa deschizi un magazinas trebuie sa fii facut pentru asa ceva si sa-ti doresti. Nu e cazul.
Adevarul e ca tare greu este de ales, as zice apartament sa ne fie viata mai usoara, cu toate sub nas si fara stresuri despre cum ajung copiii acasa sau la scoala (cineva a scis despre inghetat iarna in statii de autobuz si nu-mi place imaginea copiilor mei in situatia asta) ,dar cand ma gandesc ce casa as putea face pe banii aia...si-as putea avea garaj sa nu ma mai chinui sa curat masina de zapada dimineata, si o curte mare, si un catel pentru copiii ca si-l doresc tare mult...fir-ar sa fie, de ce nu le putem avea pe toate in viata??

Sper sa mai aud pareri, e bine sa auzi opinii de toate felurile, si vreau sa va multumesc pentru ele!

(Asta cu dulciurile e boala pe viata, draga mea! Ma lupt inca si cu ele si cu alea nenorocite de 5 kg pe care tot vreau sa le dau jos! )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dooku3 spune:

Din ce spui tu,una din conditiile alegerii,este confortul copiilor.Ei ce spun ca prefera?In functie de preferintele copiilor,adunate cu ale voastre=masa comuna si alegeti.
Eu,sa fiu in locul tau,daca si sotul si copiii sunt de acord,as opta pentru un apartament initial.Asta din cauza traficului in primul rand.Casa-servici,casa-scoala,etc in oras fac n ore.Aceleasi drumuri din afara orasului=nx2 ore.Asta inseamna nx2 mai putin timp petrecut in familie+nx2 stres de condus.Apartament initial asa nu petrec dublul orelor in trafic pentru dus/intors;daca uit sa iau d'ale gurii,cobor la orice ora si aprovizionez..dupa care,cei mici ajung mari,pleaca probabil de acasa sau oricum,devin oarecum independenti(cel putin mobil,asta in cam 10 ani),situatia financiara probabil va fi si mai buna=caut casa in afara orasului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

imi place tare mult la casa dar uneori mi-e dor de stat in apartament (in zona cu vecini faini si linistiti).
parca eram mai mult timp impreuna cu familia, vrand nevrand ma bateam de sot, daca era la televizor ma cuibaream langa el in pat. acum el pe o canapea, eu pe alta camera ca doar avem mai multe si tre' sa le folosim, uneori el sus, eu jos sau invers fiecare cu spatiul lui preferat si sintem mai putin impreuna.
alte dejavantaje ce le vad eu la casa:
mult de lucru, odata la nustiu cati ani trebuie schimbat acoperisul, stresinile, mereu e ceva de facut, suprafete mari de decorat si curatat plus curte fata si spate.
suprafata mare de incalzit-aer conditionat deci cheluierli mai mari.
daca optati pt casa eu as alege o suprafata rezonabila (fiecare metru patrat sa fie folosit de voi, fara camere in plus sau spatii tinute de decor) si fara etaj.
eu casa cu etaj nu mai iau in veci: mirosurile de la gatit merg toate sus, caldura sau AC nu se distribuie prea uniform. Daca esti jos se aude tot de sus si invers. Daca uiti ceva mereu tre sa alergi pe scari etc.
daca zici ca o sa ai mult timp de condus, mie mi-ar fi groaza sa pierd mult timp zilnic in masina.

Dar mai sunt multe avantaje si la casa:
ai spatiul tau, poti sa canti si sa strigi si nu te aude nimeni, nu auzi galagia vecinilor sau usa de la lift trantindu-se.
nu te certi cu locatarii de la cheltuieli comune, nu te enervezi pe administrator care vine neanuntat sa citeasca contoarele sau cu o lista de semnaturi.
ai curtea ta, florile tale, iarba ta.. te bucuri cind cresc.
faci plaja nud daca vrei in curte, copiii au spatiul lor de joaca, eventual piscina gonflabila vara, groapa lor de nisip, un animalut fericit in curte.
ai garaj (spre bucuria sotului) si spatiu de depozitat cat vrei
vara mancati in curte un gratar cu prietenii.
iarna de Craciun impodobiti un pom (natural) in fata casei.
poate sa iti placa sa de mult la casa incat sa nu mai vrei sa pleci nicaieri.

e greu de decis, eu as alege casuta. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iael

Eu prefer un apartament bne pozitionat decat o casa la periferia orasului .

Si eu la fel. Si mi se pare normal, in fond timpul este foarte pretios. Pentru ce sa petreci ore in trafic, cand poti sa eviti asta?

Am cugetat mult la ideea de a ma muta la casa la periferie. Ok, o gradinita in apropiere poate mai gasesti, insa scolile cele mai bune, cel putin in Bucuresti, sunt in oras. Cum procedezi cu copilul, chiar daca ii asiguri transportul, isi pierde si el o ora dus, o ora intors...toata ziua este compromisa.

Ideal este sa le ai pe amandoua: un apartament in centru, in zona unde activezi/scoli/gradinite, si o casa cu curte de week-end si de vacanta.

Si daca nu ai bani de amandoua, la casa de vacanta poti sa renunti. Poti oricand sa-ti aranjezi in week-end-uri sa mergi la pensiuni, la munte, la mare...

In plus, iarna, la casa, ai mai multa bataie de cap. Numai cand ma gandesc la zapada din curte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Aiamoni, mai exista o solutie. Apartamentele cu terasa. (daca ai bani suficienti, intrucat ele costa mai mult decat o casa la periferie, si doar la bloc nou construit)

Asa poti obtine o terasa cu suprafata generoasa (ex 250mp), pe bloc, pe care o amenajezi cum vrei tu, ca o gradina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiamoni spune:

Ne-am uitat si noi la apartamente noi, dar in afara de faptul ca sunt foarte scumpe, cel putin in Brasov nu prea sunt plasate bine. Adica daca tot e sa mearga copiii cu autobuzul atunci mai bine fac casa si o sa mearga cateva statii in plus. Daca nu stau la casa macar sa le am toate sub nas.
Inca discutam, tare greu de decis. Chiar zilele trecute se plangeau niste prieteni de la bloc ca desi stau la etajul 2 aud tot timpul cum se tranteste usa de la intrare in scara, sau ca au avut cateva saptamani in care vecini de pe palier isi faceau reparatii si ii bocaneau zi lumina. Daca mai dai si peste un vecin din ala "simpatic"...vai de lume.
Multumesc pentru raspunsuri, ne mai gandim...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Da si noi ne-am gandit la casa ...in final avem ap de 4 camere ,langa padure ,la 3 minute de statie .scoala si gardi in zona.Ma bucur ca nu am luat casa poate la batranete.Nici nu-mi imaginez cum e sa duci 2 copii...unul la gardi unul la scoala .Apoi zilnic la cursuri de dans ,inot etc.Hororor iti trebuie un sofer personal sa faca chestia asta.Plus ca la casa singuri..nu i-as lasa.IN bloc stau.AAAAAAA..inca o chestie alti copiii nu prea vin in vizita la copilul care sta la casa si departe mai ales/Perioada lopatelelor trece repede.De pe la 4 ani ...musai parc si cu copii.
Si m-am mai gandit la o treaba ..chiar nu am chef sa dau o caruta de bani pe gaz,avand in vedere ca la noi sunt cam 4 luni de vreme relativ buna.Si sa nu mai vb de cratenie, nu-mi permit si bona si manajera..si cate si mai cate.Deci eu sunt pt casa,bloc in oras.Si cand stau s ama gandesc ca la o adica la casa as apuca sa stau exact cat dorm..Copiii mei vor cu role,cu bita etc..pai ce sa fac in curte??/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrieladum spune:

Casa daca ai bani, si daca e in bucuresti. daca e prea departe, asa e, sunt multe pbleme cu transportul:( dar o casa cu gradina e geniala.

Mergi la inceput