Apartament sau casa????
Raspunsuri - Pagina 2
XIO spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Alina
Exact asa si la noi!Noi locuim de un an la casa si e muuulllltttt mai bine dar si mai mult de munca Xio,cind eram de virsta ta,studenta si fara copii,familie,gindeam exact la fel.Acum nu mi-ar mai place.Am idee unde locuiesti,si prin jurul blocurilor alea,sunt niste case-vile superbe,mergeam si eu des la cineva...si da,in alea as locui acuma Alina,mami de printesa si baby ![]() |
In una din alea locuieste prietenul meu , poate de-aia zic si eu ca nu as da apartamentul central pe o casa, ca am la casa unde sa stau.
Si da , nu se compara casa cu apartamentul, daca ar fi sa aleg intre a sta la casa sau la apartament dar in aceeasi zona clar as alege casa.
Doar ca pe mine ma loveste plictiseala numai cand ma gandesc ca ar trebui sa ma urc in masina sau in tramvai de la marginea orasului ca sa merg pana la mall sau in Unirii.
Oricum , e una sa ai gradina ta , loc de facut plaja , fantana , gratar, casuta de lemn , flori , pomi , catei , pisici , si alta sa stai la bloc.
Dar mie mi se pare ca deja e hotarata Aiamoni
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Lo_li_Ta spune:
Dar o cale de mijloc nu exista? Adica apartament in vila sau blocuri de 3-4 etaje cu maxim 2 apartamente pe nivel? Nu stiu daca in Brasov exista cladiri de genul asta, dar eu am vazut la vreo doua persoane in Bucuresti si mi se pare compromisul ideal. Mie mereu mi se parea treaba asta cu "apartament in vila" mai rea decat blocul din punctul de vedere al traiului in comun, dar daca gasesti locul potrivit si bine organizat, e ideal. Eu am vazut la cineva in zona Parcului Circului, o casa mare, veche,ca un fel de semiimobil renovat, bucatile de curte erau in parti opuse,nici nu se intalneau, superb.
Asta ca o paranteza, ca eu raportez totul la Bucuresti, unde intr-adevar sa stai la casa mai la periferie presupune mult timp pierdut in trafic. Dar dupa cum vezi, chiar si asa lumea e incantata. Daca e vorba de doar 15 minute, casa categoric. Poate daca e o zona rezidentiala gasesti scoala mai aproape. In orice caz, daca in Buc ar fi fost vorba de doar 15 minute, crede-ma ca migra toata po****tia![]()
aiamoni spune:
Te inseli, chiar suntem amandoi total nehotarati, azi zcem ca e mai bine apartament, maine casa si tot asa.
Intre casa si apartament in aceeasi zona cred ca oricine ar alege casa, dar asta nu se poate, in cazul nostru, o casa cu 3 dormitoare si ceva curte in zona buna se apropie cel putin de 200 mii euro...nu avem.
Nu va este greu cu copiii la scoala? Mie mi-e greu sa-mi imaginez cum am merge dimineata cu o masina in trei directii (2 servicii si scoala)...Iar fata mea cea mare va fi in clasa a 6-a, merge la scoala dupa-masa, deci ar trebui clar sa ia autobuz la dus, iar la intors iarna n-as avea curaj s-o las cu autobuz, cand e deja inturneric afara ...Eu la astea ma gandesc cand optez uneori pentru apartament. Voi cum va descurcati cu asta, ca asa stiu si eu ca e bine sa ai curte :)
aiamoni spune:
Ca sa fie mai clar e vorba de periferia orasului (avem deja teren acolo), deci nu e tocmai un cartier unde sa poti da fuga la magazin sa iei o apa minerala sau sa fie scoala. Mai sunt case in zona, dar pentru orice trebuie sa iei masina sa mergi in oras.
giulia71 spune:
Am crescut la casa, casa normala fara fitze cum era pe vremuri si unde locuia jumate din po****tia Romaniei. Era rau.
Ce sa zic, seara daca ramaneai fara lemne musai te duceai sa tai, cand eram mai marisoara a trebuit sa tai eu, ger, maini inghetate.
Apa caram cu galeata de la cismea , care era prost facuta si avea obiceiul sa inghete. Ca s-o dezgheti aveai nevoie de doua chestii: apa, si daca nu mai era in galeata era nasoala treaba si foc ca s-o fierbi sa pui peste cismeaua inghetata sa se dezghete.
Cand ai mei si-au luat prima butelie am crezut ca-l am pe Dumnezeu in casa si ii multumesc, ehe era deja un confort![]()
Au facut si baie, cu boler pe lemne, dar baia fiind alaturata casei avea iarasi prostul obicei sa inghete des. Deci nu se putea folosi si ca atare ne spalam la lighean in bucatarie. Si aici erau ritualuri, poate unii dintre voi le cunoasteti![]()
Aveam vreo 10-11 ani cand m-am dus cateva zile la cineva la bloc, mi s-a parut raiu pe pamant
. Moama,bucataria in casa si nu trebuia sa joci sotron cand curatai cartofi, asta pina se incalzea soba cu lemne, apa, cada, wc in casa, respectiv nu-ti ingheta fundu cand erai constipat. Minuneeee!
Apoi m-am maritat , am stat la bloc cu tot confortu, am evoluat cum se zice![]()
Acum statul la bloc e o chestie de gust si de confort.
Mia ajutat Dumnezeu si mi-am facut si casa, evident ca-n zilele noastre, fara lemne si boiler pe lemne, dar cu cismea in curte pentru gazon
.
M-am intins, asa m-au mancat dejetele, depinde de ce doreste fiecare. Mie imi place la casa, mult de tot, ai gradina oricat de mica, mai o floare un pom...
uneori gandesc prea mult....
Dana_bebe spune:
cred ca te inteleg foarte bine
am stat la bloc 25 de ani deci stiu cum e cu vecinii , cu manele , cu zgomot ...dar cu scoala la 5 minute de casa
acum 3 ani nu mai suportam si ne-am mutat la periferie(Pipera) - ei vreau sa-ti zic ca drumul pana acolo, traficul era fff obositor + daca uitai sa iei paine trebuia iar sa te urci in masina....
anul trecut satui ne-am cautat o casa intr-o zona buna relativ buna (Chitila - Bucurestii noi) care sa aiba toate calitatile care ni le doream - am avut noroc - am vandut scump - am cumparat ieftin dar suntem super incantati - curtea fata de cea din Pipera e mica de la 1500 m.p. am ajuns la 300m.p. dar ai tot ce trebuie la indemana...
NU a zis nimeni si cred ca trebuie mentionat - cheltuielile de intretinere ale unei case sunt mai mari !!!
eu as face asa - faza 1 apartament si incet,incet casa!
denisabia spune:
Alegerea trebuie sa o faceti gandind totul la rece, nu e loc de idealizari avand 2 copii.Locuiesc in Brasov nu stiu de ce zona la periferie te referi, dar avand in vedere ca traficul a inceput sa fie aglomerat si aici, nu cred eu ca faci 15 minute decat atunci cand e libera soseaua si gandeste-te in rest cat timp iti ia cand trebuie sa te deplasezi in diferite zone.
De 10 ani ne-am mutat de la bloc la casa.Eram in clasa a 5 a cand am facut un semestru naveta, fiindca ma mutasera la noua scoala si nu terminasem lucrarile.Sincer mi s-a parut greu si acum cand ma gandesc si periculos pentru un copil.Mai ales vremea care e in Brasov rece in mare parte a anului.Tot vor pierde mult timp in statii si invariabil te mai prinde seara, nu ca dimineata n-ar fi frig.
Avem si apartamentul, dar sincer nici cand ma voi marita nu ma atrage ideea sa ma mut inapoi.Vad acum ca sunt la facultate in Cluj si simt diferenta.Mereu le spun la ai mei ca au uitat cum e la bloc.Nu trebuie neaparat sa ai nu stiu ce curte, avand doi copii clar isi gasesc de joaca impreuna oriunde ar fi, dar esti independent.
Consider ca optiunea voastra ar trebui sa fie apartamentul si e bine sa il puteti lua intr-o zona centrala, avand in vedere ca a scazut piata imobiliara.Sa gasesti o casa buna in Brasov e foarte greu, stiu din experienta noastra si a prietenilor.Sunteti tineri, aveti viitorul in fata, important e sa va fie copiii in siguranta.
aiamoni spune:
E vorba de iesirea din oras catre Stupini, pe DN-13.
Asta e singurul lucru care ma ingrijoreaza daca e sa facem casa, cum o sa ne descurcam cu scoala copiilor. Dependenta a 4 persoane de o masina n-are cum sa fie usoara.
M-am mai uitat la case in Brasov, te ia cu ameteala inca ce preturi sunt, si asta pentru case vechi, care poate nici nu sunt impartite cum as vrea...
Mai cautam, poate apare ceva...
Eu inca astept de la fetele care au spus ca prefera casa sa-mi povesteasca cum se descurca cu scoala copiilor, daca se poate, poate mai prind cate o idee...
Multumesc pentru pareri, ne folosesc foarte mult!
eunice78 spune:
Eu am avut aceeasi dilema. Am un apartament in Bucuresti si un teren practic aproape in Bucuresti, in Chiajna, la Rosu.
Am 2 copii. Initial am vrut sa ne facem casa. Dar am avut o perioada in care am avut copilul cel mare la o gradinita in alta zona decat cea in care stam noi. Cand am inscris copilul acolo, facea dimineata cu masina 25 min, dupa masa cca 40. Dupa cca 10 luni ajunsese sa faca dimineata o ora si dupa masa (adus de autobuzul gradinitei) si 2 ore pana acasa. Mie un mi s-a parut inadmisibil si l-am retras de la acea gradinita. In plus sotzul avea serviciu la o distanta de 18 km de casa (in Baneasa) si statea in masina cateodata si 4 ore pe zi, indiferent de ora la care pleca. In urma cu doi ani si-a schimbat serviciul, face 10 min pana la serviciu acum, e alt om.
In acest context, stiind faptul ca avem 2 copii care acum sunt de gradi si au cam acelasi program, dar cand vor merge la scoala e posibil unu sa mearga dimineata, altul dupa masa, iar noi avem program extrem de incarcat amandoi, am renuntzat la casa. Adica stam intr-un apartament in zona centrala, aproape de serviciile noastre, de gradinita si de viitoarea scoala a copiilor. Si ne facem casa la periferie pentru weekend. Adica o casutza mica, de lemn, cu gradina, strict pentru weekend.
Pentru o casa trebuie sa ai si timp, sa o intretii, nu e ca la bloc. Apoi mai sunt si chestiile legate de cumparaturi, iesitul la un film, mersul la doctor in situatii de urgenta, situatiile in care te suna de la gradi / scoala ca are copilul febra etc.Cred ca poate am fi optat pentru casa in ipoteza in care am fi avut pe cineva sa ne ajute barem cu transportul copiilor. Dar asa..
Baietzii mei