Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (125)
Raspunsuri - Pagina 3
maitreyi spune:
suna a enterocolita. trebuie hidratata foarte bine mai ales pe caldurile astea. un bebe se deshidrateaza foarte repede. a mea dupa 3x vome au pus-o pe perfuzii. n-ai putea merge totusi la spital si sa refuzi antibioticul da' macar sa ii faca ceva analize si sa o rehidrateze?
-------
Ana-Maria
de bebelakis Alexandra 
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
maitreyi spune:
oricum diareele de vara de obicei is virale si nu se da oricum antibiotic. totusi nu cred ca ii baga antibiotic fara analize..sau? sanatate multa!
-------
Ana-Maria
de bebelakis Alexandra 
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
anaxena spune:
multzam de sfaturi,dar ea a vomat ultima data la ora 17 si nu mai vomase de la ora 3 dimineata si asta ca m-am gandit eu ca ea n=a mancat nimik si am cam fortzat-o si probabil de aceea a dat afara..in orice caz mai ashtept si maine ,duc kk la laborator si dc se inrautatzeshte situatzia ma duc la spitak
Ana-Maria
de Maria 19.06.2008
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii
ankalaura spune:
IRISS - vara, eu fac feluri care se pot manca reci sau aproape reci - ciorbita de legume, supa de rosii... Mai fac cate o salata orientala, de ton... La felul 2 nu prea am idei de feluri reci. Azi am facut paste cu sos de rosii si cu carne de vitel. Nu stiu daca se cheama intr-un fel, alea cu nitel oregano, cu putin usturoi, si bucatele de vitel.
Si mai gatesc des branza cu rosii
ELLA - si toata saptamana ce i-ai dat, lui Alex? Cum adica sa nu ii dai nimic pentru diaree si pentru voma?
Sper ca va fi bine pana la plecare - oricum, bine ca e mic si are pampers... Eliza avea 4 ani cand am patit-o o data, si am stat cu frica in san sa nu aiba nevoie la toaleta in avion.... Saracuta insa, nu mancase nimic mai mult de 24 de ore, deci am ajuns cu bine acasa...
MADA - super costumasele de baie pentru bebe. Ia sa sun maine sa vad care e treaba...
GINI - incaltarile galbene le-am luat de la expozitie, de la Super Bebe expo show.
De pe net am luat in anii trecuti, si am luat ceva tepe. Am nimerit si incaltari ok, dar am luat si tepe. Nu mai iau de pe net decat daca e vreo marca probata sau un model cunoscut.
Cu tanti de la curatenie nu am vorbit inca, momentan e in discutii pentru un full time, deci ma preocupa sa nu raman descoperita
Ea a zis ca nu ma lasa balta, ca vine si sambata, dar deh, chiar sa imi frec toate sambetele in felul asta, nu imi convine. O sa vad...
Cu copiii la plaja si in apa. Eu cred ca cel mai bine e sa ii bagi in apa tinandu-i in brate. Daca intra ei singuri cu picioarele, senzatia ca le pleaca nisipul de sub picioare, cand se retrag valurile, e foarte nasoala. Si om mare o percepi, daramite copil mic. Multi se sperie de asta si nu mai vor sa se apropie de apa.
Totodata, trebuie sa nu fie valuri. Fac zgomot mare. Dimineata devreme nu prea sunt valuri, decat daca e vant puternic, ori in cazul ala, nu cred ca mergeti la plaja.
Vad ca pe Irina nu a suparat-o sa ii plece nisipul de sub picioare, dar poate pentru ca era la mal, paralel cu marea. Daca ii pui cu fata spre larg si faci chestia asta, nu e tocmai dragut.
Plaja potrivita e aia la care mergi pana mori si tot iti ajunge apa pana la genunchi
e foarte periculos in Vama sau in Costinesti, si la Sunny Beach in Bg am vazut ca e la fel... Apa se adanceste brusc, brrrr, ma zbarlesc cand ma gandesc. Plus ca sunt pietre.
Pentru copii sunt foarte indicate sandalutele alea de plastic, moi, transparente, sa nu se intepe, si cu lateralele fara gaurici, ca sa intre numai nisip, nu si scoici.
Ca si instrument pe care sa stai, cel mai indicat este chaise-longul (asta de control, nu ca ar sta copilul pe el...) sau chestii "scuturabile" plastice sau rogojini. Altfel, prosopul devine repede un dezastru cumplit, plin de noroi. Copilul habar n-are ca nu poate varsa caldarusa cu apa in capul tau, si nici nu se coordoneaza cu lopatica aia, deci imediat vine si lopata cu nisip tot in capul tau.
Si pentru cine merge doar la mare, adica nu la hotel cu piscina, si cara cu sine piscinuta gonflabila, musai luati o dracie de-aia de umflat si dezumflat, asta daca nu plecati cu rulota. Este groaznic sa tot umfli piscinuta gonflabila!!! Puneti numai putina apa in ea, ca sa se incalzeasca repede, daca apa marii are mai putin de 23 de grade.
Mai e bun un prosop de-ala poncho, sau daca nu, un halat cu gluga, sau sapca de-aia cu copertina pe spate si tricou.
Noi mai caram si o mega umbrela...
ALEXA - TEO - Caise nu i-am dat inca, pentru ca le mananca Eliza pe toate pana sa apuc sa ii dau. Alea rehidratate nu i-au placut. Cirese si capsuni insa, mananca de rupe. Nu reusesc sa o pozez cum molfaie la cirese, ma uit la ea si rad singura... Dupa piersica nu s-a dat in vant.
XENA - bai frate, si voi???
Da' ce e nene, sezonu' la enterocolite?
Da' tzitzi papa? Ca alte lichide nu te intreb, ca stiu ca nu... Ai ciupit-o? Ai pipait fontanela? Se adanceste nitel daca se deshidrateaza copilul. Iar pielicica, daca o ciupesti de manuta, intarzie sa se intinda, nu mai e elastica, daca e deshidratata.
Aveti grija 
CAPRI - gata, v-ati reacomodat acasa? Cum a dormit Ilincu' in conced? Sau ai zis si am ratat?
IRISS - de ce vrei tu baiatu bronzat? Pielicica lor e mult prea subtire, si nu se bronzeaza, ci se arde direct, si se cojeste. Nu e musai sa fie insolatie ca sa se inroseasca si sa se jupoaie. Dar eu zic sa te potolesti, bronzu' mai incolo, cand o sa isi defileze si el pectoralii pe litoral, nu acuma, cand isi va defila pampersul.
Hai ca m-am lungit cat o zi de post.
Caprioara spune:
Helau,
Am reusit sa pun pozele de la mare pe picasa. Pentru cine vrea detalii de cum a fost, dau aici copy/paste din jurnalul Ilincai.
Ne-am intors pe 8 seara din concediu, unde a fost frumoooos. Ilinca s-a comportat foarte bine si i-a placut la mare.
Drumul a fos ok si la dus si la intors, fara chiraieli exagerate. Am alaptat-o si in mers (ea in scoica si eu aplecata peste ea
), ca sa nu-i fie sete si sa adoarma, asa ca o bucata de drum a dormit si la dus si la intors. La fel si Matei, a dormit pe drum destul, deci nu ne-a marait ca se plictiseste prea mult
. Am mers si cu bacul, care le-a placut copiilor. La intoarcere am facut cam 5 ore pe drum. La sfarsitul lunii vom merge la Nessebar, si va fi mai lung drumul cu 1 ora si jumatate cred - sper sa fie bine si atunci.
Camera a fost ok, cu un pat de mijloc, doua paturi suprapuse si o canapea. Fata a dormit intre mine si tati, iar Matei in patul de jos dintre cele suprapuse. Canapeaua a servit la pus olita pe ea, pentru ca pe jos era gresie si era cam rece.
Fata a facut normal la olita, nu au fost probleme. Dupa mese veneam in camera si facea, apoi plecam la plaja, plimbare sau o puneam la nani.
De dormit, a dormit ca si acasa, cu treziri destul de dese. Se trezea plangand si o potoleam doar la san. Una din cele 4 nopti a fost chiar varza, dar am avut si una mai buna
.
De mancat, a mancat chiar foarte bine. I-am luat in traista borcanele cu fructe, legume, plus cutii gen alea de iaurt, dar cu gris cu lapte de la humana parca, si cerealele cu lapte de la Milupa. Ne duceam la masa (am avut AI) si o puneam in scaunul de calatorie Fischer Price adus de acasa, pentru ca ala din restaurant nu avea centuri si se foia in el -trebuia sa o tin eu tot timpul si era nasol. Asa ca a fost bine ca l-am avut la noi. Pana tati cu Matei isi luau mancare, eu o indesam pe Ilinca cu borcanelul de fructe (dimineatza), legume (pranz) sau cerealele cu lapte (seara) si manca bine cu ochii dupa pescarusii care veneau pe terasa restaurantului la mesele de afara si furau mancare, spre deliciul copiilor, dar si al adultilor. Apoi, cand se intorceau ei cu farfuriile nu prea mai manca, pentru ca vroia sa-i dam de la noi cate ceva – asa ca trebuia sa ma grabesc sa-i dau tot pana reveneau baietii. Veneau ei si plecam eu sa-mi iau mancare. Cat noi mancam, ii dadeam si ei sa ciuguleasca: bucati de carne de pui, painica, macaroane, cartofi noi fierti, etc. Asta pana se plictisea si incepea sa maraie. Atunci, o lua tati (care termina de mancat inaintea mea) si se ducea cu ea pe terasa un pic, ca sa termin si eu si sa strang mizeria creata de cupil in jur
, sa sterg scaunelul si sa il strang. Ideea e ca a mancat foarte bine si, si acum, acasa, mananca muuult mai bine decat inainte de plecarea la mare
. Adica: dimineatza manca apoape un borcanel intreg de 125 gr de fructe; la pranz cam tot asa unul de legume plus ce mai servea de la noi; la cina (ora 18:30-19) cereale cu lapte facute cam din 100 ml apa, iar inainte de culcare o cutiuta de 100 gr de gris cu lapte si apoi suptul de nani. Noaptea mai sugea de cateva ori, si ziua ii mai dadeam dupa pranz, inainte de nani, dar sugea si pe plaja daca ii era sete.
Azi, acasa fiind, a mancat la pranz cred ca vreo 160 gr de piure de legume cu carne si cu un galbenus de ou, ceea ce e beton pentru noi. Asta era la ora 13. Apoi a dormit, si la trezire, pe la 16, a papat o cutiuta de budinca de vanilie de 100 gr. Dimineata a papat cam 90 gr de fructe. Aseara a papat cereale cu lapte din 100 ml apa plus 2/3 banana bucatele. Deci super bine pentru ea.
In primele doua zile a fost mai rece afara, si mai rece si apa marii si cea din piscina de afara, asa ca am fost cu ei la piscina interioara, si le-a placut mult la amandoi. Am folosit colacul de bb cu chilotel si a fost tare fain cu el si pentru fata, si pentru mine, ca mai puteam si eu sa inot un pic pe langa ea. O rasuceam, o trageam, o impingeam, o trageam prin apa de picioare si ea se distra.
Matei inoata foarte bine si pe sub apa, si pe deasupra, ceea ce m-a bucurat enorm. Sunt tare mandra de el. Lectiile de inot au dat roade. Insa nu ma asculta si sarea in apa desi nu era voie, asa ca m-a cam suparat
.
La plaja, fata s-a jucat cu nisipul, ba l-a si gustat
. A facut baie in marea cu valuri in ultimele doua zile, cand apa a fost chiar buna
. Se distra de numa la valuri, radea si chitaia, gusta apa sarata de pe degete. Apoi o aduceam pe plaja, o stergeam si ii schimbam pampersu de apa cu cel uscat, sugea un pic si de obosita adormea. Tragea cate un pui de somn in prosop (halat pentru ea nu am avut – trebe sa-i iau), pe rogojina pusa pe nisip, cu capul la umbra umbrelei aduse special de acasa (are si poze).
In ultima zi, dimineatza, am intrat si eu in apa cu Matei, sa ne jucam in valuri, si a fost tare fain. Tati a stat cu fata pe plaja si s-au jucat la nisip. Iar in ultima dupa-amiaza, tati si Matei chiar mi-au dat bilet de voie sa intru singura 5 minute sa ma joc cu valurile. Asa ca m-am balacit un pic si eu, nu numai ei. Fiindca erau valuri, copiii nu aveau voie in apa decat cu un adult de mana – ceea ce mi s-a parut super, decat sa se intample vreo nenorocire. Asa ca Matei putea intra doar cu tati sau cu mine, sau trebuia sa stea foarte aproape de mal si eu pe langa el.
Pe plaja i-am dat cu crema de plaja de copii pe amandoi, pe Matei cu factor 40 de la Avon, iar pe Ilinca cu factor 50 de la DM Babylove. Mergeam la ore ok, adica nu dupa 11 dimineatza, si apoi dupa ora 17. Si tot s-au inrosit un pic. Concluzia: soarele arde tareeeee chiar si la ore la care altadata nu ardea; cel putin la Albena asa este! Asa ca de cum am venit acasa am mers la Decathlon si le-am luat la amandoi sepci cu trena pe spate si urechi cu filtru uv si bluzite de baie tot cu filtru uv (a lui Matei e cu maneca pana la cot si a Ilincai e cu maneca lunga), sa avem la concediul de la sfarsitul lunii. Asa se vor putea juca in voie in apa si pe nisip si vor fi mai protejati decat au fost acum. Eu si tati ne-am dat tot cu crema factor 40, si ne-am cam parlit si noi.
Am folosit in piscina si in mare scutece de inot de la dm, babylove. Pentru mare insa nu voi mai folosi scutece; data viitoare ii voi pune slipi din aia de baieti, cu cracul mai lung, ca sa nu intre usor nisipul (trebe sa caut de cumparat). In piscina, sunt ok scutecele de inot, ca altfel nu e voie oricum. Dar cum fata nu a facut kk in ei, poate vreun pipi sa fi facut, nu stiu cat de buni sunt cu adevarat. Noi faceam la olita de toate dupa masa, si abia dupa plecam la piscina sau mare.
Cand venea vorba de facut dus, era mai greu cu Ilinca. Intram eu cu ea in cabina de dus (nu aveam cada si nu luasem cadita cu noi), o tineam in brate si o sapuneam, apoi o clateam sub dus – dar cam plangea. In plus eu stateam cam cu frica sa nu-mi alunece din mana, sapunita fiind. Data viitoare ma gandesc sa cumpar o barcuta gonflabila, care sa-mi serveasca si pe post de cadita. Cand eram gata, o lua tati si o stergea, si apucam si eu sa imi fac dus repede-repede.
Seara ne plimbam prin statiune, cu carutul. Am vazut si ceva din rezervatia naturala Baltata – foarte faina. Din strada puteai intra din loc in loc pe niste scurte alei in padure, care aveau in capat pontoane, de pe care puteai privi balta cu vegetatia extraordinara (stuf, copaci cu liane, etc). Am vazut in apa broscute testoase care veneau sa le dai paine, si niste irisi galbeni superbi, specifici rezervatiei. Fata statea ce statea in carutz – unde invariabil isi scotea ciorapii
(pe care ii baga in gura si apoi ii arunca pe jos, asa ca trebuia sa fim atenti sa nu-i pierdem), dar apoi plangea si sfarseam tinand-o in marsupiu. Si nu vroia decat la mine, asa ca m-a cam cocosat.
Una peste alta, a fost frumos, si un exercitiu bun pentru plecarea de 7 nopti de la sfarsitul lunii, ca sa-mi dau seama ce-mi mai trebuie si la ce sa ma astept de la copii.
Sper sa va fie de folos pentru concediu ce am scris eu. Acum selectati si voi ce va intereseaza, ca eu am scris muuult
.
Xena, sanatate Mariei!
pup you all,
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze
Blogul meu - manute talentate
ankalaura spune:
CAPRI - deci n-ai zis cum a dormit. Dar inteleg ca a dormit... Daca zici ca a dormit intre voi si nu te-ai plans de nopti agitate.
Se pare ca v-ati descurcat foarte bine cu toate.
Frate, pe mine, decat sa ma pui sa fac bagaje pentru concediu, mai bine ma impusti...
Am fost duminica la Decathlon dar in viteza maxima, mai avea putin si ma inchideau acolo;... nu m-am oprit la hainutele alea cu filtru UV, tricouri, sapca, poate ajungem iarasi sambata, vedem daca s-o putea, ca trebuie sa fac si bagajul Elizei.
Avionul e duminica dimineata devreme. Daca nu, ajungem noi ulterior, macar Erikai sa ii iau costumatie. Eliza e cat de cat "batatorita", si daca o dau cu crema, n-are nimic.
Stressul mare insa, e ca daca intra in apa, crema se spala, si ca sa dai din nou, trebuie sa stergi copilul, si ca sa il stergi, trebuie sa fie curat, nu sa isi arunce nisip in cap de la mare pana la prosop... 
Si mai mare stress e daca sta numai in apa! Cum face fi-mea
Deci ar fi buna o haina de-aia de baie...
ankalaura spune:
Aaa, si mai e o chestie stresanta... Pfuai, sunt cremele alea mai grase, care nu intra perfect in piele, bai si se lipeste tot nisipul de copil, bai ce oroare!
Deci cel mai misto e sa ai costum cu filtru. De exemplu www.swimoutlet.com/product_p/15894.htm" target="_blank">asa ceva (daca nu traiesti in Romania
)
pica1 spune:
Anaxena sanatate Mariei.
Am citit in diagonala...
Diana nasol cu visinele astea. Eu astept la anul sa vad daca visinul meu cit casa, plantat anul asta va da roade...
Anko am citit "scrisoarea ta deschisa" si sunt de acord cu ea, dar doar in teorie. Iti spun doar in teorie pentru ca este foarte posibil ca nu toti parintii sa isi permita sa dea 100 Ron pe o pereche de incaltari si asta pentru simplul fapt ca nu au de unde, chiar daca si ei ca si tine, ca si mine, ca si oricare parinte care este cit de cit documentat isi doreste ca odrasla lor sa aibe ce e mai bun pe lume pentru el. In practica, Sebi are de la incaltari de 20 Ron la incaltari de 150 Ron. Singura problema pe care o vad la incaltarile lui Sebi este pur si simplu numarul lor.
Mada m-ai omarit cu listutele si cu camera plina de lucruri de pus in bagaj. Te apreciez ca poti face lucrul asta. Pe mine mai bine ma bati decit sa ma pui sa fac bagaje. Eu ma milogesc de sorela de fiecare data cind plecam pe undeva sa vina sa ne faca bagajele (pecizez ca nu sunt pretentioasa, ma imbrac cu ce gasesc in bagaj, la fel si sotul si copilul. Daca ne lipseste ceva se gaseste si de cumparat...)
Uitati aici de unde puteti cumpara slipi pentru piscina/baie bambino mio de care spunea Mada.
Am citit ca ati pus poze, dar nu am avut timp sa ma uit la ele.
Noi suntem de sambata la munte. Sebi a stat mai mult pe afra pina azi cind a stat cu bunici si noi am plecat pe munte. Am fost la Babele, la Piatra arsa, la Bolboci ne-am oprit pe la Salvamont la Pestera si apoi am cobarat catre casa. A inceput sa faca citiva pasi fara sustinere, face antrenament prin parc si www.youtube.com/watch?v=0p3PwoRPIa8&feature=channel" target="_blank">impinge carutul la deal. Mai continui miine ca acum plecla somn.
Caprioara spune:
Anka, am editat acum si am scris si de dormit
. La Decathlon au bluza doar, cu 30 ron; nu am vazut costum cu pantalon cu tot. Dar daca o iei un pic mai mare, vine mai lunga si acopera si fundul si din craci putin
. Vezi ca eu lui Matei i-am luat masura mai mare decat inaltimea lui, ca sunt inguste tare. Si desi el e slab raaau, bine am facut, ca altfel cred ca il jena. Asa ii vine mai lunguta, dar nu-i bai.
Sun, vazut acum poze minunate cu familionul Dragoste
. Super concediu ati avut!
pup you all,
-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~
Caprioara, mami de
Matei si de
Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
poze
Blogul meu - manute talentate
Biribu spune:
Ankule hai ma ca sunt waterproof cremele solare, nu se spala chair asa usor. eu am avut mustela si aia chiar nu se lua, abia in camera la dus o scoteam de pe ei.
Iriss chiar, de ce vrei sa-i bronzezi? culmea e ca si cu fact 50 se bronzeaza daca au pigment, dar e super-extra-contraindicat bronzul pe la virsta asta. cica arsurile/ bronzul din copilarie duce la bubele alea rele mai tirziu.
Narci bine ai ajuns acasa! cind ai timp sa intrii sa pove cum o fost.
Capri unde plecati a doua oara? sa va fie de bini!
Xena ai grija si hidrateaz-o, ca sa nu ajungi la perfuzii. da-i orice accepta sa bea, uita de regula despre sare si da-i saratele/sticksuri etc ca are nevoie. sanatate!
Alexa daca ei nu-i place nu prea ai cum sa o silesti. sunt diferiti si ei, uite ca sora-sii ii plac ![]()
Al meu primeste sa guste absolut orice mincam noi, deja e baiat mare, gata
Azi sorsa il hranea cu jeleuri (ca nu prea ii plac ei) si urla la el "open the mouth!!" si pac, i le baga pe git... nu ca se opunea el prea tare... deci bona am ,ai ramine sa o invat sa-l schimbe la pamp si m-am scos ![]()
Mami de
Anna (5.02.2007) si
Anthony (27.06.2008)