Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (139)
Raspunsuri - Pagina 19
luminita2008 spune:
Despre diversificare in cazul nostru: hunii mei au acceptat relativ usor papa solida. la fel si lingurita. am inceput cu 4-5 lingurite si apoi tot castronul.... prefera clar legumele, 220gr, chiar si fara iaurt. fructe papa in jur de 120-150gr. f rar fac/au facut mofturi si atunci e clar ca nu le place mancarea. la inceput mancau de cuminti ce sunt
, pentru ca au inteles ca trebuie sa pape ce le da mami. se vedea clar ca nu au prea mare tragere de inima. perioada asta a durat vreo 2 saptamani, cel mult. acum deschid gurita laaarg si ma cearta daca nu sunt suficient de rapida. au inteles insa sa aiba rabdare sa pape pe rand, o lingurita unul, o lingurita celalalt. in 10 min terminam cu masa.
f important mi s-a parut perseverenta si lipsa de stres a celui ce hraneste copilul. si rutina. in fiecare zi acelasi loc (la noi, bucataria), acelasi scaun (al lor, de masa), aceeasi atmosfera in jur. f rar am apelat la jucarii sau maimutareli ca sa manance. nu au vrut, ne-am oprit si gata. li se facea foame mai devreme si cu asta basta. nu fac niciodata si altceva cand ii hranesc, nu vb la telefon, nu vb cu altii in jur, ma ocup doar de papica/masa lor. functioneaza f bine...
Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
_
Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina (Rudolf Steiner)
luminita2008 spune:
Si ce am toot uitat sa va zic ieri....
Noi o sa mergem in concediu la noi pe litoral, la Olimp, pe final de august, 26 august-1 sept. intre timp, savuram muntele, cand om ajunge...
_
Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina (Rudolf Steiner)
ratonelu spune:
lumi...cum sa te incurajez?
pai..tragi aer in piept....te gandesti ca atunci cand o sa aiba 18 ani si a plecat cu masina la mare...la 3zile dupa ce si-a luat permisu....o sa-ti faci mulllttt mai multe griji!
curaj si multaaaaaaaaaaa sanatate!
ratonelu spune:
aa....vor pleca la 18 ani la mare...ca la tine totu e la....dublu!
si grijile la fel...
AlexaM spune:
Neatza fetelor,
Scuze de disparitie...am fost la munte...taree frumos...Ne-am hotarat brusc si am plecat sambata dimineata.
Am descoperit ca lui Matei ii plac caii si vacile la nebunie...
Ne-am relaxat f bine toti. Am gasit o pensiune f frumusica si curatica in Cheia si ne-am simtit excelent.
In cerc sa citesc ce s-a scris dar nu stiu daca apuc ca tre sa ma duc la munca...
Va pup si va urez muuulta sanatate tuturor.
Am citit putin de la inceputul capitolului si :
Matei transpira la cap muult. Si restul corpului dar in special la cap si este ok...nici un semn de rahitism...pur si simplu asa transpira el ca are cu cine semana...si eu si sotul suntem la fel...
De baut apa...a inceput sa bea o groaza putin si des...crapa pampersu' ...dar e ok ca e hidratat. Operioada molfaia la canutza insa acum a priceput cum e cu bautul... Am incercat sa ii dau si lapte din canutza...dar e cah....doar apa sau suc de portocale. O sa mai incerc un mix de suc:portocala + morcov+ ce mai am prin frigider...![]()
Am vazut ca vorbeati de mare: noi vom merge peste 2 saptamani la mare trimp de o saptamana si inca 10 zile in septembrie in Grecia. Initial ne facusem planul doar pt septembrie si in rest doar cate un weekend, insa dr ne-a sfatuit sa mergem in iunie la mare macar o saptamana si sa iesim cu bebe pe plaja de la 6am la 10am si de la 5pm la 8pm...ca sa prinda aerosolii si sa se fortifice...cica ii face f bine si vom avea cat mai putine raceli (inca nu am avut nici una dar.,..daca asa zice...asa facem). Am gasit o pensiune cu acces la bucatarie la 80lei camera pe noapte (mi se pare tare bine) si vom merge...sa vedem cum va fi cu trezitul la 6am
Eva, felicitari....imi pare bine ca s-au rezolvat toate. Si eu tare mi-as dori sa ma mut din Bucuresti ori la mare ori la munte (de plecat din tara nu se pune problema ca nu vrem). Multa fericire si sanatate iti doresc!
CD, nici Matei nu a dormit cine stie ce mai bine la munte...exact la fel ca acasa...doar in masina a dormit cat eo ora si jumatate in loc de cele 45 minute pe acre le doarme de obicei...
Cam atat...revin daca m,ai apuc azi daca nu ...mai vedem
VA pup!
Matei Gabriel povestea nasterii
Matei Gabriel 24.08.2008 foto
300 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui babymom75 Ramo, cred ca la mine in curte nu va fi gazon nici intr-o mie de ani, dar macar acolo... niste iarba verde ca acum arata ca desertul Sahara dupa ce a ierbicidat tata. Au iesit doar cateva mustati razlete de iarba; seamana cu barba unui adolescent. Si... nu, nu stiu bancul. Te rog, scoate-ma din ignoranta. Mama lui Dragos si a lui Victor |
:)) Nicio problema, sa vedem cum imi aduc aminte:
Un grup de turisti americani vizitau un castel englezesc si in timp ce explorau zona ghidul le tot explica diverse lucruri. La fiecare remarca a lui, se gasea cate un texan sa spuna: a, de-asta avem si noi, mai nou, mai performant...".
Intr-un final cineva intreaba: dar cum de-avetii asa un gazon frumos, vrem si noi reteta. La care ghidul: a, pai asta e simplu: nu trebuie decat sa-l tunzi si sa-l uzi regulat, timp de 500 de ani, si e gata!
de Anda Teodora din 10.10.2008puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
luminita2008 spune:
| Citat: |
citat din mesajul lui ratonelu si grijile la fel...![]() carla,mami de putoiu sasha |
asta da incurajare.....!!!

_
monica_dicut spune:
NEatza,
Eva, Laureta, ajutati-ma si pe mine va rog. Referitor la Polizu. E adevarat ca exista si saloane cu 9 paturi si ca nu ti-l aduc pe bebe cu tine??? Ca se platesc rezervele cu 2 paturi si ca restul sunt cu gramada?
ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica
25+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri 
Si minunea bebe 2 din burtica 
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi 
O noua viata
sanziana27 spune:
salutare
Fetelor doamne fereste sa luati ca sfat ceea ce v-am zis legat de intreruperea alaptarii; la noi asta s-a intamplat, in cazul lui David.
Dragos nu a fost alaptat si s-a trezit pana la 1 an....am numarat intr-o noapte de 16 ori 

Diversificare devreme vs diversificare tarzie= mancacios sau sclifosit
Dragos nealaptat a fost diversificat la 4 luni.....am slabit cat s-a diversificat el si si in ziua de azi e la cura 
David alaptat l-am diversificat la 6 luni, papa orice, chiar pofticios.
DECI tine numai si numai de specificul copilului.
sisteme de invatamant
Eu sunt profesoara de stiinte socio umane la liceu, de stat (predau uneori si cate 6-7 materii la 9-10 clase)
Cum zicea si Eva e o diversitate care pe mine ma antreneaza, e un joc de rol sa trec de la economie la filosofie, de la psihologie la logica.
Sistemul bazat pe notare ma stimuleaza, ma diferentiaza de ceilalti, ma face sa ma simt bine (ma ajuta la stima de sine)
Din pacte nu exista un sistem ideal, doar cu avantaje, poate pt ca nu exista perfectiune, dar tindem spre ea permanent si poate....candva va exista o scoala pe care sa o iubeasca toti copii ![]()
Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Dragos Mihai - povestea iubirii noastre mici
David Gabriel - povestea celui de-al 2 lea nazdravan
www.eu-si-bebe.com/jurnalul-copilului-f22/jurnalul-celor-doua-minuni-din-viata-noastra-t48.htm" target="_blank"> Jurnalul celor doua minuni din viata mea
poze noi cu David