Nazdravani de oct-nov-dec 2003 (89)
Raspunsuri - Pagina 9
Ven spune:
Hello!
Oho, Cristina, lume noua, dar veche printre noi! Ma bucur ca ne-ai scris cate ceva despre voi.
Mai, cand aud ca pe 'dincolo' copiii vostri merg deja la scoala mi se mai spulbera si mie din temeri.....
Markus ar putea merge anul viitor in toamna, sau peste 2 ani. Si tare as inclina sa-l dau numai peste 2 ani, deh, puiu' mamii mi se pare tot mic. Nu e vorba, intelectual e foarte ok (zise mama cioara), dar e asa.....aiurit, cu mintea pe craci, ce mai, copilaros tare, mi se strange inima cand mi-l imaginez in 'rigorile' vietii de scolar.....
Anul asta oricum trebuie sa ma decid cand merge la scoala, 2009 sau 2010. In functie de ce zice si doamna educatoare, ar carei cuvant cantareste cel mai greu in ecuatie.
Asa.....si vestea cea mare la urma! Ta-na-na-nam! M-am vazut cu LauraT si ai ei copii. Au fost azi la noi, am petrecut 1 h la noi in curte, adultii la o cafea pe terasa, copiii zbenguindu-se pe gazon si prin curte. Fata super faina Laura, asa cum o stiam si virtual, o prezenta tare placuta. Calin, deosebit de matur si respectuos si placut, iar Alex, un copil super simpatic si energic, un viitor mare fotbalist!
Mi-a parut tare bine ca ne-am intalnit si live, am facut cateva poze, o sa le incarc mai tarziu.
Va pupez si va doresc o saptamana excelenta!
L.E. - Le-am pus, sunt in albumul "Septembrie 2009" de la semnatura.
vikinga spune:
Ce gasca de baieti am vazut eu acolo:) se cerea neaparat vreo fustita lila si doua codite in sus ale Nadjei, Evei, Ilinicai ori Andreei a Sympei.Salutari si mamelor zimbarete, tinerele si subtirele. Am vazut prajiturile, le-ai pus pt mine Ven ca azi am scapat numai cu pepene galben si un mar si se cerea .Ven stai asa ca m-ai pierdut. 2009 ar veni toamna asta si scolarizat 2010 e toamna care vine, iar cum te gindeai sa-l dai peste 2 ani ar fi 2011 la 7 ani si 9 luni adica. dar nu stiam ca mai merge. De ati fi aici ar merge de ex la anul. Aldo la fel. Asta e virsta normala de scolarizare in landul unde stau, eu n-as fi putut sa-l dau la scoala nici de as fi vrut. La Critina in capatul celalalt e altfel, cred ca e legea aia prin care orice copil care implineste de ex 6 ani in 2009 este de scolarizat daca trece cu bine si citeva teste. Patrik a fost pregatit dar nu-s toti si nu-s fortati sa mearga.La mine in land scoala incepe mai devreme pe 15 august cam asa si pot fi scolarizati copiii daca implinesc 6 ani pina in sept-oct. Si asa doar de zice si educatoarea si chiar copilul e pregatit. Pentru Aldo mi se pare ideal in 2010, are deja prieteni care-s de anul asta in clasa 1, abia astepata si el. Poate acum ar fi fost prea devreme pentru ca e tare aerian baiatul mamei cu toate ca temele care-l atrag is destul de mature. De ex pe moment citim seara in loc de povesti un atlas despre vulcani cu explicatii destul de complicate si e numai ochi si urechi. Dar si noi mergem pe varianta usurel usurel ca va avea timp de programe fixe si scoala si nadja acum la gradi e asa cind are chef, ajungem ultimii la gradi la ora 9 nu stresam printesa cu treziri prea dimineata. Inca avem program lejer.Legat de scoala de ex mie imi e teama de trezitul atit de dimineata! Aldo e tipul care trage seara de el pina nu mai poate, adoarme greu si dimineata ar sta in pat pina la 9. Am tot incercat sa-i schimb programul si nu-mi iese cine stie ce, aici puii de nemti is in pat la 19.30. Si chiar ca le prinde bine si parintilor dar si copiilor ca dimineata sunt la scoala lucizi nu cum ar fi Aldo total tormentat. Pfffuiii la 7.45 e cercul de dimineata si la 8 prima ora. Pai tre sa-l trezesc la 6.30-6.45 ca sa aiba timp sa manince, ehei pina se spala, se imbraca... Diminetile is jalnice la domnul print, ii seamana sotului care are tot asa dimineata ritmul lui din care nu-l scoti. Daca muncea la patron era somer Si eu-s aia care ma agit si-i amintesc Aldo sosetele, Aldo chilotii is pe dos, Aldo nu cumva ai uitat aia aia. Bine ca Nadja e brici, noroc pe capul meu ca altfel era vai de mine!La voi cam cum e cu programul de somn? Va propuneti si voi ceva schimbari acum cu scoala? Noi vrem sa exersam treaba asta anul asta sa aiba timp sa-si intre in ritm. Dar problema e sotul care-l ia dupa amiaza si-l aduce pe la 7-8 seara, ca dureaza mincatul, cititul, spalatul pe dinti, un dus si uite asa se face 9-9.30 seara. Care sa zicem e ok acum cind se trezeste la 7.45 cu toate ca ar putea dormi mai mult dupa mine.Felicitari scolareilor! Patrik si David in clasa 1 si Freya in clasa a 2-a!Vikinga 23+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
Ven spune:
Laura (Vik), am gresit eu la final. Corect era: nu stiu daca sa-l daun in 2010 sau 2011! Anul asta nu se pune pb. sa-l dau, evident
Si cred ca in 2010 o sa-l dau, totusi. Ce m-a facut sa ma (aproape) hotarasc? Ei bine, copilul meu a inceput sa citeasca zilele astea. Singur. Titluri mari, ba chiar si la benzile desenate se chinuia saracul.
Pai pana la anul in sept. va stii sa citeasca 100%. De scris stie sa scrie demult (cu litere mari, de tipar, normal). Pai nu se va plictisi de numa' la scoala?
Oricum, mi-a fost asa de drag ieri, puiu' mamii scump, ma intreba ceva, i-am raspuns (o 'curiozitate' stiintifica, normal!), si-l intreb apoi "Dar de ce vrei tu sa stii asta?", la care el zice: "Mama, tu n-ai inteles ca eu vreau sa stiu toate lucrurile care sunt in lumea asta?"
Ceea ce nu poate decat sa ma bucure enorm.
Cat despre ora de culcare, a fost si va ramane mereu o enigma pt mine cum naiba pot nemtii aia sa-si culce copiii la 19:30 sau 20:00, indiferent de varsta copiilor. Sincer!
Markus se culca in jur de 22:30. Asta dintotdeauna, de cand e el pe lumea asta. Oricat am incercat sa-l culc mai repede, n-am reusit decat sa obtin plansete din partea lui si nervi din partea mea. La amiaza nu mai doarme de la 3 ani jumate. Asa ca asta este, frate!
Nici in timpul gradinitei nu se schimba progr lui de somn, din pacate. Se trezeste la 8 dimineata, la 8 si 20 suntem la gradi (asa vin toti copiii). Si tot la in intervalul 22-23 se culca seara.
Sa va mai zic ca si frate-su e exact dupa acelasi tipar?
Ma duc la scoala, v-am pupat!
sympa spune:
Va salut mamicutze de nazdravani si nazdravane...
Mi-a luat cam mult pana sa ma hotarasc sa mai scriu cateva randuri.Aproape de fiecare data cand am facut-o n-am reusit sa tin pasul la scris si-am renuntat.
De-abia acum am citit in mare ce-ati scris de vreo 5 luni incoace.Ma bucur ca sunteti bine....Nici nu stiu cu ce sa incep....Am vizionat poze,Vikinga,Alexandra,Ciuf, Carmen,Ileana.Laura parca, nici nu mai tin minte...nu va suparati pe mine daca omit pe cineva.
Carmen...bine-ati revenit in Romania...ce coincidenta...si noi ne-am intors tot in luna mai...Liviu a venit in august.
Vik....felicitari pentru burticutz si sarcina usoara mai departe.Aveti niste poze superfaine..o familie frumoasa cu doua minuni de copii.
Ileana...`La multi ani!`si tie si lui Ilinca...tot ce va doriti voi...
Elena....imi pare rau pentru situatia in care te afli...gandeste-te ca nu e usor sa gasesti un barbat care sa te iubeasca pe tine si pe copii asa cum o face Al.Poate sa fie doar o perioada si trece...sper din tot sufletul sa gasiti cea mai buna solutie pentru voi si pentru copii.
O sa mai raspund si mai incolo la celelalte mamicutze...
Noi.....ne-am intors in Romania,nu stim pe ce perioada.Deocamdata nu suntem hotarati, vrem sa vedem daca putem sa facem si noi ceva aici...daca nu mergem inapoi.Pentru copii e perfect,nu duc lipsa de nimic, sunt inconjurati de multa dragoste care vine din toate directiile.Au avut o vara de vis...nici nu pot descrie bucuria lor.Acum ramane de vazut ce vom face noi.De saptamana viitoare incep si ei gradinita, Andrea la grupa pregatitoare Teo la grupa mijlocie,sunt super incantati deocamdata si de-abia asteapta sa mearga in Romania la gradi.Sa speram ca va fi bine...
Va pup si mai revin ca ma cheama afara....
carmen77 spune:
Mariana, wow, ce chestie, si voi sunteti in Ro ... stiu ca spuneati voi intr-o vreme ca va ganditi, dar nu stiam ca ati si comis fapta . Cum va place pana acuma?
Matei a inceput sa mearga la gradinita, si e super incantat, e in grupa pregatitoare, gradinita super faina, cred ca de 3 ori ca suprafata ca cea din Canada unde a fost, are niste super educatoare, ce mai, e foarte incantat, din a 2a zi a cerut singur sa doarma la gradi , eu, care ma asteptam la caraieli dupa o vara de stat acasa.
Azi a fost cu Florin in pestera la Comarnic, cica foarte curajos fiu-meu, s-a tarat pe burta si nu i-a fost frica nici de intuneric, nici de nimic . Acum 3 zile am fost si eu cu ei pe cheile Carasului la un hiking mic, am pus poze noi in album, daca vreti sa le vizionati. Cert e ca avem o tara frumoasa .
A, si ca vesti de ultima ora, i se clatina primul dinte , cred ca maxim o saptamana o sa avem un mic stirb in casa, va fi super haios.
vikinga spune:
Avem si noi noutati: Aldo dupa ce ca era inteligent foc, deh puiul ciorii , mai trebuia sa-si asorteze si fata, adica poarta de azi ochelari.E criminal cum arata si asa mai matur de era sa mi se faca rau nu alta, of of creste puiul mamii. El e tare tare mindru!Carmen stai asa ca de la clatinat pina la cazut mai poate fi ceva timp si lui Aldo i se clatina inca 3-4dintisori de vreo luna doua si tot nimic. Si el e tare nerabdator.Sympa bun venit in tara, reacomodare placuta si va doresc succes in toate si sa va iasa asa cum doriti! Si in Romania se poate trai bine, chiar asa pe unde sunteti voi?Ia sa vad pozele lui Carmen.Vikinga 23+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
tinatache spune:
salutare si la voi! revenind la scoala, la noi merg copiii care implinesc 6 ani pana la 30 nov., de la anu pana la 30 dec. Scoala incepe pe 15 sept. Pitzu e super pregatit, o are si pe sor-sa la scoala si a invatat multe din mers. Cu trezitul e totuna, ca noi lucram amandoi si nu se pune problema de program lejer, de cand e Andra la scoala ajung in acelasi timp la scoala + gradi, adica la 7.45. Iesim cu totii de regula la 7 jumate din casa. Nu se culca ínainte de 8 dar nici mai tarziu de 8 jumate seara, ca nu-i mai trezesc dimineatza. Asta e, aici nu aduce scoala lui Pitzu nici o schimbare.
Acu s-au afisat si clasele, dupa cum e de obicei sunt copiii vecini in aceeasi clasa, sunt cativa pe care-i cunoaste de la gradi, e bine. prietenul lui cel mai bun nu e cu el dar am incercat sa nu discutam despre asta. Oricum asta cu cel mai bun preten se schimba. Eu ma bucur ca au copii prin vecini, sa mearga macar dimineatza singuri la scoala. Andra a mers de pe la a doua jumatate de an ca iarna o duceam cu masina sa nu-i inghete poponeatza. Da' acuma ar putea merge si in toamna, pana da frigul, singurei. Singurei e un fel de a spune ca sunt numai grupuri de copii care se aduna pe drum.
Yasmine, iti tin pumnii sa fie amnio fara probleme si sa primiti rezultate bune. Nu pot sa cred ca aveti al treilea bebelus, parca ne cunoastem de ieri si totusi intre timp au trecut... ceva ani.
In rest ce sa va spun, am un nepotel nou noutz nascut pe 09.09.09, perfect sanatos si cu o mamica in refacere dupa nastere naturala (sor-mea!). In total am 3 nepoti si sper sa mai vina macar 1 ca asa-i frumos. Copiii s-au simtit minunat in Ro, la verisori. S-au jucat cu ei f fain, chair daca intre fete diferenta e de 6 ani, baietii au aceeasi varsta. S-au intors plini de piscaturi de tzantzari, dar in rest sunt OK. In prima seara m-a intrebat andra daca noi avem aparat din ala de tzatzari, ca au cam piscat-o si o mananca:)) I-am zis ca nu si s-a albit la fatza, apoi si-a revenit cand i-am zis ca nici tzantzari n-avem. :) In rest nimic nou, am sapt. viitoare inca 2 zile libere si apoi intram in focuri cu sedinte cu parintii, teme, cursuri, bona etc.etc.
Numai bine si pupici la burtici!
PS: Ven, copiii mei se trezesc la 6:30-6:45, cu exceptia perioadelor cand sunt obositi, inainte de vacante cand tragd e ei dimineatza. Daca l-ai trezi pe al tau la ora asta te asigur ca s-ar culca la 8:) Noi mancam acasa dimineatza, ca nu se da micul dejun nicaieri, si cu mers la toaleta, imbracat, facut coditze, papat etc, trece timpu... Plus ca-s doi, ne imparitm noi sarcinile, sotzu face sandwichuri, eu ii fugaresc prin casa, ca altfel n-am reusi.
vik, pai sa-i purtati sanatosi, ochelarii adica. am si eu un nepotel cu ochelari si-i tare dulce.
Apropo de dinti, noi suntem taaare lenesi. Andrei ii iese acum o masea in spate, in total i-au cazut 2 (!!!) dinti, si are 7 ani jumate!. Am fost si la dentist sa intrebat ce si cum, a zis ca intr-adevar e cam tarziu dar nu anormal, se mai intampla. Amandurora le-au iesit dintii dupa 1 an, lu Pitzu la 11 luni i.-a iesit primul dinte si al doila la 1 an si 1 luna! Statea stirb cu un dinte in gura de ne stricam de ras cand il vedeam. Dar eram obisnuiti, ca la andra a fo la fel, avea 1 an si... multe luni cand in sfarsit a reusit sa muste ca lumea din ceva.
-----------------------------------------------
www.naturalexperience.ro/" target="_blank">are you ready for... a natural experience?
Ven spune:
'neata, poftiti la !
Cristina, ai dreptate cu (,) corelarea orei de culcare cu a celei de trezire. Ce-i drept, in timpul anului scolar se trezeste la 8 fix, in vacanta la 9-10. Asa ca.....evident ca se culca dupa 10!
Cat despre dinti, am citit ca vor cadea la fel de devreme cum au iesit. Si noi ne numaram printre cei tarziu dintosi, Markus la 1 an fix si Mathias la 10 luni jumate. Deci vor cadea tarziu. La Markus i se misca unul, timid de tot.
Va pup, ma duc la ultima sedinta dinainte de inceperea glorioasa a unui an scolar plin de stres si sarac in bani
Laura Takacs spune:
'Neata! Am ajuns si eu asa incet la internet. Cum v-a zis si Ven, am reusit sa ne vedem in fuga o ora duminica. Niste draguti, amandoi si ea si sotul, iar copiii tare scumpi amandoi. Markus foarte intelectual, in comparatie cu Alex al meu, preocupat de sutul de la 11m, iar Mathias un dulcel blondel.
S-a incheiat si vacanta, am pasit cu stangul in noul an scolar (Kindergarten aici, grupa pregatitoare de fapt)pt ca Alex s-a procopsit cu un virus de pe avion si in prima zi de "cursuri" avea 39C, dureri de cap, belgeala, etc. Ieri s-a inviorat si sper ca azi va fii ok (e acasa cu tati, ieri am fost eu de serviciu).
N-am reusit sa va citesc din urma, ca la serviciu am intrat direct in incheierea de luna, deci am avut de lucru . REvin daca pot si mai scriu.