Nazdravani de oct-nov-dec 2003 (89)
Raspunsuri - Pagina 16
carmen77 spune:
CRACIUN FERICIT!
Sa aveti casele pline de rasete de copii si liniste in suflete.
Vik, dau PM cu numarul. Iti urez de acuma o nastere cat de usoara se poate (ai mari sanse, fiind a 3a naturala mai ales daca bebelina e mai micutza), refacere cat mai rapida si sa va acomodati repede in noua formula. Si asteptam poze cu minunea mica
ciuf spune:
Salutare
Si noi avuseram un Craciun linistit, in familie. Eh, si sotul dupa vreo 2 ore de mancat a plecat cu colindul cu inca vreo 6 romani. Ca normal se colinda in Ajun, insa cum toti romanii de pe aici snt familisti si cu copii au stat acasa sa astepte venirea Mosului. Au fost pe la vreo 10 familii de romani, i-au colindat, au mancat si au baut si s-au intors pe la casele lor dupa 10:30. Au trecut si pe la casa noastra si am fost impresionata de cat de frumos au cantat.
De la Craciun incoace o tinem intr-o treaba de parca nu se mai termina, copiii astia ai mei sunt tare dezordonati si stam si adunam toata ziua dupa ei. Sa nu mai spun ca jucariile nu mai sunt la loc de cinste, ci o bata de baseball, o crosa de hockey, tuburile de aspirator, iar de azi niste cutii de plastic ce le-a luat sotul ca sa mai punem lucruri in ele, in beci, ca se pravale casa pe noi de cate kkturi adunate avem.
Jumatate din jucarii le-am luat si le-am donat ieri. Urlete, lacrimi, impresionari ... nimic. Eram de fier. Ce a pus capac a fost lustra ce a spart-o Luca cu crosa de hockey cea adevarata (avem doua: una adevarata, una ne...) la ei in camera. Asta dupa ce facusem curat la ei in camera, m-am mai intors o data sa mai fac ordine, iar a treia oara a fost sa adun cioburile ce erau insirate peste tot, pat, carpeta, jucarii.
Azi de dimineata incepu Luca iar cu batutul cu tuburile de la aspirator in cutiile alea de plastic. E un vacarm in casa noastra.
Ieri am reusit de i-am tinut la masa cam o ora jumatate in care i-am invatat cum sa deseneze brazi, cutii de cadouri si clopotei. Ma si miram ce dracusori cumintei am. Ba mi-au cerut sa le fac si ceai de piersica. Am un serviciu de cafea din Ro, din ala cu ibric cu zaharnita si cescute cu farfuriute. Zacea prin beci, se adunase praful pe el. Mama mi-l adusese ca nah era pictat manual. Eva cand l-a descoperit in beci ii faceau ochisorii precum girofarul, ca ea chiar avea un set din asta de jucarie, de curgea apa din cescutele ei cand ne servea "cafeaua". Sa ne fi vazut cum ne serveam ceaiul .. ne mai lipsea dulceata de cirese pe farfuriute.
Dar ma macina teribil ideea de a scapa de toate jucariile de care ma impiedic prin casa si ma gandeam sa le las la indemana numai carti, hartii de colorat, carioci. Ma enerveaza teribil ca oriunde ma duc prin casa sa gasesc jucarii insirate (ca nu se joaca cu ele, le iau asa de gura mea ca sa imi arate ca vor sa se joace cu ele si apoi le lasa insirate) si ei sa ma oboseasca cu zgomote din astea teribile. Dar am mai vorbit si eu cu alte mamici si se pare ca asta e o chestie generala. Asa ca nu sunt ai mei cu fundu-n sus.
Mosu' a fost darnic si de data asta. A venit pe nesimtite. Atata ne-am cacait ce sa facem de Mosu, cum sa vina, cine sa vina. Mie mi-a luat tare mult timp sa ma hotarasc ce vreau sa fac (am terminat scoala cu 5 zile inainte de Craciun)... am vorbit cu sotul si a zis ca va fi el Mosu', ca deja era tarziu sa mai apelez la vreun prieten, ca toti erau cam booked.
Numai ca sotul s-a razgandit, ca daca nu e el smecher destul si copiii il vor recunoaste??? Asa ca a ramas sa vina Mosu' pe nesimtite. Seara am stat la brad si am facut Lego, am mancat carnaciori de bizon cu vin fiert, si intr-un final ne-am hotarat sa iesim la o plimbare sa il scoatem pe Cezar sa isi faca nevoile. Eu apucasem sa scriu repede o scrisoare de la Mosu' prin care ii ruga pe copii diverse lucruri printre care si cu jucariile sa le dea la alti copii daca ei nu le mai vor.
Repede-repede am insirat cadourile sub brad si am plecat si eu cu ei. Pe drum am stat cu ochii pe la casele oamenilor sa vedem de unde iese Mosu'. Cand am ajuns acasa Mosu' deja trecuse pe la casa noastra. Prajiturile erau insirate pe jos pe parchet (sa fie treaba credibila), cadourile frumos sub brad ... au avut o asa reactie, mai ales Luca ca el e mai botanist . Eva statea asa si mustacea, de parca sa cred sau nu. Luca isi tot punea intrebari de ce tata nu a primit cadou de la Mos (ca eu nu am apucat sa cumpar cadou pentru el ca am tot fost cu coditele dupa mine la cumparaturi). Apucasem eu sa ii cumpar un cadou cu Luca care era pentru el de la noi de Sarbatori, nicidecum de la Mos. In fine sa nu o mai lungesc atata, trecuram si de Craciun, acuma asteptam Anul Nou si gata. Ma apuca depresia cand ma gandesc ce repede se duce vacanta asta si ca nu apuc sa fac ce mi-as dori eu.
Pe 15 vine soacra la noi si va sta pana in mai cand va pleca cu piticii in Ro.
Am facut si eu pentru prima data sarmale care mi-au iesit delicioase. Am mancat atat de mult zilele astea ca acum am inceput o dieta fara carne. Ieri am mancat fructe, salate cu rosii, castraveti, salata verde si quinoa (ca sa bag si niste proteine), ah si nuci. Azi vreau sa mananc la fel. Ca vad ca ma simt foarte bine dupa o dieta din asta.
Aseara am fost de mi-am luat toaleta de Rev. E tare simpluta dar eleganta. A fost cam scumpicica dar eu zic ca merita. Ma duce cu gandul la romanii din antichitate cand o vad. Numai ca acum stau prost la capitolul incaltari. Si nu prea am timp sa imi caut incaltari. Nasol.
Sotul a decis si el ca anul asta sa se imbrace la costum, ca pana acum se imbraca ca un "derbedeu" de Craciun, blugi si o camasa. Anul asta imi face placerea sa isi puna si cravata. Si Luca se va imbraca la fel. Sa vedem cu Mamzel in ce tzoloambre o imbrac. Are niste chestii flu-flu, dar parca nu indraznesc sa o imbrac in ele ca mi-e sa nu raceasca.
Lui Luca i se misca al doilea dintisor. Era tare fericit ieri cand a observat fenomenul.
Carmen, ai numarul Laurei? Cum aflam cand se produce evenimentul?
Hai, mai scrieti si voi fetelor.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
vikinga spune:
Ciuf dau eu sms Carmenei cind o fi sa fie, numa' sa fie odata. Merci ca te-ai gindit la mineVikinga cu cei mai frumosi vikingi: Aldo, Nadja si Letizia mica din burticaAMR 2-3 zile
carmen77 spune:
Fetele, Letizia e pe drum! Am primit mesaj de la Laura ca e in spital cu dilatatie mica ... deci va fi un bb nascut de Anul Nou!
Hai Laura! . Sa scapati repede si usor amandoua!
paula2003 spune:
La multi ani 2010!
Va doresc sanatate multa, intelegere si tot ce va doriti sa aveti parte in noul an.
ciuf spune:
Neah, alarma falsa. Asteptam. Sunt pe faza.Carmen, ce faceti de Rev? Restul fetelor?
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
vikinga spune:
Asteptam asteptam..uhhh is frinta si fizic si psihic. Dar o veni ea:)Un an nou fericit!Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Aldo, Nadja si Letizia mica din burticaAMR 2-3 zile
carmen77 spune:
Valeria, mergem la niste prieteni de Rev, noi suntem in Suceava la bunici acuma si am zis sa profitam ca avem baby sitter sa iesim si noi, ca nu am mai mers nicaieri de nici un Revelion de cand s-a nascut Matei ...
Laura, odihneste-te, ca oricum e o chestiune de ore - maxim o zi (parerea mea) pana la marea intalnire, si e bine sa ai resurse.
UN AN NOU FERICIT! Sa fie un an de care sa ne amintim cu drag, sa fim sanatosi, sa ne iubim, sa zambim.
Laura Takacs spune:
La multi ani cu sanatate, fericire, impliniri si toate cele bune!
Vik, io stiu unde faci tu Revelionul , asa ca nu mai intreb. Restul fetelor, distractie placuta si numai bine in Noul An!