Nazdravani de oct-nov-dec 2003 (89)
Raspunsuri - Pagina 12
ciuf spune:
Salutare
Raportam si noi un dintisor cazut. Creste altul acum. A fost mare bucurie pe el cand i l-a scos sotul asa incet cu un servetel.
Incepe sa citeasca si nu il vad deloc pasionat sa isi dea drumul. E cam puturos. Prefera sa ii dau mura-n gura. S-a obisnuit sa ii citim in fiecare seara si ce rost ar mai avea sa mai invete el sa citeasca???
I-am luat carti de la Biblioteca care sunt pe grade de dificultate si el are nivelul A. Ma enerveaza ca se grabeste sa ghiceasca, nu are rabdare sa citeasca toate literele din cuvant. Si poc isi da cu presupusul. Am zis ca ii voi da o carte sa o citeasca de mai multe ori ca sa ajunga sa si memoreze cuvintele cumva vizual. Ca vad ca asa fac la scoala cu niste chestii ce se cheama word wheel. Este ca o roata care se invarte si are cuvinte ce se termina in aceleasi litere, iar el trebuie sa potriveasca inceputul fiecarui cuvant si sa iasa cuvantul respectiv.
Si trebuie acea roata sa o citeasca de 5 ori. Asa ca am zis ca voi face la fel cu cartile de citit de la primul nivel.
De exemplu a citit "oval" iar cand a ajuns la "over" a vazut ca incepe cu o si v ... gata e oval.
Zilele trecute unul din vecini, un baiat de 8 ani, a lovit-o pe Eva (de fapt dat la fund) de vreo 3 ori cu un bat. Eu eram pe terasa si priveam actiunea asa din umbra . Luca l-a vazut pe baiat si nu i-a zis absolut nimic. Eu sa mor de ciuda si pe al meu copil care habar n-are sa isi apere sora, sa ii zica aluia ceva ... si aveam draci si pe baiatul ala care e la a doua abatere cu Evuta mea. Noroc ca l-am vazut pe baiat ca altfel daca ma duceam la el si l-as fi intrebat de ce a facut asa m-ar fi mintit . Ca asa s-a intamplat prima oara, numai ca o vecina l-a vazut si mi l-a parat.
Dupa ce i-am facut observatie baiatului l-am luat pe Luca in casa sa il dadacesc oleaca. Mi-am cam pierdut rabdarea cu el ca el e tare moale si nu ar face rau nici unei muste, daramite sa il cafteasca pe baiat. Asa ca ii cer ceva ce el nu poate face. Nu ii sta in fire sa reactioneze asa. Pe de alta parte face pe mascariciul in fata baiatului asta ca sa ii atraga atentia. Ca nah asta e mai mare decat el cu 2 ani. Ah, ce suparata am fost!
Sa nu mai zic ca mai degraba Eva e capabila de cafteala. Asta e tare infipta si nu se da in laturi. dar mai astept sa creasca un pic, oricum se infiripa un caracter de luptatoare .
Saptamana trecuta i-am tuns pe amandoi. Erau asa de dragalasi cum stateau ei in fata oglinzii, in pielea goala, numai cu chilotei pe ei si se uitau in oglinda sa vada cum ii tundem. Eu am tuns-o pe Eva, sotul pe Luca. Le-am pastrat si cateva fire de par ca deja vad ca blondinul lor incepe sa se inchida la culoare.
Tunsoarea Evei e tare chic si ma felicit pentru rezultat. Am pus poze in albumul cu florile din camera ei.
Aseara am fost de le-am cumparat costumele de Halloween. Eva va fi vrajitoare, iar Luca Ninja. Weekendul urmator e timpul de adunat bombonelele.
In rest, am avut parte de o toamna tare frumoasa si blanda. Azi a nins un pic. Muntii erau tare frumosi.
Scoala mea imi mananca zilele. De abia astept sa termin semestrul asta ca mi se pare tare greu si aglomerat.
Ne gandim sa repetam figura care am facut-o si anul trecut si anume sa trimitem copiii in Ro in luna mai pana in aug. Insa biletele astea sunt nesimtit de scumpe. Deh, prindem sezonul de vara. Ne mai numaram banii si sa vedem ce hotaram. Tata a zis ca e dispus sa plateasca un bilet.
Cam astea sunt noutatile. Astept sa mai scrieti si voi cate un rand.
Vikinga, voi ce mai faceti? Tu cum te simti? Cred ca ai intrat deja in luna a opta. Cum te descurci cu burtiqul dupa tine si cu inca doi copii in casa?
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
carmen77 spune:
Valeria, ai rabdare cu Luca, baietii sunt clar mai inceti la capitolul citit/comunicat ca si fetele, eu tocmai am terminat de citit o carte super interesanta, daca pui mana pe ea citeste-o si ai sa vezi explicate toate dilemele cresterii baietilor . Se numeste Raising Boys si e scrisa de Steve Biddulph. http://www.amazon.com/Raising-Boys-Different-Become-Well-Balanced/dp/158761328X/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1256658142&sr=8-1 - am gasit-o pe amazon, nici nu e scumpa, noi am dat mai mult pe ea in Canada.
Felicitari pt primul dintisor! I-a adus ceva zana maseluta?
vikinga spune:
Buna fetelor!V-am tot citit dar mai rarut cu scrisul. Am intrat in sapt 30, am fost si in vacanta cu copiii la Phantasialand, un fel de disney nemtesc, a fost si ziua mea duminica, ai mei au plecat is ramasa burtoasa, dolofana cu doi copilasi si 2 catei. Am scris un mesaj la clubul fetelor cu care am slabit eu, o sa ma ierati ca dau copy aici, dar imi vine greu in pozitia asta la computer tre sa ma intind in pat la nani cu perna intre picioare:)Revin eu pe indelete. Noapte buna.Multumesc fetelor pentru atitea urari calduroase, le-am citit pe toate cu mare mare drag. La multi ani Tumpi si Carina!!!Daca anul trecut eram slabutica bine si cu o petrecere prin cluburi, unde altundeva?, acum is rotunda ca un bostan de haloween nah ca-s in trend ce mai:)) si m-am petrecut acasa. Si anul trecut si anul asta doar intre fete. Acum am invitat 12 prietene la un frumos sunday brunch, fu multa mincare astea fura doar decoratiunile pentru masa. Am avut ca tema specilitati rusesti si romanesti, de la caviar negru si rosu in pahare de cristal aurite puse in boluri cu gheata bineinteles cu champagnie rece alaturi, chiar asa am luat si un spumos fara alcool care nu e suc de fructe chiar e pe linia vinului dar fara alcool, pina la salata de beuf care e preaiubita in rindul prietenelor mele. Daca va intrebati cumva citi anisori am implinit, iata ce frumusete de virsta:), lol la anul nu mai pot fenta cu inversatul luminarilor:)). Dar a fost haios. Am cumparat un tort absoult bestial, de la o cofetarie vieneza f cunoscuta, o minunatie pe gustul meu. Pai fetelor daca am fi toate talentate la facut dulciuri ca multe fete de pe aici de ne lasa pe restul masca pai ar da sarmanele cofetarii faliment. Tre sa fie si de alde mine:)Toate prietenele au fost cucerite de brunch-ul dat la mine, de atmosfera, de aranjamente, de mincaruri. Pai o data pe an fac si tre sa iasa perfect. Io am mincat ca o vitica ei dar astea-s amanunte. Am refuzat a doua zi cind am fost la dr sa ma cintaresc. Pai la ce bun? Sa-mi stric cheful aiurea. I-am zis dr ca mai bine o gravida in toane bune! Doar nu ma poate forta nimeni, e ultima mea sarcina si trebuie sa-mi priasca:)In rest sarcina decurge bine, bebelina si-a gasit pozitia buna pt nastere naturala, e destul de jos, dr apreciaza ca vine in decembrie chiar daca computerul dupa masuratori mi-a dat o frumusete de data estimativa: 1 ianiarie. Are deja 1600gr e puternica si energica, va dati seama cum imi fuge burta in toate partile:)Ai mei au plecat asa ca ramin pe baricade cu copilasi si catei, ne descurcam. Is cam trista din cauza asta, of despartirile astea si ochii parintilor...si eu is de obicei aia care se tine tare ca daca m-ar vedea pe mine cu lacrimi in ochi ar fi un bocet in toata regula. Macar de parintii ne-ar ramine tineri, dar privirea aia trista si ochii imbatrinti cu riduri la colturi of of of.....De ce ne imbatrinesc parintii?.... Mai ales draga de mama, chiar de se tine bine pt visrta ei cind o privesc nu stiu de ce imi vin in cap asa spontan imagini cu ea cind se ruja inainte sa plece la vreo nunta, imi amintesc cum ii pica rochia aia caramizie in pliseuri, cum isi dadea jos bigudiurile si se rasucea pe tocuri. Ce tinara era si cu viata in miini! Acum are doar amintirile si nepotii. Am in ochi lacrimile pe care trebuia sa le pling cu ei. Fetelor am gasit cadoul perfect pentru parintii departe si nu numai, pt parintii iubitori si atasati atit tre sa fie. E absolut perfect: www.consumer.philips.com/c/digital-photo-frame/8-inch-multimedia-43-frame-ratio-spf5208_12/prd/gb/" target="_blank">digital photo frame! Mama a fost topita. Sunt mai multe modele si preturi si nu numai de la philips. ok asta e bun pe incercate. Usor de minuit, are memoria de vreo 200 de foto, plus loc pt inserat un card, pe care il putem trimite prin posta de sarbatori intr-o felicitare. Si e mai comod si pt noi. Eu l-am setat deja sa mearga ca diashow la 5 sec, dar merge diashow si la 6 ore de ex si in fiecare zi o poza noua in rama. daca setarile sunt facute, ei nu trebuie decit sa apese un buton, atita tot. Plus ca dracia asta n-are probleme, poate sta aproape non stop deschis, ca o poza in perete dar in miscare.Gabi si la mine s-a vazut intii ca fiind baiat, la fel la sarcina mica, cam dupa 18 sapt se vede totusi sigur. Dar si eu am asa un feeling ca o sa ai baiat, nu stiu de ce.O seara buna tuturor si spor la slabit! Sa va gasesc pe toate niste slabaturi sa-mi fiti colo modele de conduita cind m-oi reintoarce pe baricade.Vikinga 30+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si AldoVikinga 30+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
adameasca spune:
Luana!
si Andreea! Ne scuzati de intarziere.
Vik-ule, ce putin mai ai si nasti!!!! Valeu, io aveam senzatia ca mai e muuult Traiesc pe alta lume, clar.
Ciuf, nu inteleg de ce te superi pe bietul baiet ca nu stie/vrea sa citeasca. Sau i se cere sa stie la scoala? Luk al meu nu stie sa citeasca, dar nu-mi bat capul. Nu e cazul sa stie. De ce sa-l pun sa faca ceva ce nu trebuie acum si oricum o sa faca la anul la scoala?
Eva e o dulce. Dulce rau. Si Ilinca e capabila de cafteli, dar nici Luk nu e mai prejos. Chiar au zile in care se bat serios, cum a fost duminica cand don'soara i-a trantit ui frate-su un elicopter in cap de i-a spart nitzel capul. Adica a curs sange, s-a format cucui si s-a lasat cu urlete. Doar ca bunul Dzeu a vazut-o si pe seara s-a impiedicat de-un prag si si-a spart si ea o buza. A curs mai mult sange decat la Luca. Si dupa ce i-am explicat ca faptele rele se pedepsesc cu rele si faptele bune se rasplatesc cu bune, a ajuns la concluzia ca e ok sa faca fapte bune. Pana luni dimineata a uitat care a fost concluzia, asa ca a inceput-o iar cu relele.
Ati inteles cam cum se desfasoara ostilitatile la noi in casa. Io mai am nitzel si ajung la nebuni. Mai ales din cauza de Ilinca, numai porcarii face cat e ziua de lunga, se tavaleste po jos fara numar, strica toate alea, etc. Macar nu mai plange la gradi si e cuminte acolo. Tot e bine.
Pupam!
ciuf spune:
Luana, la multi ani. Sa ai parte numai de bucurii si sa iti asculti parintii!
Ninge, ninge, ninge. Universitatea e inchisa pana la 12. Sper sa o tina tot intr-un nins ca sa nu ma duc la cursul de il am de la 1:30. Stau acasa la caldurica si mai invat pentru un examen ce trebuie sa il dau online pana la 12 noaptea, azi, si de care sunt scarbita. Farmacologie. Bleah.
Aseara iar pusei baietul sa citeasca. Durere. Cred ca nu am tehnica, zic eu.
Ileana, copiii acum invata sa citeasca. Inv. ne-a spus ca pana de Sarbatori copiii ar trebui sa citeasca. Lui Luca ii cam zboara mintea. Nu e deloc atent. Si daca ma dau un pic mai tare la el se pierde si incepe sa planga. Nu stiu ce sa ma fac cu el ca e are sensibil.
Zilele trecute am luat mai multe filme de la Biblioteca, printre care si Harry Potter. Care l-a vazut aseara cu taica-sau ala destept . Si mi s-a trezit bietul copil azi-noapte de vreo 5 ori traumatizat de filmul ala. Ce gargauni am avut si eu in cap sa iau un asa film ... n-am idee. Dar mi-e ciuda pe sot ca au vazut amandoi filmul. La unele faze Luca punea mana la ochi (ii si placea actiunea dar ii era si teama) si de unde de neunde aparea si Eva zicand "Cine? Ala? Ti-e frica de ala?" , ea neavand nici o treaba.
Sa nu mai spun ca desteapta asta de Mamzel cum se simte fara putere, hop isi inclesteaza dintii in carnea lui Luca. Si uite asa s-a facut bietul copil cu doua urme pe spate. Ieri, de exemplu, se inghesuiau la usa care sa stea in pragul usii sa il intampine pe tati. Luca a dat-o la o parte pe Eva, iar ea a actionat cum a stiut ea mai bine.
Laura, la multi ani! Chiar alaltaieri ma gandeam cand ar fi ziua ta. Stiam ca e ceva in octombrie dar nu imi mai aminteam data. Sa fii sanatoasa si in putere sa iti poti creste pufusorii de papadie, sa ai parte numai de realizari si bucurii.
Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea
carmen77 spune:
LA MULTI ANI LUCA!
Sa fii sanatos, fericit si sa le aduci cat mai multe bucurii parintilor tai. Sa va traiasca, Valeria! Asteptam poze de la party ...
Laura Takacs spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carmen77 LA MULTI ANI ALEX!. Sa fii sanatos, fericit si sa iti bucuri parintii tot timpul! Strumfii mei Carmen si Matei Gabriel + Marc David |
Multumimi Carmen, esti o draguta!
Si noi uram copilasilor ce au implinit deja cei 6 anisori ( si pe care i-am scapat), La multi ani cu sanatate, bucurii si multa, multa fericire in viata!