cum calculez prima zi a CM??
Raspunsuri - Pagina 3

simonia spune:
ca sa nu mai spun ca atunci cand apar pete maronii inseamna ca sangerarea a avut loc cu ceva timp in urma si a stagnat pe undeva!

OanaMar spune:
ce ma bucur ca pe tema acestui subiect insa se mai discuta..poate poate ajungem si noi sa ne luminam mintea.
M-am gandit ca sa incep sa fac teste de ovulatie si daca era ca pana acum ca sa am ovulatie in ziua 14..va fi bine ca daca incep duphastonul in ziua 15, macar nu inhiba ovulatia si isi face bine treaba pe acolo..si poate asa imi dau seama si cand sa incep sa fac calculul primei zile a CM-ului..Offf greu mai e..
va pup pe toate si poate mai dezbatem problema.
O seara buna

housepocket480 spune:
Simonia
ce inseamna ca a stagnat sangele pe undeva? (daca petele sunt maro inchis) Eu tot timpul incep cu pete maro inchis...adica pe undeva sta sangele si nu e bine.... poti explica mai mult ce ai vrut sa spu?
Mama lui Matei Alexandru

simonia spune:
am sa caut sa iti spun sursa exacta de unde stiu asta. petele maronii de sange inseamna ca sangele a stagnat in uter un timp inainte de a fi eliminat. nu stiu cat timp anume, nu era explicat.

corsge spune:
Sa va spun cum a fost la mine:
- prima sarcina am pierdut-o si nu am constientizat. Petele maronii pentru mine au insemnat ca ceva nu era in regula cu sarcina, dar eu nu le-am dat importanta si au devenit tot mai multe, tot mai dese, apoi hemoragie. Sarcina imi aimintesc ca am pierdut-o la WC, era un embrion (prima zi a ultimei menstruatii fusese 14 mai si eu am pierdut-o prin iunie la sfarsit). N-am realizat ce mi-a cazut decat dupa ce mi s-a facut chiuretajul (14 iulie) si mi s-a spus ca nu mai era acolo decat placenta (supusa apoi analizei), iar ca embrionul ori s-a resorbit, ori s-a descompus, ori a cazut. Atunci, mi-am amintit momentul cand am simtit si am vazut cazand o basicuta, cat o ungie, rozalie, la WC. In fine...oricum, pentru mine, petele maronii nu sunt aducatoare de vesti bune;
- a doua sarcina am dus-o cap-coada fara nici cea mai mica problema. Si a fost asa: prima zi a ultimului ciclu: 25.01.2005, am nascut in 25.10.2005 si in 25.01.2006 mi-a revenit menstruatia (desi alaptam exclusiv). Ceas!

sorinake spune:
prima zi de CM e ziua in care curge sange rosu. picaturile maronii de sange reprezinta spottingul si nu se considera menstra.
http://tt.lilypie.com/IiZQp2.png
http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html

sissica spune:
offf,deci pana la urma cum calculam?de la scurgerea maro sau doar de la sangerarea rosie?
si eu trebuie sa incep analizele in prima zi a ciclului menstrual,
si am aceeasi nelamurire

Cris_25 spune:
In conditii normal, mi s-ar fi parut ciudata intrebarea de la topic. Eu de cand imi monitorizez menstruatia (2 ani), ea este cat se poate de regulata ... Tot la 4 saptamani, in aceeasi zi din saptamana ... si dureaza ecat o zi. Asta pana luna aceasta ... cand ... a intarziat 3 zile ... apoi 2 zile spoturi maronii ... putine ... apoi inca doua zile o pseudo-sangerare.... ca a fost arpoape inexistenta. Asha ca am ajuns si eu la aceeasi intrebar... Cum calculez Z1 a CM?

nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui housepocket480 Simonia ce inseamna ca a stagnat sangele pe undeva? (daca petele sunt maro inchis) Eu tot timpul incep cu pete maro inchis...adica pe undeva sta sangele si nu e bine.... poti explica mai mult ce ai vrut sa spu? Mama lui Matei Alexandru |
Legat putin de treaba asta, desi cam off topic, imi amintesc ca la aproape doua luni de sarcina(cu Albastrel) m-am trezit intr-o buna zi, asa din senin, mergand pe strada, cu o imensa scurgere.Am simtit, efectiv cum ceva s-a desprins si efectiv...a cazut, scuzati exprimarea.
Am intrat intr-un bar(imi amintesc ca si ieri) ce era in drumul meu, si direct la baie...ce sa vezi o sangerarea ...neagra ca smoala...am incremenit!!!
La 7 dimineata eram la medic, care mi-a garantat ca bebe era bine(il si vedeam cum facea tumbe) si ca de fapt sangerarea aia neagra, era sange acumulat de la ultima menstruatie, stagnat in nu-s ce perete a cervixului, mi-a explicat el acolo, dar nu mai retin...stiu doar ca la momentul acela in mintea mea, totul a parut logic.
In ziua aceea ridicasem o masa la munca si la mai putin de o ora, in drum spre casa, m-am trezit cu ...

Si eu am scurgeri maronii, innainte de sangerarea pro-priuzisa, dar cu cateva ore, o zi , inainte.Mereu am calc. ziua de spotting ca prima zi a cm, mai ales ca debuteaza cu dureri de burta, spate, balonare...

Nikole, mami lui Albastrel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

ANITA75 spune:
Nikol ce baiat frumos ai ,are ochii ca doua stelute sclipitoare ,sotul e japonez ? baiatul n-are trasaturi nipone