cum calculez prima zi a CM??
Raspunsuri - Pagina 2

OanaMar spune:
off..sper ca nu am iscat o cearta aici. IMI PARE RAU!!
uite ca acum iarasi tren=buie sa iti raspund tie housepocket.
de aciditate mi-am dat seama in urma uniu test postcoital..si da..statea cu picioarele pe pereti de nu mai puteam..insa fara rost. Asa este si cu Duph..dacaiei cand nu trebuie inhiba ovulatie...si de aia sunt zapacita si n stiu cum sa calculez..

Ramonika spune:
eu zic ca de la prima zi de sangerare.
si eu m-am confruntat cu asemenea scurgeri inainte de ciclu, dar calculam de la ziua cu dureri de burta.
Ramonika

OanaMar spune:
si cum ai scapat de aceste scurgeri? ai fost la dr??ti-a dat tratament??
eu sper ca nasterea sa imi fi facut bine, nu sa ma dergeleze..

ANI.G spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramonika eu zic ca de la prima zi de sangerare. |
Citat din celebrul doctor Tutunaru :
"acest inceput de ciclu se explica ca orice inceput de ciclu: la anumite femei deprivarea de progesteron inceputa odata cu incetarea din functie a corpului galben declanseaza desprinderea brusca a endometrului (rezultat: menstra abundenta din prima zi) iar la altele una lenta (rezultat: sangerari mici la inceput)"
deci din prima zi. Si eu am avut si o sa mai am,cred, problema asta ; nu stiam de cand sa calculez si din cauza asta nu puteam face analize in zilele respective, etc...curgea picatura maro azi si restul chiar si peste 5 zile !

Mona40 spune:
Fete,
Mie mi-a zis doctorul ca prima zi de CM este prima zi de sangerare abundenta normala...
daca sangerarea vine in prima parte a zilei , aceea se considera Z1, daca sangerarea(abundenta) vine in a doua parte a zilei , adica dupa ora 14:00 atunci, urmatoarea zi se considera Z1
asa mi-a spus mie...voi faceti ce vreti..
bafta multa tuturor.
Mona
:)
4 IUI nereusite, actualmente trat cu menogon
Morfologie sp sot : normala in procent de 2- 9%

ANI.G spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mona40 Fete, Mie mi-a zis doctorul ca prima zi de CM este prima zi de sangerare abundenta normala... |
Mona, sa nu crezi ca eu stiu acum cand e prima zi...Am aratat doar ce spune un medic; si cand alt medic zice altceva, nu face decat sa intareasca ceea ce tot zic despre ei, adicaaa

In continuare nici eu nu stiu cum e bine

simonia spune:
si eu stiu de prima zi in care apar sangerari chiar si usoare. ca sa te convingi, mergi la o monitorizare. in functie de lungimea cm. faci ecografii si vezi daca dimensiunea foliculului corespunde cu ziua de cm. si cand ajung la maturitate. este la fel de important.

OanaMar spune:
offf dragele mele. Multumesc de raspunsuri...dar inca sunt in ceata..si cred ca iar o sa fac luna asta dupa capul meu. Tinand cont ca seara pe 1 iunie am avut doar 2 picaturi (doar atat!!!) o sa calculez prima zi , pe data de 2 iunie cand de dimineata a inceput sa curga ca lumea..
Oricum..mai astept si alte pareri.

ellenii spune:
ne luam de manuta! Si eu am avut spotting pe 1 iunie, si pe 2 a inceput serios. Am socotit 2 iunie ziua 1 a cm.
www.fertilityfriend.com/ticker/23c059/ttc.png" target="_blank">maybe Baby