Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (120)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Buna fetelor!

KMI- Maria mai bea laptic din biberon doar la 5 dimineata. Seara la culcare ii dau iaurt. dar nu vad de ce te-ar incurca lapticul in concediu.Daca ii mai dai formula iei 1-2 cutii cu tine si gata. Eu ii dau lapte de vaca acum. Si cu mancarea.... Pai nu a fost chiar bine. In primul rand ca de la masele nu prea avea pofta de mancare si apoi pentru ca totul e ffff scump acolo si cu greu gaseam ce-mi tb mie. Pt masa de pranz era ok ca de cele mai multe ori ne intorceam la cumnata mea si seara faceam supa pentru a doua zi. Dimineata bea lapte sau suc de portocale si paine goala de obicei (untul e fff sarat acolo si nici noi nu l-am putut manca) si cum facea mofturi altceva nu vroia. I-am mai dat putin ou fiert sau cascaval sau branza de vaci. Fructele erau fff scumpe ceea ce mi se pare o prostie. capsunele 7 euro/kg, piersicile 12 euro/kg, portocalele care cadeau pe strada (dar cica alea nu sunt bune de mancat ca sunt f acre) in supermarket erau 5 euro. Un suc la cutie pe malul marii 4 euro....si tot asa.
Deci dimineata manca lapte si paine sau cascaval sau branza, apoi fructele pe plaja, la pranz supa si iaurt cu fructe, la 4 suc de portocale (dc nu bause dimineata) si iar fructe pe plaja, seara (la 19) tot pe plaja paine cu sunca presata sau carne fiarta, rosii, cascaval etc. La culcare iaurt. Aici alta problema. Iaurtul normal la ei are 10% grasime. E ca smantana adica destul de gretos. Cu greu am gasit si iaurt dietetic si-i amestecam cu ala normal sa fie cat mai apropiat de ce-i place ei. Iar cand nu ajungeam acasa la pranz manca ce mancam noi adica peste, salata.... si restul luam in lada frigorifica si seara continuam ca mai sus. De slabit nu a slabit. acum ca suntem acasa mananca mai bine. I-am facut ciorbita acrita cu bors etc. Dar per total a fost ok si cu mancarea. Nu ma mai cramponez asa tare de asta acum. ca daca nu vrea sa manance nu mananca nici acasa. A fost putin mai greu in zilele cu drumul ca i-am schimbat programul de masa dar ne-am descurcat.

GABI- iti doresc multa sanatate si nastere usoara. Incearca sa nu te mai stresezi asa tare. Cu cine va sta Tudor cat vei fi in spital? Vb cu pers respectiva si spune-i cum mananca el mai bine si ce mananca. Daca il ajuta sa se joace la masa, sa-l lase si tot asa. Tb sa-ti fie f greu si-mi pare rau ca nu te pot ajuta altfel. De ex Maria uneori vrea sa picteze la masa si eu o mai las.Soacra-mea sigur ar comenta dar pe mine nu ma intereseaza. Incearca sa nu-ti faci prea multe griji. Sigur va fi si Tudor bine. Si de ce vrei cezariana? Asa l-ai nascut pe el? Ca daca nu cred ca e mai bine sa astepti sa nasti normal. Te vei reface mult mai repede si vei fi pregatita pt puii tai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

III, majoreteeeee!!! Repede si usoooor Gabi sa te intorci la pui!!
Imi amintesc gresit oare? Cezariana din cauza ochilor?

Eei, nu-i chiar asa, nu am sarit tocmai in piscina, ci in bazinul mic de copii, apoi mi-a fost tot una si nu mi-a pasat ca m-am si stropit. Maratonul....e suuuper, bravo inca odata Diana!

Frumoaaase tare pozele Tzunei, m-a apucat nostalgia dupa mare, noroc ca nu mai avem mult si mergem daca totul e ok!

Bafta Mady si muuulte succesuri!

Vazut Raisa cocheta si vorbareata.

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

Am scris un mesaj lung si s-a sters...

Nu mai am vreme sa reiau tot dar musai sa ii fac galerie lui Gabi. Sa ai nastere usoara, sa fiti sanatosi si sa te refaci repede. Cat despre Tudorel eu zic ca nu va pati nimic daca 5 zile va papa numai sticksuri sau ce ii place lui. Nu te mai stresa mamico!

Diana
, felicitarile mele pentru curaj si bafta. E bun orice rezultat in conditiile in care eu nu as avea curaj nici sa ma gandesc la asa ceva.

Tzuna, fain concediu. Ma bucur ca pana la urma a fost bine.

Rein, zici ca e slab Petru la 13.5 kile???????????? Ce sa zic eu de Vlad cu 11,2 kile ale lui? E slaaaaaaaaaaaaaab si lung. Dar nu ma mai stresez ca nu ma ajuta la chiar nimic. Sa zica cine ce o zice. Asa e el si asa va fi, cu forta nu il pot ingrasa. Are zile cand papa mai bine si zile in care traieste cu apa.

Am vazut si bruneta dulce de Raisa. E delicioasa!

Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 7 Aprilie 2007
Vlad de la 0 luni la 1 anisor
Vlad 1-2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

Era sa uit de Razvanel care ma uimeste in continuare. Felicitari pentru mersul pe bici si bafta Mady la examene.

Eliana, bafta la examene si stai calma ca vei avea si carnet de sofer curand. Esti de admirat cu cate activitati ai pe langa crestea celor 3 pui mici.

Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 7 Aprilie 2007
Vlad de la 0 luni la 1 anisor
Vlad 1-2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi78 spune:

multumesc foarte mult fetelor pentru incurajari!

operatie cezariana asa cum isi aminteste Kitty ... din cauza ochilor.

Tudor o sa stea peste zi cu mama si seara-noaptea acasa cu taica-su. Problema nu este ca ei nu i-ar face avioane si nu l-ar lasa sa stea si in cap daca asa pofteste domnia sa ... problema este ca el nu deschide gura sa manane mancare decat cu mine. Si pe langa asta mai sunt o mie si o suta de chestii care asa cum stiti si voi apar intre o mama si copilul ei si nu se pot explica. Noi ne intelegem si din priviri si de multe ori face lucuri pe care eu am gandit ca ar trebui sa le faca.

Uite de exemplu dimineata dupa ce se trezeste si avem un ritual anume, pe care nu e bai ca il face si cu mama, eu ma duc la bucatarie sa ii fac de mancare el se dezbraca si se aseaza pe olita, fara ca eu sa ii zic ceva dar ma gandesc ca hai sa ii pun la fiert un cremvust si sa stea si el pe olita. Sau vine si ma ia de mana si ma duce la baie si imi spune sa il spal pe dinti. Pai .... daca e cu mama ... nu vedeti voi asa ceva! Adica fie se aseaza in varful patului si isi da drumul la televizor si nu se mai da jos de acolo, fie se dezbraca si nu vrea nici pe olita nici sa il imbrace, fie nu vrea sa plece afara, fie ... Ce sa va spun ii joaca pe degete cum vrea el.

Asa ca d-aia imi fac griji si ma stresez. Nu ma stresez asa de tare din cauza mancarii pentru ca asa cum spune si Carmen si daca mananca o saptamana sticksuri si cartofi prajiti nu i se intampla nimic.

ce sa mai spun ... griji pe care oricine si le face si eu nu pot face rabat de la ele ...

Multumesc inca odata tuturor!

Sa il ajutam pe Andrei!

Gabi mama lui Tudor (1.03.07) si DPN 28.06.09

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

gabi,

Hai, ca 5 zile nu sunt asa multe Uite, si eu aveam astfel de temeri cand l-am dus pe Alex la bunici, si uite ca au rezolvat ei ce n-am reusit eu - sa manance ca lumea, sa scape de scutece etc. Hai ca o sa treaca repede

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Hai Gaaabiii!!!!

Rein, sanatate in continuare lui Petru si vorba lu Carmen, 13 kile e numa bun, si rares e cam ca Vlad, se invarte pe la 11 si un pic dar e mai pitic si pare numa bun.

Mady, pot sa ii zic lui Razvanel- Grozavel? ca le face pe toate asa de repede si mai din timp fata de restul stupului. Bravo lui.

despre rares: il tin ziua fara scutec, si afara tot fara scutec. In general il pun io pe olita dar cere si el. Mai cere si cand e prea tarziu. Ceea ce e ok este ca cere 'pipi a veceu' si imi zice apoi ca de fapt face kk si chiar face (dragu' lu mama). Per total is multumita si sincer nu credeam sa vad si ziua asta prea curand si sa fie si asa de usor. (mai sunt si zile in care numa sterg pipi dupa el sau schimb chiloti pe banda rulanta, dar rateurile sunt acceptate inca).

....totusi nu pot sa ma abtin ... sunt indignata si oarecum suparata pe faptul ca vad multi copii in masina care nu stau in scaun de masina?!?! .... nu pot sa inteleg asta, totusi respect alegerea parintilor, dar.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisikuta spune:

putin offtopic dar cu aer de vacanta de vara la mare, va descriu placuta zi de duminica la balcic. daca faceti vacanta in bulgaria, va fi o amintire placuta, romantata.
ramas in mintea si inima mea de copil, de pe vremea cand bateam coridoarele muzeului de arta din cta in cautarea marinelor si peisajelor dobrogene pictate de interbelici la balcic, habar n am sa spun de ce, atat de aproape fiind ca spatiu, n am ajuns niciodata pana acum acolo. orasul este o constructie la malul marii, inconjurat de stanca alba, cu strazi in panta si ziduri vechi si frumoase de calcar cioplit care i pastreaza pitorescul. de la piatra alba i se spune ca e din argint, ptr ca in lumina puternica solara totul straluceste alb.
cel mai frunos loc este parcul iubitei regine maria, o gradina deosebit de frumoasa, organizata in panta, cu o bogatie de plante si copaci seculari, alei de piatra, o gradina englezeasca, o cascada si cele 9 constructii simple, varuite in alb, cu acoperis de tigla rosie, intre care si castelul reginei, asezat pe malul marii, precum si o capela mica in care aceasta a cerut sa i fie adusa inima.

mama de papusha si cateodata balaur, Nana
Asa creste o fetita

Varsta mea

Everyday is the right day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

buna ...buna

fetelor ma uimitI pe zi ce trece cu progresele copiilor,ma bucur ca sunt tot mai multi vorbareti sau care fac la olita si unii chiar le fac pe amandoua cu succes.

Victor nu face la olita decat cand are chef.Acum se razbuna pe noi ca l-am lasat la Ploiesti si nu accepta de multe ori nici sa fie schimbat de pampers nici spalat...ca urmare sa iritat si are "tutza si cululetzu bopsit cu abatu din metil".In wekend i-am facut si doua bai pe zi plus albastru plus galbenele si luni l-am last ok...sa vad cum il gasesc.De mers pe trici ca Razvan nu se pune problema...are una dar nu ii ajung picioarele sau nu vrea el sa-i ajunga de lene...e mai comod sa fii tras.De vorbit...nu va spun....Ma trezesc duminica (eram la Slanic Prahova ca am crainicit tot weekend-ul ca sa il distram pe Goe) ca vede ceva jos si il trage pe tasu de maneca: "tati ce e aia cale mege pe jos?"...a holbat tasu ochii ca la melc...Baiatul lui a crescut si pune intrebari complexe?? Cand sa intamplat asta? Adevarul este ca vorbeste mult si are cui semana .
Din ciclul sa nu faceti ca noi veti vedea niste poze pentru care sper sa nu ne ia P.C ca politia ne-a iertat....in centrul Ploiestiului copii la apa..
Trebuie sa va spun ca ma lasat masca cu o faza...Eram pe balcon si vede o femeie cu un beblush in brate:
El:"uite mami bebe mic"...
eu: "da mami,iti place"
El:"da imi pace, e fumos mami si dagalash"
Eu (ma manca...):vrei sa-ti fac si eu un bebe mic?"
El:"da, da fa tu un bebe din butica ta"
Eu(perplexa): "si o sa-l iubesti?"
El:"da mami o si fie fumos si mic ca mine...si il tetesc...si ma pupa pe burta "
nu e inca conceput dar sigur va fi ca prea il dorim toti trei pe bebe mic "din butica mea".Maine merg la dr gine si ma ocup de "curatenia de primavara" a corpului pentru venirea unui nou bebe.

Aici dovada ca VIATA MERITA TRAITA DIN PLIN

o sa scriu un mesaj dedicat voua asa cum imi amintesc postarile pentru ca sunt alaturi de voi (mai la umbra sa nu ma bata soarele)....si pentru ca acum o saptamana va spuneam ca imi pleaca copilu si ca voi sta mai mult pe net sa ma plang sau mai mult cu sotzu...din "prezenta mea activa din ultimele zile" intelegeti cu ce mi-am umplut timpul....si nu-mi pare rau ..ajung la concluzia ca merita cu prisosinta sa ai ceva timp si pentru tine si el (chiar adica ma simt o tzara vinovata fata de copil).Si....
revin dupa pauza de masa
mereu cu gandul la voi mami Marta

Marta mama lui Victor Mihai 12.03
Varsta lui Victor
Victor Mihai

Asa s-a nascut Victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisikuta spune:

gabi sezi bland, trec repede zilele din spital si daca sinteti cuminti si tu si bebe nu ati sta mai mult de 2-3. iaca, eu am pus fetele la miscare si te sustinem pana se termina totul cu bine

diana esti totala. eu n am curaj sa dau o fuga pe faleza, ca jogging ar fi mult spus ptr mine...dar uite, iti bat ritmul la pas de alergare, sa nu te lasi pana la final de cursa!

a reusit in sfarsit operatiunea olita. doua zile la rand fara pampers si din a treia spune cand face si pipi, nu numai kk. spre ca nu tine, ca orice minune, doar 3 zile. mai scapa un tar in chilot, mic, de control, pe urma zice si se tine pana o pui pe oala sau reductorul de la wc. tot ieri m am riscat s o scot la joaca fara pampers si a tinut figura. abia la intoarcere acasa si a insemnat trotuarul in fata casei, ca o pisica adevarata( kitty, cata dreptate ai avut...), ca daca atunci i a venit fetei sa faca, am si pus o la treaba .

de mancat mananca multa carne, mereu i a placut cu prioritate si, daca s ar putea, in fiecare zi pilaf. si ciorba, da. alte mancaruri gatite mai greu, tre sa aiba sos neaparat. ma tot uit pe net dupa mancaruri mai variate, nu prea stiu ce s aleg...ca noi nu mancam mancarea ei, gratar, legume la gratar, salata si gata. si tre sa gatesc special ptr masa de dupa amiaza,zilnic, ma ncurca rau. voi cum va descurcati cu asta?

va salut pe toate, sa aveti o zi placuta!

mama de papusha si cateodata balaur, Nana
Asa creste o fetita

Varsta mea

Everyday is the right day

Mergi la inceput