Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (123)
Raspunsuri - Pagina 13
Biribu spune:
Ookule ce sa zic, ce descrii tu acolo e SF. nu inteleg deloc faza cu laptopul nu prea e metoda UK, ca eu fusei pe acolo si n-am vazut laptoape la grupa asta de virsta. asa urmatorul pas e sa le deschida tv-ul si sa-i lase in legea lor.
Turtu sanatate si voua! hai ca mai zic ce-mi mai sare in minte. Joaca de-a "ciorapul umplut" adic bag in el ceva hirtii si il aruncam in aer/ jucam ceva fotbal sa-l vaza bine juniorii si apoi inchidem ochii si il ascund, si da-i si cauta-l. acum nu va imaginati ca toni pricepe el asta da anna chiuie de incintata si fuge de colo colo, si el dupa ea, si in final il gasesc ( nu-l ascund eu asa bine
..) si iar... Sau exersam sunetele animale: facem ca vaca/ leul/ porcul/ etc si eu sunt pe jos ca incearca si toni in legea lui sa zica acolo ceva. nu trebe chestii complicate, ce-ti trece prin cap. sunt innebuniti dupa baloane de sapun oricind si la orice ora. eu ii si fac sa alerge bine de tot sa-si consume energia ![]()
Andreea mie imi plac postarile tale, chiar si cind nu-s de acord cu tine, asa ca nu te mai scuza la fiecare mesaj ca e enervant
. scrie in continuare ca asa avem ce invata si ne mai inspiram una de la alta.
Mona sa nu mi-o iei in nume de rau da si mie mi se pare ca nu e cazul sa zici ca ai esuat in cazul lui Cris cind el e un baietel de doar 4 ani. daca ar avea fro 20 asa, ok. eu povestesc ce ma ajuta pe mine pt ca si eu la rindul meu am cules idei de la cine am putut. si aplic, unele tehnici dau rezultate la noi altele nu dar eu batuta nu ma dau. pt ca vreau in primul rind sa le fie bine si pt ca asta e meseria mea principala in urmatorii 17 ani asa.
Ana_a ma bucur ca ti-au placut ideile.
hai sa mai zic. o chestie pt copii vesnic nemultumiti si plingaciosi (
a mea nu-i chiar asa da eu am aplicat-o)
nenea zice asa:
-orice persoana - adult sau copil - stie ce vrea, doar ca uneori are nevoie de timp sa isi clarifice pt sine exact ce.
-copiii trebuie si pot fi invatati sa-si exprime direct prin cuvinte dorintele
-oamenii au nevoie de f putine: mincare, adapost, aer, afectiune, activitate
-restul sunt dorinte, si nu intotdeauna vom primi tot ce dorim (asta apropo e nefericirea controlata din copilarie)
si apropo de ce sa NU faci ca parinte:
nu utiliza niciodata epitete umilitoare (nici macar in gluma)
nu face comparatii
nu vorbi cu altcineva despre defectele lui in prezenta copilului
nu te folosi de simtul de vinovatie ca sa-i disciplinezi (gen daca faci asta moare mamitza
)
tre sa fug, da mai bagati si voi ca e f misto subectu
Mami de
Anna (5.02.2007) si
Anthony (27.06.2008)
violeta29 spune:
BIRIBU, ti-am urmarit cu interes posturile,foarte interesante
ANAXENA, zici ca a dat roade ideea Carmenelei, cea cu manutele pe langa corp?Sincer initial n-am prea fost incantata, dar acum parca as incerca si eu
BOTICELINA, eu zic ca e bine ca ne-am desteptat acum cand inca nu e prea tarziu,inca se mai poate face ceva
DARA, felicitari pentru micuta mergareata
IRISS, eu am canita cu pai de la primii pasi, din aia trei varste a, fost doar 20 lei si a dat fii-mea cu ea de nush cate ori de pamant si inca e intreaga si nevatamata
Gata, acum ma bag cu nasul in carti de psihologia copilului, poate o sa am timp mai mult maine seara sa dezvolt subiectul
Somn usor
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111 -povestea nasterii
minunea care ne-a luminat viata
Violeta ,mamica de nazdravana mica
-Alexandra Valentina(2.09.2008)
ana_a spune:
'neatza
andeea, tot am vrut sa te intreb daca acum ca pustoaica ta este mare nu ai incercat sa pregatesti cu ea masa?Sa stii ca face minuni!La unii binenteles.Cum ar fi al meu, care si el face parte din categoria sclifositi la mancare.Am avut si eu stresuri si scandaluri la masa...l-am lasat si flamand si tot nu a vrut sa manance...insa cititnd prin alte parti am aplicat si eu metoda asta si a avut succes! I-am dat oul in coaja sa-l decojeasca si sa muste din el fara sa il mai curat eu si sa il asez frumos pe farfurioara...si la mancat. I-am dat un cutit
si am curatat amandoi legume, cartofi, pus in oala, pus la fiert, batut snitzel, trecut prin faina de catre Stefan...si hop...schimbare!A mancat cu pofta!ca doar a muncit atata sa-l prepare...Este o nebunie, este adevarat, recunosc si eu ca nu am tot timpul rabdare, insa cum doar in we mananca acasa la pranz...imi fac rabdare de celemai multe ori. Este adevarat ca fiecare copil este unic, si nu se aplica toate metodele la toti...insa este bine sa avem alternative, sa avem de unde alege.
De exemplu, Stefan al meu nu-i curios de prize, na fost decat o singura data cand pe la 2 ani a bagat aspiratorul in priza....atunci tati ia facut o "jucarie" o priza unde sa isi indese el niste mufe, a fost super incantat ca se mai aprindeau si niste leduri colorate si de atunci prizele nu au nici o atractie pentru el, nu am avut aparatori la ele.Acum sa vedem cum va fi Matei
Azi l-am rugat pe tati sa-i caute un mouse stricat (de preferinta cu cursor) sa il dau pentru al mesteri ca de cateva zile mouse-ul este preferatul lui, il trage de cablu jos pentru al "butona".
biri, ai mare dreptate, daca exista activitate nu mai este timp de plictiseala si deci copilul este mult mai linistit. Acuma este adevarat ca nu poti sa stai tot timpul cu el, insa incet incet incepe sa se desprinda singur, sa isi faca jucarii singur si sa te lase in pace. Oricum, inainte de 3 ani nu prea stiu ei socializa cu alti copii, nu stiu sa se joace in echipa, doar sa stea in prezenta lor si eventual sa traga fix de aceasi jucarie...eu zic ca pana la 3 ani si ceva este bine ca parintele sa fie mai activ in jocul lor macar din cand in cand.
Matei este genul care se joaca singur, foarte interesant ca isi gaseste "de lucru" pune tot felul de jucarioare mai mici in altele mai mari, chestie care recunosc ca ma impresioneaza
A invatat foarte usor sa puna cuburi intr-un camion de exemplu.Nu prea cere companie la joaca si am observat ca in ultimul timp nu prea ne lasa sa-l tinem in brate, este atat de inversunat daca il "opresti din joaca" ca se rasuceste si se enerveaza.Cel mai greu imi este mie sa-i distrag atentia de la constructiile si jucariile lui Stefan...si mi ca mai am cale lungaaa pana vor coopera amandoi.
Ieri am fost cu Stefan la grupa waldrof, au avut serbare si o sceneta "frumoasa din padure adormita" iar Stefan a fost fascinat!!! de costume, de actiune...de MUZICA! Copii au avut o bucatica de vals...ma rog...au valsat ei legananduse normal
insa muzica ia gadilat urechile copilului...in ultima vreme il atrage tot felul de sunete de genul asta
In masina vrea sa asculte numai Vanghelis. Si eu sunt foarte incantata si abia astept sa inceapa de la toamna in noua grupa...incep sa regret cei doi ani petrecuti cu frustrari la grupa traditionala....
Acuma, avem si noi o micuta problema, anka, aici am nevoie de ajutorul tau ferm
ca daia l-am si mentionat pe Stefan in mesajul meu. A invatat cateva cuvinte nu tocmai placute de la un copil din grupa pe care le foloseste incontinuuuu si nu stiu cum sa fac sa nu le mai foloseasca. este vorba de kk, pishu, c u r, si deriveaza cu kk-cila, pishucila, etc...plus prostule, fete intepate in c.r etc...scuzati detalile...La inceput am ignorat, am zis ca o sa-i treaca insa fiind acolo cu acel copil vine acasa incarcat de astfel de expresii...I-am spus ca el are mult mai multe cuvinte in vocabular si este pacat sa nu le foloseasca, l-am pus chiar sa zica de 5 ori kk-at pana se satura...l-am pedepsit cu time out, in sensul ca nu mai povestesc cu el o buna bucata de vreme. Se necajeste da nu se isterizeaza, isi accepta pedeapsa, isi gaseste singur ocupatie...dar ii scapa din nou cate o perla...
No...acuma sunt hotarata de azi sa intre in vacanta, pentru ca nu mai fac nimic la gradi, si sper ca asa o sa mai uite...are un fel de reflex, ca si la oamenii mari care tot al 3-lea cuvant este o prostie
Tati ia promis bataie zdravana...si mie imi mai vine sa-l pleznesc dar nu sunt sigura daca asta ar fi solutia...
anka,andreea, astept impresii, sau ma rog, si cele care au mai trecut prin faza asta, cum ar fi de exemplu monalac, ca si ea are baiat si poate ati patit si voi la fel. Scuze daca sunt off topic, ca nu mai vb de bebelusi...
Eu am citit intr-o carte ca pe la varsta asta incep cu astfel de cuvinte sa fie mai "interesanti" si cica sa-i ignoram ca le trece...insa este atat de greu....
m-am intins....
proud mammy
Tecky spune:
Neata!!
Eu sunt cam ingrijorata pt ca Ralucai a inceput sa-i curga ochisorul pe care i l-am desfundat cand avea 3 luni.La pranz mergem la dr,sper sa nu fie nevoie sa-i desfunde din nou canalul lacrimal....
anaxena ma bucur ca a functionat metoda![]()
violeta bine ca a fost doar o sperietura cazatura din pat.
flo saptamana viitoare te invit in parculetul nostru dintre blocuri![]()

AnnaBaby spune:
Neata.
Mada imi pare tare rau ca au aparut asa complicatii, sanatate multa va doresc!
Ioana e mai bine, azi nu a mai stranutat, deci nici muci nu au mai curs, de tusit, f putin, nasucul insa pare tot infundat, ca respira pe gurita.
Eu in schimb sunt tare rau, ma doare gatul de nici nu pot vorbi, e umflat, se pare ca am luat si eu de la Ioana, si chiar si sotul, ca si el zicea ca-l doare.
Asta e, ne-am "corcit" microbii in familie
Anna si
Ioana 11.07.2008
povestea nasterii
the_andreea spune:
Neatza!
Biri,
cu scuzele,asa sunt eu(si cand ma lovesc de un scaun,o masa,prima oara zic "scuze" si apoi bomban altele
.si toata lumea care ma cunoaste face misto de mine pe faza asta);in plus,ma simt putin ca un "intruder" pe aici si am impresia ca de cele mai multe ori posturile mele deranjeaza.Am sa iau masuri,adica scriu pana ma baneaza astia.
Ana,cu Theo,ea face aluatul de clatite sau gogsi cu taica'su (eu nu stiu si mie nici nu-mi place sa fac mancare),mai vine pe langa mine dar de fiecare data stramba din nas.Prefer sa o tin deoparte pt daca vede ce pun in mancare sigur nu mai mananca nimic.Sa ma explic pt disperarea mea cu masa:ii pun farfuria cu ciorba de ex in fata si incepe:"asta rosie ce-i?stii ca mie nu-mi place rosia si ardeiul","uite o pielita (de la carne);stii ca mie nu-mi place asta"(desi eu curat pielita);la un mom dat o vezi cum isi baga degetele in fundu' gatului si scoate ceva din gura"asta nu-mi place ca e moale" 
.In concluzie,ea nu mananca alb,rosu,portocaliu,moale,urme microscopice de mai stiu eu ce i se nazare.Si totul e pus sub lupa.Daca ma ratoiesc la ea,isi face greata.Pe bune,decat sa stai la masa cu ea ,mai bine te duci in lume.Si credeti-ma,nu fac mancaruri complicate si de multe ori,ii fac separat.
Legat de cuvinte interzise
:ceea ce spui tu acolo sunt "light" pe langa ce invatase fii'mea pe la vreo 3-4 ani
.La inceput i-am dat ignore,pe urma insista,sa vada reactia(si stii ca daca ai facut greseala sa razi prima data la un cuvant dintr'asta,a lor esti!il repeta incontinuu) si apoi i-am explicat frumos de mai multe ori ca nu e ok sa-l repete (fie si "prostule" sau "blegule")si a inteles.(asta apropo de "superi pe mamitzica!")A luat de la o prietena o chestie urata :arunca mingea in sus si ziceau "_ u l a"(afara) si am incercat sa le distragem atentia,sa zica "ura!",dar Problem!ca ele nu-l ziceau inca pe "r",deci am schimbat cuvantul cu "mingeaaa!".Si asta a mers.Sau poti sa-i faci sistemul; de recompense (cu bulinute,robotei,)dar e chestie trecatoare,zic eu.Sau "atinge-l" cu confiscarea catorva cuburi de constructie,pt cateva zile/ore.Sa nu zici ca sunt drastica,e ultima metoda pe care o abordez si eu in chestii serioase.
MadaIrl,
,la cei mai mari de 18 luni ma refeream si eu ieri.
Mada,multa sanatate lui Ami.
Dara,felicitari pt primii pasi.Sa vezi ce dulce e cand se apuca de xersat in toata casa.
Mona,ti-au mai spus si fetele,nu te stresa si "don't blame yourdelf" (ca nu-mi vin cuv in rom);Cris e inca mic,inca se pot face schimbari majore,trebuie sa ai taria si rabdarea sa "lucri" cu el.Distrage-i atentia prin joaca,lasa-l in baie de ex sa-ti piceteze faianta cu degetele,poate il atrage.Sau alte chestii de genul asta,care ti-ar da tie de treaba mai mult,dar il linisteste pe el si ii capteaza atentia.Sper ca nu te deranjeaza ca m-am bagat si eu.
O zi faina sa aveti!
Andreea mami de Theona (27.08.2002) si Casian (18.06.2008)
Kimmy spune:
Neatza!
N-am apucat sa citesc nimic,nici macar raspunsurile la intrebarea mea...dar asta,o sa recuperez.
N-am mai fost cu ea la dr.Asa mi-a dictat instinctul.Poate am gresit...
De ieri manca putin mai bine.N-a mai facut scaune moi,si pentru ca refuza orice dietetic,in afara de laptele fara lactoza,ieri ia-m dat mar cu biscuite,si a papat.Azi i-am facut banana cu mar,si iar a papat.Cu lichidele,iar stam mai bine.
Acuma ne pregatim sa mergem sa o vada dr,pentru ca are ceva bubite/pete rozulii/rosii.Aseara i-au apatur bubite pe sub ochi,frunte si cap,si azi deja si pe burtica.
Revin mai tarziu,daca apuc,sa va spun cum e.
La 2 aveam si eu programare la cardiologie...se pare ca iar se amana,dar ea sa fie sanatoasa.In plus vine si soacra diseara.
Va pup 
Iza mami de Timea (28.06.2008)
Povestea noastra
the_andreea spune:
Am uitat ceva!
Ralu,legat de Mos Craciun,fii'mea inca mai crede in el,desi,anul trecut incepuse deja sa puna sub semnul intrebarii existenta lui.Ii spusese una din colegele de gradi ca de la mama ei stia ca nu exista
(e chestie tampita dupa parerea mea,sunt de parere ca e frumos sa creada in minuni,ca au timp toata viata dupa aceea sa se loveasca de realitate),in plus mergea dim cu Luci cu masina la gradi si ii auzea pe aia de la radio comentand diverse.Oricum,nu cred ca mai tine mult,ca e atata tam-tam in ajunul sarbatorilor cu "cadourile de Craciun".Eu sunt pentru existenta Mosului,ata cat tine.Si dupa ce expira,gasesti explicatii blande,astfel incat sa nu ramana cu impresia ca i-ai mintit (alta chestie foarte importanta,dupa parerea mea,este sa-ti mentii increderea copilului,dar si asta se aplica mai tz,nu acum ca bebelusi).Eu am incercat intotdeauna sa-mi tin promisiunile fata de Theo si in plus ca toate raspunsurile la intrebarile sa fie simple si cat mai aproape de adevar;(pt copii,parintii sunt atoatestiutori (sper ca am scris bine) si nu e bine sa cazi in ochii lor,sa-i dezamagesti) 
Andreea mami de Theona (27.08.2002) si Casian (18.06.2008)
Tecky spune:
Annababy ma bucur ca Ioana se simte mai bine.
Kimmy sper sa nu fie vorba de o boala a copilariei.Bafta la dr!
Am o meditatie acum si dupa ma duc si eu la dr cu Ralu ca ma streseaza rau ochisorul care-i curge
maitreyi spune:
neata 
ana uitasem ca exista waldorf in bistrita. felicitari pt alegere. eu am facut waldorf clasele 3-12 ![]()
iza Slava Domnului ca e mai bine! eu i-as fi facut insa si o coprocitograma + cultura.
noi azi plecam spre casa. am bagaaaaje de facut 
-------
Ana-Maria
de bebelakis Alexandra 
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008