Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (123)
Raspunsuri - Pagina 12
monalac spune:
MADA MXM,SANATATE LUI AMI!
FLO,eu nu stiu ce sfat sa ti dau in legatura cu olita.pot doar sa ti spun cum am procedat eu cu cris.eu i am luat olita f tarziu,pe la 2 ani[aproape].la 2 ani si 4 luni i am dat pampersul jos,i am explicat ce si cum si nu i am mai pus pampers decat noaptea.el oricum nu l suporta.si il puneam f des sa faca.dar am si avut norocul sa inteleaga din prima.a cooperat f bine,nu cred ca s a scapat de mai mult de 3 ori pe el de atunci.insa noaptea si acum ma trezesc sa l pun sa faca pipi,ca el nu se trezeste niciodata sa spuna si uneori mai face pe el.
poate ca alex nu e inca pregatit,nu stiu ce sa zic.uite niste
de incurajare.
eu lui codrin nu i am luat olita si nu am de gand sa i iau in viitorul apropiat.
DARA,felicitari pt primii pasi ai denisei!
IRISS,sa dea dumnezeu sa iasa bine analizele yvonei!
am citit cu interes tot ceea ce ati scris in legatura cu educatia copiilor.dar nu comentez,pt ca nu am nimic interesant de spus.consider ca am esuat lamentabil in educatia lui cris,deci chiar n am ce sa spun.
Tecky spune:
mada of imi pare rau ca tb sa-i dai antibiotic printesei.
Sanatate multa!
monalac ma bucur ca ai vesti bune si de Codrin si in legatura cu tine,sa o tii numai asa.
Eu ma retrag,noapte buna!
anaxena spune:
azi am aplicat metoda cu bratele pe langa corp si a dat roade,drept pt care eu sunt deschisa la metode de educare
si sunt mutzumita de pampers chilotzel,a facut kk si ne-am descurcat ok...asha ca pt mine e super..ii trag pe ea si e fericita ca nu o mai chinui cu statul pe spate
hai mai vb de educatie ca eu sunt tareee interesata
Ana-Maria
de Maria 19.06.2008
www.flickr.com/photos/12649238@N02/?saved=1" target="_blank">diferenta dintre poza si fotografie+poze test+poze bb+poze burtica
www.dailymotion.com/anaxena/video/x5bzzp_maria_lifestyle" target="_blank">filmuletze bebe 20s+33s new de new!!
Maria,povestea nashterii
ooka spune:
salu
Mona nu mai spune ca ai esuat lamentabil. Esuai lamentabil daca il dadeai la casa de copii, nu daca ai incercat sa faci dupa mintea ta cu ce ai avut la dispozitie (vezi oras, rude, sot, cunostinte, abilitati proprii, etc). Oricum poti face imbunatatiri, poti sa il inveti mai bine, poti sa faci cu Codrin mai bine, nu te mai privi prin ochii sotului ca ajungi la balamuc. Si fii deschisa, accepta intotdeauna si invata'i si pe copii (mama porcului sfatoasa
) ca oamenii gresesc, ca exista intotdeauna loc de mai bine, ca poti fi perfectibil si ca trebuie sa muncesti pentru asta sa ai constanta si iti iese. Mie una mi se pare foarte important sa poti sa ai taria sa desparti ca sa poti aduna. Esti o mamica si cu bune si cu rele. E loc si de mai bine, tu stii cel mai bine in ce masura. Fii deschisa si optimista si o sa fie bine. 
Eliza nustu daca e franciza da aplica metoda Montessori. Oricum io am capul ca zidu'. Stiu ca nu stiu mai nimic despre crescut plozi, singura certitudine pe care o am e ca trebuie sa ii fie mai bine decit imi fu mie in copilarie. Insa am si idei fixe. De exemplu, azi la gradi, mi s'a parut aiurea, o camera de maxim 16 mp, vreo 10 copii, piticanii, pe scaunele. Dupa ce s'au balit fiecare in mancarea de acasa, a venit vremea de 'circle time' adica s'au adunat in jurul educatoarei, in fata laptopului sa faca nustuce. In partea cealalta a camerei era o usa directa catre locul de joaca. Parca era inchisa usa paradisului pt ei. Era 10.30 dimineata, nici frig nici soare puternic si ei stateau ca fraierii cu ochii in laptop. Leaganele si nisipul, afara, goale. Io nu vreau sa creasca asa. Da asa era programa britanica cu influente italiene. Sa fie la ei acolo. Sper sa gasesc ceva mai bun.
mai cetesc si revin
mami de Sofi
Biribu spune:
Mada, AnnaB sanatate puiutelor! Iza tu parca nu ai intrat azi, cum sunteti?
Mada Irl la noi sistemul e mai alambicat asa, tre sa ai rabdare sa citesti: la 3 ani (si chiar la 2 uneori, vezi fii-mea) incep preschool-ul, adik un fel de scoala pt picii mici, unde ii invata culori, numere, litere, cintecele, multe chestii artisticoase etc. apoi la 5 ani kindergarden care deja e echivalenta cu clasa intii la noi,e in cadrul scolii, si abia apoi se intre in clasa 1. cumva sunt numerotate asa diferit, dumnezeu stie de ce 
aici gradinita e f utila, mi-e si jena sa va povestesc ce fac dupa ultimele discutii, dar nu cred ca sunt copii aici mai geniali asa ci sunt mult mai stimulati.
uite un exemplu: toni, care merge doar 3 ore de doua ori pe saptamina, mai mult ca sa-l pregatesc pt mai tirziu, face desene cu degetele. ii pun pe toti picii la masa, pe scaunele, si pun farfurii de hirtie cu acuarele, si-i lasa sa se dezlantuie pe hirtie. si mizgaleste acolo in culmea fericirii. sau alt joc ii lasa sa rupa hirtie colorata, cum nimeresc ei, si apoi teacherii lipesc bucatelele cu ajutorul picilor, fac colaje. sa stiti ca sunt toti atenti, numai ochi si minute intinse
sunt multe, daca vreti va mai dau idei.
apropo de eroine: nu e domne chiar asa de greu, zau! la mine e o chestie clara: chestiile casei le am pus pe plan secund si nu ma enervez sau stresez din cauza lor. mi-a luat ceva pina am ajuns la atitudinea asta zen dar m-a rezolvat pisihic. am o rutina clara, tot eu mi le fac in majoritate, dar stiu programul si nu ma abat. spal martea si simbata de ex, si in rest nu ma gindesc la rufe nici o secunda. gatesc dimineata pt copii sau pt toti, rapid si usor. daca nu apuc, pt copii iar pot face repede ceva, o omleta, paste, o budinca la cuptor, imi ia 10-15 minute; am o lista de retete rapide si le tot rulez. pt noi daca nu avem mincam si o salata si o pizza la o adica, gateste si al meu destul de des. curatenia e iar clar impartita, al meu aspira si eu fac mici retusuri zilnice cind apuc si cind e nevoie. cam asta e tot, si am timp in rest de copii si de mine. apoi anna e f independenta si faptul ca am stimulat-o in directia asta da roade. ea maninca singura de pe la 18 luni, deci dinainte sa apara frat-su, nu stau dupa ea sa ii bag in gura, sta la masa, maninca cit vrea, cit nu ... sanatate. plus are rutina ei de somn, nu stau sa negociez chestii de-astea, o pun in pat dupa prinz si pina pe la 4 e out. toni la fel, program. la mine a functionat la ambii copii f bine, am si insistat pe tema asta dar asta imi face acum viata f usoara. zile nasoale am cind sunt bolnavi si atunci nu mai functioneaza nimic cum trebuie dar nu-s asa dese, din fericire. nu sunt sclava lor, dar sunt prezenta, ei se joaca pe linga mine, ma urmaresc prin casa pe unde am treaba, ca niste catei, isi iau jucariile si se joaca. eu intervin cind e cazul, altfel imi vad de treaba mea, citesc, sunt pe computer etc. si de ce sa neg imi face mare placere sa ma joc cu ei, citim carticele, jucam jocuri cu mingea (alearga amindoi in extaz), facem ora de gimnastica unde fac un morman de perne in mijlocul casei si-i incurajez sa il excaladeze, chestii de-astea. dupa care singuri se indeparteaza si isi gasesc o preocupare personala. deci vind si eu bilete ca Iriss daca nu ma credeti ![]()
Mami de
Anna (5.02.2007) si
Anthony (27.06.2008)
turturica spune:
kimmy, cum mai sinteti? Sa stii ca nici Mara n-a mincat in zilele in care a avut febra mare, tine-o hidratata, asta e important.
mada, imi pare rau s-aud ca sinteti pe antibiotic, dar sint convinsa ca o sa fie mai bine dupa ce ia medicamentele 
eliza, mersi de intrebare, Mara e mai bine, i-au aparut niste bubite mici rosii pe corp si pe fata, doctorii mi-au zis prin telefon ca e din cauza febrei, eu nu sint sigura daca n-o fi vreo boala din asta a copilariei, dar acuma nu pot decit sa astept sa-i treaca.
Eu am comandat bobux originals, de i-walk inca nu m-am atins, daca comanzi sa-mi zici si mie ce parere ai. Bobucsi din aialalti i-am luat intii marimea M, dar inota in ei, asa ca i-am mai cumparat 2 perechi marimea S. Sint foarte moi, asta imi place.
Tu reusesti sa alaptezi si sa te tii de serviciu? Eu ma mulg la servici in pauza de masa, dar sincera sa fiu mi s-a cam acrit, insa as vrea cit se poate sa-i dau tot lapte de la mine.
ooka, de Montessori am auzit si eu pareri contradictorii, inca nu sint lamurita daca sint e ok sau nu. Mi se pare incredibil ca esti dispusa sa dai atitia bani pe o cresa particulara si totusi nu reusesti sa gasesti una cu conditii ca lumea.
Cred ca daca ma intorc in Ro stiu pe ce sa ma reprofilez, fac cresa a la Elvetia ![]()
Iar legat de menajera, vrusei sa-ti spun ca a noastra face curat in 3 ore. Bine, asta insemnind aspirat, spalat pe jos, sters praful si curatat baile. Nu se atinge de ferestre, nu se atinge de dulapuri. De-aia sint cam mirata ca ti-au cerut 6 ore!!!!!! Pai ce face in 6 ore?
mona, de ce nu incerci sa-l dai pe cris citeva zile pe saptamina la gradinita? Poate nu complet 5 zile, mai putine cit sa nu i se para ca-l abandonezi. Cred ca i-ar face bine, eu vad la Mara schimbari pozitive de cind merge la cresa, ii plac copiii, e foarte sociabila (era si inainte) si invata chestii pe care eu nu stiu daca as avea rabdare sau as sti sa i le arat.
Mami de Mara (19.08.2008)
ooka spune:
Turturico
, pai ai putea, ca la cresa la care am sunat io, mi'a spus directoarea ca tre sa fie oarecum independenta, adica doar n'o s'o hraneasca ei/e nasol si daca nu merge etc. Asa ca ar fi binevenita o cresa libera. Poate totusi emigrez si io odata si'odata![]()
cit despre menajera, io vreau sa vina 8 ore mai mult in ideea de a fi cineva acasa. Si cu mine si fara mine. Plus ca mi s'a luat de spalat/gatit/etc. Sa le mai faca si altcineva.
in alta ordine de idei, tu i'ai luat Marei, bobux marimea M, ii vin? Ca la porc vaz ca tot mari is si ma cam mananca degetele sa iau i walk, si nu stiu ce marime![]()
mami de Sofi
turturica spune:
biri, foarte fain ce zici tu acolo, mai zi ce activitati ai cu copiii sa mai prind si eu ceva, ca eu nu prea am fantezie la trebi din astea.
Si-aprop de jucat cu copiii, ana, sa stii ca si eu fac parte din fan-clubul tau, te-am cetit la subiectul cu pelerina lui stefan si nu pot decit sa spun ca am toata admiratia pentru tine si pentru sotul tau ca parinti, iar stefan mi se pare un copil deosebit din cite povestesti.
turturica spune:
ooka
, pai cum sa n-o hraneasca ei? Ce chestie, mie o colega chiar imi zicea ca la cresa unde merge fiica ei au invatat-o pe la un an si un pic sa mestece chestii mai tari, gen mar, morcov, etc. Ea, mama, nu-i dadea de teama sa nu se inece, noroc c-a invatat copila la cresa cum sa le manince ![]()
Pentru fie-mea si marimea S e mare, asa ca deocamdata pe M se asterne praful, le tot scot din cutiuta si le admir si cam atit, astept sa creasca
violeta29 spune:
Salutare!Inca n-am citit dar intru scurt ca sa "ma laud" ca a cazut alexandra din pat
Norocul meu ca aveam perne pe jos asa preventiv,ca eu is obsedata de cazaturi si au mai atenuat putin, dar ajunsese cu capul pe parchet.de durut n-a durut-o fiindca a scancit putin si cand am luat-o in brate s-a potolit imediat.Oricum eu m-am speriat groaznic, imaginati-va ca dormeam si deodata aud buf,deschid ochii si vad fata pe jos.Cred ca n-a mai avut loc sa doarma in ditamai patul si s-a gandit sa doarma pe jos![]()
De bine ce aseara imi laudam fata ca e obraznicuta, azi a hotarat sa-mi faca in ciuda si a fost atat de cuminte de ma intrebam daca nu cumva mi-a schimbat-o cineva.
Cu educatia asta...e jale mare.De la teorie la practica e cale lunga.Dar incerc sa adaptez cumva.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111 -povestea nasterii
minunea care ne-a luminat viata
Violeta ,mamica de nazdravana mica
-Alexandra Valentina(2.09.2008)