Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (123)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dr_anca spune:

Mada pentru Ami sa se faca bine repede.

Tecky poate nu e necesar sa faceti iar operatia. A mea a avut canalul infundat si am lasat-o asa si vad ca i s-a desfundat singur. Vedeti ce spune dr

Andreea sa stii ca eu m-am regasit la masa in comportaqmentul fiicei tale .Si acum mai fac asa cateodata Sa ma vezi la un restaurant daca nu imi place ceva ca nu stiu cum sa scot din gura. Dar sa stii ca am fost printre cele mai inalte din clasa, la invatatura zic eu ca m-am descurcat, de porecla Somalia am scapat asa ca nu vad care e baiul. O sa creasca ea desi e pretentioasa la mancare. Eu am mai primit corectii la mancare gen mancarea pusa pe mine daca de mancat nu am vrut . Mi-a pus maica-mea o data felia cu salata de vinete pe bluza si ce m-am mai suparat
Acum salata de vinete e un fel preferat la masa.

Violeta, Boti asa eram si eu pana pe la aproape 8 luni cu bebele meu si mi-am dat seama ca o ingradesc prea mult. Pai daca vroia sa mearga de-a busilea si nu reusea in 10 sec o luam sa nu se chiunuie saracuta. Nu o lasam nicaieri sa nu se loveasca
Revin ca trage de laptop

Mamica de cuminte
iulie 2008

Mergi la inceput

Revin ca a gasit noptiera si are treaba
Am mai vazut bebelusi mai mari cu mame ca mine care trecusera etapa de mers de-a busilea, pentru ca am observat ca nu ii lasau o clipa frate sa faca si ei ceva si atunci mi-a sunat clopotelul in cap. Plus ca sotul meu imi zicea mereu sa o mai las in pace sa nu o ridic mereu sa desopere singura. Nu este nici o problema daca nu merge bebe de-a busilea dar te scuteste de spate pentru o perioada de timp. Apoi am vazut bebei si mai mici de 7 luni care nu faceau nimic deoarece stateau cu bunica si il lua si il punea peste tot fara sa lase baiatul sa se streseze vreun pic. Chestii gen stat in fund - si nu avea probleme de dezvoltare bebe doar nu era lasat deloc singur sa exploreze.
Eu va povestesc ca sunt mama paranoica si am reusit sa las de la mine cate ceva si vad ca se distreaza nu sufera cum credeam eu.

Iza sanatate multa, sa veniti cu vesti bune.

Anna si noi am avt muci si inca mai avem putin dar fara febra doar cu putin rosu in gat. Important e sa o imbraci mai bine cand iesiti eu tot am scos-o in fiecare zi dezbracata si nu mai reusea sa se vindece. Cat are muci tot tuseste ca se ineaca de la ei si daca respira pe gura i se usuca si mucoasele si tot asa.Am avut si noi aceiasi poveste. pentru Ioana.

Felicitari pentru primii pasi la pepenasii umblatori!

Va urez o zi frumoasa plec ca a terminat de "aranjat" si dulapul!

Mamica de cuminte
iulie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Dr Anca eu nu am scos-o ieri afara, cu exceptia drumului pana la doctor, pt ca respira pe gura, si afara era rece, si mi-a fost teama sa nu pateasca ceva mai nasol, ca gatul e doar putin rosu. Azi sa vedem daca iesim.

Anna si Ioana 11.07.2008

povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Neata fetele!
Eu sunt in extaz, Alexandra se joaca de juma de ora in pat singurica, iar eu butonez pe-aici
.Asadar am citit toate sfaturile care le-au dat fetele, am pus cap la cap , am analizat si am ajuns la concluzia ca da, sotul meu avea dreptate, , pana acum am gresit, ebine ca mi-am dat seama acum cat nu e prea tarziu, si inca se mai poate face ceva.
Initiativa, Alexandra are, singurica a descoperit cum sa se ridice in picioare, singurica a reusit sa se dea jos din pat.Intotdeauna am lasat-o sa duca singura un lucru la capat, adica daca n-a ajuns sa ia o jucarie care era la ceva distanta nu m-am repezit sa i-o dau, am lasat-o sa se chinuie singura, etc.Dar am gresit in alte parti,desi eu eram convinsa ca fac bine.Chiar citisem undeva ca daca raspunzi la plansetul copilului acesta va invata sa aiba incredere in oameni si va deveni un adult optimist, pe de alta parte daca il lasi sa planga va deveni un adult frustat care nu va avea incredere nici macar in el insusi. Ceea ce nu pricepusem eu e ca nu trebuie sa raspunzi chiar la primul scancet, si ma repezeam ca fraiera cum maraia putin.Si uite ca am gresit.
In ceea ce priveste discutiile despre problemele copiilor mai mari, eu chiar va rog sa vorbiti, ca va veni momentul cand ne vom confrunta si noi cu situatiile cu care va confruntati voi acum, si n-as vrea sa fiu luata pe nepregatite.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111 -povestea nasterii

minunea care ne-a luminat viata

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dma2007 spune:

va pup fetelor, scuzati lipsa, am intrat sa va spun ca am fost ieri la eco si bebe e bine
eu ma simt la fel de rau dar incerc sa ma descurc
nu pot sta mult ca sunt singura cu maria si mai am de facut si bagajele pt ca maine plecam la mare

narcisa mi-a stat inima cand am vazut stirea, eu am inteles prima data ca erati in avion ...off am crezut ca mor.sa-I multumesti Domnului in fiecare zi ca sunteti bine

maria a cazut ieri din leagan in parc..dar noroc ca era pamantul aproape, parinti denaturati...ce sa facem

va las, va pup

Dumnezeu mi-a dat doua minuni

MARIA si bebe mic sa creasca mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns the_andreea spune:

Dr_anca,multumesc de "incurajare: ,eu inca sper,nu am abandonat-o.Nu ma intelegeti gresit,am incredere in ea,o respect ca persoana, cu drept de decizie in toate(ce o privesc),dar nu la masa.Inca nu pot sa las la latitudinea ei sa aleaga daca mananca sau nu sau ma rog,nu lasam pana anul trecut (dar nu e vb daca mananca,ci cand).

Cu mersul de-a busilea:Theo a sarit cu brio peste etapa asta.A mers direct in picioare la 9 luni jum (nu ma laud,si mie mi s-a parut at prea devreme at);nu stiu daca are leg asta cu pusul mainilor in fata at cand cad,dar clar Theo a avut o pb,se ducea in cap(mai ales in nas),pe cand Casian stie sa puna mana si sa nu se duca ca berbecul.

Andreea mami de Theona (27.08.2002) si Casian (18.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dma2007 spune:

am pus si cateva poze

LA MULTI ANI PEPENASILOR!!!!!!!!!!!!!!!

Dumnezeu mi-a dat doua minuni

MARIA si bebe mic sa creasca mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

DR_ANCA, uite la chestia asta cu cazaturile poate si eu gresesc Eu o las sa umble peste tot aproape(atat timp cat nu exista un real pericol pentru ea),in schimb n-o scap nici o clipa din ochi ca nu cumva sa cada sau sa dea cu capul de ceva.Rezultatul:copilul meu se tranteste oriunde ar fi ca din pod, fara sa se gandeasca ca ar putea da cu capul de ceva.Si chiar ma intrebam daca nu cumva ar mai fi cazul sa o las sa mai si cada(sub supravegherea mea evident), caci poate astfel va invata sa fie mai precauta
ANABABY, multa sanatate Ioanei.Si alexandra a avut mucisori acum in mijlocul verii.Eu am scos-o zilnic afara, nu stiu de ce dar am senzatia ca mai rau i-as face daca as tine-o in casa
TEKY, si Alexandrei a inceput sa-i curga la un moment dat ochisorul,intrasem in panica si chiar ma gandeam ca o luam de la capat.I-am pus trei zile picaturi Necittin si de atunci nu i-a mai curs.Poate Raluca a tras vreun curent ceva doar.
MONA baietelul unei prietene a fost exact cum e Cris al tau pana l-a dat la gradinita.In cazul ei cel putin gradinita a facut minuni.
KIMMY, pupici Timeei
FLO, multa bafta la operatiunea olita.Si muuulta, muuulta rabdare.Sfaturi nu stiu sa-ti dau , ca deh, una-i teoria una-i practica.Eu spre exemplu initial ma gandeam sa o pun pe olita pe la opt luni. Cand a sosit momentul am realizat ca ar fi inutil si nu ar pricepe ce vreau de la ea, asa ca am amanat momentul.Nu stiu pana cand, probabil pana cand voi simti eu ca este pregatita pentru asta.
Revin mai tarziu ca de data asta chiar s-a plictisit singurica

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111 -povestea nasterii

minunea care ne-a luminat viata

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Dma sa creasca mare samburelul si distractie maxima la mare. Maria aviatoarea . A mea a cazut ieri si azi din pat deci nu te considera denaturata. Bine ca nu s-a lovit rau.

Am culcat-o si sunt free as a bird momentan.

Violeta sa stii ca eu nu las sa planga deci te rog sa nu treci la extrema cealata. Dar daca are treaba si se joaca nu mai intervin daca nu reuseste sa faca ceva o las pe ea. Eu tot timpul eraam cu ochii pe ea si hop tup o ajutam "cica" si ea lua de bun lucru fara sa stie cum se face de fapt.
Eu nu fac parte din categoria lasa-l sa planga ca tace pana la urma la noi nu merge. Am lasat-o intr-o zi 10 min in patut cat am facut snitele si am crezut ca ma arunc in cap de la 8 de cum putea sa planga. Adica avea lacrimile innodate in barba si era vanata, abia mai avea vlaga si ii era somn de murea dar eu vroiam sa termin mancarea neaparat. S-a terminat cu nervi pe ambele baricade in loc sa o culc mai intai pe ea . Deci eu merg pe metoda prieteniei si ea a invatat-o deja si nu intelege daca o las sa planga de ce nu mai suntem prietene cand de fapt ea nu greseste cu nimic.
Eu consider ca la noi a mers asa deocamdata si am avut un copil linistit psihic desi din punct de vedere locomotor e agitata ( ca sa zic asa). Adica ba e intr-un loc ba e in altul.
La fel si cu dormitul in patul ei. O adorm la noi si o mut la ea. Daca se trezeste si incepe sa urle o iau la noi ca nu are rost daca nu se trezeste doarme pana dimineata la 5 cand se trezeste si se joaca in patut si o aud.
Nu stiu cum va fi in viitor dar nu ma lasa inima pur si simplu sa o las sa planga prima data ma enervez si apoi dupa cateva minute imi vine sa-mi smulg inima si sa o arunc, daca nu reusesc sa-mi fac "prietena" sa se simta bine ce rost mai am?
Si la noi a incercat sotul sa-mi spuna ca sa o las sa planga ca e alintata ca nu stiu ce. Dar daca nu vorbeste cum sa comunice ce vrea decat prin plans? Asa ca i-am dat pas sotului si a vazut ca teoria cu plansul nu da roade la noi. Mai degraba vorbitul ferm da roade.

Eu o inteleg si pe Iriss ca nu mai poate si nu pot sa ma pun in locul ei ca a mea nu e chiar mamotzatzodependenta e semi. Daca mergem undeva ma prefera pe mine sa o tin si ma striga dar daca are activitate distractiva cu altcineva uita de mine.

Anna bravo ca nu iesi cu ea. Eu nu suport sa stau in casa si am tarait-o si pe ea desi era racita si era chiar rece asa ca au durat 2 sapt mucii. Dar nu am cu cine sa o las si ea e fericita afara asa ca am lungit boala .......

Va pup !

Mamica de cuminte
iulie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Tecky, e cumva racita, ii curge nasul? Ca in astfel de cazuri se intampla sa se infunde provizoriu. Eu zic sa nu te strsezi, ca o sa fie bine .

Mada, sanatate multa! Cred ca am zappat ceva, ca nu inteleg de ce te strsezi pt greutate. La 11 luni, Maya are 73cm si 8.5kg. La 10 luni nu a luat decat 60g ca fusese racita luna ia, dar a fost ok, nu ne-am stresat.

Vicky si Maya (27.06.2008)

Mergi la inceput