Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (123)
Raspunsuri - Pagina 15
ariadnabr spune:
Neatza,
Ne alaturam si noi cupiilor bolnavi
Mi-a facut Sonia febra 40 azi noapte cu frisoane si vorbit aiurea, de m-a tinut o ora cu telefonul in mana sa chem salvarea. Sper sa nu o apuce si pe asta mica 
ca atata ne mai trebuie! 
Sanatate multa la bebei bolnaviori 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de
Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
boticelina spune:
Buna dimineata mamici si pepenasi!
Biri mai zi, mai zi ce jocuri aveti/faceti voi, ca io ma inspir.
Deeci, am schimbat foaia ieri si am bagat in program si o oruta de fizioterapie ca sa se invete sa se descurce si pe burta, poate o s-o ia si taras... Am patit ca Iriss cu Dav, a urlat fi-mea o ora, cu mici pauze, in timpul exercitiilor, dar era plans de ciuda ca nu mai saream s-o ajut
, stateam doar langa ea, si-i vorbeam, o mangaiam, ii zambeam, ea se mai razgandea, se intindea dupa jucarii, iar isi aducea aminte ca-i pe burta si io nu sar s-o ridic, iar urla si tot asa. Am facut si exercitii de pus labele in fata, noi n-avem minge in schimb am umflat cilindrul muzical de la Chicco si pe-ala l-am folosit, urlete si acolo...
In schimb rezultatele s-au vazut chiar de aseara, cat i-am pregatit schimburile si prosopul pentru baie am pus-o in fund in pat, a venit Pisi-mic, infanta s-a aruncat pe burta, s-a sprijinit in maini si s-a jucat cu pisica... deci continuam.
Eliza, Montessori este (era) o tanti psihopedagog care a creat o metoda de educatie centrata pe copil si pe dezvoltarea abilitatilor acestuia intr-un mediu pregatit dinainte dar in care educatorul intervine mai rar, lasand copilul sa exploreze. Majoritatea jucariilor sunt din lemn natur sau vopsit, foarte ingenioase si care incita copilul sa descopere singur relatia cauza-efect, permananta obiectelor, principiul vaselor comunicante, etc.
Cu asta mi-am ocupat io ieri ziua, cercetand tipurile de jucarii pt 9-18 luni, asa ca ieri am si cumparat inca 2 chestii de care nu aveam (o testoasa de sortat forme si un joc in care tot asa bagi forme dar fortat, tre sa le pocnesti cu un ciocan
) Pentru cuburile de lemn vreau sa vorbesc cu taica-meu sa mi le faca el, ca sa avem multe, de forme diferite. Le voi vopsi eu... De cumparat sunt scumpe rau si inca destul de mici pentru varsta demoazelei...
Daca vreti sa vedeti minutatii de jucarii din lemn (multe folosite in metoda Montessori), aruncati un oki www.ookee.ro/jucarii-526-Diverse-jucarii-lemn.html" target="_blank">aici
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
maitreyi spune:
eu is fan jucarii din lemn
poate si waldorful isi spune cuvantul pt ca acolo numai pe asa ceva se mergea. plus nu aveam voie cu pixuri sau stilouri ci creioane din lemn pana printr-a 4-a iar de desenat desenam cu blocuri de ceara si nu aveam voie sa trasam contur formei pe care o desenam ci ea trebuia sa apara din culoare ceva de genul ASTA plus pictatul care se facea numai in cele 3 culori de baza si asa descopeream noi ce alte culori poti face amestecandu-le, etc. pe alexandra la waldorf as vrea sa o dau.
sanatate piticilor bolnaviori 
-------
Ana-Maria
de bebelakis Alexandra 
-------
Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca... 
Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008
monalac spune:
azi sunt cu mama,sotul e la serviciu.
apropo de educatie,ia uitati o mostra.face mama paine prajita cu unt si miere ,2 felii le face cu cu untul ''camuflat''sa nu l vada cris.isi mananca cris feliile si mai vrea,dar celelalte felii erau cu untul''la vedere'',asa ca ma punea sa i dau doar marginea feliei,unde nu era unt.codrin bineinteles ca manca asa,fara sa faca mofturi,iar mama ce credeti ca zice''bravo,mamaie.tu mananci tot,nu ca ,cristian ''...sa nu te apuce nervii?
noroc ca l am laudat eu pe cris si a uitat...
plus ca ii zic a nu stiu cata oara sa nu i mai aduca dulciuri si a venit cu nuga si turta dulce,cica luata de la targul de mosi...
si doar i am spus data trecuta sa nu mai aduca nimic....
ELIZA CLARA,mult succes in tot ceea ce vrei sa intreprinzi!
ARIADNA,sanatate soniei si doamne ajuta sa nu ia si julia!
revin ca i e somn lui codi.
kamelya spune:
salut
in sfarsit v-am prins si eu din urma
Madalinele,AnnaB,Kimmy insanatosire grabnica printzeselor
Mona si noi am fost la oftapro si aceeasi explicatie am primit-o si noiu legat de strabism;de fapt noi ne-am dus ptr desfundare de canal lacrimal dar sotului nu prea i-au placut conditiile.
Tecky Doamne ajuta sa nu fie canalul iar infundat;Dariei nici acum nu i sa desfundat si face secretie la greu
_
buburuza mea
de
Daria Ecaterina 14.07.2008 
Didi81 spune:
Salutare fetelor!
Nu am mai intrat de ceva timp, pentru ca am avut ceva probleme de sanatate, de vre-o 2 sapt aproape am tot facut febra fara nici un alt simptom, doar ca la un mom dat mi s-a inflamat ceva la gat, sub ureche. S-a dovedit a fi glanda parotida. Febra mi-a trecut intre timp, dar la analize mi-a iesit un nr ff mic de leucocite si o anemie f pronuntata, asa ca am tot umblat prin spitale, mi s-au fact analize pt toti virusii cunoscuti
(peste o sapt aflu rezultatele), m-am lovit de o gramada de incompetenti (in urma unei radiografii la plamani o doctorita mi-a zis ca am pneumonie, dar dupa cateva zile alti doctori au zis ca nu am nimic la plamani - normal, ca doar nu tusesc, nu-mi curge nasul...). In fine, o scot eu la capat ![]()
Sa revenim la lucrurile importante: Aidel a inceput si ea sa mearga singurica! 
Diseara plecam iar la Constanta, sper sa avem vreme buna si sa trecem si pe la plaja.
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
Jos kg
kamelya spune:
Dara, Didi
felicitari printeselor ptr primii pasi 
am vazut si noutatile dupa picasa
avem cei mai frumosi pepenasi 
_
buburuza mea
de
Daria Ecaterina 14.07.2008 
Marina_1609 spune:
salut gagici. eu 2 zile nu am avut net ca a murit routerul si acum sunt cu alt net care merge tareeeeee naspa. sper sa rezolvam problema cat mai rapid.
intrebati de Gally. este ok dar s-a mutat si inca nu are net la noua casuta!
noi azi am implinit 10 luni
. nu am acut timp de pregatiri cu prajiturica dar cred ca ii fac o sedinta foto.
o sa fiu cam ocupata in acest we asa ca nu stiu cum voi intra
va pup pe toate
---------------------------------------
Marina &
ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
ella81it spune:
Buna !Nu am intrat de ceva vreme ,am calculatorul sticat si nici timp sa -l duc la reparat nu am avut
Spunem si noi cu intarziere LA MULTI ANI !Ptr.CODRIN SI ANTONIA sa cresteti mari si sanatosi!
ALEX e bolnavior ,are rosu in gat si nu a acceptat antibiotic,vomita.Acum incercam alt antibiotic daca nu il vrea nici pe asta ne interneaza
Sper sa nu ajungem la spital.Si de vreo 4 zile e stricat la stomac,doctora mi a spus ca e posibil sa fiu eu insarcinata
,inca il alaptez.O sa merg sa iau un test! A facut si el primii pasi pe 27 mai dar ii este teama inca,exersam!Pe 16 iunie plecam in Italia ptr. vaccin,abia astept![]()
Pupam toti pepenasii!
www.flickr.com/photos/22873079@n04/2215811271/" target="_blank">POZE
ELLA mamica de Alex
estrella80 spune:
Hello si de la noi!
Incep prin a va spune ca tocmai ce mi s-a sters un mesaj aproape finalizat din cauza laptopu-ului care s-a gandit nu stiu ce updatari sa faca. Nu stiu daca voi mai avea timpul sa mai scriu tot la fel de detaliat, intrucat e posibil sa se trezeasca Maya.
Tot ceea ce am citit referitor la educatia copiilor, este foarte interesant. Recunosc ca nu m-am documentat foarte mult, aproape deloc, prin urmare va multumesc ca ati pus pe forum astfel de informatii.
Despre cum imi voi educa eu copilul??? Nu stiu sa va raspund. Asa cum am invatat sa il cresc pana la varsta asta, fara sa fi fost invatata inainte, si vad ca m-am descurcat, sper sa fie la fel si de acum incolo in ceea ce priveste educatia ei. Asa cum am mai spus, nu stiu cum va fi, dar eu de felul meu sunt o optimista, si cred ca ne vom descurca. Rezulatele le vom vedea in ani. Nu cred ca va fi usor, Maya e un copil agitat, vioi, energic,destul de incapatanat, cu o personalitate destul de puternica, un pic cam rasfatata... dar nimic insurmontabil. Sincer va spun, ca nici nu mi-as dori sa fie altfel, adica cuminte, linistita, calma, molateca etc... Nu ar mai avea farmec!!Pentru mine!!Recunosc ca, uneori, imi mai pierd si eu cumpatul, da dupa ce trece the scary movie episode, we are back in business. Incerc sa ma autoeduc... pentru a fi acel model de parinte pe care l-am dorit intotdeaua. Si sunt sigura ca voi face tot ce imi sta in putinta sa reusesc!!!
Despre olita nu stiu sa va dau sfaturi, intrucat eu nu am pus- pe Maya pe ea, in primul rand pentru ca eu consider ca mai are nevoie de ceva timp, as vrea ca ea sa inteleaga, sa poata cere la loita, nu sa o pun pur si simplu, iar ea sa isi deprinda un simplu reflex de a face si gata.
Spuneti-mi si mie cum e cu pampersii tip chilot? E o varsta sau o greutate de la care se pun?
Mada_mxm si eu zic sa nu te impacientezi in legatura cu greutatea fetei. Maya are la 10 luni, 72 cm si 7,800kg. Doar daca iti pierde mult in greutate, atunci da, e cazul sa faci investigatii, dar daca doar iti ia putin in greutatea, eu zic sa stai linistita. Dar cel mai bine simti tu asta!!!
Maya a reusit performanta de cadea din patul meu, iar eu nu am avut perne pe jos puse.
Din fericire, nu are decat un cucui si mica vanataie, intrucat mititca de ea a stiut cum sa pice, sau pur si simplu a avut noroc, a cazut in maini, si a mai atenuat din cadere. Nici nu stiu ce se face in caz de o astfel de cazatura.Voi stiti? Ce sfaturi imi dati? Eu am verificat daca o doare ceva, fizic ma refer, iar dupa aia am urmarit-o toata ziua sa ii vad reflexele. Si e la fel ca inainte, doar ca a ramas cu un pic de teama cand e pe marginea patului, tinuta de mine. Am aplecat-o putin si maraie.. Sper sa fi trecut cu bine de acest hop!! Ii multumim lui Dumnezeu ca a avut grija de ea si nu a patit nimic!Nu va spun cate remuscari am avut in ziua aia, am si voi avea ca nu am fost
suficient de atenta!!Dar e argint viu!! Nici in somn nu sta... adoarme intr-o pozitie si o gasesc diametral opus si daca se poate si mai departe de locul am pus-o seara la culcare. Incepe sa mearga, normal ca acum nu mai vrea de nicio culoare in carucior.
Intreba o fata de cereale....... daca le pastram doar o luna? Ei bine, eu le pastrez pana le termin... nu le arunc daca s-a facut luna, plus ca eu nu imi mai notez pe ele data la care le-am desfacut, prin urmare nu mai tin minte nici cand se implineste o luna!Cele care i le pun in lapte, clar nu rezista o luna, problema se pune la cele care i le dau dimineata.. dar v-am zis.. nu ma mai agit!!
Eu nu reusesc sa o fac sa bea niciun fel de suc... doar putin suc de rosii si zeama de lamaie in lingurita!!!Inchipuiti-va!Nu portocale, caise, multifructe, piersici, cirese.. nada de nada!Uffff!!!!!!
Acum va las!!!Revenim!!!