America (166)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Buflea,poate iti trece pina miine si nu-l mai omoriLa lumina zilei se vede intotdeauna altfel..
Trebile cu soacrele sunt mereu complicate.Eu ca si Oana mi-as fi cumparat una care sa vrea sa fie doar bunica nu neaparat baby sitter.
Acuma din ce ai zis tu p-aici deja ai comis-o adica ai lasat-o sa te ajute asa ca recunostinta va trebui sa fie oricum vesnica si eterna,dupa modelul unora, deci ce mai conteaza o vara in plus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Salutare tuturor.
Sint sigura ca subiectul pe care vreau sa il propun se tot discuta iar voi cele cu copii mai mari il stiti pe de rost, dar noi abia acum ne indreptam catre acea virsta.
As vrea sa iau un pic pulsul imigrantului roman in legatura cu alegera scolilor pentru copii.
Este foarte posibil ca fii-mea va merga la gradinita din toamna anului viitor si sint intr-o mare dilema. Nu stiu ce scoala sa aleg. De fapt, problema este ca nu stiu de fapt ce este important pentru noi.
Eu si cu barbatul meu sintem usor pe pozitii diferite, dar intelegem punctul de vedere al celuilalt. Pentru el, scorurile sint importante, iar eu sint de parere ca scorurile nu spun toata povestea despre o scoala.
El inclina catre scoala privata, eu catre publica. El catre stiinte - mate - eu catre arte.
El catre o scoala cu copii proveniti din medii educate si instarite, eu catre o scoala cu copii din medii sociale si economice diferite.
De ce ma framint atita. La noi in oras, pina anul trecut, aveai voie sa te duci la orice scoala. (anul asta de cind au taiat mult de la buget, unele districte nu te mai lasa sa pleci de la ei.) In orasul in care traiesc nivelul scolilor publice este destul de apropiat, daca e sa ne luam dupa scoruri: nici una excelenta, nici un extrem de proasta. Sind 2 scoli la care po****tia latina este majoritara (printre care si scoala noastra de cartier) si 2 la care nu este. Fireste, asta se reflecta in scoruri. Dar, cum spuneam, eu cred ca o scoala e mai mult decit scorurile astea timpite.
Voi cum ati ales scoala? Pe ce criterii? Cita importanta ati acordat scorurilor? Astept raspunsuri in special de la voi cele care locuiti in state cu renume prost, ca al nostru, California, etc.
Merci.

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Sanzi,...ne laudaram degeaba ca ajungem azi la biserica de inaltare......venira rusii,...asa ca stam acasa...

Adriana,...of ce-am citit de nepotica tami pare tare rau,...bietii parinti.Sa dea domnul si sa-si revina fetita!!!pe unde ajungeti in USA in decembrie,in ce stat?Nu dai o fuga si prin Florida la soare?Tare fain de voi ca aveti sansa sa calatoriti.Am vazut si eu pozele
Daca tot stau acasa azi,...ceea ce nu ma caracterizeaza cand ma simt bine,...am pus cateva pozici recente cu domnisorul meu ,cine vrea sa vada aici un spargator de inimi http://good-times.webshots.com/photo/2377236170072337911jcUZSs si aici cu o figura sugubeata tare http://good-times.webshots.com/photo/2198150040072337911dAaUWD aici la costum http://good-times.webshots.com/photo/2929557290072337911ciqDBf sau mai bine pentru cine are timp sa le vada incepand de aici pe toate cele noi http://good-times.webshots.com/photo/2088078370072337911TVNldv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Delia, venim in Houston, TX.Nu putem sa ne miscam prea mult cat suntem acolo ca nu stam decat vreo 10 zile si trebuie sa vizitam tot familionul.Mai am un nepot pe care trebuie sa il cunoastem, baiatul fratelui sotului.
O sa mergem la San Antonio ca sotu' vrea sa imi arate Alamo si poate mergem pe la Dallas sa vad eu Southfork Ranch LOOL(am fost mare fan Dallas). Poate punem de-o intalneala Ramona? :)
Edit ca am uitat ca Lai locuieste in Houston! Ar fi fain sa ne intalnim daca sunteti de acord :)

Am vazut pozele cu domnisorul in costum, ce cresc pruncii astia! Parca de fiecare data sunt mai mari! foarte dulce!

Azi am fost tare harnica, am dezghetat frigiderul ca nu se mai putea :)).Nu stiu din ce cauza face gheata in spate si nu putina ci de marimea unei mingi de fotbal.Am tot lasat asa ca urasc sa dezghet frigiderul dar azi nu am mai putut. Am curat 3 ani de gheata si alte chestii-yuk! Il mai curat odata inainte sa plecam si gata LOL.

Adriana si Aidan - 3 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Bic, eu sunt categoric de parerea sotului tau. As alege scoala privata fata de o publica asa si asa, copii proveniti din familii instarite si educate si orientarea catre stiinte exacte, arta asa ca hobby, in nici un caz nu inclin catre dezvoltarea artistica, unless am un geniu la usa.
Al meu merge la scoala publica, dar are scor 10/10 si marea majoritate a parintilor sunt profesori la Purdue Univ. Diversitatea culturala sta in faptul ca majoritatea sunt copii de emigranti din toate partile lumii, nu in diversitatea de income si educatie. Nici nu s-a pus problema sa il duc la o scoala cu multi latinos (sunt si aici) si scoruri mai mici. Dc. nu aveam scoala cu 10/10 il dadeam la privata si dc. mancam paine cu apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Bic, si eu tot in california sunt, dar nu as da-o pe sonia la scoala majoritar hispanica, pentru ca ar fi clar un outsider din start. hispanicii sunt enclavisti, deci nu conteaza ca esti roman, american, francez, tot un drac. scorurile mici spun lucruri...mari :-)) in primul rand, ca proportia de elevi la un profesor e mai mare decat ar fi rezonabil, iar profesorul nu se poate ocupa cum trebuie de ei. apoi, asta cu mediile e discutabila. nu as duce-o la scoala publica de proletari doar din spirit democratic, pentru ca e o premiza falsa. eu stiu deja unde o s-o duc pe sonia - la o scoala publica din cartierul cu milionari, desi nu locuim acolo, dar o sa pun adresa cumnatei mele la "after school care" si m-am scos. nu as duce-o la scoala din vecini pentru nimic in lume, la coltul strazii ii vad cum se drogheaza, fumeaza, fetele arata ca la produs, etc, nici gand sa fiu atat de democrata! iar daca se muta cumnata-mea, sa zicem, merge clar la scoala privata (la greci). vorba lui ruxij, mananc pietre si tot merge. adica nu investesc atata suflet, minte, bani si energie in educatia ei ca s-o strice anturajul copiiilor de parinti care nu-si dau silinta si nu stiu pe unde umbla copiii lor in loc sa fie la clase - ca-i vad eu pe unde umbla si ce fac!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

La scoruri tr sa te uiti ca pana la urma ele reflecta ce stiu copiii si la ce nivele se lucreaza n clase.
Scoala de care apartinem noi e rated 3 din 10 cu 70% latino...De aceea nu am ales sa mergem acolo. Si totusi Raluca tr sa vorbeasca intai engleza nu spanish, mai tarziu daca o invata bravo ei dar deocamadata ramanem cu engleza .

Si cu artele merg pe ele daca am un geniu dar nu este cazul nici la noi...

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

n-am avut net vreo 2 zile si azi am incercat sa (va) recuperez :), mai mult pe sarite. oricum, l-am vazut pe baby aidan cum a invatat sa se deplaseze, super, pe toate le face mai inainte.
a, buflea, bafta, totul va fi bine, si eu ma gandesc cu groaza cum va fi cand va pleca soacra in septembrie, sper sa fac fata.

US

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Parerea mea e ca la virste mici adica in scoala elementara nu se pune problema anturajului periculos din cauza diversitatii culturale .Eu indraznesc sa spun ca aceasta diversitate culturala poate educa un copil pentru viata si ca scorurile scolii si mediul super select nu sunt garantia reusitei in viata.Dezavantaje la virsta asta ar fii clasele numeroase si nivelul academic mai scazut .La nivel de liceu insa ,da ,se pune problema violentei in scoala iar liceele cu po****tie hispanica sunt unsafe .Cu drogurile e alta poveste insa .Fiica-mea a fost la magnet super clase de AP ,copii cu parinti cu venituri super mari si da copiii invatau foarte bine dar unii se si drogau.Prietena ei ,o negresa frumoasa si desteapta foc s-a mutat intr-o suburbie din asta super selecta cu venit mediu pe familie de 100k si cica n-a vazut nici in Sud unde a crescut ea atitea droguri.La private astea catolice mai stiu de frica lui DD ca asa cresc de mici si sunt mai safe in privinta drogurilor .
La ruxij e diferit ca e mediu universitar insa in orasele mari e altfel.
Oricum daca ai bani si iti permiti privat nu vad care e problema ,puteti sa incercati fiecare din parinti varianta lui ca doar are timp sa experimenteze,e mica si are timp.Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui arminad

Parerea mea e ca la virste mici adica in scoala elementara nu se pune problema anturajului periculos din cauza diversitatii culturale .Eu indraznesc sa spun ca aceasta diversitate culturala poate educa un copil pentru viata si ca scorurile scolii si mediul super select nu sunt garantia reusitei in viata.Dezavantaje la virsta asta ar fii clasele numeroase si nivelul academic mai scazut

iar clasele numeroase si nivelul academic scazut sunt, culmea, exact la scolile hispanice in cazul de fata, recte cele publice. deci cum o dai si cum o-ntorci, tot scorurile scolii si mediile "selecte" ies in avantaj. sau nu am inteles eu argumentul?
la capitolul scoala in mod sigur sufar de snobism, dar si de teama, poate exagerata, de anturaj. stiu, cred eu, cum sa ma descurc cu problemele ivite din diferentele materiale, dar nu am nici cea mai vaga idee cum as putea contracara restul - vezi alcool, droguri, promiscuitate, violenta. asta, pentru ca m-am ciocnit de primul set de probleme in scoala, dar nu de al doilea. teoretic asa, am idee.
nu e vina mea ca asa e impartita lumea, dar atata vreme cat imi sta in putere sa fac tot ce e uman posibil macar sa minimalizez riscurile, o s-o fac. si nici n-am sa fac experimente pe fie-mea, mutand-o de la o scoala la alta in numele diversitatii sociale si culturale - de astea are parte cu mine de mana, zilnic...

Mergi la inceput