Tragedie aeriana, avion Airfrance disparut

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Le Figaro scrie ca mai mult ca sigur a fost o explozie in aer.

S-au gasit bucati din avion pe o distanta de 350km.
Ne confirma cineva din Franta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

ministrul apararii din Brazil /Cnn.com zice ca nu in aer, ci in ocean
nimeni nu stie exact, asta-i clar, sa speram ca vor afla pana la urma
stirea: http://www.cnn.com/2009/WORLD/americas/06/03/france.plane.memorial/index.html

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia

www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

ah, si inca ceva, vis-a-vis de statistici
pe mine nu ma streseaza deloc zburatul insa sunt f constienta ca intr-un accident de masina -chiar si pe strazile din RO- mai ai ceva sanse sa supravietuiesti, mai ales daca masina e echipata corespunzator....pe cand in cazul accidentelor aviatice, asa rar cum se produc ele, sansele de supravietuire tind spre zero....

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia

www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Din pacate, se pare ca avionul nu a explodat in aer.
Desi nu se cunoaste inca din ce cauza s-a prabusit avionul, un singur lucru este clar din datele pe care le au pina acum: oamenii aceia au murit in niste frici ingrozitoare. Spunea acel tip pe blog ca o furtuna de natura sa rupa un avion in doua este atit de infioratoare ca este imposibil de imaginat.
Eu stiu numai in ce frici teribile am fost cind am trecut prin niste caderi pe care le-am considerat nasoale. Sa treci timp de 15 minute prin turbulente ingrozitoare, trebuie sa fie teribil. Niste martori dintr-un avion care a avut o defectiune in timpul zborului si care a plonjat citva metri buni spuneau ca pur si simplu au vazut moartea cu ochii.
Eu una ma conving din ce in ce mai mult, cum spuneam si mai deunazi, ca degeaba ma stresez eu ca daca e sa-mi vina rindul, pot eu sa stau in casa si tot s-o intimpla.
Asa ca o sa incerc sa ma relaxez, sa am credinta in D-zeu si sa zbor linistita.

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inima25150 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Le Figaro scrie ca mai mult ca sigur a fost o explozie in aer.

S-au gasit bucati din avion pe o distanta de 350km.
Ne confirma cineva din Franta?

"La présence de nappes de carburant devrait exclure la possibilité d'un incendie, d'une explosion", a expliqué le ministre lors d'une conférence de presse à Brasilia. "Si nous avons des nappes de carburant, c'est qu'il n'a pas brûlé".

Une source proche de l'enquête, citée par Le Figaro de jeudi, évoque la piste d'une désintégration en vol, compte tenu de la dispersion des fragments "sur une distance de plus de 300 km". Mais Paul-Louis Arslanian, président du BEA (Bureau d'enquêtes et d'analyses) a prévenu que la dispersion des éléments ne pouvait être interprétée pour le moment. "Si nous avions une grande dispersion, il peut y avoir plusieurs explications", a-t-il dit. "Cela fait quelques jours que l'accident a eu lieu et il y a des courants et du mauvais temps qui peut amener des dispersions

Mami de Eva Nazdravana
(13.12.2007)

In ziua in care ai incetat a fi copil esti mort !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lolilo spune:

lady J scuze nu stiu unde s-a dus mesajul meu; incerc sa-l rescriu.
deci referitor la statistica; spuneam ca este privita doar dintr-un punct si mediatizata prost (precum campaniile de vaccinare). desigur se refera la nr accindentelor, victimelor, flying vs driving, cum spuneai intr-un accident de avion pot muri foarte multi oameni (A380, cca 800), ar fi nevoie de 200 de accidente de masina fiecare cu 4 oameni. deci privit asa este wow super safe. privit invers insa este un scenariu horror.
statisticile pe marginea carora se trag asa concluzii fac parte din notiunea "probability neglect" -tendinta de a considera consecintele unei intamplari, dar nu probabilitatea.
au la baza misleading factors; de ex nr of deaths per billion passenger km, sau per hour/minute, sau per, sau per sansa de supravietuire (ce sansa ai sa supravietuiesti intr-un accident de masina si ce sansa ai intr-un accident de avion; none), trainingul unui pilot vs trainingul unui sofer.....etc.

uite un ex de statistica oritentata direct in favoarea liniilor aeriene " last year 2.4 billion flew commercially. Only 1,292 died in accidents. Now in the U.S. state of Kentucky alone there were almost 900 deaths on the roads last year. Times that by 50 and you have a ballpark figure of the deathtoll for the entire U.S. "

si alta in defavoarea industriei;
"Conclusion
Choosing "mile to mile" as the more appropriate comparison for differing modes of transportation (and overlooking that small planes often takeoff and land at the same airport, without ever really "going anywhere"), let's review the fatality rates:
driving: 1.32 fatal accidents and 1.47 fatalities per 100 million miles
airlines: .05 fatal accidents and 1.57 fatalities per 100 million miles
GA: 7.46 fatal accidents and 13.1 fatalities per 100 million miles
So mile per mile, GA flying has about 5 times as many fatal accidents, and 9 times as many fatalities, as compared to travel by motor vehicle. The airlines have about the same fatality rate as driving, but a much lower fatal accident rate (by virtue of a large number of fatalities per accident). "

si mai este statistica interesanta si aici; http://planecrashinfo.com/cause.htm.

eu imi mentin parerea ca flying nu este nici pe departe cel mai safe mijloc de transport, ci cel mai unsafe (tinand cont si de factorul "flying and high altitude and speed" si de restul de factori ce tin de inginerie, care-l fac deosebit de cele "pamantene") si media nu face altceva decat sa manipuleze aceste statistici in sensul dorit de industrie; de ex Virgin tine cursuri pt fear of flying, element pe care eu una nu l-am intalnit la scoala de soferi. poate exista..
iar personal, urasc sa zbor, de ce zbor mai mult devine din ce in ce mai stresant, nici pe jump seat nu ma simt mai bine; si mai lucrez si-n domeniu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

lolilo: foarte trist ca lucrezi in domeniu (...! ma rog daca faci curat la un aeroport asta nu inseamna ca esti expert) ... si ne faci teoria chibritului ca zburatule este cel mai nesigur fel de transport.
Fa atunci un studiu si publica-l.

Ca zborul este cel mai sigur mijloc de transport o stie multa lume. La inceputul fiecarui zbor cu multe airline-uri de long haul - se spune ca: Flying is the safest way of travelling.
Ma rog... acuma pe cine sa ascultam pe ei sau pe tine?

Dar ma rog, experti ca tine, nepo****rizati... apar de peste tot - si chiari si pe forumuri serioase simt nevoia sa faca prozeliti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

muffinNu e vorba de experti nepo****rizati, ci de faptul ca statisticile pot fi interpretate cum vrei, in functie de interes.

lolliloargumentul cu seminariile de safety nu mi se pare foarte solid. Motivul pentru care aceste seminarii se tin in cazul zborurilor, dar nu si in cazrul mersului cu masina este ca a te afla in aer este ceva nefiresc pentru fiintele umane si de aceea ne este atit de frica. Pe pamint parem mai in control.

Smaranda Ioana, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lolilo spune:

Citat:
citat din mesajul lui muffin

lolilo: foarte trist ca lucrezi in domeniu (...! ma rog daca faci curat la un aeroport asta nu inseamna ca esti expert) ... si ne faci teoria chibritului ca zburatule este cel mai nesigur fel de transport.
Fa atunci un studiu si publica-l.

Ca zborul este cel mai sigur mijloc de transport o stie multa lume. La inceputul fiecarui zbor cu multe airline-uri de long haul - se spune ca: Flying is the safest way of travelling.
Ma rog... acuma pe cine sa ascultam pe ei sau pe tine?

Dar ma rog, experti ca tine, nepo****rizati... apar de peste tot - si chiari si pe forumuri serioase simt nevoia sa faca prozeliti.

muffin, eu nu am apetenta pt oameni ca tine; probabil inca nu ti-ai luat portia de zahar pe ziua de azi de esti asa de acra. chill, take a pill or two, unde vezi tu ca ma dau "experta"?! de ajungi sa fabulezi despre faptul ca fac curatenie in vreun aeroport! asta e pura si gratuita rautate si romanii au un cuvant foarte decriptiv pt asta, pe care sunt sigura il cunosti; prefer sa nu-l folosesc insa.
pe mine ma doare exact in cot pe cine alegi sa asculti si sa crezi; eu mi-am expus parerea simplu; tocmai ca nu mi-am spus parerea de expert, pt ca mai am cativa ani pana ajung crash investigator, asa ca nu inteleg de ce vorbesti pe langa despre teoria chibritului cand de fapt ar trebui sa imbratisezi teoria politica strutului!
cum spuneam, bea-ti cafeaua, pune zahar mult si reciteste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Cred ca atatea discutii nu isi au locul.
Si in avion , si in masina , si in autobus depinzi de altul.
Degeaba conduc eu dumnezeieste daca vine un bou si intra in mine.
La fel si la avioane, nu depinde nimic de tine.
Mai tin minte povestea unei fete din TM care era pe un pod , tramvaiul care trecea pe acolo a iesit de pe sine strivind-o. A stat in coma si a murit dupa cateva saptamani , cand trebuia sa-si faca nunta.

E mai putin probabil sa te urci intr-un avion si sa ai un accident decat intr-o masina. De ce ?
Pt. ca pe sosele sunt multi idioti.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput