Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (121)
Raspunsuri - Pagina 17
boticelina spune:
Sa ne traiasca pepenasii! si noi pe langa ei!
Dana La Multi ani! Sa fii sanatoasa si bucuroasa si tot ce-ti doresti sa se implineasca! Nu fii suparata pe noi, vezi si tu, daca Flo nu e, dam cu bata in balta. Io ma scuz si recunosc ca nu pot intra in we fiindca mi s-a bulit computerul de acasa. Pup mult, mult 
Fetele, va multumesc pentru idei; clar nu vreau sa comparam copiii intre ei, vreau doar sa mai aflu ce-i invatati ca mie nu-mi venise ideea cu datul jos din pat. Ca sa nu mai zic ce m-a impresionat Anka cu Eliza care la 14 luni la gradi punea mana la gurita cand tusea...
Oricum sunt diferiti, a mea de exemplu e foarte prudenta, nu are curaj sa se arunce pe burta si sa plece in 4 labe, nu mai zic sa se dea jos din pat... I-am pus o jucarie in masina de spalat (cu usa larg deschisa) si n-a avut curaj sa bage laba dupa ea
Acum la asta lucram, ii bag jucaria in masina din ce in ce mai in spate...
Deci, io pic de somn, fusei aseara la o nunta si cand am venit acasa gasit bunica plus cupil in capul oaselor deoarece cazuse din pat (infanta) si buni nu mai reusea s-o adoarma. Cu mine a adormit in 10 minute si ma gandesc, Carmen ca poti sa incerci si ce ti-a zis Mada, sa nu mai exciti copilul de fiecare data cand se trezeste, poate se culca la loc. Daca zici ca bea doar 30-50 ml de lapte e posibil sa il bea doar pentru a adormi, ca parte din ritual...
cirese eu i-am dat de la 5 luni, curatate de coaja. Am incercat sa-i dau si capsuna (de la buni din gradina, bune, dulci) dar s-a strambat si a scuturat din cap cu tarie, nu si nu... O sa incerc si cu zmeura, coacaze, agrise si alte d-astea, da' nu stiu ce succes voi avea. Poate daca as amesteca capsunile cu putin iaurt si fructoza... ma mai gandesc...
Trimit ca scriu de 1 ora, revin...
Monica si gargaritza
Nancy
"If you are unware of your choices, then you have none"
monalac spune:
ANNABABY,eu l am luat intr o geanta frigorifica sau il poti lua intr o punga in care ai pus cateva cuburi de gheata.apoi,il bagi la frigider.daca stai aproape de framacia de la care il cumperi,il poti aduce asa,nu se intampla nimic.
eu una am oroare de vaccinuri facute in plus,ca amandoi au facut febra si n au mai mancat dupa fiecare vaccin.mi ar fi placut sa l fac pe ala contra meningitei,dar mai vedem.
VICKY,concediu placut!
IRISS,am vrut de mult sa te felicit pentru progresele pe care le a facut david.stiu cat de mult inseamna pt ca si cris a fost mai hipoton si suspect de spina bifida si m am bucurat enorm la fiecare intoarcere,ridicat in fund etc.cat despre yvonne,eu zic sa nu te mai stresezi si s o lasi in pace.eventual sa i dai niste vitamine.cris a luat 1 kg [are 15!]dupa ce i am dat niste vitamine de la amaway,costa cam mult dar sunt naturale si niste sirop noni de la calivita.nu l am convins sa manance si altceva in afara de ce mananca de obicei,dar macar mananca cu pofta si mai mult cantitativ..
ALEXATEO,bine ai revenit!cred ca e tare greu cu 2 micute,dar e si frumos!nici noi n avem cu cine sa lasam copiii,de aceea nu mai avem timp deloc pt noi.dar asta e,s or face ei mari si o sa ne fie dor de perioadele astea.
codrin e atat de mamos,vrea tot timpul sa i acord atentie,cateodata cand plange il iau si l pun in pat si ma asez langa el si l pup pe talpite si i vorbesc si nu mai poate de fericire!cred ca o sa ma injure fetele mai tarziu,presimt ca asta o sa fie mamos rau,spre deosebire de cris care n a suportat niciodata sa l pup.
dia_filipas spune:
Cu scuzele de rigoare pt. intarziere iti doresc DANA, LA MULTI ANI FERICITI ALATURI DE CEI DRAGI!!
LA MULTI ANI PEPENASILOR, FRATIORILOR SI SURIOARELOR!!
VOI CE GATITI AZI PT. PEPENASI??? Va rog sa-mi dati niste idei ca sunt in pana...
Miruna nu mai sta neam in scaunul de masa, tre' sa o tin in brate si sa o "entertain" ca altfel nu deschide gura si mai si urla. Exista vreo metoda sa o fac sa stea iar in scaun? Precizez ca am incercat cu jucarii si obiecte inedite (pt. ea) puse pe tavita, cantat, maimutarit, si alte asemenea si nu mai merge!
La noi ploua marunt, e frig...vorba poeziei "afara-i frig si e-nnorat..." asa ca nu iesim afara. Am fost in schimb ieri in parc si a papat Miruna branzoaica cu branza dulce (aia de arara ca un plic) a mancat-o aproape pe toata si tare i-a placut!
Fug si eu la trebi pana nu se trezeste!
pepenimea!
Dia, mami de Miruna (15.07.2008) 
boticelina spune:
AnnaB eu am vazut-o pe doc a noastra ca transporta vaccinurile (repede, repede) intr-o gentuta speciala, izoterma. O tine in frigi, fuge cu ea rece, ia vaccinurile si o baga inapoi rapid in frigider...
mai, cu pupicurile eu sunt cu inima indoita, as vrea s-o invat pupacioasa dar nu vreau sa dea pupice fara discernamant. Uite, pe mine m-a deranjat in parc ca o mamica si-a indemnat cupilu s-o pupe pe Nancy in semn de prietenie. Al mic se infipsese cu botu in gura fi'mii... Prefer s-o invat sa-mi faca si mie mai-mai pe cap, zau, desi mi-ar placea sa fiu tzocaita cu foc. Cum sa fac? 
Monule, stai linistita ca n-o sa te injure nimeni. E asa de important pt un pui sa se simta iubit ca io cred ca faci foarte bine ca-l alinti asa pe Codi.
In schimb cred ca pe Chris l-ar ajuta compania altor copii ca sa faca ce povestesti ca nu face acum. Copii se indeamna intre ei si uita ca nu le placea cutare si cutare. Dar stiu ca tu nu vrei sa-l dai la gradi, deci e doar o opinie, nu un sfat...
Io iar pun de-o depresie: cantarit cupil ieri = 11.200 gr
, am cel mai greu cupil, sper sa nu se obezeasca 
Monica si gargaritza
Nancy
boticelina spune:
Dara - mi-am adus aminte - nici Nancy n-a mai mancat branzica in fructe vreo 2 saptamani asa ca i-am dat fructele goale. Acum a vrut iarasi si cu branza. Observatie: nu-i place branza perlute; de cand ne-a luat odata bunicu de-aia de la Lacteea de care ziceau fetele a revenit la sentimente mai bune. Asta e crema de branza.
Dia eu am facut dovlecei umpluti cu carne de pui si supa crema de dovlecei (care nu credeam ca poate fi atat de buna, imi venea sa fur castronu din fata copilului). Bine, nu i-am dat din amandoua, eu fac 4-5 portii si congelez. Ieri a bobinat mancarica de fasole pastai cu pui, alataieri supa-crema de morcovi cu ou si crutoane.
Si ieri dimineata: paine prajita cu almette
Efectiv ne-am batut amandoua pe micul meu dejun. I-am facut cubulete mici pe care si le baga tacticos in bot, pe rand, cu ambele maini (plus mie una mica, cu maxima generozitate) Asa ca uite cum fac io foamea si cupilul se grasuneste 
Monica si gargaritza
Nancy
dana81 spune:
GATA mi-a trecut!!!!!
De asta va iubesc eu pe toate
Multumesc mult...fuse o criza ...de la 28 de ani
Sanatate pepenasilor bolnaviori!!!!
MAMI de CLARA ANDREEA
06.08.08
alexa_teo spune:
fetele mele au papat azi branza cu smantana si mamaliguta,apoi la pranz acum le-am facut tocanita de ficatei si sper seara iaurt cu un fruct caci babanuta o papam sper amiaza asa ne-am obosnuit sa o papam intreaba,nu pregatita cu nimic.
In data de 4 august 2008 s-au nascut Alexandra &Teodora, minunile lui mamy si taty.
http://s471.photobucket.com/albums/rr74/alexa_teo/
alexa_teo spune:
dana81 acu vazui maica ca tu esti din galati,unde anume stai?
surato dar nu zici nik,tipa soro sa te aud!!!

In data de 4 august 2008 s-au nascut Alexandra &Teodora, minunile lui mamy si taty.
http://s471.photobucket.com/albums/rr74/alexa_teo/
ariadnabr spune:
Boti E intradevar greuta, dar nu-ti face griji, o sa dea jos cand o sa inceapa sa alerge si sa mearga
, unii copii pun mai mult pe ei in primul an, altii mai mult in urmatorii ani...eu zic ca se va opri din luat in greutate in curand. cat despre pupici, eu o indemn pe Sonia sa dea imbratisari mai degraba decat pupici, dar fiind copil tot mai pupa pe unu' si altu'. Aia e. Eu zic ca fazele astea cu pupicii pe gura si alte din astea, sunt o chestie de optiune personala. Mie una nu mi se pare exagerat sa ma pupe Sonia pe gura. Dar uite ca are si downfall chestia asta, ca i-a vazut pe astia la TV pupandu-se si a incercat sa imi faca si mie la fel. Am corectat povestea dar...
Nu as invata-o sa te pupe, mai degraba as pupa-o si as astepta sa te pupe si ea pe tine. Afectiunea ta catre ea, va fi inapoiata curand ai sa vezi. Si-as zice sa te bucuri de perioada asta pentru ca trece repede si in no time no sa vrea nici s-o imbratisezi ca e mare ![]()
Acum, moni, eu nu fac contorizare si nici comparatie
. La un moment dat se vor egaliza performantele oricum. Nu-mi fac griji ca altu' face mai multe, dar nici n-am sa stau deoparte si nu am sa mentionez nimic din ceea ce face. Eu una sunt tare mandra de fetele mele si-mi doresc sa impart asta cu toata lumea, asa e orice mama cu ciorile ei zic eu... Nu am intentionat sa ma dau "tare"...nu stiu, mi s-a parut ca te referi la mine. Sper sa ma fi inselat 
Anyway, pe tonul asta, putin trist, ma retrag inapoi in barlogul meu, probabil am scris prea mult aici si e cazul sa-mi iau o pauza. 
O zi buna sa aveti! 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Madalina mamica fericita de
Sonia si bebe Julia
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=73416c45ab38350f329596" target="_blank">Slideshow Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733e6ffec10c82874e8219" target="_blank">Slideshow Julia
Kimmy spune:
Boti lasa mama nu te stresa,ca doar nu ai ce face...nu poti lasa copila sa fomezeasca.
Uite eu tot probleme am cu mancarea.serios ca manca tare pe alese.Ca vorbeati de branzica,pai,Timi nu mai vrea de mult,cred ca de vreo 3 luni.Si am incercat si facuta in casa,si cumparata.Nici goala,nici cu fructe.Nu-i place banana,nu-i plac piersicile,desi am gasit foarte bune.Nu-i place kiwi(i-am dat doar fara seminte),la mancarica face mofturi,azi ii place,maine scuipa tot,desi e aceeasi mancare.Cand incarc sa-i dau ceva nou,accepta greu sau deloc.Iaurt simplu ar manca oricand...macar atat.De multe ori sunt nevoita sa ii dau iaurt pentru a o pacali sa imbuce legume.Carne foarte putina manca.Nici nu stiu cum a crescut 
Febra nu are,e doar maraila,pare sa o doara ceva,asa ca i-am dat panadol,cu gandul la dinti.La 12 am pescuit-o cu greu din pat,ca tot adormea,iar se uita in jur,iar adormea,am schimbat-o,i-am dat cereale,dar a papat tare putin,si acuma de 10 minute am pus-o in patut ca dadea semne de somn,si vad ca a si adormit
.A baut intre timp putin suc de portocale,ca nu a facut ieri kk.
Diseara sta sora-mea cu ea,asa ca porumbeii vor iesi la film ![]()
Mona,am intalnit si noi in parc o fetita care statea tot calare pe Timi,si o tot pupa,la 1-2 minute
.Si eu vrea sa fie prietenoasa,dar nu sa se apuce sa pupe toti necunoscutii 
Noi am trecut deja peste perioada cu scame ![]()
Sigur o doare ceva,ca deja s-a trezit de 2 ori plangand
...plans din ala de durere
Anna eu nu ma prea pricep,ca dr nostru are vaccinurile la cabinet,chiar si cele optionale 
Off,s-a trezit a 3-a oara.O iau in brate la dragalit,scumpa lu mama.
Iza mami de Timea (28.06.2008)
Povestea noastra