Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (119)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Marina scuze!! Mi-am amintit ca m-ai intrebat pe unde ne plimbam: Parcul Carol

narci

Gagici mai da-ti-mi si mie user si parola de la poze. Ca prea vorbiti de ele. Vreau si io.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Yael, in fr se dau pana la 3 ani 170 sau nimic in functie de venit. Tot in fucntie de venit mai primesti inainte de nastere vre-o 750 (daca ii primesti pe astia atunci ai si alocatie, daca nu, nu). Si cam atat. Aaa si daca lucrezi in public mai primesti si Magica suma de 2.29 E pt un copil, 70 pentru 2 si 175 pt 3, pana la 20 de ani daca e scolarizat.

Anca, am ras de numa de isprava Elizei.

In alta ordine de idei, se vede ca nu am nici o pofta de lucru ...

Vicky si Maya (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Ms de feedback Yael, Mada, Flo, Tecky, Ana, Turtu, Vicky
Nici aici nu se mai da cetatenie de f mult timp din 1982 nu se mai da, se poate obtine cetatenie pt toti membrii familie daca poti dem ca ai stat aici 5 ani muncind legal, dupa primii 4 ani se da indefinite leave to remain si dupa inca un an cetatenia in urma unui test.
Aici se da alocatie se da 18,80 lire pe sapt pt primul copil si 12,50 pe sapt pt urm copii si iti intra banii in cont o data la 4 sapt, deci nu o data pe luna ci fix la cate 4 sapt. Siu se mai da ceva numit tax credit care e in fct de cat castiga pe an familia si se da daca ai copil pana la 1 an de zile in familie. Se da si la nastere acuma e schema noua o suma de bani 500 de lire parca plus se da cate un voucher de 250 de lire la nastere care trebuie sa ii depui intrun cont ori share ori de economii, daca nu ii bagi tu ii baga ei automat dupa 1 an de zile si mai primesti 250 de lire cand face copilul 7 ani sau ceva de genul si in contul ala poti numai baga bani nu si scoate si nu mai mult de 1000 pe an si dupa ce face copilul 18 ani poate sa aiba acces la bani.
La avion la majoritatea pt infant adik pana in 2 ani se da 10-20 de euro sau ceva suma din asta simbolica si are voie gratis carucior plus 10 kg bagaj asta la cele care nu sunt low cost la cele low cost depinde de fiecare companie si la copii deci cei peste 2 ani se da loc separat si 20 kg de bagaj plus again carucior gratis la bord.
Tecky pai is racite bocna acuma amandoua cu puroi in gat si tusa si muci, asta dupa un weekend extrem de cald acu ploua si e frig de numa, noroc ca e Ari in vacanta, ca de aia am si avut timp sa intru si sa mai scriu, ca altfel nu prea apuc, mai ales cu toate pregatirile si evenimentele.
Apropo de raceli, nici eu nu am auzit de chestia cu febra la schimbat de mediu, da faza cu dat nurofen is de acord cu Anka cai tampenie, asta chiar n-am mai auzit-o, da na mereu apar chestii "noi", mai ales ca nurofenul se da maxim 3 zile, dupa trei zile daca nu cedeaza simptomele se recomanda sa ceri sfatul medicului.

Aruncati un ochi pe prima pagina la primul mesaj, am pus link-ul de la pagina vedeti daca va place si ziceti va rog ce nu va place sa modificam si sa faceti un album pe picasa unde sa adunam pozele de la ziua de 1 anisor de preferat cu tortul sa facem colaj, am pus deja link-ul de la colaj cu niste poze luate rapid de pe net, nu vor fi cele finale dar ca idee.

"God is in the detail"

Ludwig Mies van der Rohe, talking about restraint in design, New York Herald Tribune, 28 June 1959

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

GINI - parca tu ma intrebai de doamna care vine la mine la curatenie... Am tot uitat sa zic. Timp mai are, acum. Dar ea ar vrea sa isi gaseasca ceva full time. Pana una alta nu a gasit. Si depinde si pe unde stai, daca vrei, o intreb. Nu pot sa spun ca pic pe spate, dar e ok. Pe mine ma scuteste de multi nervi. Ea si calca, dar eu nu am incercat asta deocamdata. Am eu piticii mei cu calcatul...

Erika se da jos din pat de vreo luna, poate si mai mult. Singura s-a prins cum. La inceput cam aveam emotii cand o vedeam... credeam ca acusi cade. Apoi mi-am zis "aaa, ea se da jos de fapt..." Nu mai stiu cand s-a dat Eliza jos.

Ashea... Cu gradinitele si cresele, sa nu va suparati pe mine acuma, eu zic parerea despre ce se petrece la Bucuresti, in rest nu ma bag...
Adica zic de contextul unde stai in trafic de mori si faci o groaza pana la servici, si unde lipsesti vreo 12 ore pe zi de acasa. Si nu vorbesc de cazurile unde omu' sau nevasta mai lucreaza in ture, se mai completeaza, mai au ceva libere, mai fac o tura de noapte mai iau un liber samd... Eu zic de astia care slugaresc la patron...

In alta ordine de idei, cica hai sa reluam inotul. Unde mergea ea, am zis ca nu o mai duc, sunt 16-17 copii deja, bazinul e mic, hmmm... Plateam 120 de lei 6 sedinte, adica 6 saptamani maxim, ca daca lipseai, pierdeai banii. E, si aflu de un club mai pe aici, relativ proaspat deschis, hop pe net, arunc un ochi, imi place ce vad pe site, dau telefon.
Ei bine, cat costa un abonament cu 12 sedinte pentru copil? Curs de initiere? Se fac in maximum 2 luni. Ei bine, 6 milioane!
Deci pass.

Ma rog, as mai avea o varianta, ceva mai departe, e cam 3 milioane pentru 12 sedinte, da' cica e apa cam rece... Mda...

La balet, ce sa zic, platim putin, 130 de lei pe luna, face de doua ori pe saptamana. Dar costumele si spectacolele sunt scumpe in draci. In iarna a fost 2 milioane costumul si parca inca 2 milioane participarea sau asa ceva. Mai e si taxa de inscriere un milion care nu se scad din taxa. Spectacolul din iarna a fost la Creanga. Acum e la National. Noi ratam, ca Eliza pleaca cu o zi inainte. Da' bag de seama ca tot e super ieftin, si e scoala privata, hmm....

La Lexis, un curs de engleza e 500 de euro pe an, dar nu 12 luni, ci doar lunile scolare. Adica... cat? 7-8 luni scolare pe an...Deci peste 2 milioane 600 pe luna...

Deci una peste alta, nu ma gadesc decat ca emigram, ca altfel ma impuscam. Ca baremi la o gradinita privata face copilul si engleza, face de toate, mai face si un karate ceva... Eventual platesti in plus pentru tenis sau inot sau altceva ce nu se poate face la gradinita. Dar sunt incluse in taxa pictura, modelaj, fel si fel de activitati...
La stat, si hartia igienica o platesti.
Bun, o platesc. Si ce fac frate, din cate milioane trebuie sa sar, ca sa faca odrasla ceva miscare, ceva engleza...?
Ma rog, si la stat se face engleza, contra cost. Imi dau eu seama ce engleza se face cu 25-30 de copii in grupa, cate juma' de ceas ora...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Mada, mi se pare tare buna ideea. Acum eu nu sunt 100% fun pt culorile alese (stiu ca sunt alese in functie de tema :)), dar asta e secundar. Multumim mult.

Vicky si Maya (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

MADA, mie imi place

---------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Vicky ms. Zi ce culori ai vrea sa vezi poate arata mai bine, eu le-am pus asa dupa tema si sa se vada fiecare nume, da I'm open for ideas.
Marina ma bucur ca iti place.

"God is in the detail"

Ludwig Mies van der Rohe, talking about restraint in design, New York Herald Tribune, 28 June 1959

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

dIN CICLUL eLIZA A ZIS CA MERGE LA ALTA GRADINITA DIN TOAMNA...

Cu multi ani in urma, o etita mica, de vreo 3-4 anisori...sa-i spunem...Ioana, in masina cu mamica si taticul ei, mergeau spre garana.Intr-o alta masina, in spate, niste prieteni de familie, sot si sotie pe care mama Ioanei nu-i suporta.In masina, mama Ioanei - Nu-i mai suport, mai ales pe ea.Nu o vezi cum vobeste?Daca imi mai spune o data asta, o scuip in gura.
La un moment dat, Ioana cere sa se opreasca masina sa faca pipi.Masina opreste, cuplul din masina din spate, la fel.Ioana se da jos, face pipi dupa care se repede la masina din spate si urla cat o tine grua
-Tanti Anuta, a zis mama ca daca mai spuneti asa, va scuipa in gura!!

In alta ordine de idei, i-am ffacut la anais o pelerina si o sapca crosetata.Rosu inchis.Arata ca si contele Vronski din Anna Karenina.Sau cum il chema...

Cris, da, pun poze.Acu termin sirena si il cos pe Sebastian.Racul...Oricum, am pe blog deja o perinita dar e doar cu pestisori

Blogul meu - artizanat din dragoste pentru copii

Povesti de seara - Amin si ceilalti licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Narci - ai dreptate... Asa e cu copiii... Pe mine m-a ofticat faptul ca Eliza n-are 3 ani, si discutaseram, iar de mers la gradinita aia, n-am avut cum sa merg decat cu ea... Ma rog, pe mine ma interesau alte activitati, ca acolo mai fac o miscare ceva, o pictura, ... Si limbile straine ma interesau. Una peste alta, daca taxa era rezonabila si daca activitatile erau ok, poate as fi dus-o, habar n-am.
Ca aici innebunesc zi de zi. Nu numai ca stagneaza copilul, dar deja uita! Si mai rau, capata obiceiuri care ma dau pe spate!
Ce e drept, e gradinita de cartier, aia e, mi-a trebuit langa casa, sa ma pot duce dupa ea...
Uuuffff... Sunt un pachet de nervi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

mai si io cand aveam vro 5 ani am iesit la poarta ca striga unu disperat dupa tata. tata a zis ca n-are chef sa vb cu ala si io ies si zic: tata a spus ca nu-i acasa!

---------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput