Pepenasi de iulie-august 2008-IN SARBATOARE! (119)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

Salutari si de la noi, am oaresce pauza la birou, asa ca apuc sa va citesc si sa va mai scriu.

maitreyi, nu primeste Mara cetatenie, chiar daca-i nascuta acia in ograda, de fapt aici nici macar generatia a treia, aka copchiii lu’ Mara n-or sa primeasca cetatenie automat, asa sint regulile pe aici. Ce sa ne facem, tara mica Elvetia asta, nu-si permit sa incetateneasca toti copchiii de imigranti ca se-ajunge sa fie mai multi strainezi decit elvetieni get-begeti.

siby, buna ideea ta cu coboritul din pat, trebuie sa o invat si eu pe Mara treaba asta, ca altfel sint mereu stresata sa nu (mai) cada din pat. Si mersi de incurajari, da, vad si eu ca Mara face progrese de cind merge la cresa, a invatat o gramada de chestii noi de ma mir si eu. Asa ca ooka eu zic ca nu e o idee rea sa o dai pe Sofi la cresa, eu imi dau seama ca nu am rabdare sa stau si sa o invat lucruri noi, la cresa interactioneaza diferit cu lumea de acolo si progreseaza mult mai rapid decit ar face-o daca ar sta acasa. Deci cred ca nu esti o mama denaturata daca o dai la cresa, din contra, cred ca lui Sofi o sa ii prinda tare bine.
vicky, imi pare rau sa aud ca Maya plinge la cresa, o fi si perioada asta de stranger anxiety, Mara are perioade in care nu mai vrea sa doarma noaptea in patutul ei din camera ei si o pun pe seama chestiei asteia. Insa la cresa, sa bat in lemn, cunoaste deja lumea si merge cu placere.
carme, esti mortala cu rindunicile, ce m-ai distrat. Vazut pozele cu rochitele, e o minunatie fata ta.
narci, vazut si pozele tale artistice, subscriu parerii lui boti, anais a ta e cea mai frumoasa bebelina, nu aveti cum sa nu cistigati la concursul cu ratusca.
yael, cit e la voi alocatia pentru copil de zici ca la noi e mare? Mie mi se pare mica Dar sa stii ca in elvetia e ciudat rau de tot cu alocatia, difera de la canton la canton, iar cum eu si sotul meu lucram in cantoane diferite am ales sa primeasca el alocatia, pentru ca cantonul lui da alocatie mai mare decit cantonul meu. Nice, nu? In schimb cantonul meu mi-a dat premiu de nastere, 800 de franci elvetieni, m-am trezit cu banii in cont si nu stiam cine mi-a facut un bine.
mada, si eu sint de acord cu propunerea ta
Gata, ma intorc la trebile mele aproape inexistente, ca noi la firma sintem rau de tot loviti de criza asta financiara si nu prea avem de lucru. Pupici

Mami de Mara (19.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Turtu, a mea de 2 luni nu mai doarme in patutz, decat cu maare greutate. SUnt disperata :((((?

Sibby, spune tot de alocatie, ca e in functie de resurse . Sinon, vazut blogul, mi-a placut.

Marina, la Tarom s eplateste bilet pt bb????? Strange, cred ca sunt singurii.

Gini, si eu stiu ca bb are voie 10 kg (pana acum la noi asa a fost cu orice companie) + carutz + scaun de masina.

Mada, cu lista, e ok.

Vicky si Maya (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

Sib, merci de pontul cu datul jos din pat

Yael, aici nu se da alocatie, nu se da nimic.Ca la de le dai 30 de euro nu mai merg la lucru, stau acasa si fac copii.Alocatia o luam retroactiv si ma gandeam sa le-o las parintilor, in Romania

Blogul meu - artizanat din dragoste pentru copii

Povesti de seara - Amin si ceilalti licurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Gagici sar'na de complimente!!!

ana merci de info cu nurofen. Probabil ca o sa ma abtin ...
Buna ideea sa nu-l mai iei din pat decat ajutandu-l sa se dea jos singur. Consecventa e mama buna si tu esti o ardeleanca inteleapta (asta e contradictie, nu? ).
Eh, io cred ca am scapat de cazutul din pat. On the hard way ... V-am zis ca nu se mai apropie de marginea patului nici sa-l pici cu ceara.

anka stiu ca 37.8 e vax albina . Da' io cand vad febra nu ma gandesc decat ca "haoleo, daca creste?!!!". Si e puiutzu' meeeeu si mor cand il vad supalici ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa.s spune:

ile, super super bb

vicky, si iberia taxeaza bb - 100 euro.lufthansa 400 euro etc...

Blogul meu - artizanat din dragoste pentru copii

Povesti de seara - Amin si ceilalti licurici

Mergi la inceput

narci, noi in ro am fost cu austrian si lufthansa si am platit 10 euro bb ... Nu stiu ce sa zic. In plus cu 2 bb lufthansa face tarif familie, care e super avantajos. POate ne vedem la timi. Merg si eu la inc lui august.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

VICKY, da , noi am platit. oricum am prins o super oferta. initial ne gandeam sa plecam de 1 mai si ne costau biletele pentru toti 3 dus-intors 24 mil. si cand colo era oferta de pe 3 mai si pentru toate biletele am platit doar 12 mil (adica la jumate). Bineinteles ca am amanat vacanta cu 2 zile. dar am cumparat biletele cu 2 luni inainte. noi oricum eram dispusi sa platim si dublu ca sa mergem direct. nu ma impresioneaza cursele cu escala si cateva ore de asteptat prin aeroporturile bantuite de gripa porcina si cu bebe la purtator

---------------------------------------
Marina & ANA SOFIA 05.08.08

Mami Marina - Gospodina

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

MArina, ai dreptate cu tranzitul. Din pacate pt Timisoara nu exista alta solutie . Intr-adevar super oferta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yael spune:

Brazil -NADA
Romania €50
Finlanda €100 (si creste cu fiecare copil avut: €110.50, €141, €161.50 si de la al 5-lea copil in sus €182); in Aland (insula, parte din Finlanda: €110, €143, €185, €214, €259).
Elvetia €165 -se poate si mai putin :(
Irlanda €166
Franta €170 -se poate si mai putin :( in functie de venit? -pana la 3 ani, dupa 3 ani... nu stim.
Canada -partea franceza (€320 -pana la 6 ani / €255 -dupa 6 ani si la fel, in functie de venit).

-daca nu ma insel si in USA nu exista alocatie...

Aici alocatia e fixa, nu conteaza venitul...
La nastere primesti vreo €800, si timp de 10 luni primesti vreo €550/luna. -si apoi, pana la 3 ani (daca stai cu copilul acasa) iti mai da ceva, deocamdata nu stiu, astept. Banii astia sunt in functie de venit, de cat ai lucrat (eu banuiesc ca am luat minimul...). A, si cu 2 luni inainte sa nasti iti mai da ceva, nu ma stiu... Cam asta e in Finlanda...

I,J ,N & E
--------------------------------------------------
"One who knows languages feels home everywhere."
(Dutch saying)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Deci cu cresele si gradinitele private de la noi, mare poveste frate... La stat, si mai mare poveste...
Ce sa zic, daca n-ai disponibilitate financiara, daca ai cu cine lasa copilul in milioanele de vacante si zile libere si plecari mai devreme acasa, daca si cu parca... merge si la stat, desigur.
La privat, daca ajungi tocmai pentru ca nu ai cu cine lasa copilul, ca daca si cu parca, ai alta serioe de surprize... De exemplu, fluctuatia educatoarelor...

Ei, si din seria nervilor mei din ultima vreme, ma decid ca astazi sa spun totusi educatoarei ca nu imi place ce obiceiuri a capatat Eliza in ultima vreme, si sa o intreb ce se intampla. Nu de alta da' toti zic ca sunt fraiera ca nu ma duc sa imi expun nemultumirea, ca sa se rezolve ceva, sa gasim o solutie, etc... Indraznesc cu una singura - adica o singura nemultumire... Sa vad cu marsheaza.... Si anume ca fi-mea a inceput sa nu mai puna mana la gura cand tuseste. Si ca eu ii fac observatie, si ca pana recent nu facea asa ceva.
Si ce credeti? Replica:
"Copiii raciti, de regula se tin acasa!" Cu ochi dati peste cap si indignare in glas.
Ma apuc sa ii explic ca Eliza nu e racita, ci are polipi, si ca de la vorbit mult tuseste. Nu am mai avut tupeu sa zic ca de la praful de acolo tuseste, ca intra incaltati, niciodata nu au pus papucii de interior, desi ne-au cerut si papuci si sac...
Si aici a murit initiativa mea de a face o discutie despre o oarecare nemultumire a mea.

Nu de alta, dar ma intampinasera din usa.. "Ne-a zis Eliza ca o sa mearga la alta gradinita de la toamna" Mama sa o mananc de vie pe fi-mea, ca i-am zis nene si ieri, si i-am zis si azi dimineata sa taca domne din gura, ca nu e treaba lor daca eu ma duc sa vad o gradinita privata sau cum o fi ea... ALTA, ma rog...
Am scaldat-o, am dres-o... Mai ales ca de la toamna nu o sa mearga totusi la alta gradinita...

Mergi la inceput