Ce doriti de la o gradinita particușara?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Eu vad un pic diferit lucrurile.
Prioritatile mele sunt:
- nr. copiilor in grupa;
- educatoare care iubesc cu adevarat copiii,
- personal specializat,
- mancare gatita in gradinita si nu catering
- curatenie,
- sa fie destul de aproape de domiciliu
- sa respecte programa MEC
- lb straine(Alexia face engleza si franceza)
- alte cursuri optionale(Alexia face muzica)

Eu cand am inscris copilul in gradinita particulara nu m-am gandit ca aici e un spatiu unde doar sa se joace si sa se simta bine ci am gandit ca aici trebuie sa primeasca o educatie de calitate (doar platesc o suma destul de mare) impletita cu o buna ingrijire.Eu nu imi duc copilul la gradintita particulara doar sa se joace.
Asta nu inseamna ca trebuie sa aibe activitati educative toata ziua fara nici un pic de joaca.
Si la grupa mica se lucreaza dupa caiete special concepute pt. varsta lor care respecta programa invatamantului prescolar.
Eu am fugit de graditiele in care copiii sunt lasati sa se joace toata ziua pe motiv ca sunt prea mici si nu au ce sa invete acum.
Eunice ai dreptate, educatia face diferenta si asta se vede mult mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandr7777 spune:

buna seara, asa cum ma si gandeam educatia este pe primul plan. As vrea insa sa stiu ce intelegeti prin EDUCATIE? ce fel de educatie??? sau mai bine zis cum ati dori sa fie copilul dvoastra educat in momentul in care termina gradinita si merge la scoala. va dau un exemplu din nou: vreau ca baiatul meu sa stie o limba straina, 10 poezii, 20 de cantecele...etc ( un exemplu)sau si altceva in afara de acestea??? in mesajul urmator am sa va explic ce vreau sa spun.momentan sunt curioasa de parerile dvoastra si va multumesc din suflet pt raspunsurile date. o seara frumoasa. Camelia Petcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Intr-adevar, sunt diferente intre copilasii de varsta mica si cei de la grupa mare.

Daca ar fi sa ma gandesc la ce as vrea sa stie Dudu cand termina gradinita...

Pai, sa se descurce in diverse situatii, intr-o maniera independenta (sau semi-independenta), sa comunice foarte bine cu cei din jurul lui, sa faca rationamente logice, sa aiba o deschidere in a intelege tot ceea ce se intampla (inclusiv incredere in fortele proprii). Eu cred ca dincolo de informatiile in sine, mai important este ca cei mici sa invete cum sa "digere" acea informatie: explicata pe intelesul lor, astfel incat mai degraba sa o coreleze cu ceva ce deja stiau, decat sa o memoreze fara sa inteleaga despre ce este vorba. Altfel spus, nu am un numar-target de cuvinte in engleza sau de poezii, dar mi-ar placea ca pana la sfarsitul gradinitei sa poata purta o "conversatie" in limba engleza (2-3 propozitii uzuale), sa asimileze logic acele cunostinte specifice pregatirii pt scoala (socoteli si alte asemenea), si sa aiba o deschidere inspre a invata permanent ceva nou.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexandr7777

buna seara, asa cum ma si gandeam educatia este pe primul plan. As vrea insa sa stiu ce intelegeti prin EDUCATIE? ce fel de educatie??? sau mai bine zis cum ati dori sa fie copilul dvoastra educat in momentul in care termina gradinita si merge la scoala. va dau un exemplu din nou: vreau ca baiatul meu sa stie o limba straina, 10 poezii, 20 de cantecele...etc ( un exemplu)sau si altceva in afara de acestea??? in mesajul urmator am sa va explic ce vreau sa spun.momentan sunt curioasa de parerile dvoastra si va multumesc din suflet pt raspunsurile date. o seara frumoasa. Camelia Petcu

Eu personal,sub nici o forma nu cuantific educatia ca numar de poezii sau cantece stiute.In cazul nostru copilul face toate activitatile in limba germana, gandeste in germana (se intampla sa vorbeasca noaptea in somn si o face tot in germana, in conditiile in care noi nu suntem vorbitori ai acestei limbi, deci acasa nu aude aceasta limba).
Ce inteleg eu prin educatie la prescolar, pe scurt:
- dezvoltarea limbajului prin activitati organizate sub forma de jocuri, adaptate varstei copilului
- dezvoltarea unor deprinderi motrice prin activitati gen lucru manual si educatie fizica / iar in cadrul activitatilor de lucru manual copii sa fie cei care fac plansele si nu educatoarele (ca sa arate bine). Activitatile de lucru manual sa se efectueze cu materiale de genul celor utilizate in viata de zi cu zi (gen: zahar, cartofi, ate, etc si nu vesnica hartie glasata cu lipici) iar temele sa fie concepute de asa maniera incat sa il pregateasca pe copil pentru viata (de ex. legat sireturi)
- dezvoltarea memoriei si a capacitatii de folosire a unor notiuni abstracte, de ex. prin activitati matematice (cifre, forme geometrice, aranjat obiecte in ordine crescatoare si descrescatoare dupa diverse criterii) prin joc si nu prin activitati rigide
- realizarea unor activitati prin care copilul sa fie pus in anumite situatii ipotetice si sa trebuiasca sa gaseasca el rezolvarea, sa analizeze atitudini comportamentale (ex, interpretarea unor roluri - copii care se cearta , copii care "au" deprinderi negative (gen merg la masa nespalati pe manute, nu saluta, se pierde in magazin, i se ofera bomboane de catre o persoana necunoscuta etc)
- integrarea activitatilor in teme saptamanale astfel incat copilul sa inteleaga tema respectiva din perspectiva unei abordari multiple (adica activitatea educationala trebuie sa fe bine organizata, dar fara a fi rigida)
Momentan, cam asta imi vine in minte.Ma si grabesc. Sub nici o forma insa nu inteleg prin educatie numar de poezii retinute, rezolvarea unor logaritmi sau invatarea si interpretarea Luceafarului, la varsta prescolara.

Si, ff important pentru mine: copii din grupa sa aiba in medie aceeasi varsta. Personal,nu sunt de acord cu grupele simultane, nu sunt asigurate conditiile unei concurente reale, corecte intre copii ceea ce poate afecta dezvoltarea copilului.

Baietzii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Ce as vrea sa stie copilul meu cand termina gradinita? Foarte buna intrebare ... Pezii si cantece nu cred ca are rost - oricum le uita si in afara de "exersata memoria" eu alta logica nu le vad (repeti ca papagalul cuvinte insirate - cam asta e parerea mea)

Sa revin la intrebare
- sa citeasca (macar silabisit, dar sa cunoasca inclusiv citirea grupurilor de litere ce, ci, che, chi, ge, ghe, etc)
- sa faca operatii matematice (adunare - scadere) cu numere pana in 10
- o limba straina (atat cat se poate)
- sa aiba precizie la scris. Adica la "liniute" sub toate formele lor ondulate, cu stiloul (important, pentru ca la primele dati cand a primit stilou avea fi-mea cerneala si-n cap)
- sa ii vina foarte usor toate acele exercitii logice din cartile de pregatire pentru scoala (alea cu mai mare - mai mic, multimi, etc).
- sa stie sa spuna o poveste coerent, cu cuvinte proprii.

Cam asta ar fi. De fapt cam astea sunt si pretentiile scolii, mai putin cititul, ei zic "sa recunoasca literele".
Restul cu muzica, dans, pictura - astea in functie de talentul copilului le mai faci si separat.

Sorana si Monica (6 ani)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca se tem de o pedeapsa sii spera într-o rasplata, atunci chiar ca suntem o adunatura jalnica" - Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ma gandeam sa ma abtin de la comentarii, insa tocmai vin de la o gradinita privata, si sunt "montata".
Mentionez de la inceput ca fata de parerea mea deja formata, pot exista exceptii, dar probabil putine, prea putine.
Poti sa dai peste o educatoare dedicata la stat.
Iar la o gradinita privata, poti sa ai niste surprize... pfuu... probabil le stiti... Da' macar ai cu cine sa te iei de gat.
La stat, vax albina, o sa se uite la tine ca la o isterica... Ce domne, nu iti convine? Ia-l acasa, ca imediat ocupam locul...

In primul rand, spun de la inceput ca nu mai am sperante, nici la stat nu e ok, dar nici la privat nu pici pe spate. Nici macar daca dai o gramada de bani.

Dupa 5 ani de gradinita, din care 4 in sistem privat, am ajuns la urmatoarea concluzie:
- principalul plus al gradinitelor private este ca iti tin copilul pana seara pe la 7, eventual si de 1 Mai, 1 Decembrie, plus in luna august daca doresti, ba chiar si sambata daca mai dai un ban.
Si este singurul "plus" real!

Da, sunt mai putini copii in grupa. Si fac activitati mai diversificate. Dar personalul lasa de dorit.

La stat, personalul este (sau ar trebui sa fie) special pregatit. Si, macar la sedinta, se vede ca au un discurs coerent, ca stiu ceva didactica si pedagogie... Dar cand e sa aplice, lipsa de chef o ia inainte...
Mai nou insa, nici la stat nu mai prea sunt educatoare calificate. Si sa nu credeti ca cele calificate se duc in privat. Pai nu se duc, ca nu le convine pe 3 lei in plus sa munceasca 9 - 10 ore pe zi, cu 20 de zile de concediu pe an...

Ei, si in acest fel, suntem intr-un cerc vicios...

Ce as astepta eu de la o gradinita ...

Apai cand era copilul mic, ma suparau urmatoarele:
- o gaseam cu burta goala pe afara, cand era frig, desi aveam grija ca maieul sa fie suficient de lung si sa nu iasa din chilotel. Pentru ca mi-au zis sa nu ii mai pun body, ca nu se descurca cu capsele. Cum naiba sa se descurce cu capsele la 2 ani???
- mai venea acasa cu chilotelul murdar. Ori se stergea singura la fundulet, ori cine o stergea, nu o facea bine. Probabil ambele variante sunt adevarate.
- manca nu manca, nu interesa pe nimeni. Seara o luam lihnita, bobina biscuiti in masina...
Noi am avut noroc de doua fete grozave, educatoarele. Dar altii au avut probleme, au gasit copiii cu cucuie babane, cu buza sparta, cu urme serioase de muscaturi, neschimbati de pampers, etc...

Cand a crescut, ma enerva ca:
- aveau bucati de timp cand stateau singuri; de exemplu dimineata, cand se adunau. Educatoarele nu veneau la aceeasi ora, ca aveau program de 8 ore, deci o ora dimineata si doua ore seara faceau prin rotatie. Apai daca din 4-5 educatoare, tu ai numa' 2 cand primesti copii, atunci primeste-i pe toti in aceeasi sala, si distribuie-i la ora 9! Mai ales ca multi copii veneau cu mautobuzul gradinitei, care ajungea la 9, cand erau si celelalte educatoare.
- seara se izbeau de colo colo, in cele 2 ore cand educatoarele se roteau. Ele asteptau sa se faca ora de plecare. Mai trimiteau un SE-Me-SE-u, mai vorbeau la mobil. La copii, daca nu cumva alergau de colo colo, ceea ce ma scotea din sarite, le dadeau niste foi si creioane, sa isi faca singuri de lucru...
Parerea mea e ca nu se poate asa ceva! Eu am facut un stagiu in Franta, si UN COPIL daca era prezent, ne ocupam de el personal! Si daca nu faceam asta, jar mancam de la directoare. Si culmea... faceam voluntariat!!! Si ne roteam, da, pentru ca erau copii care veneau la 6 si ceva dimineata, si altii care plecau la 7 seara. Si faceam prin rotatie si la autobuz. Dar deh, francezii sunt mai cu motz, pe noi ne mananca lehamitea in Romania...

De ce invatau, nu ma pot plange. Chiar lucrau fain. Acum, din septembrie e la o gradinita de stat, si mi-am consumat ficatii... Nu stiu daca au modelat vreodata. S-ar putea sa fi pictat de cateva ori dar nu sunt sigura. Stiu sigur ca mai lipesc cate ceva. Iar in caietele de activitati... lucreaza, dar nu intr-un ritm clar... Ci fiecare continua de unde a ramas. ce tampenie!
La gradinita privata, invatau chestiuni mai complexe. De exemplu au invatat despre oceane pe la 4 ani. Cu harta in fata. Si despre continente la fel. Aici, la stat, inca "observa calul"... Si au facut despre familiile de animale. Pai fi-mea invata asta la 2 ani Vii sa ii zici la 5 ani jumate ca familia oii il include si pe tap, precum si pe miel???

Limbile straine ar trebui sa se faca mai coerent. Si, eventual, cu niste profesoare mai experimentate, dar totusi tinere - ar fi ideal. Nu cu copile de 20 de ani. Si nu cu educatoarea de la clasa. Cum era aici unde am fost azi. Ca educatoarea o stii ea acolo un one two three, da' sa nu imi zica mie ce franceza stiu fetele astea. Desigur, imi retrag afirmatia daca fetele astea ar fi terminat facultatea de specialitate, adica franceza-engleza sau invers. Nu psihologie, nu sociologie, nu altceva...

Nu stau sa insir ca e nevoie de
- clase spatioase si luminoase,
- de instalatii sanitare adecvate (la privat, sunt toalete micute; la stat, sunt ditamai veceurile, si, evident, fara nici un reductor... ma rog...)
- de dormitor si sala de mese separate si de bucatarie proprie
- de sala unde sa faca ceva miscare
- curte spatioasa, dotata corect, cu spatiu verde suficient, si eventual ceva de protectie in zona leaganelor, cum sunt mochetele astea speciale...
Si cate or mai fi de bun simt...

Mi se pare esential ca insusi directorul gradinitei sa fie de specialitate. Nu este suficient sa ai bani pentru o asemenea investitie, sau sa ai copil acasa, si sa iti imaginezi ca te pricepi, cum se intampla la majoritatea gradinitelor private, cel putin pana acum.
Desigur, este penibil sa ceri directoarei / directorului CV-ul la purecat... Ar trebui ca informatiile astea sa fie publice pe site eventual, sau sa aiba un portofoliu, nu sa stai tu, parinte, sa intrebi toate astea...

Mi se par foarte importante activitatile putin iesite din comun. De exmplu, cand era fi-mea mica (cre ca avea vreo 2 ani sau aproape 2 ani), au invatat despre apa jucandu-se intr-o scoica de-aia speciala, stiti cum sunt pentru curti, pui in ea nisip sau apa... Si asa au invatat ce inseamna sa pluteasca un obiect, sau sa se scufunde, despre un burete ca se imbiba cu apa, etc...
Pictau foarte mult cu degetele, cam la aceeasi varsta. Asta e o activitate foarte importanta pentru dezvoltarea indemanarii.

Multi parinti cer "sa se faca calculator" la gradinita Ce tampenie! Nu as vrea asta pentru copilul meu.

Cu televizorul nu am nimic impotriva, atata timp cat e controlat. De exmplu, tot cand era ea mica, se trezeau pe rand. Fiecare copil de pana la 3 ani era sa doarma atat cat ii era necesar. Si se intampla sa ii puna la televizor, dar aveau documentare cu animale, aveau baby Einstein, chestii de-astea. Asta nu se intampla in fiecare zi, si nu se intampla ore in sir. Mai tarziu, nu au mai avut televizor.

Dar dintre toate toate toate, cred ca mi-as dori sa vad persoane implicate intr-o gradinita. Sa vad ca stau langa fiecare copil, ca nu ii lasa de bezmetici in curte, ci ca pun mana pe o minge, fac un joc, fac o hora, habar n-am... Nu am nevoie sa imi papagaliceasca o poezie, si nici sa imi faca scenete la serbare. Dar mi-ar place sa o vad recitand cu intonatie o poezie frumoasa...

Tot cand era mica, aveau poezii cu gesturi.. "Doua pasarele, stau in cuibul lor"... Si din manute faceau un cuib, iar cu degetelele aratau cum "una se trezeste, falfaie si ciripeste, da din aripioare, catre soare zboara..."
Si din degetele falfaiau si inaltau mainile, acela era zborul pasarelelor, si apoi iarasi cuibul... Si ce frumos pronuntau si intonau fiecare vers, nu ca acum ta-ra-ra-ra-ra-ra-ra-ra si gata poezia....

Si ar mai fi multe de spus... Poate ca eu sunt subiectiva, stiu ce e aia invatamant, stiu cum se face in alte parti...

Pe de alta parte, inteleg. Banii sunt o limita. Ca poate ceea ce imi doresc eu nu e imposibil de realizat, dar ar costa ochii din cap. Si asa, gradinitele private nu sunt ieftine. Daca ai doi copii, esti halit! Dezamagirea este ca si daca platesti 400 de euro pe luna, tot cu burta goala iti gasesti copilul, si probabil flamand seara, si din cand in cand cu chilotelul murdar...

Totodata, daca majoritatea ar vrea "sa se faca calculator", aia e, nu m-as pune eu invers.
Daca mi-ar mai veni cu genunchii juliti, nu as face din asta o drama. Dar la noi, ceea ce "se intampla", tinde urgent sa devina obisnuinta... Si asta inseamna ca nu prea sunt supravegheati corect.

Aaa, inca ceva... Ma scotea din sarite sa vad ca se dadea cu mopul dimineata sau seara, cand erau cativa copii. Nene, fa curatenie, aeriseste, la 6 dimineata frate. Sau seara, dupa ce pleaca toti. Aia e, si la noi la firma, femeia vine la 5! Ca doar nu o sa imi bage aspiratorul pe sub birou cand eu lucrez!
Adesea era un frig in clasa... Pentru ca iarna se aerisea fix inainte sa vina copiii. Eu gaseam uneori geamul deschis. Asta ma enerva.

Edit ca sa precizez, pentru ca sunt satula cat de des am auzit ca mi-am dat copilul la gradinita privata de figuri, si ca n-am gasit o destinatie mai buna banilor...
- n-avem in dotare bunici sau alte variante care sa duca, sa ia copilul, sa il plimbe la bazin si la scoala de limbi straine. Si nu beneficiem de program lejer, ca sa o mai "uschim" din cand in cand. Deci a fost musai sa aleg o gradinita privata.
- acum suntem la o gradinita de stat pentru ca este foarte aproape de casa, iar eu sunt acasa cu bebe mic. Nu m-am incumentat la condus zi de zi catre gradinita, cand cea mica abia avea 2 luni...
- nu as opta pentru transport cu autobuzul gradinitei, ca vad astfel de microbuze in trafic si adesea mi se zburleste parul pe mine. Nu stiu daca e vreun microbuz de gradinita care sa fie dotat cu centuri corespunzatoare si scaune auto pentru copii! Da' ce zic eu, nici parintii nu isi prea pun copiii in centura sau pe scaun... Asa des ii vad in fata, cocotati de bord, ca ma zburlesc toata. Altii, fac in spate precum bilele pe masa de biliard. Asa ca, ce sa cer eu de la autobuzul gradinitei?!?
- oarecum recent (anul trecut, in toamna, nu stiu clar daca din septembrie) s-a deschis langa noi si o gradinita privata. Cea unde m-am dus azi. Nu o voi inscrie aici.

Ma simt legata de maini si de picioare. Deocamdata. Mai am un an si un pic de stat acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyshness spune:

gradinita ar trebui sa fie un loc de poveste.un loc unde fara doar si poate copiii sa vina sa se joace caci orice gradi care se respecta si care are un personal cat de cat calificat stie ca in zilele noastre educatia se face prin joaca.adica poti sa-l inveti si sa deseneze si sa citeasca,si sa fie prietenos dar si sa manance bine tot prin joaca.atunci cand cineva spune ca as vrea mai multa joaca eu de fapt inteleg ca ar vrea sa nu se mai stea atat la mese cu caietele pentru toate activitatile in fata,ci sa faca mai multe lucruri practice care sa-i formeze pentru viitor.

LUMEA NU SE DESCOPERA STAND PE SCAUN!!! spun asta cu litere mari sa intelega toata lumea ca nu mai putem face educatie turnand cu palnia informatii in capul copiiilor fara un minim de material intuitiv,fara un minim de experienta practica,fara un minim de implicare si dragoste!!!!

ce-mi doresc eu de la o gradi?
respect pentru mine copilul meu
incurajare constanta a calitatilor
activitati diverse si cat mai placute
invatare prin joc
dragoste!!!!!!!
mancarica buna
materiale didactice
oraganizarea de evenimente si concursuri atat pentru copii cat si pentru parinti
o comunicare deschisa cu parintii
multe iesiri in aer liber plus circ,zoo,muzee,teatru...
o limba straina predata de profesor specializat nu cu educatoarea!!!!!!!!!
igiena!!!curatenie!!!

mai am dar..revin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Ankalura, iti inteleg revolta; si eu am momente din astea, cand ma gandesc ca indiferent de ce as alege (din optiunile existente in tara noastra), tot nu este ceea ce astept pt ceea ce platesc (si nu este valabil doar la gradinite).

Totusi, pana la urma trebuie sa alegem; in plus, putem incerca sa schimbam cate ceva. In special, in ceea ce priveste institutiile private, exista o sansa, si faptul ca Alexandra (directoare de gradi) a deschis acest topic, este un semnal favorabil ca parerea noastra conteaza.

Sunt neplacut surprinsa de ceea ce povestesti despre nivelul activitatilor in gradinitele de stat. Dimpotriva, fata de gradi particulare, ma asteptam ca informatia sa fie foarte concentrata, cu focus pe memorare si asimilare de info (ca la scoala, ca deh, programa MEC este foare "aglomerata" si cadrele didactice sunt "victime" ale sistemului...).

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Eu am impresia ca raspunsurile au deviat putin ... Alexandr7777 a intrebat care ar fi criteriile in ordinea prioritatii, si nu diferite metode de educatie.

Cum am procedat eu cand mi-am ales gradinita (particulara) din mai multe gradinite (tot particulare) pentru fetita mea de 2 ani:

Conditii eliminatorii (adica daca astea n-au fost indeplinite, am plecat rapid si celelalte aspecte nici nu au mai contat):
1) IGIENA : si aici ma refer la toalete, bucatarie, spatiu de joaca si de dormit.
2) SPATIU CORESPUNZATOR : ca dimensiune in primul rand, pentru ca am vazut vreo 2 gradinite cu pretentii care inghesuiau 10-15 copii intre 2-3 ani intr-o camaruta cat sufrageria mea de apartament de bloc, de 18mp. Altele care aveau toaleta curata, dar mult prea mica pt a incapea un copil + un adult supraveghetor. Alta avea sala de mese si dormitorul la subsol, coborau copiii pe o scara in spirala foarte ingusta si intunecoasa, unde pericolul de accidente era foarte mare, mai ales pentru niste zvapaiati de 2-3 ani.
3) LOC DE JOACA in aer liber cat de cat dotat. Copiii, la orice varsta, trebuie scosi minim o ora pe zi afara, si ar fi de preferat dimineata, cand e mai racoare afara si mai curat aerul.
4) LOCATIA in care este amplasata gradinita. Am preferat o gradinita un pic mai retrasa, nu "in buricul targului", din motive de liniste si poluare.
5) FLEXIBILITATEA si DISPONIBILITATEA personalului. Am respins din start gradinitele care mi-au spus "noi facem asa si gata, altfel nu se poate". Daca platesc un ban, vreau sa pot dicta si niste conditii, nu exagerate, dar vreau sa se respecte macar cateva particularitati ale copilului meum, nu sa fie tratat ca in armata !
6) ATENTIA si DRAGOSTEA cu care sunt inconjurati copiii, si METODELE PEDAGOCICE. Am respins o gradinita pt ca avea o directoare parca desprinsa din copilaria mea, care habar n-avea de metodele noi de educatie.

Toate criteriile care s-au mai spus vin abia dupa aceea, cel putin pentru varsta pe care o avea fata mea atunci.

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">Hai sa discutam despre frumusete si ... bani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyshness spune:

sali spatioase-5
limbi straine-3(neaparat prefesor separat)
copii putini in grupa-5
curte de joaca-4
igiena-5
materiale didactice si jocuri educative-5
personal calificat-5
personal necalificat dar creativ si cu multa iubire pentru copii-4
optionale diverse-4
metode noi de [predare-4

Mergi la inceput