Burtici fericite de septembrie-octombrie (61)
Raspunsuri - Pagina 14
Ioanna81 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui unombun ioanna,al tau cu cit e mai mare,ca sa ma linistesc si eu? ![]() |
cu 1 saptamana parca! oricum a mers exponential. la inceput era cu 2 zile si apoi a tot crescut diferenta. mai vad pe 17 iunie cat a crescut maimutica mea!
Ioana
22+ cu 
bebe Carol Ioan
monikus spune:
Unombun, ma bag si eu. Eu stiu ca medicul numara saptamanile de la ultima menstruatie. De aia iti iese diferenta atat de mare. O sa vezi ca daca o sa calculezi cate sapt are bebe de la UM, o sa iesi cam cu o sapt mai mult doar. Eu zic sa te linistesti ca e ok.
Cat despre spalatul in interior, si eu stiu ca nu se face. Cu atat mai mult in sarcina.
Am si eu o problemutza: mai a facut cineva alergie de la vitaminele prenatale sau de la suplimentul de fier? Multumesc.
Monica
17+ cu 
selen80 spune:
Pai atunci e de inteles ca exista diferente, pt ca ecograful iti zice varsta dupa UM
asa ca stai linistita, e totul ok, nu creste al tau bebelus ca Praslea, intr-o zi cat altii-n trei ![]()
25+ cu
ursulica noastra PRIMA POZA!
nunta
9 luni
Ioanna81 spune:
la mine UM a fost 15.12 si bebelul a fost conceput in 28 sau 29.12. deci este o diferenta de 13 zile. s-a "prins" chiar in ultima zi fertila
Ioana
22+ cu 
bebe Carol Ioan
unombun spune:
selen,m-ai prins;la asta ma gindeam dupa ce am iesit de la eco;asta micul creste intr-o sapt.cit altii in 3,ca
Prislea
da o fi bine?gindeam eu in masina...
adimercedes spune:
Pentru cele care au probleme cu lipsa de fier:
Paste bolognese rapide
500g carne tocata de vita (e ok sa fie mai grasa, ca altfel iese prea uscata)
1 ardei (eu folosesc rosu, ca are mai multa vit C, dar si verde sau galben e ok, depinde de gust si ce gasiti)
1 ceapa mare
2-3 catei de usturoi (sau dupa gust)
2-3 morcovi taiati cubulete (eu ii tai in 4 pe lungime si apoi cam de un deget lungime)
4 fire de oregano
branza rasa (cascaval, parmezan etc)
ulei vegetal sau de masline
sos de rosii (eu folosesc 2 conserve de cate 400g)
sare, piper
paste (ce forma si lungime poftiti - eu folosesc spirale, ca sunt usor de apucat cu mana sau cu furculita si se si prinde sosul de ele)
Se taie marunt ceapa, ardeiul si usturoiul si se pun intr-o oala mai ingusta si inalta in 2-3 linguri de ulei fierbinte.
Se lasa cateva minute sa se inmoaie si se adauga morcovii - se lasa la "aburit" cateva minute.
Apoi se ia de pe foc si se adauga carnea tocata si pune inapoi pe foc mic. Se adauga treptat sosul de rosii si se amesteca bine, sa se omogenizeze compozitia la o pasta, sa nu ramana carnea bucati gen chiftele/perisoare.
Se adauga oregano si 5-6 boabe de piper si se da la foc mic timp de 20'.
Intre timp se pun pastele la foc in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se iau si se spala in apa rece si se lasa la scurs.
Inainte cu 5' de expirarea timpului, se adauga sare de mare, granule.
Cand sosul e gata, se pun paste in bol si se adauga cateva linguri de sos fierbinte si se presara branza.
Noi mancam 2 zile dintr-o portie, plus ca isi ia si sotul la serviciu, ca nu rezista . Pt copiii care nu papa de 2 ori consecutiv aceeasi mancare, puteti schimba tipul de paste, de branza si/sau adauga in bol masline fara samburi, boabe de porumb etc.
Pt maximizarea absorbtiei fierului, va recomand sa alaturati mesei 1/2 de pahar de suc de portocale proaspat stoarse - puteti folosi www.kitchenwaredirect.com.au/Brands/Avanti/Avanti-Stainless-Steel-Citrus-Juicer" target="_blank">banala ustensila de stors citrice.
Pofta buna. Sa imi ziceti cum v-a placut voua si celor mai mici de la masa 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
Povestea obtinerii primei sarcini
Lisa 01.10.2007
Samburel' 17.10.2009
Doro76 spune:
Kiki- 

pentru baietei. Sa-ti traiasca si sa-i cresti cu toata dragostea. Si ia in calcul si posibilitatea ca timidul care s-a ascuns sa fie de fapt fetita...
Manga Girl- felicitari pentru baietelul din burtica
. Ma bucur tare ca ai aflat pana la urma ce e..mai ales ca inteleg ca in UK nu ajungi la eco asa toata ziua cum ne ducem noi...uneori de nebune 
Eu m-am mai calmat cu colul..indiferent cat as fi fost de panicata insa nu mi-ar fi dat prin cap sa-l controlez eu singurica ![]()
Saptamanile de sarcina incep sa se numere incepand din prima zi a ultimului ciclu menstrual. Asa stiu eu..
Doro
23+ cu
si Eva Maria (28.04.2005)
"http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Doroteea&year=2009&month=9&day=16&babycount=1"
ralu0308 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui unombun nu-i masoara capul,picioarele,etc,dupa cite saptamini are,de aceea zic,are 17 de la conceptie,aparatul arata 17 ,nu 20...cum a spus la mine.De stiut sigur stiu cind l-am facut si are 17,dar de la um ,intr-adevar,mai mult. |
Saptamanile se calculeaza de la prima zi a ultimei menstruatii, nu de la concepere. De asta iti iese tie mai putin. Noi cand vb de x sapt, e de la UM.

Raluca
24+ mamica de viitor
- Alexandru 09.09.09
ralu0308 spune:
poti calcula aici cat ai:
www.desprecopii.com/info.asp?ID=138" target="_blank">cand vine barza
Raluca
24+ mamica de viitor
- Alexandru 09.09.09